Jakiego piłkarza widzielibyście najchętniej na San Siro ??

Tutaj dyskutujemy na temat piłkarzy i kadry szkoleniowej Interu
ODPOWIEDZ
alexpato

Odp: Jakiego piłkarza widzielibyście najchętniej na San Siro ??

Post autor: alexpato »

Nen pisze: Wyciągnąć Mascherano to będzie cud a Vidic poprzez agenta powiedział dzisiaj, że nigdzie się nie wybiera. Jeśli chodzi o defensorów to powtórzę się, ale trzeba w miejsce Muntariego sprowadzić Diarre bo kończy mu sie kontrakt, a on sam chciałby zagrać pod okiem swojego byłego szkoleniowca. jeśli nasz zarząd zmarnuje taka okazje to...
Mourinho był szkoleniowcem Diarry?? Patrz nie wiedziałem, że trenował Lyon. I Po drugie jak pisałem w innym temacie. Diarze kończy się kontrakt za dwa lata.
morgothbauglir pisze: Pomoc: napewno jakiś środkowy p. mógłby być Ibagaza albo Hargraves (może ostatnio jest trochę bez formy, ale i tak by
Trudno być w formie lecząc kontuzje. Poważną kontuzję.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 06:36 przez alexpato, łącznie zmieniany 1 raz.
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Krwawy_eM. pisze:
Bart pisze: Dajcie sobie spokój z Hiszpanami.
... i wszystko jasne. Od czasów Luisa Suaraza nie było Hiszpana, który w Serie A zdziałałby coś sensownego.. więc skończcie chrzanić o Silva'ch, Vill'ach i innych, bo wtedy dajecie oznakę swej znajomości w temacie.

To co, zanim kupimy piłkarza mamy patrzeć jakiej jest narodowości, skąd pochodzi i czy czasem jego pradziadek nie był Hiszpanem?? To że Hiszpanie nie wojują w Serie A to tylko głupi stereotyp, który można łatwo zmienić
alexpato pisze:
Nen pisze: Wyciągnąć Mascherano to będzie cud a Vidic poprzez agenta powiedział dzisiaj, że nigdzie się nie wybiera. Jeśli chodzi o defensorów to powtórzę się, ale trzeba w miejsce Muntariego sprowadzić Diarre bo kończy mu sie kontrakt, a on sam chciałby zagrać pod okiem swojego byłego szkoleniowca. jeśli nasz zarząd zmarnuje taka okazje to...
Mourinho był szkoleniowcem Diarry?? Patrz nie wiedziałem, że trenował Lyon. I Po drugie jak pisałem w innym temacie. Diarze kończy się kontrakt za dwa lata.
morgothbauglir pisze: Pomoc: napewno jakiś środkowy p. mógłby być Ibagaza albo Hargraves (może ostatnio jest trochę bez formy, ale i tak by
Prawdopodobnie źródłem nieporozumienia jest to, że mamy dwóch piłkarzy o nazwisku Diarra :D
[/quote]

Oczywiście że się zgadzam, ale trzeba zobaczyć co będzie jak wróci, bo sprowadzić za kilkanaście milionów euro kalekę to biznesem nie jest
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

morgothbauglir pisze:
To co, zanim kupimy piłkarza mamy patrzeć jakiej jest narodowości, skąd pochodzi i czy czasem jego pradziadek nie był Hiszpanem?? To że Hiszpanie nie wojują w Serie A to tylko głupi stereotyp, który można łatwo zmienić
Jasne, nie ma to jak zmieniać stereotypy za kilkadziesiąt milionów €. Poza tym, stereotyp nie wziął się znikąd, a Inter nie jest królikiem doświadczalnym do sprowadzania piłkarzy, którzy w Serie A byliby jedną, wielką zagadką.Szkoda, że nie umiesz tego pojąć, ale nie martw się, nie jesteś jedynym, który ponad dobro klubu i wyniki przekłada nazwiska piłkarzy.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
hutnik2

Post autor: hutnik2 »

A jak myslicie - ile moglby kosztowac Milto? Wiem, ze ma juz 30 lat ale moze to bylby dobry pomysl. Przydalby sie jako mocny rezerwowy, ktory bylby konkurencja dla Mario.

Poza tym mysle, ze daloby rade sie dogadac z Genoa i dorzucic im na przyklad Rivasa albo Burdisso w ramach transakcji...

