Gry cRPG
-
- Kontakt:
Gry cRPG
Jakie gry komputerowe z gatunku RPG lubicie najbardziej? Ja osobiście uwielbiam Morrowinda. Jest on dla mnie po prostu świetny
Wiadomo, że każda gra ma jakieś wady no ale w 2002 roku to Morek był grą wręcz idealną. Dużo też swego czasu grałem w Gothica 2 i też mnie wciągnął na dłuższy czas ale znudziło mi się ciągłe przechodzenie jednego wątku fabularnego poza którym ciekawych zadań pobocznych jest jak na lekarstwo (w porównaniu do Morrowinda mam na myśli).

-
Odp: Gry cRPG
Baldur's Gate 1&2 + dodatki, Icewind Dale 1&2, Morrowind, Gothic, Fallouty wszystkie to jest klasyka. Od dłuższego już czasu nikt nie potrafi zrobić idealnie zrównoważonej gry RPG, albo dają za dużo nawalanki i robi się hack&slash albo dają za dużo dialogów i cut-scenek i robi się z tego film (np. Dragon Age: Origins). A odkąd mam NWN2 to jakoś przestałem kupować i grać w nowe gry z tego gatunku i wolę się pobawić edytorem.
-
Ja oczywiście lubię sagę wszystkich części Gothica. Zaczynając od 1 kończąc na dodatku to 3. Dla mnie to najlepsza gra jaką grałem. Nie wiem czemu mnie to tak wciągnęło. W 1 nie ma jakiejś super grafiki ale ten klimat to coś świetnego. Zacząłem tak na serio grać w Gothica gdy wyszła już 2 część tej gry. Wtedy przeszedłem 1 i zacząłem grać w 2 a potem 3. Nie ma lepszej gry dla mnie. Teraz z niecierpliwością czekam na Arcanie. W demo już grałem i zapowiada się dobrze. Chodź Gothic w którym nie chodzi się bezimiennym to nie ten sam Gothic. Ale zobaczymy co to z tego będzie
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
-
Grafika nie jest najważniejszaAdriano_forever pisze: W 1 nie ma jakiejś super grafiki ale ten klimat to coś świetnego.

Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Chłopaaaki.. zapomnieliście o Wiedźminie. No i dodałbym jeszcze Star Wars: Knight of the Old Republic.
-
Zdecydowanie, bezsprzecznie i tak dalej Star Wars: Knights of the Old Republic (myślę o samej części pierwszej, druga jest grą bardzo dobrą, ale nie aż tak). Znajduje się w mojej "świętej trójcy" gier obok pierwszej Mafii i Heroes III.
Na drugim miejscu Gothic jako jako część I i II (najbardziej przypadła mi do gustu dwójka, szczególnie z dodatkiem zamiata system, choć jedynka również fantastyczna, trójka trochę nadpsuta przez bugi, niedociągnięcia).
Na trzecim miejscu, trochę z poprawności politycznej, bo klimat i system gry nigdy mnie tak do końca nie pochłonął, choć przeszedłem ją kilka razy, Oblivion. W legendarnego Morrowinda jakoś nie dane było mi zagrać.
Jeśli chodzi o Wiedźmina, to na ogół jest to dobra gra, ale bardzo niedoskonała i ograniczona. Twórcy mieli na pewno bardzo dobry zamysł - po części udało się go zrealizować, po części, zapewne przez niedobór środków lub czasu, nie.
Na drugim miejscu Gothic jako jako część I i II (najbardziej przypadła mi do gustu dwójka, szczególnie z dodatkiem zamiata system, choć jedynka również fantastyczna, trójka trochę nadpsuta przez bugi, niedociągnięcia).
Na trzecim miejscu, trochę z poprawności politycznej, bo klimat i system gry nigdy mnie tak do końca nie pochłonął, choć przeszedłem ją kilka razy, Oblivion. W legendarnego Morrowinda jakoś nie dane było mi zagrać.
Jeśli chodzi o Wiedźmina, to na ogół jest to dobra gra, ale bardzo niedoskonała i ograniczona. Twórcy mieli na pewno bardzo dobry zamysł - po części udało się go zrealizować, po części, zapewne przez niedobór środków lub czasu, nie.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
- Kontakt:
z gier cRPG najlepszym dla mnie tytulem jest saga Fallout, gdyz ma jedyny niepowtarzalny klimat i fabule godna najlepszych powiesci science fiction;
dobry jest tez Star Wars wymieniony przez Piekarza oraz Planescape Torment
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
Sagi Fallout i Baldur's Gate są dla mnie dowodami na istnienie sił nadprzyrodzonych bo zwykły człowiek czegoś tak genialnego sam nie mógł wymyślić. Trochę szkoda, że 2D w rpgach już nie wróci nigdy bo ta grafika dodawała jednak sporo klimatu. Z rpgów 3d najfajniejsze były Gothic i Morrowind, chociaż temu drugiemu baaaaaardzo szkodził źle skonstruowany dziennik.Imrahil Hitokiri pisze: z gier cRPG najlepszym dla mnie tytulem jest saga Fallout, gdyz ma jedyny niepowtarzalny klimat i fabule godna najlepszych powiesci science fiction;
-
- Kontakt:
I tyle w temaciecor72z pisze: Baldur's Gate 1&2 + dodatki, Icewind Dale 1&2, .

"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
Biggie Smalls
http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
Biggie Smalls
http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
-
Polecam Risen. Nieoficjalny Gothic 4 od chłopaków z Piranha Bytes.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." - Eto'o.
-
Ja aktualnie katuje w wolnych chwilach Obliviona, wszyscy ktorzy grali w serie TES pewnie potwierdza jak dobry to jest produkt, przeszedlem wczesniej Morrowinda i moim zdaniem to absolutnie kanon gatunku.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
Kilkanaście miesięcy temu powstał patch/łatka (waży około 900 MB) stworzony przez fanów Gothica, który wprowadza szereg poprawek i usprawnień. Oto ważniejsze zmiany:Piekarz pisze:Na drugim miejscu Gothic jako jako część I i II (najbardziej przypadła mi do gustu dwójka, szczególnie z dodatkiem zamiata system, choć jedynka również fantastyczna, trójka trochę nadpsuta przez bugi, niedociągnięcia).
- ulepszona grafika (Pixel Shader 3.0),
- znacznie poprawiona wydajność (płynniejsza gra, szybsze wczytywanie),
- wzbogacony system walki dzięki Alternatywnemu balansowi trudności oraz poprawionemu AI. Teraz będzie nas mogło atakować kilku przeciwników jednocześnie. Wrogowie będą blokowali ciosy, a potyczki staną się trudniejsze i atrakcyjniejsze,
- nowe questy, czary (m. in. Armia Ciemności), umiejętności (wyrabianie ostrych strzał), przedmioty (bronie, tarcze, hełmy), a nawet potwory,
- dodano odgłosy wodospadów, ognisk oraz szczęk wyjmowania broni znany nam dobrze z Gothic 1 i 2,
- około 1200 poprawek i ulepszeń w stosunku do pierwotnej wersji Gothic 3.
Według mnie po tych poprawkach gra prezentuje się naprawdę dobrze, a będąc bliski ukończenia tej gry (po raz pierwszy) nie zauważyłem jakiś błędów, bugów i innych podobnych rzeczy. Dlatego w przypadku, kiedy jakiś fan Gothica rozczarował się częścią trzecią niech ściągnie tego patcha i dopiero wtedy czerpie przyjemność z gry.