F1 2011

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Castellazzi
Kontakt:

Odp: F1 2011

Post autor: Castellazzi »

Oto wyniki 1 treningu przed GB Turcji:

Poz.    Kierowca                  Kraj      Zespół              Czas                Strata          Okrążenia

1        Fernando Alonso        SPA      Ferrari              1:38.670                              13
2        Nico Rosberg            GER      Mercedes GP      1:40.072        1.402            14
3        Michael Schumacher  GER      Mercedes GP      1:40.132        1.462            18
4        Nick Heidfeld            GER      Renault              1:40.338          1.668            9
5        Witalij Pietrow          RUS      Renault              1:40.401          1.731            10
6        Kamui Kobayashi        JPN        Sauber              1:40.421          1.751            16
7        Felipe Massa            BRA        Ferrari              1:40.697          2.027            14
8        Jaime Alguersuari      SPA      Toro Rosso        1:41.094          2.424            18
9        Sebastien Buemi        SWI      Toro Rosso          1:41.178          2.508            22
10      Adrian Sutil              GER        Force India        1:41.347          2.677            16
11      Mark Webber            AUS      Red Bull              1:42.564          3.894            5
12      Pastor Maldonado      VEN      Williams              1:42.597        3.927            7
13      Paul di Resta            GBR        Force India        1:43.525          4.855            11
14      Rubens Barrichello      BRA        Williams              1:43.913          5.243            5
15      Jarno Trulli                ITA        Lotus                1:43.986          5.316            6
16      Vitantonio Liuzzi        ITA        HRT                  1:44.787          6.117          20
17      Sebastian Vettel        GER        Red Bull              1:44.954          6.284          4
18      Timo Glock                GER        Virgin                1:45.183          6.513          15
19      Jerome d'Ambrosio      BEL      Virgin                1:45.237          6.567            11
20      Narain Karthikeyan      IND        HRT                  1:48.461          9.791          8
21      Heikki Kovalainen        FIN        Lotus                1:51.676        13.006          6
22      Sergio Perez              MEX      Sauber                1:55.791        17.121        13
23      Jenson Button            GBR      McLaren              2:00.666          21.996        4
24      Lewis Hamilton          GBR        McLaren              No time                            1

Tym razem kierowcy zmagali się z trudnymi warunkami w Stanbule. Było mokro i zimno. Chyba nikt niue spodziewał się takiej czołowej 10. Niespodziwanie rozbił się... Sebastian Vettel. Wjechał w dość trudny zakret na pełnym gazie, co skutkowało rozbiciem bolidu.Dopiero w końcuwce pojawił się Janson Button. Luis Hamilton nie przejechał ani jednego okrążenia. Mam nadzieję że w kwalifikacjach i w GB także będzie deszczowa pogoda, gdyż to spowoduje zmiany w czołówce. Dzięki temu F1 stanie się ciekawsza chociaż na 1 wyśćig.
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Widzę że temat trochę podupadł. Na początek przedstawię Wam aktualną tabelę jak się wszystko przedstawia na dzień dzisiejszy.
Klasyfikacja generalna
Lp. Imię i nazwisko       Zespół         Pkt.
1. Sebastian Vettel     Red Bull Racing 204
2. Mark Webber     Red Bull Racing 124
3. Fernando Alonso     Ferrari                 112
4. Lewis Hamilton     McLaren         109
5. Jenson Button     McLaren         109
6. Felipe Massa     Ferrari                 52
7. Nico Rosberg     Mercedes GP         40
8. Nick Heidfeld     Lotus Renault         34
9. Witalij Pietrow     Lotus Renault         31
10. Michael Schumacher  Mercedes GP          28
11. Kamui Kobayashi     Sauber                 25
12. Adrian Sutil             Force India         10
13. Jaime Alguersuari     Toro Rosso           9
14. Sergio Perez     Sauber                   8
15. Sebastien Buemi     Toro Rosso           8
16. Rubens Barrichello     Williams F1           4
17. Paul di Resta     Force India           2

