Polska Ekstraklasa
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Odp: Orange Ekstraklasa
Za ( a raczej i przed Nami) 11 kolejka Ekstraklasy spotkania ze względu na święto narodowe zostały rozdzielone na piątkowe i niedzielne konfrontacje .
W Krakowie dojdzie dziś do spotkania Wisły z Ruchem Chorzów, które mają w dorobku łącznie 25 tytułów mistrza Polski.I to spotkanie według mnie będzie najciekawsze ze względu na to ,że Wisła po odpadnięciu z Europejskich rozgrywek za wszelką cenę będzie chciała udowodnić i sobie i kibicom ,że się nie załamali tym bardziej ,że grają na własnym stadionie.Ale z kolei Ruch to 14- ktorny mistrz Polski ,drużyna ,która już nie raz udowodniła ,że potrafi dokonywać niemożliwego tym bardziej ,że w ostatniej kolejce pokonał Poznańskiego Lecha 2:0.
w piątkowych spotkaniach Piast pokonał Polonię Bytom 1:0
Arka poległa w starciu z Warszawską Polonią
łódzki Ks zremisował ze śląskiem Wrocław 0:0
a Lech pokonał Odrę 3:1
Niedzielne spotkania
Górnik Zabrze - PGE GKS Bełchatów (14.30)
Jagiellonia Białystok - Cracovia (16.45)
Wisła Kraków - Ruch Chorzów (17.00)
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk (19.00)
W Krakowie dojdzie dziś do spotkania Wisły z Ruchem Chorzów, które mają w dorobku łącznie 25 tytułów mistrza Polski.I to spotkanie według mnie będzie najciekawsze ze względu na to ,że Wisła po odpadnięciu z Europejskich rozgrywek za wszelką cenę będzie chciała udowodnić i sobie i kibicom ,że się nie załamali tym bardziej ,że grają na własnym stadionie.Ale z kolei Ruch to 14- ktorny mistrz Polski ,drużyna ,która już nie raz udowodniła ,że potrafi dokonywać niemożliwego tym bardziej ,że w ostatniej kolejce pokonał Poznańskiego Lecha 2:0.
w piątkowych spotkaniach Piast pokonał Polonię Bytom 1:0
Arka poległa w starciu z Warszawską Polonią
łódzki Ks zremisował ze śląskiem Wrocław 0:0
a Lech pokonał Odrę 3:1
Niedzielne spotkania
Górnik Zabrze - PGE GKS Bełchatów (14.30)
Jagiellonia Białystok - Cracovia (16.45)
Wisła Kraków - Ruch Chorzów (17.00)
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk (19.00)
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Jaszczu91
Wczoraj w Szybkiej Piłce pokazywali skrót z meczu Piasta z Polonia Bytom. Okazało sie ze obie drużyny maja podobne stroje i ktoś musi zmienic koszulki. Jednak żadna ze stron nie miala zapasowych stroi. Na szczęście obie drużyny grały na wyjeździe w Wodzisławiu i Odra pożyczyła gościom nawet koszulki. Wodzisław jest stolica polskiej piłki. he he 
Parodia po prostu
Parodia po prostu
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Gaszka
- Kontakt:
To były stroje zespołu młodej ekstraklasy Odry i niektórzy piłkarze mieli problem z dopasowaniem koszulki. Byli zbyt wysocy, nie było ich rozmiaru. Jeden miał nawet problem ze spodenkami :lol2:
// >> www.FcInter.pl << //
-
kjuska
Jagiellonia pnie się w górę tabeli, choć gra na ostatnich meczach nie była zbyt dobra, to wygrywają. Już 5 meczy bez porażki. No i Lech jak narazie ma rekord(256 minut bez puszczonego gola).
