Jedziecie na Palikota, a PiS robi to samo i nikt nie powie, że narodowcy robią z siebie pośmiewisko starając się zrobić z protestów przeciwko ACTA protesty na tle narodowym. Jedna i druga strona się błaźni, bo tak naprawdę chodzi o sprawę dotyczącą nas wszystkich i gardzę wszystkimi, którzy chcą z nie dla acta zrobić wiec polityczny...
Mam serdecznie w dupie czy na protestach przeciwko ACTA obok mnie będzie stał Mikke, Palikot, skin, anarchista, emo czy święty Mikołaj, jeżeli protestuje tam w swoim imieniu i nie robi z tego wiecu i propagandy dla swojej sprawy. Te protesty powstały jako apolityczne i mam nadzieje, że uda się je tak utrzymać, bo każdy polityk, który wypowiada się na wiecach kompromituje samą ideę tych protestów...
Say NO to ACTA
-
pabloos6
- Kontakt:
Odp: Say NO to ACTA
Kachol czy tego chcesz czy nie to są wiece polityczne, wiece ludzi niezgadzających się z polityką tego rządu, który ratyfikował szkodliwy traktat międzynarodowy. No ale błąd popełniono wcześniej ratyfikując traktat lizboński na mocy którego ACTA jest "wdrażana". To w tym traktacie daliśmy przyzwolenie aby wszechwiedząca UE za nas "regulowała" takie sprawy jak internet.
Tego jeszcze nie było tutaj materiał szkoleniowy z dziedziny manipulacji dziennikarskiej
http://www.youtube.com/watch?v=L7nYWSru ... r_embedded
Tego jeszcze nie było tutaj materiał szkoleniowy z dziedziny manipulacji dziennikarskiej

-
kachol
Pabloos6 z całym szacunkiem, ale wciąż wierzę, że mogą ludzie protestować bez przechodzenia z protestu do wiec polityczny. Może jestem idealistą, ale wierzę, że geje mogą protestować i walczyć o równouprawnienie bez Palikota, narodowcy mogą walczyć z Unią i o suwerenność bez Kaczyńskiego etc. Po prosu większość ludzi (przynajmniej z których spotkałem w Katowicach na proteście) protestowała przeciwko ustawie Acta i jednocześnie przeciwko opresyjnej władzy, ale nie chciała być postrzegana jako "zwolennicy kibiców", "zwolennicy Palikota" czy jeszcze kogoś innego...pabloos6 pisze: Kachol czy tego chcesz czy nie to są wiece polityczne, wiece ludzi niezgadzających się z polityką tego rządu, który ratyfikował szkodliwy traktat międzynarodowy. No ale błąd popełniono wcześniej ratyfikując traktat lizboński na mocy którego ACTA jest "wdrażana". To w tym traktacie daliśmy przyzwolenie aby wszechwiedząca UE za nas "regulowała" takie sprawy jak internet.
Niestety politycy w Polsce są daleko od ludzi i temu irytuje mnie sytuacja kiedy protest uliczny zmienia się w wiec polityczny...
-
InterNH
Akurat narodowcy czy Korwin to Eurosceptycy, a Korwin do tego ma program wolnościowy, ale fakt faktem i on nie powinien żadnej agitki tam prowadzić.Palikot natomiast śmieje się ludziom w twarz, z jednej strony mówi "jestem za integracją europejską, za tym, żeby UE miało większy wpływ na nasz kraj i żeby powstało wspólne prawo wszystkich państw", a z drugiej wielki bunt przeciwko acta i zbieranie głosów.kachol pisze: Jedziecie na Palikota, a PiS robi to samo i nikt nie powie, że narodowcy robią z siebie pośmiewisko starając się zrobić z protestów przeciwko ACTA protesty na tle narodowym. Jedna i druga strona się błaźni, bo tak naprawdę chodzi o sprawę dotyczącą nas wszystkich i gardzę wszystkimi, którzy chcą z nie dla acta zrobić wiec polityczny...
Mam serdecznie w dupie czy na protestach przeciwko ACTA obok mnie będzie stał Mikke, Palikot, skin, anarchista, emo czy święty Mikołaj, jeżeli protestuje tam w swoim imieniu i nie robi z tego wiecu i propagandy dla swojej sprawy. Te protesty powstały jako apolityczne i mam nadzieje, że uda się je tak utrzymać, bo każdy polityk, który wypowiada się na wiecach kompromituje samą ideę tych protestów...
Poza tym nie powiedziane czy to wszystko nie jest stworzone tak, aby odsunąć PO od władzy i zastąpić je Palikmiotem czyli dokonać małej podmianki.
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !