PETYCJA

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
RdK.
Kontakt:

PETYCJA

Post autor: RdK. »

Każdego roku w Chinach dziesiątki milionów zwierząt zostają zarżnięte i zaszlachtowane. Zapotrzebowanie na futro jest wysokie, a Chińczycy je dostarczają. To czego nie uda im się wyeksportować poza Chiny zwykle kończy na talerzu. Zasmuca fakt, że zwierzęta cierpią horrendalne tortury. Są łapane na ulicy i tuzinami upychane w małych klatkach, bez możliwości ruchu. Następnie rzuca się nimi jak martwymi przedmiotami z ciężarówek na ziemię, uderzają o siebie na wzajem i obijają o stalowe klatki. Później klatki te są układane w sterty i wtedy zaczyna się prawdziwy koszmar. Zwierzę zostaje brutalnie wyciągnięte z klatki i związane, by uniknąć oporu. Jest lekko oszołomione uderzeniem w głowę, ale wciąż żywe. Jeżeli zwierzę nie jest ciężkie, pracownik trzyma je za tylnie łapy po czym bierze zamach i uderza jego głową o ziemie. Gdy zwierzę jest ogłuszone, zaczyna się nowy i niepojęty etap w tym trwającym koszmarze. Pracownik wykonuje małe nacięcie na plecach zwierzęcia, a następnie metodycznie ściąga z niego skórę. Proces skórowania trwa około minuty i podczas jego trwania pracownik aktywnie utrzymuje zwierzę przy życiu, ponieważ, jak się uważa, łatwiej jest oskórować zwierzę, gdy jest wciąż ciepłe i krew krąży w jego żyłach. Lecz tu koszmar się nie kończy. Ostatni etap tego niewyobrażalnego horroru polega na rzuceniu zwierzęcia na bok, na wierzch stosu powstałego z jego zdychających przyjaciół, gdzie umiera nie mogąc wytrzymać bólu. W innych przypadkach, gdy futro zwierzęcia nie jest potrzebne (głównie kocie), zostają one wrzucone do worka, a następnie ugotowane żywcem w beczce wrzącej wody.
Cały proces jest niesamowicie trudny do pojęcia, lecz wierzymy, że nie jest wynikiem okrucieństwa, ale raczej ignorancji i braku świadomości o potrzebach zwierząt. Pracownik nie myśli o zabiciu zwierzęcia przed rozpoczęciem i nie jest świadomy jego cierpienia. Naszym obowiązkiem jest sprowadzić oświecenie. Jest to nasz moralny obowiązek wobec tych zwierząt. Zamykanie oczu nie sprawi, że to się skończy!

http://www.ptroa.co.il/petition/

NIE BĄDŹ OBOJĘTNY NA CIERPIENIE NIEWINNYCH ZWIERZĄT! WYPEŁNIJ PETYCJĘ I W TEN SPOSÓB PRZYCZYŃ SIĘ DO ZAPRZESTANIA TEGO BARBARZYŃSTWA!

Film zawiera treści nie odpowiednie dla osób o słabych nerwach. Zastanów się czy wchodzisz!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, 23:25 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
MarcoPolo
Kontakt:

Odp: PETYCJA

Post autor: MarcoPolo »

Petycja poszła

to okropne tylko najgorsze jest to, że o tym co się dzieje w Azji wie cały świat od wielu lat i nic nie dzieje się by temu zapobiec.
Mordowanie zwierząt to nie jedyne rzeczy które sa obojetne żółtką warto wspomnieć także o zupach z płodów dzieci masowym wytępianiem zwierząt z ulic przed olimpiada w pekinie kanibalizmie czy robieniu rzeczy które "niby" uzdrawiają z części ciał ludzkich

http://dziennik.pl/swiat/article136103/ ... e_psy.html

[url=http://www.szokblog.pl/FotoWideo.jsp?id ... 12&idvid=0[/url]
OSOBY O SŁABYCH NERWACH LUB NIEPEŁNOLETNIE nie klikać !!!
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, 23:10 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
zoniek

Post autor: zoniek »

Tych skośnookich skurwieli powinno się za jajca powiesić i rozstrzelać. Nienawidzę tej nacji, zboczeńców, pojebów, małych konusów, którzy za bezcen napierdalają badziew, a co gorsza ich dzieci też tak pracują. Naród niewolników umysłowych i fizycznych, zniewolona banda ryżojadów, obleśne skurwysyńskie, sadystyczne fiuty!
Chuj im w kukładisko!

Przepraszam za słownictwo, ale ten temat przypomniał mi właśnie filmik który pokazywał to co opisuje post rdk. Krew się we mnie gotuje, tępić skurwysyństwo! U nas też się dziady zadomowiły - to nie przytułek!

Jeszcze raz przepraszam za słowa, ale na taki temat nie można pozostawać obojętnym i nazywać rzeczy po imieniu!
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Po obejrzeniu video z petycji na pewno nie włączę tego drugiego. Cóż powiedzieć, brak mi słów a w oczach łzy.
Żebyście żółtki zdychali tak samo jak te zwierzęta przez was mordowane.

Podpisywać petycję!!
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

O Boże... w życiu nie widziałem nic gorszego...

Przygotujcie się zanim to zobaczycie i podpiszcie jeśli to na prawdę może coś zmienić.
Karpik

Post autor: Karpik »

Obejrzałem może 5 sekund tego wstrząsającego filmu. To nie na moje nerwy. Trzeba coś z tym zrobić! Nie pojedziemy do nich, ale MOŻE ta petycja coś zdziała (choć rządy w Chinach są zbyt cwane). Zamiast opowiadania ludziom na GG co robicie, wrzućcie link na opis choćby.
Obrazek

By Kropasz
Claudio

Post autor: Claudio »

Az sie w to wierzyc niechce..co za K...
pietro32

Post autor: pietro32 »

zoniek pisze: U nas też się dziady zadomowiły - to nie przytułek!
Nie możesz wszystkich od razu wrzucać do jednego worka. Akurat ci którzy wyemigrowali stamtąd i osiedli np.u nas, mogli chcieć uciec od takiego właśnie życia i podobnie jak my nie tolerują takich praktyk.

Do petycji oczywiście się dołączyłem.
zzz_v1

Post autor: zzz_v1 »

Nie poślę petycji, bo my tak samo traktujemy, a nawet i gorzej kury, świnie, lisy, konie bydło i inne w rzeźniach i w transporcie do nich.

To jest ich kultura. Jeśli chcemy ich zmienić to najpierw zmieńmy siebie w Europie.

Już kolejny raz trafiam na podobną petycję. Radzę się wszystkim wstrzymać. Chodzą po necie i filmy z polskich rzeźni jak zwierzęta są gorzej traktowane.

Przeczytałem petycję i jest coś co mi się w niej spodobało - pierwsza w której apelują o sensowne traktowanie zwierząt hodowlanych, a nie całkowity zakaz ich zabijania (bo jak można jeść koty i psy?). Super, tylko niech wyślą to też do rządów krajów europejskich, bo jak już wcześniej wspomniałem, nie lepiej są traktowane nasze skrzydełka czy schabowe.

Nie spodobało mi się to, że żądają zakwalifikowania kotów i psów jako zwierzęta domowe. Nie wiem jakie tam jest prawo, ale kultura na pewno wyznacza je jako zwierzęta dające zaspokojenie głodu ludzkiego i to jest w ich tradycji od kilku tysięcy lat. Podobnie w Korei, Wietnamie i podobnych. Dziwne, że nikt jeszcze nie czepił się Indian jedzących psy i świnki morskie.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, 23:22 przez zzz_v1, łącznie zmieniany 1 raz.
Michal_fci

Post autor: Michal_fci »

Gratuluje zozol w tej trudnej chwili wszyscy jestesmy hitlerami brawo dla ciebie!!!

Petycja poszla i lepiej nie ogladac ja tylko zobaczylem jak spadaja z ciezarowek i mi to starczylo
Gdy­byś kiedyś we śnie poczuła, że oczy mo­je już nie pat­rzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
zoniek

Post autor: zoniek »

pietro32 pisze:
zoniek pisze: U nas też się dziady zadomowiły - to nie przytułek!
Nie możesz wszystkich od razu wrzucać do jednego worka. Akurat ci którzy wyemigrowali stamtąd i osiedli np.u nas, mogli chcieć uciec od takiego właśnie życia i podobnie jak my nie tolerują takich praktyk.

Do petycji oczywiście się dołączyłem.
może i tak, ale przeraża mnie ten syf, który się tworzy!

Boże, pozwól mi kiedyś spotkać na swojej drodze jednego z tych ... z tych... nawet nie wiem jak ich nazwać!
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

rowniez
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
duesouth
Kontakt:

Post autor: duesouth »

Człowiek jeszcze potrafi jakoś sie bronic, ale zwierzęta niestety nie maja z nami szans. I na nic zganianie winy na kulturę. Dla mnie to żadne wytłumaczenie. Ludzi którzy robią takie rzeczy potraktowałabym tak samo.
Podpisane
A Milano ci sono 2 grandi squadre...
L`INTER e le RISERVE dell`INTER

"Some people think football is a matter of life and death. I can assure them it is much more serious than that."Bill Shankley

Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Żółte śmiecie jedzą nawet mózgi małp bezpośrednio z zabitego zwierzątka w drogich knajpach... kara śmierci!!!

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=3cAlz6uqgxM
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
o0Mietek0o

Post autor: o0Mietek0o »

również wysłałem,pozdro.
Mate1908

Post autor: Mate1908 »

Jestem w szoku... to coś niewyobrażalnego, coś co przechodzi ludzkie pojęcie.  :-| Czegoś takiego jeszcze nigdy nie widziałem. Aż, strach pomyśleć co muszą czuć te biedne, bezbronne zwierzęta. Petycja poszła. Mam nadzieję, że w jakimś stopniu przyczyniamy się do poprawy tej strasznej sytuacji...
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
"Żeby być najlepszym, musisz pokonać najlepszych"
lena182

Post autor: lena182 »

jak możecie to jeszcze to roześlijcie... mam nadzieje że to nie jest tak jak z organizacją Greenpeace która na potrzeby kampanii opłaciła Eskimosów którzy przed kamerami mieli by oprawiać skóry żywych fok... tu sprawa jest inna bo dotyczy Chin czyli kraju częściowo niedostępnego...
Obrazek
Kubus

Post autor: Kubus »

Ja mam pytanie o czym myślą te SKU&Wi#LE zdzierając skórę z żywego zwierzęcia ? Na to patrzeć nie można a co dopiero tak postepowac zolte wacki walone !!
Obrazek
lena182

Post autor: lena182 »

tzn ja bym od razu na chińczyków nie naskakiwał bądź co bądź to liczny naród i nie jeden z nich też by się pewnie oburzył jak by zobaczył ten film... do tego nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że pewnie i w Polsce znalazł by się nie jeden zwyrodnialec który był by w stanie robić to samo gdyby mu płacono... ot przykład ostatnio najbardziej chyba znany jak to się konie na transporcie traktuje kiedy wiadomo jest że idą na pasztet... i spółki polsko-czesko-słowacko-niemiecko-ukraińsko-(...)-jakieś tam które ten handel jeszcze żywymi końmi przeprowadza...
Obrazek
Saff

Post autor: Saff »

Poszło ode mnie już wczoraj.
Co do postu powyżej. Przecież w zeszłym roku bodajże też była afera z tą hodowlą psów u nas co były przerabiane na psi smalec. Też w nieludzkich warunkach trzymane. Nie wiem jak z ubojem.
Cinek

Post autor: Cinek »

To straszne jak można tak zwierzęta bezbronne traktować :( petycję oczywiście podpisałem, ale filmiku nie oglądałem, wystarczyło, że zobaczyłem zdjęcia biednych zwierząt .. takich ludzi to powinni izolować i niech sami z siebie nawzajem zdzierają skórę itp.
Faflik

Post autor: Faflik »

Masakra filmik oglądnąłem, obdzierać psy na żywca ze skóry to cza być ładnym pojebańcem lub gotować żywe koty we wrzątku, bym im zrobił pojebom drugą Hiroszimę ;/
Zzzz

Post autor: Zzzz »

zozol pisze: Nie poślę petycji, bo my tak samo traktujemy, a nawet i gorzej kury, świnie, lisy, konie bydło i inne w rzeźniach i w transporcie do nich.

To jest ich kultura. Jeśli chcemy ich zmienić to najpierw zmieńmy siebie w Europie.

Już kolejny raz trafiam na podobną petycję. Radzę się wszystkim wstrzymać. Chodzą po necie i filmy z polskich rzeźni jak zwierzęta są gorzej traktowane.
itp itd bla bla bla...
sugerujesz ze w rzezni np. swinie sa zywcem obdzierane ze skory albo i gorzej? (choc nie wiem co moze byc gorszego)
nic mi o tym nie wiadomo, chyba ze rolnicy z Turynu preferuja takie metody
dani7

Post autor: dani7 »

Biedne zwierzaki ;( Tych pojebów wsadzić do pierdla i prędko nie wypuszczać. Petycja oczywiście podpisana :yes2:
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 16:58 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Petycja ode mnie poszła,choć mówiąc szczerze nie sądzę,aby to cokolwiek dało...Z tego co mi wiadomo ten proceder trwa od dłuższego czasu,a władza w Chinach przymyka na to oko.Wszelkie zachodnie organizacje mogą to potępiać,ale ostatecznie może ten sadyzm zakończyć tylko chiński rząd,który prawa człowieka ma gdzieś,a co dopiero prawa zwierząt...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Minister

Post autor: Minister »

Troche to jak walka z wiatrakami ale jak sie nie spróbuje,to się nie przekona czy da rade wygrac z banda idiotów.

Tak ogolnie to Chiny sa tak niezależne,ze maja wszystko i wszystkich w dupie wiec nikle szanse powodzenia.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
mateczekIFC

Post autor: mateczekIFC »

poszła. Ale dziady chinole jeb...ane !!
Matrix23

Post autor: Matrix23 »

Straszna rzecz. Petycje podpisałem, chociaż wątpię, aby cokolwiek dała.
P.S. 4 Chińczyków podpisało petycje.
Metal thrashing mad
ODPOWIEDZ