Against Modern Football

-
Jaszczu91
Do dużej niespodzianki doszło wczoraj w Bytomiu. Miejscowa Polonia pokonała kandydującą do mistrzowskiego tytułu Legię. Bramkę dla gospodarzy(swoja pierwszą w ekstraklasie!) zdobył po pięknym strzale Rafał Grzyb, co mnie bardzo cieszy bo kibicuje temu zawodnikowi. Legia głupio straciła punkty mimo ze jest obecnie w wysokiej formie. Takie wpadki nie powinny sie zdawać klubowi o takich aspiracjach.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Tomek8990
Jestem wielkim fanem Lecha Poznań i życzę im zdobycia mistrzostwa Polski. Miłe zaskoczenie za sprawą P. Bytom, gratulacje za zwycięstwo z Legią, będzie ciasno w czubie tabeli...
Forza Inter:)
-
Globus
Mam podobnieJaszczu91 pisze: Bramkę dla gospodarzy(swoja pierwszą w ekstraklasie!) zdobył po pięknym strzale Rafał Grzyb, co mnie bardzo cieszy bo kibicuje temu zawodnikowi.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Shady
No i dziś kolejna niespodzianka. ŁKS remisuje z Wisła w Krakowie pomimo bardzo wyraźnej przewagi tych drugich. "Gwiazda" Brożek po raz kolejny pokazał jak się strzela z 6 metrów prosto w bramkarza. Nie pozostaje jutro Lechowi nic innego, jak wygrana i zbliżenie się do czołówki (który to już raz w tym sezonie?). Trwa jeszcze mecz Polonii z Jagą, patrząc na tą kolejkę cudów to Jaga też mogłaby się pokusić o jakiś remisik ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Edit. Jaga "spełniła" moje oczekiwania
Edit. Jaga "spełniła" moje oczekiwania
Ostatnio zmieniony 8 lis 2008, 20:36 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
dzielik
Cóż, 3 wpadki 3 najlepszych drużyn po 11 kolejce to rzeczywiście niespodzianka, ale tylko dlatego, że miało to miejsce na raz. W tym sezonie jakoś tak się dziwnie to wszystko układa, że każdy może wygrać z każdym, a w mojej opinii, każda z drużyn od 6 do 16 może po 30 kolejce zajmować miejsce... od 6 do 16. Dlatego pomimo niezłej postawy mojej Polonii Bytom we wczorajszym meczu z Legią i ogólnie dobrej postawy w tym sezonie, boje się, żebyśmy przypadkiem nie skończyli na jakimś miejscu barażowym czy nawet spadkowym. Kluczowa będzie runda rewanżowa.
Edit: Przy okazji oprawa z Bytomia:
http://tinyurl.com/5lyfn2
Edit: Przy okazji oprawa z Bytomia:
http://tinyurl.com/5lyfn2
Ostatnio zmieniony 8 lis 2008, 23:13 przez dzielik, łącznie zmieniany 1 raz.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
kjuska
W dzisiejszych 4 meczach Orange Ekstraklasy padł "aż" jeden gol.
Against Modern Football

-
TomekkFCI
Shady Lewandowski wcale nie lepszy nie dosc ze ma mniej goli od Brozia to jeszcze na 5 setek w meczu ledwo strzeli 1 czy 2 i wszyscy sie podniecaja.Do boju Wisełka!!!!Lech nawet nie powalczy o mistrza.Trzymam dzis kciuki za Lechistow!
-
BoLoNsKi
1 post użytkownika.. i sama forma mi mówi że 16tki nie skończył. Czy Shady gdzies napisał że Lewandowski jest lepszy? Dla mnie Lewandowski nie jest najlepszy ale to jego 1 sezon w ekstraklasie.. zobaczymy co jeszcze pokaże. A Brożek? Powiedzmy sobie szczerze... dostawić nogę i strzelić bramkę potrafi każdy z nas. On nie ma ani ambicji, ani techniki więc w czym on taki świetny? Raczej stwierdził bym że Wiślacy dobrze dogrywają i stąd te bramki.
