Polska Ekstraklasa
-
dodo_IM
Odp: Orange Ekstraklasa
Lechia ma makabryczny terminarz. Może się skończyć dla Lechistów bez pkt. Wyjazd na Lecha, u siebie z Wisełką, no i wyjazd do Gliwic gdzie najwięksi się męczyli, a Biała Gwiazda tylko zremisowała. Trzeba się spiąć, no i liczyć na to, że rywale o Ekstraklasę też pogubią punkty.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Omen
Rzeczywiście Lechia ma chyba najtrudniej...Nie można liczyć na to że stracą punkty rywale.Czeka nas jeszcze mecz przyjaźni...My o mistrza wy o utrzymanie...Szkoda że w takim momencie gramy z sobą
-
Minister
Szczerze?mnie nie interesuje gdzi będzie grała Lechia od nowego sezonu!!Czy to będzie 1 liga 2 czy 3 mnie to nie obchodzi i tak bedę chodził na Traugutta!!Bo nie chodzę dla tych marnych piłkarzyków,pięknej piłki'' chodzę dla Lechii.TAk naprawdę to każda drużyny która walczy o utrzymanie ma trudne mecze bo tam może się wszystko zdażyć!
Omen naszego świeta za 2 tygodnie nic nie zepsuje:D
Omen naszego świeta za 2 tygodnie nic nie zepsuje:D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Omen
-
Shady
A gdy będziecie sobie wpadać w ramiona, pamiętajcie o...Omen pisze: Niech wszyscy zobaczą co to przyjaźń:)
-
BoLoNsKi
Shady, nie zaczynaj bo zaraz zacznie się napinka i rozmywanie tematu ;p
Akurat w kwestii spadku to wiele się może już w tej kolejce wyjaśnić. ŁKS, Odra i Bytomska Polonia mogą w tej kolejce sobie zapewnić utrzymanie, a Odra do tego może w zasadzie "spuścić" do I ligi Zabrzan.
Jedynie Śląsk ma się dobrze... ani puchary jej nie "grożą" .. ani spadek.
Dla mnie.. to byle Legia była 1, Lech 2, a Górnik się utrzymał
tak czy siak dla nas kibiców może niestety się parę ciekawych meczów usunąć z kalendarza na przyszły sezon..
A co nas w weekend czeka?
15 maja 2009
Arka-Ruch (mój typ: 1)
Lech-Lechia (1)
16 maja 2009
Jagiellonia-Polonia W. (1)
Górnik-Odra (1X)
Legia-Polonia B. (1)
Cracovia-Bełchatów (X2)
17 maja 2009
Piast-Śląsk (1)
ŁKS-Wisła (1X)
Akurat w kwestii spadku to wiele się może już w tej kolejce wyjaśnić. ŁKS, Odra i Bytomska Polonia mogą w tej kolejce sobie zapewnić utrzymanie, a Odra do tego może w zasadzie "spuścić" do I ligi Zabrzan.
Jedynie Śląsk ma się dobrze... ani puchary jej nie "grożą" .. ani spadek.
Dla mnie.. to byle Legia była 1, Lech 2, a Górnik się utrzymał
tak czy siak dla nas kibiców może niestety się parę ciekawych meczów usunąć z kalendarza na przyszły sezon..
A co nas w weekend czeka?
15 maja 2009
Arka-Ruch (mój typ: 1)
Lech-Lechia (1)
16 maja 2009
Jagiellonia-Polonia W. (1)
Górnik-Odra (1X)
Legia-Polonia B. (1)
Cracovia-Bełchatów (X2)
17 maja 2009
Piast-Śląsk (1)
ŁKS-Wisła (1X)

-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
licze na potknięcie Wisły bo szczerze wole Lecha jako mistrza zasluzyli na to i kibice, którzy zawsze licznie zapelniali trybuny i pilkarze ktorzy uratowali nasz honor w europejskich pucharach.

-
Minister
Shady szkoda komentować Twojego wpisu.Pamiętaj tylkoże my zawsze razem dopingujemy a Wy wprowadziliście jakiś swój śmieszny zwyczaj siadania w sektorach gości,gdzie z boku jedynie nieliczne osoby siadają razem(przykład mecz w Gdyni).A z Twojego wpisu można wywnioskować że bardzo boli Cię przyjaźn naszych klubów;).
