Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Transfery w Europie

Post autor: Shady »

Forza_eDi pisze:
Shady pisze: No, ale masz rację. To smutne, że w dzisiejszej piłce jeżeli nie masz na wydanie co najmniej kilkudziesięciu milionów rocznie to nic nie osiągniesz. Przez to właśnie od wielu lat w decydujących fazach LM widzimy (z małymi wyjątkami) ciągle te same zespoły i nikt nowy nie jest wstanie przebić się do tego grona.
Podpisuje się pod tym ...
Skoro się pod tym podpisujesz, to dlaczego Man City post powyżej wytykasz fakt, że mają teraz kasę i ją wydają? Mam nadzieje, że dość szybko uda im się włączyć do walki o Europejskie Puchary.
Ostatnio zmieniony 6 sty 2009, 22:08 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

No bo taka jest prawda, że jak się kasy nie ma to nic się nie wygra i nie ma się zdania bez forsy, ale dlatego wytykałem Man City parę postów wyżej, ponieważ jestem przeciwny takim ruchom, gdzie rusajce czy araby kupują klub i w ciągu roku wydają na niego grube miliony i stwarzają z przeciętnego klubu silną ekipę w ciągu roku ... :P
Shady

Post autor: Shady »

Forza_eDi pisze: No bo taka jest prawda, że jak się kasy nie ma to nic się nie wygra i nie ma się zdania bez forsy, ale dlatego wytykałem Man City parę postów wyżej, ponieważ jestem przeciwny takim ruchom, gdzie rusajce czy araby kupują klub i w ciągu roku wydają na niego grube miliony i stwarzają z przeciętnego klubu silną ekipę w ciągu roku ... :P
A jest inna możliwość żeby stworzyć silną ekipę w dzisiejszych czasach niż wydanie w dość krótkim czasie wielkiej sumy? Nawet jeśli Ci się uda bez tego, to trwa to sezon, może dwa i się to kończy. Nie zdążysz się wbić do tych najlepszych oraz najbogatszych bo przyjdzie Ci taki (tu wstaw jeden z zespołów, które jak to ująłeś od zawsze mają kasę) i rozkupi Ci pól drużyny, a Ty zaczynasz znów od zera i jesteś w tyle.
Zobacz Ajax. Zespół, który słynie z jednej z najlepszych szkółek piłkarskich tak na prawdę nic nie znaczy w LM od momentu, gdy w piłce zaczęła się na dobre era pieniądza. Co wybije się u nich jakiś piłkarz to od razu ktoś z bogatych po niego się zgłasza, a oni mogą zapomnieć o walce o najwyższe cele.
ForzaeDi

Shady pisze: A jest inna możliwość żeby stworzyć silną ekipę w dzisiejszych czasach niż wydanie w dość krótkim czasie wielkiej sumy?
Nie ma, trudno znaleźć jakąś inną możliwość. Ale tak jak napisałem w postach wyżej jestem przeciwny takim ruchom transferowym, gdzie to pieniądze odgrywają najważniejszą rolę i gdzie średnie zespoły w bardzo krótkim czasie zamieniają się w potężne kluby tylko i wyłącznie dlatego, bo kupi ich jakiś arab lub inny gad z kasą ... :P
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Tomasz Zdebel podpisał półroczny kontrakt z drużyną Bayeru Leverkusen. Kwota transferu nie została ujawniona. Transfer jest o tyle zaskakujący, że 35-letni zawodnik został ostatnio odsunięty od pierwszej drużyny słabo spisującego się Vfl Bochum.

źródło: pilka.pl
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Może się okazać, że Zdebel będzie jedynym Polakiem, który zimowy okres transferowy zaliczy do udanych. Co by o nim nie mówić, to jest to już gracz uznany w Bundeslidze, ograny, potrafiący uderzyć z dystansu, z dobrym przeglądem pola. Jego szanse na grę również nie są małe. W Bayerze brakuje typowych defensywnych graczy więc jako zmiennik Zdebel powinien grać.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Tez byłem zaskoczony gdy sie o tym dowiedziałem. Ze słabego Bochum został wyrzucony i przeszedł do bijącego sie o puchary Leverkusen. Widocznie ktoś w Bayerze stwierdził ze doświadczony pomocnik ,ograny w Bundeslidze z pewnością sie przyda. Pewnie nie bedzie grał w pierwszym składzie ale bedzie zmiennikiem. Jeszcze większym zaskoczeniem byla
dla mnie wiadomość ze Przyrowski ma przejść do Tottenhamu! To juz jest sensacja.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Nen

Post autor: Nen »

Zdebel pewnie w Leverkusen piłki nie powącha. Nie wiem jaki to ma sens. Co do przyrowskiego to jestem zaskoczony ponieważ sprowadzili latem Gomesa. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że Polak będzie numerem dwa ale dziwny transfer o ile dojdzie do skutku.
God protect me
MuCha

Post autor: MuCha »

a jak maja kupca na gomeza za grubą kase ?
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