Dzielik gratuluje zwycięstwa ale cóż.. Legia po raz kolejny pokazała że po wygranej w ważnym meczu, traci pkt z przeciętniakami (sory no ale za taki zespol trzeba uważać Bytomian). Oprawa w meczu świetna. Szkoda że policja z naszym zarządem zrobiła zamieszanie i nie mogłem zaliczyc sektora gosci w Bytomiu. Moze na śląskim mi sie uda na meczu z Ruchem... mam 2km do niego wiec nawet "wyjazdem" tego nie określe
Dzielik gratuluje zwycięstwa ale cóż.. Legia po raz kolejny pokazała że po wygranej w ważnym meczu, traci pkt z przeciętniakami (sory no ale za taki zespol trzeba uważać Bytomian). Oprawa w meczu świetna. Szkoda że policja z naszym zarządem zrobiła zamieszanie i nie mogłem zaliczyc sektora gosci w Bytomiu. Moze na śląskim mi sie uda na meczu z Ruchem... mam 2km do niego wiec nawet "wyjazdem" tego nie określe

-
glinek
Nie ma ambicji?! Nie ma techniki?! Dla mnie to najlepszy napastnik polskiej piłki na dzień dzisiejszy. Jakby był słaby to by się nawet do kadry nie łapał, nie interesowały by się nim kluby zagraniczne. A tak wogóle to napastnika rozlicza się z bramek. Ma ich strzelić jak najwięcej. Brożek to jest napastnik, który potrafi się znaleźć w polu bramkowym i o to chodzi!BoLoNsKi pisze: A Brożek? Powiedzmy sobie szczerze... dostawić nogę i strzelić bramkę potrafi każdy z nas. On nie ma ani ambicji, ani techniki więc w czym on taki świetny? Raczej stwierdził bym że Wiślacy dobrze dogrywają i stąd te bramki.
Jak każdy to potrafi to ty także to napisz w jakiej drużynie grasz?BoLoNsKi pisze: A Brożek? Powiedzmy sobie szczerze... dostawić nogę i strzelić bramkę potrafi każdy z nas.
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
FORZA WISŁA
-
BoLoNsKi
słuchaj.. naszych to zawsze obserwują... ale w większości sytuacji kończy się właśnie na obserwacji. A jak już jedzie na zachód to kończy się na ławce. Teraz jedynym co się wybił to Błaszczykowski. Nie mówię tu jeszcze o piłkarzach z ligi luksemburskiej czy chińskiej bo to mało liczące się rozgrywki.
Owszem nie ma techniki.. przyjąć piłki nie umie, minąć obrońcę 1v1 też nie. Oglądam mecze ekstraklasy to wiem. Jak sie przewróci nawet o wlasne nogi to tylko "panie sędzia k**** o co chodzi?" albo same "bulwa" stwierdzi. Z Wisły zawsze ceniłem tylko Zieńczuka i Sobolewskiego. Miło że tego klubu nienawidze, to muszę za charakter pochwalić tych 2 piłkarzy.
A Ty spróbuj obiektywnie i krytycznie spojrzec na "swoich" bo bronisz go tylko dlatego że jesteś Wiślakiem.
Owszem nie ma techniki.. przyjąć piłki nie umie, minąć obrońcę 1v1 też nie. Oglądam mecze ekstraklasy to wiem. Jak sie przewróci nawet o wlasne nogi to tylko "panie sędzia k**** o co chodzi?" albo same "bulwa" stwierdzi. Z Wisły zawsze ceniłem tylko Zieńczuka i Sobolewskiego. Miło że tego klubu nienawidze, to muszę za charakter pochwalić tych 2 piłkarzy.
A Ty spróbuj obiektywnie i krytycznie spojrzec na "swoich" bo bronisz go tylko dlatego że jesteś Wiślakiem.

