Say NO to ACTA

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
kachol

Odp: Say NO to ACTA

Post autor: kachol »

Jedziecie na Palikota, a PiS robi to samo i nikt nie powie, że narodowcy robią z siebie pośmiewisko starając się zrobić z protestów przeciwko ACTA protesty na tle narodowym. Jedna i druga strona się błaźni, bo tak naprawdę chodzi o sprawę dotyczącą nas wszystkich i gardzę wszystkimi, którzy chcą z nie dla acta zrobić wiec polityczny...

Mam serdecznie w dupie czy na protestach przeciwko ACTA obok mnie będzie stał Mikke, Palikot, skin, anarchista, emo czy święty Mikołaj, jeżeli protestuje tam w swoim imieniu i nie robi z tego wiecu i propagandy dla swojej sprawy. Te protesty powstały jako apolityczne i mam nadzieje, że uda się je tak utrzymać, bo każdy polityk, który wypowiada się na wiecach kompromituje samą ideę tych protestów...
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

Kachol czy tego chcesz czy nie to są wiece polityczne, wiece ludzi niezgadzających się z polityką tego rządu, który ratyfikował szkodliwy traktat międzynarodowy. No ale błąd popełniono wcześniej ratyfikując  traktat lizboński na mocy którego ACTA jest "wdrażana". To w tym traktacie daliśmy przyzwolenie aby wszechwiedząca UE za nas  "regulowała" takie sprawy jak internet.

Tego jeszcze nie było tutaj materiał szkoleniowy z dziedziny manipulacji dziennikarskiej
http://www.youtube.com/watch?v=L7nYWSru ... r_embedded
Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

pabloos6 pisze: Kachol czy tego chcesz czy nie to są wiece polityczne, wiece ludzi niezgadzających się z polityką tego rządu, który ratyfikował szkodliwy traktat międzynarodowy. No ale błąd popełniono wcześniej ratyfikując  traktat lizboński na mocy którego ACTA jest "wdrażana". To w tym traktacie daliśmy przyzwolenie aby wszechwiedząca UE za nas  "regulowała" takie sprawy jak internet.

Tego jeszcze nie było tutaj materiał szkoleniowy z dziedziny manipulacji dziennikarskiej
http://www.youtube.com/watch?v=L7nYWSru ... r_embedded
Pabloos6 z całym szacunkiem, ale wciąż wierzę, że mogą ludzie protestować bez przechodzenia z protestu do wiec polityczny. Może jestem idealistą, ale wierzę, że geje mogą protestować i walczyć o równouprawnienie bez Palikota, narodowcy mogą walczyć z Unią i o suwerenność bez Kaczyńskiego etc. Po prosu większość ludzi (przynajmniej z których spotkałem w Katowicach na proteście) protestowała przeciwko ustawie Acta i jednocześnie przeciwko opresyjnej władzy, ale nie chciała być postrzegana jako "zwolennicy kibiców", "zwolennicy Palikota" czy jeszcze kogoś innego...

Niestety politycy w Polsce są daleko od ludzi i temu irytuje mnie sytuacja kiedy protest uliczny zmienia się w wiec polityczny...
InterNH

Post autor: InterNH »

kachol pisze: Jedziecie na Palikota, a PiS robi to samo i nikt nie powie, że narodowcy robią z siebie pośmiewisko starając się zrobić z protestów przeciwko ACTA protesty na tle narodowym. Jedna i druga strona się błaźni, bo tak naprawdę chodzi o sprawę dotyczącą nas wszystkich i gardzę wszystkimi, którzy chcą z nie dla acta zrobić wiec polityczny...

Mam serdecznie w dupie czy na protestach przeciwko ACTA obok mnie będzie stał Mikke, Palikot, skin, anarchista, emo czy święty Mikołaj, jeżeli protestuje tam w swoim imieniu i nie robi z tego wiecu i propagandy dla swojej sprawy. Te protesty powstały jako apolityczne i mam nadzieje, że uda się je tak utrzymać, bo każdy polityk, który wypowiada się na wiecach kompromituje samą ideę tych protestów...
Akurat narodowcy czy Korwin to Eurosceptycy, a Korwin do tego ma program wolnościowy, ale fakt faktem i on nie powinien żadnej agitki tam prowadzić.Palikot natomiast śmieje się ludziom w twarz, z jednej strony mówi "jestem za integracją europejską, za tym, żeby UE miało większy wpływ na nasz kraj i żeby powstało wspólne prawo wszystkich państw", a z drugiej wielki bunt przeciwko acta i zbieranie głosów.

Poza tym nie powiedziane czy to wszystko nie jest stworzone tak, aby odsunąć PO od władzy i zastąpić je Palikmiotem czyli dokonać małej podmianki.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
ODPOWIEDZ