Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Lolek

Orange Ekstraklasa

Post autor: Lolek »

Najlepszym trenerem jest Kasperczak. Nie wiem po co go zwalniali. ohhh pamietam te czasy.Teraz trenuje reprezentacje Senegalu. 2 najlepszym trenerem dla mnie jest Smuda.
michal_kanzas

Orange Ekstraklasa

Post autor: michal_kanzas »

a teraz Wisła zaczyna sie wzmacniac w nastepnym sezonie Legii napewno nie bedzie łątwo obronić tytułu mistrzowskiego. Ciekawy jestem co pokaża beniaminki z Łodzi czyli WIDZEW i łks? teraz jednak każdy żyje M.Ś i narazie orange ekstraklasa schodzi an drugi plan. [/i]
Lolek

Orange Ekstraklasa

Legia tez ma wydac 2 mln euro na jakiegos napastnika z ligi portugalskiej o ile sie nie myle. Mial cos 8 goli nie pamietam ile asyst i cos 3 slupki oraz 2 pooprzeczki :] (tak pisali na onecie :] ).
Interfun3
Kontakt:

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Interfun3 »

no i znamy wyniki pierwszej kolejki orange ekstraklasy:
Legia-Cracovia 3:1
Wisła.K-Górnik.Z 1:0
Odra-Zagłębie 1:0
Lech-Wisła.P 3:2
Arka-Korona 0:3
Górnik.Ł-Bełchatów 1:3
ŁKS-Pogoń 4:0
Widzew-Groclin 2:1
------------------
Zawsze I Wszędzie Inter Najlepszy Bedzie
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Nieźle się zapowiada nowy sezon w ekstraklasie, większość meczy budziło wiele emocji. Beniaminki poradziły sobie wręcz rewelacyjnie. Trochę wydaje mi się być poszkodowany Górnik, który w 1 połowie spotkania i po części w 2 ładnie dawał sobie rade z Wisłą nawet był słupek/ki, ale później było co innego- karny i wogóle... I trzeba pojechać na mecz Górnik- Widzew i zobaczyć czy rzeczywiście ten beniaminek jest taki rewelka :P Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Juz sie nie moglem doczekac kiedy ruszy pomaranczowa liga i wreszcie ruszyla... Z dobrej strony zaprezentowaly sie tegoroczne beniaminki... Ale i tak najbardziej ciesze sie ze zwyciestwa Legii :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Szycha

Post autor: Szycha »

Mnie oczywiście cieszą 3pkt. Leszka. Trzeba jednak powiedzieć, że Kotorowski to nie jest bramkarz na 1 lige. POkazywał to w zeszłym sezonie i zaczyna i w tym. Franc powinien to jak najszybciej zauważyć i wstawić Cierzniaka. Nowy Lech dopiera będzie się z czasem docierał. Mam wielką nadzieje, że jak to nastąpi powalczy z Wisłą i Legią badź co badź najelpszymi ekipami w Polsce.
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Michu pisze: . Mam wielką nadzieje, że jak to nastąpi powalczy z Wisłą i Legią badź co badź najelpszymi ekipami w Polsce.
O Legii można tak powiedzieć gdyż stanowi siłe w naszej lidze,ale o Wiśle już chyba nie..Ten klub przechodzi ostatnio duuzy kryzys.Brakuje w nim klasowych zawodników,którzy mogliby sprostać oczekiwaniom kibiców a także całego zarządu białej gwiazdy.Ale według mnie sam Ciupał jest tego winny,gdyż skąpi kasy na zawodników którzy mogliby pomóc Wiśle w walce o tytuł mistrzowski.Petrescu próbuje ściągnąć ,,gwiazdy,, głownie ze swojego kraju,co według mnie nie wróży najlepiej na przyszłość...Oj stara Wisła szybko się nie odrodzi
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Jarek_FCI

Post autor: Jarek_FCI »

Dla mnie najlepszym teraz polskim trenerem jest Dariusz Wdowczyk.
Woo-cash
Kontakt:

Troche spoznione ale zawsze jest sprawozdanie z 2 kolejki Orange Ekstraklasy :)

Cracovia po bramce Tomasza Moskały pokonała skromnie Odrę Wodzisław 1:0. Po raz kolejny opatrzność czuwała nad bramkarzem Odry Krzysztofem Pilarzem. Gdyby napastnicy "Pasów" byli ciut skuteczniejsi, w Krakowie oglądalibyśmy dużo więcej bramek. Tuż przed końcem gościom zabrakło dosłownie centymetrów do wyrównania.

Cracovia - Odra Wodzisław Śl. 1:0 (1:0)
1:0 Tomasz Moskała (14).

Mecz w Grodzisku był dla Legii generalnym sprawdzianem przed batalią o Ligę Mistrzów z Szachtarem Donieck. Próba wypadła fatalnie. Piłkarze Dariusza Wdowczyka na tle Groclinu zaprezentowali się bardzo słabo. Spotkanie zakończyło się remisem 1:1.

Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Legia Warszawa 1:1 (0:1)
0:1 Edson (7) ,
1:1 Szymon Kaźmierowski (50).