-
glinek
Z Twojej opinii wynika, że z niego to taki napastnik, który powinien grać w lidze podwórkowej. A spójrz na jego statystyki! Strzela bramki, jest szybki, potrafi odnaleźć się w polu karnym, gra w kadrze, jest królem strzelców naszej ekstraklasy, przewodzi w niej również na dzień dzisiejszy. Również oglądam mecze polskiej ligi, a mecze Wisły to oglądam prawie zawsze. To według Ciebie kto jest dobrym napastnikiem z polskiej ligi? Lewandowski, Rybus :lol2: czy kto?BoLoNsKi pisze:
Owszem nie ma techniki.. przyjąć piłki nie umie, minąć obrońcę 1v1 też nie. Oglądam mecze ekstraklasy to wiem. Jak sie przewróci nawet o wlasne nogi to tylko "panie sędzia k**** o co chodzi?" albo same "bulwa" stwierdzi.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
BoLoNsKi
a coś Ty się tak na tego Lewandowskiego uparł? Akurat teraz w 1 połowie ładną bramkę Lechii strzelił. Rybus dla Twojej wiadomości jest lewym pomocnikiem. Akurat z Legii sam moge powiedzieć że i Grzelak i Chinyama są słabi ale tak jak Brożek nadają się tylko na naszą ligę.
Nie mówię żeby grał w lidze podwórkowej ale też nie ma co się nim zachwycać zbytnio. Piotrek Włodarczyk też grał w reprezentacji i co? Zawsze go lubiłem ale trzeba przyznać że słaby był/jest.
A widziałeś wczoraj mecz swojej Wisły? To chyba widziałeś jak grał Brożek. Nie ma dobrego dogrania.. to nie strzela. Sam sobie nie wypracuje sytuacji (nie mówie jak się 2 razy przewrócił o piłkę.. - tak tak murawa była śliska.. ^^)
Nie mówię żeby grał w lidze podwórkowej ale też nie ma co się nim zachwycać zbytnio. Piotrek Włodarczyk też grał w reprezentacji i co? Zawsze go lubiłem ale trzeba przyznać że słaby był/jest.
A widziałeś wczoraj mecz swojej Wisły? To chyba widziałeś jak grał Brożek. Nie ma dobrego dogrania.. to nie strzela. Sam sobie nie wypracuje sytuacji (nie mówie jak się 2 razy przewrócił o piłkę.. - tak tak murawa była śliska.. ^^)

-
glinek
Czemu Lewandowskiego się uczepiłem? Przecież piszę o nim po raz pierwszy. Tak oglądałem wczoraj mecz Wisły i nie wykorzystał tego czego powinien. Włodarczyk zagrał tylko 4 mecze w reprezentacji i to bodajże za kadencji Janasa.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
Shady
Coś kiepsko trzymasz te kciuki :lol2:TomekkFCI pisze: Trzymam dzis kciuki za Lechistow!
-
BoLoNsKi
a sory to TomekFCI z tym Lewandowskim.
Poprostu to jest moja opinia n/t tego piłkarza i koniec. Masz 17 lat to mógłbyś obiektywnie spojrzeć na piłkarza swojej drużyny. Bo narazie to widzisz same + u niego.
PS:
Lechia Gdańsk 0:3 Lech Poznań.
Bramki: Lewandowski, Stilic x2.
Poprostu to jest moja opinia n/t tego piłkarza i koniec. Masz 17 lat to mógłbyś obiektywnie spojrzeć na piłkarza swojej drużyny. Bo narazie to widzisz same + u niego.
PS:
Lechia Gdańsk 0:3 Lech Poznań.
Bramki: Lewandowski, Stilic x2.

-
TomekkFCI
Patrze obiektywnie Najwiecej goli w poprzednim sezonie i liderujacy teraz.kto w ostatnich meczach reprezentacjii byl jednym z najjasniejszych punktow ??PAWEL BROZEK.Ja swojego zdanaia nie zmienie.A co do Twojego ps to odpowiem tak: Pozdro dla Lechii>>Władcy Północy<<
-
glinek
Ale czy ja pisałem, że on jest jakiś genialny? Ja cały czas patrze obiektywnie. Jedyny zawodnik, który może z nim konkurować na naszym podwórku to Lewandowski
który również jest bramkostrzelny. Po prostu widzę, że Ty nie lubisz Brożka i dla tego piszesz o nim w samych negatywach.
