Dziennikarski fach

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Lamatico
Kontakt:

Odp: Dziennikarski fach

Post autor: Lamatico »

Z wielkim zainteresowanie czytałem ten artykuł, gdyż jestem fanem GieKSy. Lenczyk kontynułuje w znakomity sposób ogromną pracę jaką wykonał poprzedni szkoleniowiec GKS-u Mariusz Kuras i tylko takiego zdania na początku mi zabrakło. Poza tym jak zwykle bardzo dobry tekst fajnie się czyta.

aaaa i jeszcze słówko o Gargule byłoby wskazane ale to juz taka mało istotna uwaga  :lol2:
Shady

Post autor: Shady »

Fajny artykul, ale troche krotki. Mozna bylo znacznie wiecej napisac na ten temat :) No i jeden blad, wspomniales ze Zaglebie odrodzilo sie dopiero po przyjsciu Czesia, druzyna z Lublina grala dobrze juz rok temu pod przywodctwem Franza :]
Wizard

Post autor: Wizard »

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/zn ... __136.html

Tradycyjnie chłopaki brac sie do czytania! Tym razem dluzszy tekst niz ostatnio :]
Wizard

Chociaż teksty ukazują się regularnie to będe tutaj teraz tylko wklejal artykuly lub felietony poswiecone Interowi badz calcio.

Nowy felieton na temat zachowania graczy Milanu. Chodzi oczywiscie o transparent. Mysle, ze moze Was to zainteresowac:]

http://www.futbolnet.pl/felieton/czerwo ... c_140.html
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Wizard pisze: Chociaż teksty ukazują się regularnie to będe tutaj teraz tylko wklejal artykuly lub felietony poswiecone Interowi badz calcio.

Nowy felieton na temat zachowania graczy Milanu. Chodzi oczywiscie o transparent. Mysle, ze moze Was to zainteresowac:]

http://www.futbolnet.pl/felieton/czerwo ... c_140.html
Fajny felieton. Czytalem i mi sie spodobal :) Zycze coraz to lepszych artykulow :D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Lamatico
Kontakt:

Dopiero teraz znalazłem chwilkę zeby przeczytać.

Ciekawe chociaż dla nas tofosich nic nowego bo jesteśmy na bierząco, ale wszystko fajnie poukładane. Dawno nie czytałem Twoich prac (spowodowane Twoją maturą) ale widze że z czasem robisz postępy. Mam nadzieję, że kiedyś biorąc 'Przegląd Sportowy' do ręki pod artukułem ujrzę Twój podpis ... pozdro
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/in ... o_190.html

dawno nic tutaj nie dawalem ;]
zapraszam do lektury Panowie ;]
Lamatico
Kontakt:

Świetny tekst ... zabrakło tylko większej wzmianki o historii a poza tym ok.

Dobrze że dałeś linka bo dawno nie czytałem fajnych artykułów:P

Edit: ja jeśli tylko znajdę chwilkę to z chęcią przeczytam Twoje artykuły.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2007, 21:19 przez Lamatico, łącznie zmieniany 1 raz.
Wizard

Jak cos bede pisal o Interze to bede Wam podrzucal linki ;]
Chociaz zachecam tez do czytania innych tekstow ;]
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Postanowiłem odświeżyć temat :)

Mam pytanie: Jak zostać dziennikarzem sportowym i jak wygląda ten zawód.

Prosiłbym o szybką odpowiedź, gdyż muszę zrobić pracę do szkoły na temat jakiegoś zawodu. Wybrałem dziennikarstwo sportowe, gdyż bardzo podoba mi się ten zawód i chciałbym zostać dzinnikarzem sportowym.

Z góry dziękuję ;)
Obrazek
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Tak troche offtopowo: Zastanow sie 10 razy zanim wybierzesz podobny kierunek. W gazetach wyglada tak, ze redakcja sportowa to najbardziej oblegany dzial. Jest cholernie ciezko sie tam dostac. Mowa tu o mediach ogolnotematycznych, bo jesli chodzi o media stricte sportowe, to wyglada jeszcze gorzej. To jest swojego rodzaju klika. Reasumujac: jesli bedziesz chcial w przyszlosci pracowac w "Pilce noznej", "Przegladzie S." czy tego typu gazecie, to tam jest pare tys kandydatow na miejsce. W gazetach lokalnych najpierw bedziesz pare ladnych lat zasuwal jako dziennikarz interwencyjny i moze uda ci sie kiedys zalapac do dzialu sportowego.

Nie wiem jak teraz, ale pare lat temu we Wroclawiu byly studia prywatne licencjackie "dziennikarstwo sportowe". Kolejna rada. Najlepiej wybieraj uczelnie prywatne w tym kierunku. Duzo wiecej sie nauczysz, bedziesz mial prawdziwy kontakt z realiami. Na studiach publicznych jest wszystko i nic. Problemem jest kasa, bo z tego co pamietam to dziennikarstwo sportowe kosztowalo kolo 4 tys za semestr.
Obrazek
sig by Orzeu
Castellazzi
Kontakt:

Post autor: Castellazzi »

Dzięki Pablusso ;)
Czy ktoś mógłby mi jeszcze jak wygląda praca dziennikarza ?
Obrazek
yoda79

Post autor: yoda79 »

Na początek staż w małej rozgłośni/gazecie; za darmo zazwyczaj, ewentualnie płacą za wydrukowane słowa czy wyemitowany program. Bardzo ciężki kawałek chleba,m wybijają się nieliczni. Może to będziesz Ty, kto wie :)
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
ODPOWIEDZ