to jest esej .
To jest na jakiś konkurs niby ale kto tego nie odda to dostanie 1,wiec i tak bede musial to napisać .
Zadanie ma być na 8000-12000 znaków.
Nie chce żebyście pisali całe zadanie (chyba że ktoś chce to byłby cud) tylko jakieś pojedyncze zalety wady czy ma przyszlosc czy nie.
Ostatnio zmieniony 29 lut 2012, 15:48 przez fudalik1995, łącznie zmieniany 1 raz.
interfann pisze:
Podążaj za słowami politykow oni maja dobre pomysly co do przyszlosci UE
Dowcip ci się kolego wyostrzył. Co do autora mógłbym ci parę słów skrobnąć, jednak raczej nie byłoby poprawne politycznie i twojej babce od wosu raczej by się nie spodobało.
Nie pasuje mi jak jakiś pseudo-inteligencik pisze od rzeczy, zwłaszcza gdy ma uwagi ad personam, śladu jakiejkolwiek merytoryki brak. Na tym forum jest wielu ogarniętych ludzi i dobrze mi się je czyta i udziela, jednak zawsze trafi się jakiś cieć jak ty(wypowiedź oczywiście adresowana do interfann). Co do autora, to masz pewien organ, który zowie się mózg, niestety wielu ludzi zapomina o posiadaniu go. Użyj go więc i sam pomyśl co sądzisz na temat unii europejskiej i jej przyszłości i na tej podstawie skonstruuj pracę.
nie chce sie wcinac w wasza kłotnie ale piszesz ze "na tym forum bardzo łatwo o poziom rodem z rynsztoka" i teraz spojrz na swoja ostatnia wypowiedz obrazasz kolege "interfann" ze to ciec wnioskujac po czym? po jego 3 postach? po moim tez nazwiesz mnie bez wahania cieciem ciota lub co Ci slina na jezyk przyniesie?nie masz o koledze ktorego obrazasz zielonego pojecia nie znasz go wgl ale to napewno ciec tak?winszuje toku myslenia...widze ze przy pisaniu ostatniego postu pewien organ ktory nazywa sie mozg zawiodl... przez takich jak Ty forum ma coraz nizszy poziom! i nie rozumiem dlaczego za jedno ironiczne zdanie rozpetalo sie pieklo kolega potrzebuje pomocy... pokaz ze jestes Interista i pomoz jesli nie masz nic do powiedzenia albo masz zamiar powiedziec ze ma sam sobie radzic to nie pisz wgl!koniec zasmiecania tematu kolegi! stworzyl ten temat do rozwazan i pomocy w pracy szkolnej a nie klotni...chcecie sie poklocic to priv albo stworzcie swoj temat Przepraszam fudalik za spama ale trzeba bylo zareagowac bo temat zboczyl kompletnie z toru ...moze napisac tez o Grecji jako przyklad ze przyszlosc Unii moze okazac sie zgubna poniewaz kazdy kraj moze wpasc na genialny pomysl wydania wszystkich pieniedzy i czekania az ktos im d*** uratuje i teraz wszyscy placa zeby Grecja nie "upadla"... jesli rozumiesz o co mi chodzi to napewno to jakos rozwiniesz
W skrócie
Unia Europejska prędzej czy później musi upaść, gdyż samo utrzymywanie tej "biurokratycznej maszyny" kosztuje olbrzymie pieniądze.Poza tym centralne planowanie gospodarki już raz się nie udało (komunizm).Dodać, do tego trzeba, że wiele krajów wchodzi do strefy euro co juz całkowicie zabija gospodarkę.Każdy kraj bowiem ma inaczej prosperującą gospodarkę, a więc jedna waluta to utopia, bo np w Polsce chleb będzie za 5 euro, a w Hiszpanii za 1 przy czym nie zwiększą się zarobki bo wiele produktów się importuje z zza granicy po prostu.Do tego szereg unijnych "regulacji" sprawia, że mocno ograniczony jest wolny rynek co też pogarsza funkcjonowanie gospodarki.
@Tjujka Twoja merytoryka za to powala z nóg zwłaszcza jak kogoś obrażasz i nie masz o kimś zielonego pojęcia. Uważasz się za kogoś wielkiego skoro takie teksty tutaj piszesz. Dodam do tego że wpadłeś tu i zamiast pomóc człowiekowi to zaczynasz zaczepiać. Tylko pogratulować. Kończę tą kłótnie bo nie ma to sensu zwłaszcza ze szukasz zaczepki.
@fudalik1995 myślę że Ci jakoś pomogłem. pozdr.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.