Jak więc widać niekwestionowanym liderem jak na razie jest Vettel z teamu RBR. Który ma prawie 100-punktową przewagę nad kolegą z teamu Markiem Webberem. Wszystko wygląda na to że Vettel jest na dobrej drodze do obronienia tytułu mistrzowskiego z ubiegłego sezonu. Jesteśmy na półmetku rywalizacji a przed nami w tą niedziele już kolejna eliminacja. Tym razem odbędzie się GP Niemiec na słynnym torze Nurburgring.
Na pierwszym treningu przed GP Niemiec najszybszy był Fernando Alonso tuż za nim znaleźli się dwaj kierowcy RBR. Odpowiednio Webber i Vettel. Na 2 treningu kierowcy zamienili się miejscami. Tym razem najszybszy okazał się Webber tuż za nim Alonso a trzeci był Vettel. Dziś na godzinę 11 zaplanowany jest 3 trening. A od godziny 14 rozpoczynają się kwalifikacje do jutrzejszego wyścigu który również rozpoczyna się o godzinie 14.
Jakie są Wasze typy? Kto zwycięży w najbliższym GP? Czy po raz kolejny bezkonkurencyjny okaże się Sebastian Vettel, który na pewno będzie jeszcze bardziej zmotywowany gdyż wyścig odbędzie się w Niemczech? Osobiście chciałbym aby zwyciężył Alonso tym samym zachował jakiś dystans do lidera.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Castellazzi
Kontakt:

W ostatnim wyścigu było widać zwyżkę formy Ferrari. Mam nadzieję że włoski team podobnie spisze się także w Niemczech. Mimo że Ferrari jest moim ulubionym zespołem w stawce to nie lubię Alonso, mimo że jest on liderem. Licze że F. Massa dojedzie na 3-4 miejscu ;-)
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Kwalifikacje za nami! Pole position wywalczył Mark Webber. Razem w Webberem z pierwszej linii wystartuje Hamilton. Vettel zajął 3 pozycję co jest najgorszą w tym sezonie w kwalifikacjach  :shocked:. Kto wie może Niemca zjadła troszkę presja z racji tego że wyścig będzie rozgrywany w rodzinnych Niemczech. Ja jednak dalej będę wierzył w triumf Alonso, który niestety wystartuje zza pleców Vettela wraz z kolegą zespołu - Massą. Z drugiej strony co ciekawe 4 z 6 Niemcom udało się zakwalifikować do finałowej "10". Miejmy tylko nadzieje że wyścigu nie wygra żaden Niemiaszek  8)

Lp. Imię i nazwisko Zespół
1 Mark Webber Red Bull
2 Lewis Hamilton McLaren
3 Sebastian Vettel Red Bull
4 Fernando Alonso Ferrari
5 Felipe Massa Ferrari
6 Nico Rosberg Mercedes GP
7 Jenson Button McLaren
8 Adrian Sutil         Force India
9 Witalij Pietrow Lotus Renault
10 Michael Schumacher Mercedes GP
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Kusy

Post autor: Kusy »

dużym zaskoczeniem jest 2 miejsce Hamiltona, jak dobrze jutro wystartuję to ma szanse wyprzedzić słabego na startach Webbera. Będzie z pewnością ciekawie ;)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Castellazzi
Kontakt:

Może 2 miejsce Hamiltona nie jest aż tak dużym zaskoczeniem. To raczej dopiero 3 miejsce Vettela jest zaskoczeniem. Niestety najprawdopodobniej Webber straci pierwszę pozycję już na starcie. Oby jutro Ferrari zaliczyło ten wyscig do udanyc :-D
Obrazek
Kusy

Post autor: Kusy »

"Zdaniem mediów - szczególnie fińskich - Kimi Raikkonen finalizuje rozmowy dotyczące powrotu do F1 jako reprezentant Williamsa. Ekipa z Grove w ciągu kilku najbliższych tygodni podobno ogłosi zakontraktowanie byłego mistrza świata na sezon 2012."

oby ta informacja się potwierdziła :-)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
miniu86

Post autor: miniu86 »

"Vettel pyta, jaka jest jego przewaga nad Alonsem. Odpowiedź brzmi: ponad 11 sekund. Nie ma za co." - muehehehe. nie wiem kto jest autorem ale lubię go.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

No i sezon się zakończyłem, nie było Kubicy, więc temat upadł. Ogólnie historia F1 pamięta dużo ciekawsze sezony. Wygrywały Red Bulle, Vettel mistrzem świata, nikt nawet nie zbliżył się, by móc go dogonić.