Milto jest calkiem wysoki (183cm), umie grac cialem, sprawdzil sie w Premiera Division, sprawdzil sie w Serie A (16 bramek w tym sezonie) no i jest argentynczykiem ktorzy zawsze w Interze dobrze grali :)

Wiem, ze to nie jest jakis "galaktyczny" transfer o jakich piszecie ale chyba calkiem realny. Jesli Genoa nie utrzyma 4 miejsca w lidze (a naciska ja Fiore i Roma) to nie bedzie problemu zeby wyluskac Milto...
morgothbauglir

Krwawy_eM. pisze:
Jasne, nie ma to jak zmieniać stereotypy za kilkadziesiąt milionów €. Poza tym, stereotyp nie wziął się znikąd, a Inter nie jest królikiem doświadczalnym do sprowadzania piłkarzy, którzy w Serie A byliby jedną, wielką zagadką.Szkoda, że nie umiesz tego pojąć, ale nie martw się, nie jesteś jedynym, który ponad dobro klubu i wyniki przekłada nazwiska piłkarzy.
Ale dla mnie nie jest ważne ani nazwisko, ani klub, ani narodowość. Dla mnie ważna jest gra tego piłlkarza, jego walory oraz to, czy nam się przyda. Czy on się będzie nazywał Ronaldo, Silva czy Czerkas to dla mnie bez znaczenia. Tak samo jak może być Hiszpanem, Brazylijczykiem, a nawet Chińczykiem.

Eksperymentem to by było sprowadzenie jakiegoś superzdolnego nastolatka, co się pare razy pokazał i już go chce pół europy. David Silva to nie junior, tylko wyrobiona marka w La Liga. Poza tym na rynku transferowym trzeba próbować, nigdy nie wiadomo który piłkarz będzie tym, którego potrzebujemy
hutnik2 pisze: A jak myslicie - ile moglby kosztowac Milto? Wiem, ze ma juz 30 lat ale moze to bylby dobry pomysl. Przydalby sie jako mocny rezerwowy, ktory bylby konkurencja dla Mario.

Poza tym mysle, ze daloby rade sie dogadac z Genoa i dorzucic im na przyklad Rivasa albo Burdisso w ramach transakcji...

Milto jest calkiem wysoki (183cm), umie grac cialem, sprawdzil sie w Premiera Division, sprawdzil sie w Serie A (16 bramek w tym sezonie) no i jest argentynczykiem ktorzy zawsze w Interze dobrze grali :)

Wiem, ze to nie jest jakis "galaktyczny" transfer o jakich piszecie ale chyba calkiem realny. Jesli Genoa nie utrzyma 4 miejsca w lidze (a naciska ja Fiore i Roma) to nie bedzie problemu zeby wyluskac Milto...
W Milito obawiam się tylko braku doświadczenia w grze na najwyższym poziomie

Nie pisz proszę dwóch postów pod sobą. //Kropasz
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 11:33 przez Kropasz, łącznie zmieniany 1 raz.
MiRas.
Kontakt:

morgothbauglir pisze: Ale dla mnie nie jest ważne ani nazwisko, ani klub, ani narodowość. Dla mnie ważna jest gra tego piłlkarza, jego walory oraz to, czy nam się przyda. Czy on się będzie nazywał Ronaldo, Silva czy Czerkas to dla mnie bez znaczenia. Tak samo jak może być Hiszpanem, Brazylijczykiem, a nawet Chińczykiem.

Eksperymentem to by było sprowadzenie jakiegoś superzdolnego nastolatka, co się pare razy pokazał i już go chce pół europy. David Silva to nie junior, tylko wyrobiona marka w La Liga. Poza tym na rynku transferowym trzeba próbować, nigdy nie wiadomo który piłkarz będzie tym, którego potrzebujemy
Eksperymentem i sporym ryzykiem jest sprowadzenie za grube miliony piłkarzy, który nie ma wielkich szans sprawdzenia się w danej lidze. Prosty przykład.. czy zakup Pele w 2007 roku był aż tak ryzykowny? Wydaliśmy za niego ok. 2 mln, młody zawodnik, perspektywiczny... Jedynym ryzykiem było to, że mogliśmy być 2 mln € do tyłu... a teraz zakup Quaresmy... niby taka uznana marka za granicą, a jednak nie miał on prawa sprawdzić się w Serie A, o czym wielu mówiło... wydaliśmy 22 mln € + wspomniany Pele ... i...? Jesteśmy w plecy i to dosyć porządnie, bo zachciało się eksperymentowania. Stać nas na kolejne takie transferowe babole i eksperymenty?
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
hutnik2

