eliminacje MŚ 2014 w Brazylii
-
- Kontakt:
eliminacje MŚ 2014 w Brazylii
Dziś (30 lipca) zostały rozlosowane grupy eliminacyjne do Mś, które odbędą się w Brazylii.
EUROPA:
GRUPA A: Walia, Macedonia, Szkocja, BElgia, serbia, Chorwacja
GRUPA B: MAlta, Armenia, Bułgaria, Czechy, Dania, Włochy
GRUPA C: Kazachstan, Wyspy Owcze, Austria, Szwecja, Niemcy
GRUPA D: Andora, Estonia, Rumunia, irlandia, Węgry, Turcja, Holandia
GRUPA E: ISLANDIA, Cypr, Albania, Szwajcaria, Słowenia, Norwegia
GRUPA F: Luksemburg, Azerbejdżan, Irlandia Płn., Izrael, Rosja, Portugalia
GRUPA G: Lichtenstein, Łotwa, litwa, Bośnia i Hercegowina, Słowacja, Grecja
GRUPA H: San Marino, Mołdawia, Polska, Ukraina, Czarnogóra, Anglia
GRUPA I: Finlandia, Gruzja, Białoruś, Francja, Hiszpania.
Jak widać jesteśmy w grupie H. Będziemy walczyć o awans z Ukrainą i Czarnogórą. Angla nas na pewno zdystansuje. Co do układu sił. Czarnogóra jest chyba najłatwiejszym rywalem z 2 koszyka. Jest to jednak zespół bardzo nie przewidywalny, bardzo dobrze prezentują się w el. Euro 2012. Ukraina, współogranizator Euro 2012, więc sam ten fakt powoduje że może być ciekawie. Z Ukraińcami graliśmy w zeszłym roku. Padł wtedy bodajże remis 1-1. O San Marino i Mołdawi chyba nie warto wspominać
Osobiście miałem nadzieję że trafimy na jakąś reprezentację gdzie jest piłkarz Interu, niestety nie udało się
w przyszłym roku z pewnością wybiorę się na jeden mecz kwalifikacyjny, pewnie z San Marino .
Co Wy sądzicie o tych grupach i jak oceniacie szanse na awans naszych "Orłów"
EUROPA:
GRUPA A: Walia, Macedonia, Szkocja, BElgia, serbia, Chorwacja
GRUPA B: MAlta, Armenia, Bułgaria, Czechy, Dania, Włochy
GRUPA C: Kazachstan, Wyspy Owcze, Austria, Szwecja, Niemcy
GRUPA D: Andora, Estonia, Rumunia, irlandia, Węgry, Turcja, Holandia
GRUPA E: ISLANDIA, Cypr, Albania, Szwajcaria, Słowenia, Norwegia
GRUPA F: Luksemburg, Azerbejdżan, Irlandia Płn., Izrael, Rosja, Portugalia
GRUPA G: Lichtenstein, Łotwa, litwa, Bośnia i Hercegowina, Słowacja, Grecja
GRUPA H: San Marino, Mołdawia, Polska, Ukraina, Czarnogóra, Anglia
GRUPA I: Finlandia, Gruzja, Białoruś, Francja, Hiszpania.
Jak widać jesteśmy w grupie H. Będziemy walczyć o awans z Ukrainą i Czarnogórą. Angla nas na pewno zdystansuje. Co do układu sił. Czarnogóra jest chyba najłatwiejszym rywalem z 2 koszyka. Jest to jednak zespół bardzo nie przewidywalny, bardzo dobrze prezentują się w el. Euro 2012. Ukraina, współogranizator Euro 2012, więc sam ten fakt powoduje że może być ciekawie. Z Ukraińcami graliśmy w zeszłym roku. Padł wtedy bodajże remis 1-1. O San Marino i Mołdawi chyba nie warto wspominać
Osobiście miałem nadzieję że trafimy na jakąś reprezentację gdzie jest piłkarz Interu, niestety nie udało się
w przyszłym roku z pewnością wybiorę się na jeden mecz kwalifikacyjny, pewnie z San Marino .
Co Wy sądzicie o tych grupach i jak oceniacie szanse na awans naszych "Orłów"
-
Odp: eliminacje MŚ 2014 w Brazylii
Najciekawiej zapowiada sie grupa I i starcie Hiszpanii z Francja. Nie jestem pewny czy Anglia nas zdystansuje, jakos kiedys wygrali z nami tylko 2-1 na wlasnym terenie (pamietam do dzis jak Franek 'łowca bramek' im strzelił). Ogólnie jest szansa na awans. Prawdziwym pechem by było gdybysmy byli w grupie z Francją i Hiszpanią.
"Zesraj się, a nie daj się!"