Opony Pirelli na początku tak mocno krytykowane, okazały się strzałem w dziesiątkę. Większa walka toczyła się o miejsce na ostatnim stopniu pudła niż o najwyższe, ostatecznie Alonso przegrał. No cóż, czekam na następny sezon, powrót Roberta i może jakieś testy dla Giermaziaka (?), na większe emocje i godnego rywala dla Red Bulli.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Inler

Post autor: Inler »

W przyszłym sezonie McLaren może być konkurencyjny. Bolid mają coraz lepszy, a duet kierowców najlepszy w stawce.
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
Castellazzi
Kontakt:

Sezon 2011 przeszedł już do historii. Kompletna dominacja Vettela i co za tym idzie Red Bulla. Co mi się nie podobało w tym roku? Zdecydowanie cała ta dominacja młodego Niemca, a także system DRS (ruchome tylne skrzydło). Uważam, że Pirelli wykonało dobrą robotę jeśli chodzi o opony.

Za najciekawszy wyścig uznałem GP Kanady, kiedy to wygrał Button, a w pewnym momencie był na ostatnim miejscu.
Obrazek
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Aż dziw, że nic nie napisaliście o CELOWYM OSZUSTWIE w tym wyścigu, gdzie niby zepsuła się skrzynia biegów Vettelowi, oczywiście zaraz jak wyprzedził go Webber to cudownie się naprawiła. Kolejny sport na który nie można patrzeć, bo liczy się tylko kasa, kasa, kasa. Szkoda mi Alonso...
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
miniu86

Post autor: miniu86 »

Nie oglądałem wyścigu ale jak tylko usłyszałem, że Vettelowi sie zepsuła skrzynia i przez to Alonso spadł z podium to od razu wiedziałem, że przekręt.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Kujon pisze: niby zepsuła się skrzynia biegów Vettelowi, oczywiście zaraz jak wyprzedził go Webber to cudownie się naprawiła.
Edd China szybko naprawił :D

A tak na poważnie... no cóż team order zabronione, więc szukają innych sposobów. Łatwiej "popsuć" skrzynię, niż "popsuć" silnik lub cokolwiek innego ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Inler

Post autor: Inler »

Mi się wydawało, że team order zostało przywrócone w tym sezonie, bo i tak nikt tego nie przestrzegał.
It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in
Shattered windows and the sound of drums
People couldn't believe what I'd become
Castellazzi
Kontakt:

FIA podało listę kierowców na następny sezon. Oczywiście nie wszystkie zespoły zgłosiły już swoje zespoły, ale w tych największych wszystko zostaje po staremu.

Red Bull Racing
1. Sebastian Vettel
2. Mark Webber

Vodafone McLaren Mercedes
3. Jenson Button
4. Lewis Hamilton

Ferrari
5. Fernando Alonso
6. Felipe Massa

Mercedes GP Petronas F1 Team
7. Michael Schumacher
8. Nico Rosberg

Lotus F1 Team
9. Kimi Raikkonen
10. Nie podano

Sahara Force India F1 Team
11. Nie podano
12. Nie podano

Sauber F1 Team
14. Kamui Kobayashi
15. Sergio Perez

Scuderia Toro Rosso
16. Nie podano
17. Nie podano

Williams
18. Nie podano
19. Nie podano

Team Caterham
20. Heikki Kovalainen
21. Jarno Trulli

HRT F1 Team
22. Nie podano
23. Nie podano

Marussia Virgin Racing
24. Timo Glock
25. Charles Pic

Trochę dziwi mnie to, iż Lotus nie podał nazwiska Petrova. W końcu za nim stoją ogromni, rosyjscy inwestorzy, którzy pompowali mocno kasę w ten zespół. W przypadku, gdyby Rosjanin stracił miejsce w bolidzie, Lotus straciłby sponsorów, czego z pewnością by nie chciał. Ciekaw jestem jak zakończy się ta historia, ale wydaje mi się, iż Rosjanin zostanie w F1 na kolejny sezon, właśnie w tym team-ie.

Jeśli chodzi o powrót Raikkonena, to jestem dość zadowolony z tego powodu. Niegdyś był on moim ulubionym kierowcą, do czasu, kiedy rozbił się o Sutila z Force India w jakimś GP. Warto dodać, że była to końcówka wyścigu, a Sutil jechał po pierwsze punkty w historii swojego zespołu. Szkoda, że Kimmi zajął miejsce Roberta, ale mam nadzieję, iż nasz rodak jakoś sobie poradzi :wink:
Obrazek
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Jest sporo wolnych miejsc i ciekawe w którym Giermaziak będzie śmigał :)
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
ODPOWIEDZ