Kariera seniorska[1]
Lata Klub M (G)
1999-2004 Racing Club 137 (34)
2004-2005 Genoa CFC 59 (33)
2005-2008 Real Saragossa 108 (51)
2008- Genoa CFC 24 (16)

Reprezentacja narodowa
Lata Reprezentacja
2003- Argentyna 16 (4)

A tu pare filmikow z Diego:
Top Ten Goal - http://www.youtube.com/watch?v=xso5w-hr ... re=related
4 gole strzelone Realowi w jednym meczu - http://www.youtube.com/watch?v=WICTvIkd ... re=related
23 gole w sezonie 06-07 w Saragossie - http://www.youtube.com/watch?v=_ORoh-tfOz0

Mysle, ze to moglby byc nastepca Cruza. Szkoda tylko, ze nie jest taki wysoki i nie gra tak dobrze glowa jak Julio...
morgothbauglir

Krwawy_eM. pisze:

Eksperymentem i sporym ryzykiem jest sprowadzenie za grube miliony piłkarzy, który nie ma wielkich szans sprawdzenia się w danej lidze. Prosty przykład.. czy zakup Pele w 2007 roku był aż tak ryzykowny? Wydaliśmy za niego ok. 2 mln, młody zawodnik, perspektywiczny... Jedynym ryzykiem było to, że mogliśmy być 2 mln € do tyłu... a teraz zakup Quaresmy... niby taka uznana marka za granicą, a jednak nie miał on prawa sprawdzić się w Serie A, o czym wielu mówiło... wydaliśmy 22 mln € + wspomniany Pele ... i...? Jesteśmy w plecy i to dosyć porządnie, bo zachciało się eksperymentowania. Stać nas na kolejne takie transferowe babole i eksperymenty?

W transferach nigdy nie można mieć pewności czy się trafi, ale to nie znaczy że nie należy próbować. Gdybyśmy tak do tego podchodzili to zostaliby nam wychowankowie i bardzo młode talenty. Ibrahimovicia kupiliśmy (wprawdzie z wyprzedarzy :D) a wiadomo było że to piłkarz niestały
MiRas.
Kontakt:

morgothbauglir pisze: W transferach nigdy nie można mieć pewności czy się trafi, ale to nie znaczy że nie należy próbować. Gdybyśmy tak do tego podchodzili to zostaliby nam wychowankowie i bardzo młode talenty. Ibrahimovicia kupiliśmy (wprawdzie z wyprzedarzy :D) a wiadomo było że to piłkarz niestały
Tyle, że Ibrahimović przed przejściem do Interu grał już we Włoszech i prawdopodobieństwo, ze transfer Ibry będzie totalną klapą było dużo niższe.

Kiedy Mendieta przechodził do Lazio był jednym z najlepszych na świecie, a jak się jego historia dalsza potoczyła to bardzo dobrze o tym wiemy. Z Silvą byłoby identycznie.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

Post autor: Nen »

W kompilach na YouTubie to z każdego można zrobić gwiazdę co nam pokazał wiadomo kto.
God protect me
hutnik2

Nen pisze: W kompilach na YouTubie to z każdego można zrobić gwiazdę co nam pokazał wiadomo kto.
Wiadomo ze tak. Ale nigdy nie zaszkodzi przejrzec bramki danego zawodnika. Akurat w tych filmikach nie widzialem jakichs niesamowitych akcji Diego. To raczej egzekutor, taki jak np: Gilardino. Ale wlasnie kogos takiego nam brakowalo....
Nen

hutnik2 pisze:
Nen pisze: W kompilach na YouTubie to z każdego można zrobić gwiazdę co nam pokazał wiadomo kto.
Wiadomo ze tak. Ale nigdy nie zaszkodzi przejrzec bramki danego zawodnika. Akurat w tych filmikach nie widzialem jakichs niesamowitych akcji Diego. To raczej egzekutor, taki jak np: Gilardino. Ale wlasnie kogos takiego nam brakowalo....
Nie chodziło mi o to że Millito nie jest dobry bo strzelając masę bramek zarówno w Serie A i w LL pokazał że ma nieprzeciętną klasę. Wg mnie najlepsze wzmocnienie jako uzupełnienie ataku u boku Ibry. Chodziło mi to, że nie wolno się sugerować kompilacjami bo np widziałem taką jedna z której wynika że Amauri to bóg techniczny :P
God protect me
alexpato