FORZA INTER
FORZA WISŁA
FORZA WISŁA
-
TomekkFCI
Shady kiepsko trzymam kciuki?Lepiej jest przegrac i byc LECHIA niz wygrac i byc sprzedawczykiem lechem=amica.Za ile sprzedaliscie swoje klubik, za lodowke??
-
BoLoNsKi
dla tego dziecka ban prosze. Internet też powinien mieć ograniczenia wiekowe..

-
YoozeQ
Woow powiedzial co wiedzial. A Lech odrabia straty. W sumie za nami chyba najdziwniejsza kolejka w tym sezonie. Druzyny strzelaly srednio pol gola w meczu 
-
Shady
Fuzja z Amica uratowała nas tylko finansowo, sportowo niczego nie zyskaliśmy tak jak Polonia w tym roku czy też choćby Lechia jakiś czas temu, ale o tym później. Liverpool, Manchester United, Chelsea, Manchester City... długo by wymieniać. W ostatnim czasie sporo klubów zmieniało właścicieli. Dziwię się, że w ogóle z Tobą rozmawiam. Nie wiem czy to efekt Twojej ignorancji czy też niewiedzy (raczej to drugie), że tak bełkoczesz. Ale przypomnę Ci.TomekkFCI pisze: Shady kiepsko trzymam kciuki?Lepiej jest przegrac i byc LECHIA niz wygrac i byc sprzedawczykiem lechem=amica.Za ile sprzedaliscie swoje klubik, za lodowke??
Rok 1995. Będąca w trzeciej lidze Lechia Gdańsk robi fuzję z pierwszoligową Olimpią Poznań (klub policyjny, ale kluby o takim rodowodzie to normalka w pewnych kręgach i przyjaźniach, vide GTS). Dzięki temu Lechia automatycznie uzyskuje prawo do gry w pierwszej lidze. Również Wisła, co prawda bardzo dawno temu i na bardzo krótki okres czasu, ale jednak, miała fuzję z... Cracovią. Lecz pieskom nie odpowiadało, że byli trzecimi rezerwami Cracovii (według umowy mieli być pierwszymi rezerwami) i szybko odłączyli się od Pasów. Proszę nie odpowiadaj mi i nie pogrążaj się bardziej.
Co do meczu Lechia - Lech. Bialo-zielona panienka rozdziewiczona we wlasnym domu
Ostatnio zmieniony 9 lis 2008, 22:47 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kjuska
A Jagiellonia pnie się w górę. W środę rozjedziemy Górnik. 
Against Modern Football

-
RoB
Nie porównuj przejęcia jednego klubu przez drugi do zwyczajnej zamiany właściciela.Shady pisze: sportowo niczego nie zyskaliśmy tak jak Polonia w tym roku czy też choćby Lechia jakiś czas temu, ale o tym później. Liverpool, Manchester United, Chelsea, Manchester City... długo by wymieniać.
Sportowo niczego nie zyskaliście? W pierwszej lidze byście raczej nie grali po tamtym sezonie.
-
Shady
Uzyskaliśmy jakiś awans dzięki przejęciu nas przez Amice? Graliśmy w pierwszej lidze i nadal gramy. Zmienił się tylko właściciel.RoB pisze: Sportowo niczego nie zyskaliście? W pierwszej lidze byście raczej nie grali po tamtym sezonie.
-
RoB
Zobacz na tabele po tamtym sezonie i na które miejsce został Lech przesunięty.
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
Shady pisze:
Rok 1995. Będąca w trzeciej lidze Lechia Gdańsk robi fuzję z pierwszoligową Olimpią Poznań (klub policyjny, ale kluby o takim rodowodzie to normalka w pewnych kręgach i przyjaźniach, vide GTS). Dzięki temu Lechia automatycznie uzyskuje prawo do gry w pierwszej lidze.
[/quote]
ale z tego co wiem to kibice Lechii sie nieidentyfikowali z tym klubem po fuzji.