MuCha pisze: a jak maja kupca na gomeza za grubą kase ?
Po wystepach w Premiership jego cena spadla jeszcze wiecej niz Boruca, wiec watpie, ze ktos da za niego gruba kase. Chyba ze City bramkarza szuka.
Drzewo91

Post autor: Drzewo91 »

Wg Was mozliwe jest sciagniecie Teveza pomijajac fakt ze darzy Real wieksza sympatia?
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Co wy gadacie. Jaki Przyrowski, jaki Tottenham? Ogarnijcie się ludzie. Ten bramkarzyna, bo inaczej nazwać go nie można, nadaję się, co najwyżej, na naszą ligę. Ligę, w której i tak popełnia błędy. Dla mnie to zwykła plotka dziennikarska i tyle. Zresztą, sam piszę dla portalu piłkarskiego więc mogę sobie wymyślić dowolną kombinację transferową na świecie, ale po co to komu? Żeby dowartościować przeciętnego kopacza naszej ligi, żeby go wypromować, żeby dostał lepszy kontrakt? Innego motywu zamieszczania takich "rewelacji" nie widzę.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
pct

Post autor: pct »

YoozeQ pisze:
MuCha pisze: a jak maja kupca na gomeza za grubą kase ?
Po wystepach w Premiership jego cena spadla jeszcze wiecej niz Boruca, wiec watpie, ze ktos da za niego gruba kase. Chyba ze City bramkarza szuka.
Szuka, niezmiennie od pol roku ten bramkarz nazywa sie Buffon ;) Jakis czas temu pojawila sie plota jakoby Gomes mial wyladowac znowu w PSV. Pozatym odkad Spurs zaczeli jakos tam grac to i Gomes zaczal pokazywac sie z niezlej strony.

Co do Przyrowskiego ... opinie dobrego na nasza lige mial tez Zaluska idac do Dundee a jednak jakos sobie poradzil i wypromowal sie az na Celtic Park. Moze faktcznie na Tottenham Przyrowski jest za slaby, ale jakis klub Championship... czemu nie?
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Przypowrki dla mnie nie nadaje sie do Tottenhamu. Znając życie pewnie sobie nie poradzi i po sezonie, może dwòch siedzenia na ławce wròci do kraju. Myślę że lepiej dla niego by bylo gdyby przeszedł na przykład do Lecha. Nawet trener Zieliński kiedyś tak sie wypowiedział. Ale còz, taka jest magia Premiership. Zawodnik z ligi polskiej marzy zeby zagrać w tej lidze, a gdy otrzyma propozycje to trudno odmówić. Nie ma sie co dziwić.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Chuchu
Kontakt:

Ciekawi mnie bardzo jak potoczą się losy transferu Kaki do Manchesteru City. W sumie ten sezon Brazylijczyk ma niezbyt udany. Nie zachwyca już jak przed dwoma laty :roll: 100mln € to byłaby rekordowa suma. Najwięcej jak dotąd Real zapłacił za Zidana Juventusowi, zdaje się nieco ponad 70mln
Bodzek

Post autor: Bodzek »

http://rafalstec.blox.pl/2009/01/Ile-sz ... -Kaki.html

To tak a propos tematu. Swoją drogą, jeśli to co tam napisano jest prawdą, można powiedzieć, że rodzina, menedżerowie spokrewnieni z graczem potrafią nieźle namieszać na rynku transferowym i w głowie samego gracza. Podobny przykład mamy z Mario. Myślę, że jego bracia wywierają na nim podobną presję jak na Kace jego ojciec. Niestety ale pieniądz rządzi tym światem. Według mnie Kaka odejdzie do City już niebawem.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Chuchu
Kontakt:

Transfer Craiga Bellamiego z West Ham United do Manchesteru City wreszcie doszedł do skutku. Włodarze popularnych "The Citizens" zapłacili za Walijczyka blisko 14 milionów funtów.

źródło: wp.pl
rolo

Post autor: rolo »

Milan podał oficjalną wiadomość że Kaka zostaje ... ponoć ;)
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Peppino Prisco
Chuchu
Kontakt:

No właśnie, jednak zostaje. Szkoda bo myślałem już, że będziemy świadkami historycznego wydarzenia dla futbolu :) no ale w sumie Milan lubi takie informacje podawać a potem zmieniać zdanie. pamiętacie jak było z Suazo :P
ForzaeDi

Chuchu pisze: zdaje się nieco ponad 70mln
Dokładnie to chyba 76 mln Real dał w 2001r Juventusowi ...
A co do transferu Kaki, to uważam że nie jest wart aż tak dużych pieniędzy ale w piłce wszystko możliwe ...
Ostatnio zmieniony 20 sty 2009, 16:06 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Ja tam się cieszę, iż Kaka zostaje, mimo mojego "średnio" ciepłego stosunku do Milanu. Po pierwsze dlatego, że jeśli chcemy znów mieć najlepszą ligę na świecie, nie możemy oddawać do Premiership największych gwiazd Serie A. Po drugie zaś z tego powodu, że być może wielu piłkarzy, którym Arab już szykuje oferty, weźmie przykład z Brazylijczyka i nie pójdzie do cyrku, któremu na imię Manchester City.