morgothbauglir pisze: Prawdopodobnie źródłem nieporozumienia jest to, że mamy dwóch piłkarzy o nazwisku Diarra :D
Ale tym bardziej dziwne ;) Bo żadnemu z Diarr ( Mahamadou, Lassana, Alou) nie kończy się kontrakt po tym sezonie.
A jeśli chodzi o Lassa, to on jest do nieruszenia. W Realu wymiata, a jest dopiero od stycznia. Statystyki ma lepsze niż Makelele. Ten drugi właśnie ostatnio wywiadzie powiedział, że Lass będzie lepszy od niego. Nazwał go "swoim maluszkiem" :D
Krwawy_eM. pisze:a teraz zakup Quaresmy... niby taka uznana marka za granicą, a jednak nie miał on prawa sprawdzić się w Serie A, o czym wielu mówiło... wydaliśmy 22 mln € + wspomniany Pele ... i...? Jesteśmy w plecy i to dosyć porządnie, bo zachciało się eksperymentowania. Stać nas na kolejne takie transferowe babole i eksperymenty?
Tylko jest jedna "mała" subtelna różnica. Silva gra w bardzo mocnej lidze, a Quaresma grał przeciwko ogórkom. Zobaczył, w Italii obrońców i się zdziwił. Druga sprawa, Quaresma nie sprawdził się w La Liga i to coś mówi. 
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 14:53 przez alexpato, łącznie zmieniany 1 raz.
Nen

Mahamadou Diarze kończy sie kontrakt. To nim się nie od wczoraj interesujemy i zaprzepaszczenie takiej okazji byłoby wielkim błędem. Po za tym w Realu szykuje się rewolucja i to ogromna więc tym bardziej rosną szanse za korzystne pozyskanie Malijczyka.
God protect me
hutnik2

Juve jest wg. newsow coraz blizej pozyskania Diego, van der Vaartem interesuje sie Chelsea...

Boje sie zeby Inter znowu sie nie obudzil z reka w nocniku w nastepnym sezonie - bez playmakera.
klusek

Post autor: klusek »

Mahamadou Diarze kończy sie kontrakt.
Niestety, Malijczyk ma ważny kontrakt do 2011 roku. Ale powalczyć o niego warto, Real pewnie nie zażąda za niego kokosów mając już w składzie Lassa i Gago.
alexpato

Nen pisze: Mahamadou Diarze kończy sie kontrakt. To nim się nie od wczoraj interesujemy i zaprzepaszczenie takiej okazji byłoby wielkim błędem. Po za tym w Realu szykuje się rewolucja i to ogromna więc tym bardziej rosną szanse za korzystne pozyskanie Malijczyka.
a zakład, że nie? To, że zastanawia się nad przedłużeniem to nie oznacza, że mu się kończy w te lato. Za darmo z Realu jest możliwość zakontraktowania Cannavaro i Dudzia. ;] Diarra ma jeszcze DWA lata kontraktu.
Nen

alexpato pisze:
Nen pisze: Mahamadou Diarze kończy sie kontrakt. To nim się nie od wczoraj interesujemy i zaprzepaszczenie takiej okazji byłoby wielkim błędem. Po za tym w Realu szykuje się rewolucja i to ogromna więc tym bardziej rosną szanse za korzystne pozyskanie Malijczyka.
a zakład, że nie? To, że zastanawia się nad przedłużeniem to nie oznacza, że mu się kończy w te lato. Za darmo z Realu jest możliwość zakontraktowania Cannavaro i Dudzia. ;] Diarra ma jeszcze DWA lata kontraktu.
Niedawno na primieradivision.pl czytałem że wygasa mu tego lata, ale znając babole tego serwisu wierze Wam :P

Jednak tak jak mówiłem w Realu szykuje się wojna domowa a My możemy wyciągnąć  stamtąd miedzy innymi Diarre.
God protect me
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Ta, nastepny siepacz Diarra... Dajcie juz spokoj
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
klusek

A czy to wina "siepaczy" z drużyny, że nasi wirtuozi i kreatorzy gry dośrodkowują w trybuny albo się leczą? Diarra za przystępną cenę ma dwie olbrzymie zalety - mógłby w razie czego zastąpić Cuchu i pewnie poradziłby sobie na pozycji Vieiry (bo przyjście jednego jest uzależnione od odejścia drugiego, przynajmniej ja tak to widzę).
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Oczywiscie, ze nie. Ale wypelnienie calej linii pomocy nimi, nie jest rozsadnym rozwiazaniem.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 16:57 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
klusek

To i tak byłby dopiero drugi defensywny pomocnik w drużynie, więc teoretycznie powinniśmy starać się o podobnego zawodnika nawet bez roszad w składzie (tyle, że na rezerwę). Wiem też jednak, że z różnych powodów nie jest to możliwe, więc jestem za rozważeniem pomysłu Diarra za Pata - grają co prawda na różnych pozycjach, ale to dałoby się obejść.
morgothbauglir

W Realu co prawda rewolucja tuż tuż, ale Diarra ją przetrwa (i jeden i drugi). Jeśliby Cannavaro nie zakończył kariery to będzie można go ściągnąć na zasadzie wolnego transferu. Pan Perez nie widzi dla niego miejsca w składzie więc nie przedłuży z nim umowy. Poszukałbym raczej piłkarza bardziej ustawionego do rozgrywania niż do destrukcji (np. proponowany wielokrotnie Diego albo np. Xabi Alonso) a poza tym to Ibrahimović zasługuje na porządnego partnera w ataku (po raz kolejny zaproponuję Drogbę  :])
hutnik2

Diarra by sie przydal bo Vieira odchodzi po sezonie. Poza tym wyobrazcie sobie mecz Interu bez Cambiasso (kontuzja) - kto go moglby zastapic? Obecnie nikt.
morgothbauglir

Może Muntari? Vieira? (wiem, że to nie ten poziom co niezastąpione Esteban, ale jakoś się upcha)
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Widzę, że od jakiegoś czasu prym na forum wiodą tematy transferowe tak więc nie sposób się nie wypowiedzieć  :roll:

Diarra? Ja wolę Palombo, jednak kupno DM jest uzależnione od odejścia człowieka-szklanki Vieiry, czego jestem gorącym zwolennikiem.
Teraz sprawa napastnika. Aguero nie odejdzie z Atletico, więc nawet nie ma po co o nim pisać. Kolosalna suma odstępnego to również powód przez który nie zobaczymy Argentyńczyka w Interze.
Osobiście jestem zwolennikiem Antonio Cassano.
No i najważniejsze. Rozgrywający. Diegi i inne Van der Vaarty to coś w stylu Kłarezmy rok temu. Połowa strony się o niego modliła a jak wyszło to każdy widzi. Trudne do przewidzenia to nie było, wystarczyło mieć pojęcie o tym piłkarzu i nie mówię tutaj o kompilacjach na YouTube.
Tutaj nie mam swojego faworyta, bo zwyczajnie nie widzę piłkarza, który byłby do wyciągnięcia za sensowne pieniądze a był jednocześnie zawodnikiem na miarę Interu.
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Il Capitano uważam, że mylisz się co do przejścia Aguero do Interu. Napisałem uzasadnienie w temacie o Letnim Mercato i nie będę się powatarzał. Co do Cassano to modle się by do nas nie trafił. Fakt jest świetnym piłkarzem co pokazuje w grze dla Sampdorii ale jak dla mnie jest zbyt kontrowersyjny. Obwiałbym się o dobrego ducha drużyny. W jego przypadku temperamentu nie da się przydusić. On jest po prostu z lekka szalony np. pamiętam jak raz się oburzył o arbitra nie pamiętam o co i rzucił w niego koszulką i skakał jak 5-letni gówniarz. Został za to zdarzenie ukarany zawieszeniem na 5 meczy.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
morgothbauglir

Cassano to ogromne ryzyko. W Sampodorii gra dobrze, ale ciągle pamiętam o jego występach w Realu...
MiRas.
Kontakt:

morgothbauglir pisze: Cassano to ogromne ryzyko. W Sampodorii gra dobrze, ale ciągle pamiętam o jego występach w Realu...
A to ciekawe... mówisz, że Cassano to ryzyko, a taki Silva nie...
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
hutnik2

Gdyby Mou potrafil zapanowac nad Cassano to moglby to byc klucz do sukcesu Interu.

Cassano to genialny napastnik, szybki, techniczny, przebojowy. Umie tez rozegrac pilke. Bylby idealnym partnerem dla Ibry, wysoki,silny + maly,szybki,ruchliwy.

Pamietam gre Antonio w Romie, to bylo cos niesamowitego. Pytanie tylko czy sie juz troche uspokoil. Nie wiem. Co gorsze nie powolal go Lippi a to juz mocno smierdzi. Bo forme ma wielka, Lippi musial go nie powolac z innych powodow....

Moglby ktos wrzucic jakis cytaty z wypowiedzi Cassano odnosnie Interu?
ODPOWIEDZ