Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Imrahil
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Imrahil »

Inter mistrzem wloch..aha ;] juventus w serie B..aha ;] Czolem wszystkim,dawno mnie tu nie bylo,jak i w Polsce ;) Kuzwa,czlowiek wyjedzie do roboty,a tu takie dymy..najgorsze jest to ze mam malo czasu na czytanie wszystkich newsow i postow wiec prosze nie toczcie ze mnie beki jak napisze cos zrytego ;-)
Oczywiscie degradacja juventusu jest jak najbardziej sprawiedliwa i chyba nie ma na tym,ani na innym forum osoby ktora myslalaby inaczej.Milan potraktowano wg mnie zbyt ulgowo,ale nie wiem co z Lazio i Viola??Spadli czy nie??Jakies pkt karne czy cos..napisz ktos co ulatwi mi orientacje w terenie.
Co do transferow,to Moratti nie skapi grosza,ale Vieria jest tu chyba nie potrzebny.Nigdy tego goscie nie lubilem,powiem wiecej,nienawidze tego frajera.Dosc naogladalem sie jego wystepow w Arsenalu zeby trwac w swojej opini.Natomiast Zlatan to zajebista sprawa :D Jak zobaczylem na inter.it jego w skladzie to odrazu poszedlem na tace do kosciola zucic.Super.Podobne odczucia mam co do Crespo,zawsze uwazalem ze jego sprzedasz byl duzym bledem,ale na coz..:P Reszta wiadomo,Maxwell,Grosso itd. to oczywiscie b.dobre zakupy.Jest jednak male ale..mamy 6 napastnikow,ktos odejdzie-to pewne-tylko pytanie kto?!.Recoba odpada;] Cruz? czytalem na waszej magicznej stronce(fcinter.pl) ze ma przejsc do Juve..,a niech idzie,mamy Zlatana :D Martins? kuzwa,szkoda mi go,ale za kwote nie mniejsza niz 15-20mln niech rozwija swoj talent w innym klubie,ba w naszym za duzo to on sobie nie pogra :/ No i zostal nasz nieszczesny Adriano.Nazwalem go tak bo jest to wg mnie jeden z najlepszym napadzorow na globie,a przez ostatnie 1,5gowno gra.Musimy mu dac czas,teraz jak jest Zlatan i Crespo jestem na 100% i moge oddac moja prawa noge ze zacznie hukac az milo,no bo musi teraz wywalczyc miejsce w pierwszej 11.I dobrze.
Potrojna korona nasza.
ps.poda mi ktos jake maja teraz nr koszulek nowe nabytki?? thnx i pozdro
SCUDETTO NASZE!!
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Kowal

Post autor: Kowal »

Bo tak właściwie po co nam ten Crespo ??
A po co nam zlatan???
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Ljarro pisze:Adriano strzelil najwiecej goli sposrod naszych aktualnych napastnikow
A to skąd wziałeś ? Cruz strzelil wiecej
sorka zapomnialem o nim.... ale go nie bralem pod uwage poniewaz porownywalismy Adriano, Recobe, Martinsa, Crespo i Zlatana
No ale jezeli nawet o nim wspominasz... w moim statystykach ktore podalem bralem pod uwage tylko rozgrywki ligowe i europejskie puchary... bo puchary krajowe wiele zepsolow traktuje po "macoszemu" a wiec wedlug statystyk z ligi i EuroPuch Cruz strzelil w 37 meczach 19 bramek.. czyli tyle co Adriano :P
Niestety mecze przedsezonowe maja sie nijak do meczy ligowych....
Gdyby tak było, to nie byłoby sensu testować piłkarzy.
No tak ale bardzo czesto zdarza sie tak ze pilakrze ktorzy zachwycali w przedsezonowych meczach towarzyskich... graja duzo slabiej juz w meczach "o cos".
Ostatnio zmieniony 17 sie 2006, 15:42 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Wizard

Post autor: Wizard »

Co do Zlatana to niech już zostanie, ja nie mam nic przeciwko niemu. Jednak Oba też musi zostać!! Moim zdaniem do odstawki z 6 naszych napastników jest... Adriano. Nie przekonał mnie podczas ostatniego sezonu, nie przekonał na MS i wydaje mi się, że i teraz nie przekona. Zlatan - Crespo (Martins) to jest nasz atak na przyszły sezon. Co do El Chino to niech zostanie. W nim płynie niebiesko czarna krew, a takich zawodników trzeba najbardziej cenić!! A sam Alvaro napewno nie będzie miał pretensji jeśli będzie nawet 5 napastnikiem... Chciałbym rownież żeby został Cruz, ale czy zgodzi się z rolą drugiego rezerwowego napastnika? Wątpie...
Shady