Co do Ligi nadal uważam że Majstra zgarnie Legia.Spadek Cracovia,Ruch,Arka.Lechia ledwo bo ledwo ale chyba się utzyma:)
Co do Ligi nadal uważam że Majstra zgarnie Legia.Spadek Cracovia,Ruch,Arka.Lechia ledwo bo ledwo ale chyba się utzyma:)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
morgothbauglir
Jeśli wygra Legia, nie będzie można mieć pretensji. Nie przepadam za CWKS, ale w tym sezonie ma prawo to mistrzostwo wygrać. Chociaż oczywiście zdania nie zmieniłem- Wisła na topie. Lech nie zasłużył na tytuł, szczególnie jeśli chodzi o rundę wiosenną. Długo by wymieniać mecze, w których ciułał punkty w ostatnich minutach, podczas gdy cały mecz nie zbliżał się nawet do poziomu, jaki prezentował w meczach z Feyenoordem czy Udinese
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
-
Omen
-
Minister
No oczywiście jeśli miałbym wybierać między Lechem a Legią wolę GKS:P.Ale jakoś mam przeczucie że to Legia wygra:)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
morgothbauglir
Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
-
sopel19888
no to sie przelacz... Mistrzem rozlicza sie za caly sezon a nie za sama koncowke .. do tego Lech grał w Uefa i gra w finale PP wiec sie nie dziw ze gra mniej widowiskowo... Poprostu druzyne Lecha dopada juz zmeczenie
I.F.C na zawsze!!! 
-
morgothbauglir
To zmęczenie dopadło go na początku kwietnia. Gdyby Lech nie miał dużej ilości punktów z rundy jesiennej, teraz byłby na 6-7 pozycji. W Pucharze Uefa grał na przełomie lutego i marca, więc już sobie odpoczęli. mnie nie chodzi o widowisko, ale o to, żeby grał pewnie i wygrywał z klubami taimi jak Lechia.
-
sopel19888
Tylko ze klub Lechia walczy o utrzymanie a z takimi klubami gra sie najgorzej.. Faktem jest ze Lech złapał zadyszke ale mimo tego ma najwiecej strzelonych bramek... Odpoczeli?? hahaha jak maja odpoczac jak maja lige i PP?
I.F.C na zawsze!!! 
-
pabloos6
- Kontakt:
Sorry ale oglądałeś ten mecz ? Czy może przeczytałeś relację w G..... Wybiórczej pt."Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje miernego Lecha" to przeczytaj sobie komentarze tych którzy ten mecz oglądali. Moim zdaniem jak i większości kibiców mecz był pasjonujący i trzymał w napięciu do ostatniej minuty.morgothbauglir pisze: Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
PS. Nawiasem mówiąc G..Wyborcza zmieniła po kilku godzinach tytuł artykułu na "Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje Lecha" wykreślając "miernego" ehhhh szkoda słów ...
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:42 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Shady
Mecz może nie był jakimś wielkim widowiskiem, ale też nie można powiedzieć, że był nudny. Lech praktycznie cały czas atakował i tylko świetna dyspozycja Kapsy w tym dniu uratowała Lechię przed porażka 0:3 czy może nawet 0:4. Lechię jedynie było stać na pojedyncze kontry.morgothbauglir pisze: Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
Co do bramek w końcówce meczu. Co to za różnica kiedy pada gol? Każdy liczy się tak samo czy to jest strzelony w 1 minucie czy w 90. Inna sprawa, że przy tylu rozstrzygnięciach w końcówkach o szczęściu już raczej mówić nie można, a w pewnym sensie o charakterze drużyny, która potrafi w samej końcówce wytrzymać nerwowo i strzelić bramkę.
ps. Liverpool w tym sezonie w ok. 10 meczach strzelił gola w samych końcówkach.
-
YoozeQ
Juz nie wspominajac o Arsenalu, ktory zdobywa najwiecej goli wlasnie po 80 minucie spotkania. A to chyba nie jest wina Lecha, ze mecz trwa 90 minut i graja do konca. 3 pkt moim zdaniem nalezaly sie poznaniakom.Shady pisze: ps. Liverpool w tym sezonie w ok. 10 meczach strzelił gola w samych końcówkach.
-
Omen
-
morgothbauglir
Oglądałem. A od czasu relacji meczu Realu z Barcą, raczej nie mam zaufania do GW. Mnie szczerze mówiąc dramaturgia nie ruszała. Z każdą minutą byłem jednak coraz bardziej zdziwionym, kiedy przy okienku Lecha w golach ciągle było "0". Miał Lech kilka ciekawych akcji, ale skuteczność...raczej należy liczyć, że Smuda coś tam Lechitom powie, bo w ostatnich meczach coś sennie wychodzą na boisko.pabloos6 pisze:Sorry ale oglądałeś ten mecz ? Czy może przeczytałeś relację w G..... Wybiórczej pt."Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje miernego Lecha" to przeczytaj sobie komentarze tych którzy ten mecz oglądali. Moim zdaniem jak i większości kibiców mecz był pasjonujący i trzymał w napięciu do ostatniej minuty.morgothbauglir pisze: Znowu Lech zdobywa 3 pkt w ostatnich minutach spotkania. Znowu Lewandowski. Znowu po meczu, który trudno nazwać porywającym...jeśli tak ma wyglądać mistrz polski to ja chyba przełączam się na piłkę ręczną
PS. Nawiasem mówiąc G..Wyborcza zmieniła po kilku godzinach tytuł artykułu na "Lech - Lechia 1:0. Lewandowski ratuje Lecha" wykreślając "miernego" ehhhh szkoda słów ...
PS Arsenal strzela gole po 80 min więc nic dziwnego, że nie ma już najmniejszych szans na mistrzostw
PS2 Jak dla mnie podlega. Gdyby utrzymał się wynik 0:0 nie miałbym uczucia, że wynik jest niesprawiedliwy
-
Mora
- Kontakt:
Wisła rozjechała ŁKS 4-0 i pewnie zmierza po drugie mistrzostwo z rzędu.Paweł Brożek z taką formą zostanie zapewne królem strzelców.
Tymczasem z Wisły odchodzi Marcin Baszczyński,który podpisał kontrakt z beniaminkiem ekstraklasy greckiej.Jeśli tak się zaczyna budowa zespołu na awans do LM, to już się boję...
Tymczasem z Wisły odchodzi Marcin Baszczyński,który podpisał kontrakt z beniaminkiem ekstraklasy greckiej.Jeśli tak się zaczyna budowa zespołu na awans do LM, to już się boję...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
morgothbauglir
Szkoda Baszcza, był świetnym obrońcom. Cupiał się jednak coraz bardziej skąpy robi. mam nadzieję, że w czasie letniego okienka poszuka jakiś wzmocnień, szczególnie w obronie i na bramce
-
Filip©
- Kontakt:
Ostatnio obrońcy Wisły mają większy wkład w wyniki spotkań, więc muszą się zastanowić jak go zastąpić... Cieszę się, że mistrza zdobędzie Wisła...morgothbauglir pisze: Szkoda Baszcza, był świetnym obrońcom. Cupiał się jednak coraz bardziej skąpy robi. mam nadzieję, że w czasie letniego okienka poszuka jakiś wzmocnień, szczególnie w obronie i na bramce
-
Omen
Wisełka jak będzie w takiej formie do końca to jestem dziwnie spokojny o tytuł:)Jeszcze tylko tego mi brakuje i ten sezon zaliczę do udanych
-
Minister
Omen
W Gdańsku ,,BATY'':P.Tak nawiasem mówiąc to licze na remis w tym spotkaniu:)
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Shady
Ja równieżForza_Michal pisze: Omen
-
glinek
Obrona w Wiśle nie jest taka zła
na lewej Piotrek Brożek, środek Marcelo i Głowacki, a na prawej teraz Singlar. Jak już szukać obrońce to tylko na prawą obronę, chociaż nie narzekam na Singlara. Wzmocnić to na pewno trzeba bramke, bo Pawełek najpewniejszym punktem nie jest. Niech już Cupiał da jakieś pieniądze za bramkarza, a nie sprowadza tylko na testy a trenerzy ich odsyłają, bo są za cieńcy.

a ja licze na pewne zwycięstwo WisłyShady pisze:Ja równieżForza_Michal pisze: Omen
W Gdańsku ,,BATY'':P.Tak nawiasem mówiąc to licze na remis w tym spotkaniu:)![]()
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
-
Kalisz
A ja myślę że będzie remis Wisły z Lechią,aby gdańszczanie zostali w ekstraklasie..zresztą nikt w Gdyni nie wierzy w utrzymanie 
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
sopel19888
przeciez ma tylko 1 pkt przewagi nad Lechem a zostaly jeszcze 2 mecze... jedna wpadka (mam nadzieje ze takowa bedzie) przy wygranych Lecha i mistrzostwo w Wielkopolsce z czego bardzo bym sie cieszylFilip© pisze: Cieszę się, że mistrza zdobędzie Wisła...
I.F.C na zawsze!!! 
-
Filip©
- Kontakt:
nie sądzę, aby reszta stawki dogoniła Wisłę, ale... jak wiadomo wszystko jest możliwe... Mistrzostwa życzę krakowskiej Wiśle... Trzeba przyznać, że jest to najbardziej emocjonujący finisz polskiej ekstraklasy...