Nie podoba mi się za to niepoważny sposób, w jaki cała ta sprawa przebiegała. Najpierw trzymanie fanów w niepewności, potem Kaka pozdrawia fanów Milanu z okna niczym papież, w końcu happy end - ekscelencja Silvio Berlusconi ogłasza, dzwoniąc do jakiegoś studia z wiadomością "z ostatniej chwili", że "udało mu się" zatrzymać Kakę. A mi się wydaje, że transfer Kaki od początku do końca był niemożliwy, chyba że któraś ze stron kłamała. Kaka chciał zostać, a zarząd Milanu chciał go zatrzymać - widzicie tu jakąś możliwość transferu? Skończyło się jak z Gattuso, z dużej chmury mały deszcz, ale nie mogło się obyć bez tak zwanych łez i punktu kulminacyjnego. Ja w sumie nie powinienem mieć nic przeciwko, bo niby co mi to przeszkadza, ale Milan się zaczyna robić trochę niepoważny.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Czyli caly ten niby transfer Kaki mozna potraktowac jako dobry chwyt marketingowy ze strony Milanu. Kolejny raz bylo o nich wszedzie glosno tak jak to bylo z transferem Beckhama i chyba tylko o to w tym wszystkim chodzilo. A dobry Silvio Berlusconi bierze wszystko na siebie i ratuje klub przekonujac Kake w ostatniej chwili na pozostanie w klubie.
kolus

Post autor: kolus »

To bylo do przewidzenia ze Kaka nie przejdzie do Man City po pierwsze maja zbyt slaby sklad zeby tam przejsc a po drugie to on chyba woli grac w Milanie bo tam ma pewna pozycje a tam by mogl zaczac grac duzo slabiej
rolo

Post autor: rolo »

No a wg angielskich mediów :
Głównym powodem przerwania negocjacji było mało poważne zachowanie po stronie angielskiej. Okazało się, że nie chcą zapłacić tyle, ile zadeklarowali. Po prostu toczyli grę, wyłącznie na swoich zasadach. W związku z czym strona włoska i otoczenie Brazylijczyka podziękowali i potwierdzili, że do transakcji w takim wypadku na pewno nie dojdzie.
„Po podaniu ręki milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce.” -Peppino Prisco
Chuchu
Kontakt:

Angielski klub piłkarski Tottenham Hotspur pozyskał z Wigan Athletic pomocnika Wilsona Palaciosa, którym również interesował się Manchester United. Jak informują lokalne media, zawodnik kosztował w granicach 14 milionów funtów.

źródło: wp.pl

Manchester City sfinalizował transakcję wartą 15mln funtow, na mocy ktorej na City of Manchester Stadium przeniesie się Nigel De Jong!

manchestercity.pl
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, 19:26 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Dominik

Post autor: Dominik »

To już pewne. Wraz z końcem tegorocznego sezonu Lukas Podolski opuści Bayern Monachium i powróci do swojego poprzedniego klubu, 1. FC Köln. Popularny Poldi zwiąże się z zespołem Kozłów umową do 2013 roku.

A masz jakieś źródło na potwierdzenie? // FilipC

http://www.transfery.info/news-full-9571.html
Bynajmniej tak tutaj pisze.

Używaj opcji 'modyfikuj'! Dostajesz ostrzeżenie, następnego nie będzie... // FilipC
Ostatnio zmieniony 23 sty 2009, 23:29 przez Filip©, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER!!!
Globus

Post autor: Globus »

Dominik pisze: Popularny Poldi zwiąże się z zespołem Kozłów umową do 2013 roku.
Po moim trupie! W Kozłowie rządzi GLOBUS  :ave:
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Dominik

Post autor: Dominik »

Napastnik piłkarskiej reprezentacji Anglii Emile Heskey podpisał trzy i półroczny kontrakt z klubem Aston Villa. Poprzednim klubem Heskeya był Wigan Athletic.
FORZA INTER!!!
kjuska

Post autor: kjuska »

No i trzeba było dodać, że AV wyłożyła za niego 3,5 miliona funtów.
Against Modern Football
Obrazek
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Dominik pisze: Napastnik piłkarskiej reprezentacji Anglii Emile Heskey podpisał trzy i półroczny kontrakt z klubem Aston Villa. Poprzednim klubem Heskeya był Wigan Athletic.
I już w swoim debiucie w Aston Villi zdobył gola na wagę trzech punktów zapewniając zwycięstwo 1-0 z Portsmouth.

Była Primera Division, Ligue1, to teraz czas na podbój Premier League. Coś mi się wydaje, że skończy tak, jak jego były kolega z Barcelony, Patrick Kluivert i również nie poradzi sobie w Anglii.

http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia ... source=rss
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
ODPOWIEDZ