Post autor: Shady »

Wizard pisze: Moim zdaniem do odstawki z 6 naszych napastników jest... Adriano. Nie przekonał mnie podczas ostatniego sezonu, nie przekonał na MS i wydaje mi się, że i teraz nie przekona. Zlatan - Crespo (Martins) to jest nasz atak na przyszły sezon.
Skoro Cie nie przekonal Adriano to jak chcesz stawaic na Zlatana czy nawet Crespo? Na poprzedniej stronie masz moj post i troche statystyk w nim z poprzedniego sezonu...
Co do El Chino to niech zostanie. W nim płynie niebiesko czarna krew, a takich zawodników trzeba najbardziej cenić!!
Mozna go cenic... ale nie trzymac na sile w zespole i placic mu pensje... skoro on i tak nie gra...
Ljarro

Post autor: Ljarro »

ShadY pisze:
Niestety mecze przedsezonowe maja sie nijak do meczy ligowych....
Gdyby tak było, to nie byłoby sensu testować piłkarzy.
No tak ale bardzo czesto zdarza sie tak ze pilakrze ktorzy zachwycali w przedsezonowych meczach towarzyskich... graja duzo slabiej juz w meczach "o cos".
Ale kto sie zachwyca ? Napisalem ze jego gra najbardziej mi sie podobala (sposrod napastnikow). Nie jego wina ze za partnera ma Adriano, ktory ani nie umie podac, ani dosrodkowac, ani przelobowac bramkarza, ani trafic do bramki w sytuacji sam na sam.
klusek

Post autor: klusek »

ShadY pisze: Hernan w Chelsea tez jakos nie blyszczal, strzelil 12 bramek (10 w lidze) w 35 meczach, a wiec kolejny "wielki" snajper, ktory poprzedni sezon mial slabszy niz (w/g wielu z was) słaby Adriano.
Z tym, ze Crespo w okolo 1/3 meczy wchodzil do gry z lawki. Najlepiej, gdyby ktos znalazl statystyki minutowe kazdego z pilkarzy, wtedy mogli bysmy dokonac jako takiego porownania. Nie zmienia to jednak faktu, ze w zeszlym sezonie brakowalo nam drugiej klasycznej "dziewiatki" w skladzie (bo pierwsza byl/jest Cruz), a Crespo jest tanim i sprawdzonym w Serie A rozwiazaniem.

Pytanie brzmi, po co przyszedl Zlatan? :roll:
Szycha

Post autor: Szycha »

Odpowiedź poznamy już za kilka tygodni. Moim zdaniem skoro Moratt wydaje na Zlatana 26 baniek to po coś on tu musi przychodzić. Może Mancio go jakoś odrodzi i przy okazji jeszcze ADriano  :-D
Ljarro

Post autor: Ljarro »

klsmkr pisze: Pytanie brzmi, po co przyszedl Zlatan? :roll:
Ja wiem, ja wiem. Klub wygenerował tak duży zysk, i żeby nie zapłacić dużego podatku, kupujemy kogo popadnie :)
Lolek

Post autor: Lolek »

Bo tak właściwie po co nam ten Crespo ??
Chociazby poo to zeby strzelal bramki a nie tak jak w tamtym sezonie Adriano i Oba grali na poziomie Wlodarczyka. I przez to m.in. nie zdobylismy na boisku Scudetto. A ci jak nie strzelali to i tak wychodzili w podstawie... Pamietam wsyzstkich nadzieje "No Adri 3 mecze bez gola wiec w koncu powinien sie przelamac". Teraz bedzie inaczej.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

nie zdobylismy na boisku Scudetto
Jak to nie! Gdyby Juve i Milan grali czysto to scudetto należałoby do nas. Inter jako jedyny z pierwszej czwórki jest czysty i swoja walką właśnie na boisku wywalczył to Scudetto
Wizard