-
-
- Kontakt:
interista7 pisze: Czarnogóra jest chyba najłatwiejszym rywalem z 2 koszyka. Jest to jednak zespół bardzo nie przewidywalny, bardzo dobrze prezentują się w el. Euro 2012.
Ja z koszyka 2 bałem się Francji i ... Czarnogóry. Ci drudzy to solidna drużyna, prezentująca naprawdę fajny piłkarski poziom. Kraj mały, ale silny, podobnie jak Urugwaj
Anglia? Pewnie jakieś punkty im urwiemy, bo odkąd gramy w eliminacjach i ja interesuję się piłką z faworytami mamy zdobycze.
Ja chciałem grupy śmierci z wyłączeniem Hiszpanii i Holandii. Dlaczego? Bo Polak to Polak ze słabym nie chce mu się biegać, na mocniejszych zawsze mobilizacja większa. Historia mnie tego nauczyła.
Zwycięzca grupy wychodzi i... 8 drużyn z najkorzystniejszym bilansem tj. wszystkim drużynom z 2 miejsc odliczane są punkty zdobyte z zespołem, który zajął ostatnie miejsce, oprócz grypy I. Na tej podstawie jeden odrzucany i losowane baraże mecz+rewanż.InterNH pisze: Ile drużyn wchodzi z grupy?
Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 23:04 przez Lamatico, łącznie zmieniany 1 raz.
Smuda się nikogo nie obawia bo wie, że za rok już nie będzie selekcjonerem.
-
Dobra grupa nam się trafiła. Mamy pewne 2 pkt. bo z San Marino przegrać nie powinni.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Anglia poza zasięgiem,reszta stawki wyrównana (oczywiście oprócz San Marino) nawet z Mołdawią można punkty stracić,Euro 2012 pokaże na co możemy liczyć w przyszłości...
-
- Kontakt:
Z naszym "miszczowskim" trenerem na ławce maksimum 4 miejsce nas czeka.
all in the game, yo, all in the game
-
- Kontakt:
Mam nadzieję, że do czasu tych eliminacji Smuda nie będzie już selekcjonerem. To nie jest reprezentacja, z którą się identyfikuję i szedłbym na jej mecz. Jeśli będą w niej grali znajomi Smudy i ludzie, którzy są w niej tylko dlatego, że Niemcy czy inny kraj ich nie chce, to ja dziękuję i nie chcę na to nawet patrzeć. Kiedyś oglądałem każdy mecz Polaków, teraz nie pamiętam, kiedy widziałem ostatni.
Kto ma gówno w głowie, ten i gówno powie
-
grupa jest oki...
Ronaldo podczas losowania w ostatniej chwili wylosował nam Anglie zamiast Hiszpanii, myśle ze to duży plus dla nas za tak szczęsliwy traf... szykuje sie dobre starcie z Anglią...
Ronaldo podczas losowania w ostatniej chwili wylosował nam Anglie zamiast Hiszpanii, myśle ze to duży plus dla nas za tak szczęsliwy traf... szykuje sie dobre starcie z Anglią...
Ostatnio zmieniony 8 sie 2011, 19:28 przez pewny, łącznie zmieniany 1 raz.
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER
Na dzien dzisiejszy jestesmy bez szans. Wiadomo niemal na 100%, ze walczymy tylko o baraze.
-
Argentyna - Boliwia 1-1 w eliminacjach i znowu zaczyna się robić gorąco. A już we wtorek wyjazdowe spotkanie z Kolumbią i jeśli tam będzie porażka to może być niewesoło. Całe szczęście (dla Argentyny), że pewny udział w MŚ ma Brazylia.
Meczu nie oglądałem (z oczywistych względów: KS PZPN - Włochy), ale obecność Alvareza w wyjściowym składzie kosztem Lavezziego można uznać za nieśmieszny żart.
Meczu nie oglądałem (z oczywistych względów: KS PZPN - Włochy), ale obecność Alvareza w wyjściowym składzie kosztem Lavezziego można uznać za nieśmieszny żart.
-
Wczoraj festiwal strzelecki urządził sobie Suarez który strzelił cztery bramki! Urugwaj -Chile 4-0.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IYcuo0pnUs
"Chile, osłabione brakiem pięciu podstawowych piłkarzy, których selekcjoner Claudio Borghi wyrzucił ze zgrupowania za picie alkoholu, nie było w stanie nawiązać walki z mistrzem Ameryki Południowej." :lol2:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IYcuo0pnUs
"Chile, osłabione brakiem pięciu podstawowych piłkarzy, których selekcjoner Claudio Borghi wyrzucił ze zgrupowania za picie alkoholu, nie było w stanie nawiązać walki z mistrzem Ameryki Południowej." :lol2:
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"