W pierwszym meczu drugiej kolejki Orange Ekstraklasy BOT GKS Bełchatów pokonał Widzew Łódź 1:0 po golu Radosława Matusiaka 10. minucie.
Przed tygodniem, w pierwszej kolejce, oba zespoły wygrały swoje spotkania. Beniaminek Widzew pokonał w Łodzi Groclin Grodzisk Wielkopolski 2:1, a BOT GKS na wyjeździe Górnika Łęczna 3:1.

BOT GKS Bełchatów - Widzew Łódź 1:0(1:0)
1:0 Radosław Matusiak (10).

ŁKS Łódź wyraźnie wyhamował w 2. kolejce. Beniaminek z Łodzi, który był liderem po pierwszej kolejce, zremisował z grającym od 75. minuty w dziesiątkę Górnikiem Łęczna. Najlepszym piłkarzem na boisku był udanie powracający do polskiej ekstraklasy Tomasz Hajto.

ŁKS Łódź - Górnik Łęczna 0:0

Wisła Kraków zremisowała w rozgrywanym w Gdyni meczu drugiej kolejki piłkarskiej Orange Ekstraklasy z Arką Gdynia 0:0.
Piłkarze gdyńskiej Arki, zagrali w piątek nieco lepiej niż przed tygodniem z Kielczanami. Zdobyli pierwszy punkt w tym sezonie po spotkaniu, w którym remis nie krzywdzi, żadnej z drużyn.

Arka Gdynia - Wisła Kraków 0:0

Piłarzom Lecha Poznań nie udało się powtórzyć wyniku z pierwszej kolejki. W Lubinie zremisowali ze słabiutkim tego wieczoru Zagłębiem 0:0. "Kolejorz" jednak osiągnął swój cel. Gołym okiem widać było, że celem sentymentalnej podróży Franciszka Smudy do Lubina był jeden punkt.

Zagłębie Lubin - Lech Poznań 0:0

Ledwie tydzień po blamażu z ŁKS-em Pogoń Szczecien rozgromiła w Zabrzu Górnika 3:0. To było historyczne, pierwsze zwycięstwo "Portowców" na pustym sobotniego wieczoru stadionie Ernesta Pola. Gospodarze, jeżeli w tym meczu mieli coś potwierdzić, to tylko fakt, że są pierwszym kandydatem do spadku.

Górnik Zabrze - Pogoń Szczecin 0:3 (0:2)
0:1 Piotr Celeban (11),
0:2 Anderson Pedro (39),
0:3 Edi Andradina (89).

Korona Kielce na własnym stadionie zremisowała bezbramkowo z Wisłą Płock w meczu 2. kolejki Orange Ekstraklasy.
Piłkarze i szkoleniowcy obu zespołów sprawiali wrażenie, iż są bardzo zadowoleni z remisu. Gospodarze zadowolili się remisem miast wykorzystać okazję i słabą grę Wisły i zdobyć komplet punktów. Gości uradował nawet jeden punkt w meczu wyjazdowym.

Kolporter Korona Kielce - Wisła Płock 0:0

No a juz jutro nasi ligowcy zaczna zmagania w 3 kolejce Orange Ekstraklasy...
Lolek

Hahaha wielka legia 1:2 u siebie z Belchatowem... To co bedzie z Szachtarem?. Aha co do GieKSy to warto podkreslic, ze to jedyny zespol z kompletem punktow (mala sensacja :] ) Zal mi troche Korony...
RoB

Post autor: RoB »

Shift  ci się w klawiaturze zacina ?
Lolek

A rusza cie to? Cos dziwnego w tym jest?
RoB

Tak coś bardzo dziwnego Dysleksja się nazywa
Ostatnio zmieniony 13 sie 2006, 00:06 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Lolek

Shift sie nie zacina, dyslektykiem nie jestem, czyli robie na zlosc Legionistom.
Zreszta zobacz na swoje zdanie...
Tak coś bardzo dziwnego Dysleksja się nazywa

Chyba znaku interpunkcyjnego zapomniales wstawic  ;-)
Ostatnio zmieniony 13 sie 2006, 00:16 przez Lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

No nie wiem, to raczej świadczy tyko i wyłącznie o twoich kompleksach, w takim razie. A z tą dysleksją to chyba jednak jest coś na rzeczy bo „legionista” pisze się z małej 
Lolek

W takim razie kazdy na tym forum jest dyslektykiem, sory na swiecie, wytykujac pojedyncze bledy ortograficzne.

Wracajac do posta:
Hahaha wielka legia 1:2 u siebie z Belchatowem... To co bedzie z Szachtarem?. Aha co do GieKSy to warto podkreslic, ze to jedyny zespol z kompletem punktow (mala sensacja  ) Zal mi troche Korony...
Wystarczy zebys pomyslal logicznie bo kilka slow dalej druzyna ukrainska napisana jest duza litera wiec... Ooo nawet Korona tam jest.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2006, 00:33 przez Lolek, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

Przecież dobrze wiesz, że ja wiem, że napisałeś tak specjalnie. 

Czyli kompleksy ?

EOT !
Lolek

Czyli wiesz ale nie jestes pewien :]
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Tak jak Lolek, mam gdzieś (L)egie (żeby nie było ;) ), bo to nie moje rejony, ważne, że Górnik Z. wygrał 2:0, choć się spodziewałem niższego wyniku. Czyli powoli wychodzimy na prostą i czekamy na mecz z Widzewem Obrazek
Arek77

Post autor: Arek77 »

Niestety moja Korona "tylko" zremisowała z Lechem, mimo że wygrywała 2:0:/.... ale i tak "Złocisto-Krwiści" są najlepsi:D
Woo-cash
Kontakt:

Lolek pisze: robie na zlosc Legionistom.
A wielkie dzieki.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Widzieliście co pokazał GKS "BOT" Bełchatów. Ja im kibicuję od 6 lat i wreszcie doczekałem się wywiezienia punktów ze stadionu na Łaziękowskiej. Warto było czekać bo są to aż trzy punkty. BOT GKS ma forme i mam nadzeję że skończą ligę w pierwszej trójce. Co do Górnika Zabrze też im kibicuję bo klub z takimi tradycjami zasługuje na dobre miejsce w tabeli.
GKS mistrzem jest...
...Inter zaś królem jest!!!
Obrazek

[glow=red,2,300]// Add by Admin: Nie wstawiaj takich dużych obrazków, bo rozwalają forum. Obrazek zmniejszony, następnym razem będzie ostrzeżenie. [/glow]
Ostatnio zmieniony 13 sie 2006, 12:43 przez Gaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nasir

Post autor: Nasir »

Pieknie Legia przegrala...oby tak dalej:p  Korona niestety nie dowiozla zwyciestwa do konca:( ale tylko patrzec, jak Robak zacznie w koncu wykorzystywac te wszystkie swoje sytuacje i bedzie pieknie
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

ale legia lipa przegrać z bełchatowem i to u siebie  :lol: :lol: :lol: :lol: i ten zespół ma grać w lidze mistrzów oni nie maja dobrych zmienników a ile można grać jednym składem
Obrazek
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Wczoraj oglądałem magazyn Orange Ekstraklasa na TVN i mówili że gdyby nie mecz z Amicą w zeszłym sezonie, w którym [glow=red,2,300]BOT GKS Bełchatów[/glow] wystąpił w całkowicie rezerwowym składzie to ten zwycięzki mecz z Legią byłby 10 z rzędu więc ta wygrana nie jest przypadkiem tylko dobrą formą zespołu, który jest uznawany za jeden z lepszych na przestrzeni ostatniego pół roku w Polsce. Sposób w jaki zawognicy [glow=red,2,300]BOT GKS-u[/glow] pokonywali Łukasza Fabianskiego (szczególnie bramka [glow=red,2,300]Łukasza Garguły[/glow]) był niesamowity.
Obrazek

Czy ja wiem czy to byly niesamowite bramki. Pierwsza dosyc farciarska z wslizgu, a przy drugiej widac, ze Legia stanela w miejscu myslac, ze zaraz sedzia zakonczy mecz . A tu podanie i podrecznikowe wykonczenie, a nie jak wiekszosc naszych napastnikow napala sie w srodek.

Niesamowite bramki to padaly w meczu Zaglebia z Cracovia.
Lamatico
Kontakt:

Właśnie to "podręcznikowe wykończenie" jest godne uwagi. Łukasz Garguła położył bramkarze pięknym technicznym strzałem. To charakteryzuje wielkie zespoły mianowicie gra do końca. Remis ze stadionu przy Łaziękowskiej powinien dawać satysfakcję BOT GKS-owi, ale oni pokazali charakter i walczyli do końca, bo ten co sie broni to przeważnie przegrtwa. BOT GKS miał przewagę w meczu i zasłużenie przywiózł do Bełchatowa te jakże cenne trzy punkty.
Nasir

Post autor: Nasir »

zobaczymy jak dlugo GKS bedzie w takiej dyspozycji. polska Liga jest wlasnie fajna pod tym wzgledem, ze nie ma druzyny, ktora przez caly sezon prezentuje rowny, dobry poziom, a dzieki temu mecze sa ciekawe
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
Lolek

matico pisze: Właśnie to "podręcznikowe wykończenie" jest godne uwagi. Łukasz Garguła położył bramkarze pięknym technicznym strzałem.
Mnie sie wydaje, ze to jest tylko formalnosc. Oczywiscie bardzo dobrze, ze strzelil i niech czesciej sie tak dzieje bo polscy atakerzy
kojaza sie z "napaleniem w srodek". A jezeli napastnik nie trafia takiej sety to swiadczy o tym, ze nie jest dobrym napastnikiem. To jeden z powodow dlaczego mamy taki slaby poziom ligi. Liczac ostatnie 5 sezonow to pamietam tylko 2 bardzo dobrych napastnikow. Frankowski i Zurawski. No mozna jeszcze zaliczyc Piechne. Moze nie byl jakims technikiem, ale z setkami raczej nie mial problemow.
ODPOWIEDZ