Recobie płacić dlatego, że spędził u nas kilka ładnych sezonów, z tego co pamiętam zawsze chciał tutaj zostać, a poza tym moze sie jeszcze przydać jako zawodnik. Będąc piątym napastnikiem wcale nie jest pozbawiony szans na gre. Cały czas jestem zdania, że odejść powinien Adriano, a za pieniądze pozyskane z tego transferu kupić Manciniego na skrzydło. Miło by było gdyby udało się kupić również Amelię na bramke... A czemu nie? Skoro był w kadrze Włoch to napewno na to zasługiwał, a bramkarzy jednak nie mamy rewelacyjnych. Amelia przyszlością naszej bramki :-) Ja cały czas nie wierzę w przebudzenie Adriano... Chociaż bardzo chciałbym się mylić bo cieszy się moja wielką sympatią.  
Wizard

matico pisze:
nie zdobylismy na boisku Scudetto
Jak to nie! Gdyby Juve i Milan grali czysto to scudetto należałoby do nas. Inter jako jedyny z pierwszej czwórki jest czysty i swoja walką właśnie na boisku wywalczył to Scudetto
Jednak się troche mylisz. Kary nałożone na te kluby chyba nie są za ten sezon? W tym sezonie grali czysto (chyba). Poza tym nigdy nie będziemy pewni, że zdobylibyśmy to mistrzostwo gdyby było czysto. Ja poczuje się w pełni kibicem mistrza Włoch kiedy wygramy je na boisku czyli oby w tym sezonie.
klusek

Ljarro pisze: Klub wygenerował tak duży zysk, i żeby nie zapłacić dużego podatku, kupujemy kogo popadnie :)
Kiedys wystarczyloby podpisac nowy kontrakt z Recoba :lol:.

Zatanawia mnie tez, co ze srodkiem pomocy po ewentualnym transferze Pizarro :roll:. Wypadaloby kogos kupic, bo stawianie na duet rezerwowych: Stankovic - Dacourt moze nas kosztowac sporo punktow.
RoB

Post autor: RoB »

klsmkr pisze: Zatanawia mnie tez, co ze srodkiem pomocy po ewentualnym transferze Pizarro :roll:. Wypadaloby kogos kupic, bo stawianie na duet rezerwowych: Stankovic - Dacourt moze nas kosztowac sporo punktow.
Niestety ale już chyba nie „ewentualnym”

Nie wiem co oni sobie myślą  :-( że cały sezon będziemy grali mając do dyspozycji w środku pomocy tylko trzech defensywnych pomocników ? Chyba się komuś coś w głowie poprzekręcało.
Bart

Post autor: Bart »

klsmkr pisze:
Ljarro pisze: Klub wygenerował tak duży zysk, i żeby nie zapłacić dużego podatku, kupujemy kogo popadnie :)
Kiedys wystarczyloby podpisac nowy kontrakt z Recoba :lol:.

Zatanawia mnie tez, co ze srodkiem pomocy po ewentualnym transferze Pizarro :roll:. Wypadaloby kogos kupic, bo stawianie na duet rezerwowych: Stankovic - Dacourt moze nas kosztowac sporo punktow.
Niestety, Pizarro zdaje się nie widzieć różnicy między Udinese a Interem i że z takimi piłkarzami jak Veron czy Vieira o miejsce trzeba powalczyć. Jeśli ma marudzić, niech idzie do Romy, z tym że tam też będzie miał konkurentów w De Rossim i Perrotcie.
Lolek

Jako jedyni gralismy czysto, ale nikt nie wie w 100% jakby sie to wszytsko potoczylo gdyby nie bylo tej afery. Moze bylibysmy 1 moze 2. A pilkarze Juve raczej przekupywani nie byli... Oni grali swoje nie wiedzac, ze sedzia im pomagal...
interfane

Post autor: interfane »

Ale gdyby nie on nie mogli by grać swojego jak np. ostatnio gdy nas pokonali 1:2 to Del Piero strzelił z wolnego którego nie powinno być.
klusek

A wracajac do tematu: Pizza jednak w Mediolanie :P.

Nie musze chyba pisac, ze bardzo ciesze sie z jego decyzji. Kto wie, moze w tym sezonie zablysnie jako nowa gwiazda swiatowego futbolu? :wink: Martwia mnie natomiast pogloski o transferze Burdisso do Juve. Czterech dobrych obroncow to absolutne minimum dla nas, wiec Nicolas powinien zostac u nas.
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Dziwi mnie sytuacja z Obafemi Martinsem, to że pozyskaliśmy Ibrahimovica i Crespo nie oznacza, że młodziutka gwiazdeczka Interu miałaby nas opuszczać, zwłaszcza iż miał być podstawą i przyszłością naszego ataku :!: Rozumiem odejście Recoby, już i tak nic z niego nie wyciśniemy a ciągłe kontuzje mnie już męczą, lepiej postawić na młodzież i im dać pograć. Mancini opamiętaj się i nie sprzedawaj Nigeryjczyka :hold:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
khabar

Post autor: khabar »

Oba Martins to rzeczywiście przydatny zawodnik na pewno umijętnością nie ustępuje podstarzałemu Hernanowi Crespo i drągalowi Zlatanowi.

Jego szybkość na pewno się przyda
bo Ibra to pyszałek a Crespo jest stary natomiast Adriano tez jest jakiś ociężały ostatnio  :-?

:szal:
Forza Inter
interfane

No Ibra jest cienki i nie wiem po co go kupować :-? ale Crespo jak był Ostatnio w Interze to grał dobrze i myślę że teraz też tak będzie a co do Adriano to żeczywiście gra przeciętnie ale i tak od Ibry lepiej. Na razie wystarczy napastników a za taką kasę można sprzedać Martinsa Bo potem kupi się lepszego.
Kowal

[quote="interfane"]
No Ibra jest cienki i nie wiem po co go kupować :-?

jak kupowac jeśli jest naszym zawodnikiem
Obrazek
Kowal

A i tak ja niejestem zachwycony co do zlatana,poprzedni sezon mial naprawde mizerny(moż ten będzie lepszy-ale i tak nielubie go :-x :mad:)
Obrazek
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Co to da, że ktoś nie lubi tego albo tamtego, ja np. nie przepadam za Adriano, ale to nie znaczy, że odrazu bym go wywalił, należy dawać szanse, co było to się nie odstanie ale trzeba też patrzeć w przyszłość. Co do mnie to widać, że moim ulubionym zawodnikiem jest Recoba, ale dla dobra klubu, sądzę  że dobrze by było jakby został wypożyczony do klubu gdzie grałby ciągle w pierwszej 11 i w jakiś sposób przezwyciężył swoją kontuzjogenność.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

a tymczasem Mancio mówi o tym, że nie chce, a by Martins odszedł... tylko ciekawe co to znaczy... opcje są 3:
-mydlenie oczu i Oba w następnym tygodniu idzie od Newcastle.
-Oba zostaje a Mancio wiadomo nie przepada za Adrim i Adri odchodzi z Interu.
-Mancio chce mieć 4 światowej klasy napadziorów w składzie i sprzedają Cruza, wypożyczają Recobę, a zostaje Ibra, Crespo, ADRIANO I MARTINS.

nie wiem co o tym mysleć
Obrazek
Bart

Post autor: Bart »

W 100% zgadzam się z wypowiedzią Mancio. Nie możemy grać 4 napastnikami o bardzo podobnym stylu gry. Recoba zapewne nie pogra dużo, a Martins jest bliski odejścia. A przecież jedo szybkość, siła i wiek na pewno przyniosłyby Interowi wiele pożytku.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

No i odszedł nasz chyba jedyny rozgrywający, Pizarro. Mam mieszane uczucia co do tego transferu, ale jakoś specjalnie za nim rozpaczać nie będę, 6 mln euro napewno w budżecie się przyda. Jeszcze tylko sprzedaż Martinsa i jako tako wyjdziemy na prostą.....tylko ciekawi mnie jedna rzecz, kto przyjdzie za chilijczyka ?!?! bo Dekiego na of pomocy jakoś nie widze.... być może ten pan poniżej załata powstałą dziure :)

Obrazek
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
interfane

Ja nie jestem zadowolony ze sprzedaży Pizarro. Zawsze go lubiłem no i by się przydał potem za Verona i Vieire. Można go było wypożyczyć a nie oddawać Rywalom za tak małą sumę. Ja bym go oddał za co najmniej 15mln ale nie Romie- ligowemu rywalowi i przeciwnikowi w superpucharze. Nie zdziwie się jeśli sprawi nam sporo kłopotów w tym sezonie.
Lolek

Ale Roma wykupila 50% jego karty...
ODPOWIEDZ