Kupno Laptopa

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Kusy

Odp: Kupno Laptopa

Post autor: Kusy »

Nie ma co też kupować laptopa w marketach, coś Ci nawali, to potem tylko problemy będziesz miał. Najlepiej Vobis, lub tego typu sklepy :-)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
mati1

Post autor: mati1 »

Witam. Zdecydowanie polecam Dell`a, posiadam w domu 2 sztuki wersja Latitude seria E6410 i E6510. maszyny nie do zajechania:) Tytanowa obudowa, podświetlana klawiatura, procek i5 2.53ghz, i najlepsze jest że nie mam gwarancji bo... bo nie mam. Ale te laptopy są tak ciche i tak wydajnie pracują że masakra. Baterie też mają kosmiczne. Ponad 4 h w drugim 6 godzin. Wiadomo drogie:( ale ja wiem gdzie można kupić tanio:P a że sam handluje lapkami i elektroniką to zdecydowanie polecam:
1. macbook Apple
2. IBM( nie mylić z Lenovo)
3. Dell
4. Sony Vaio

potem cała reszta...

Ranking wg tego co najczęściej kupują klienci
Raffal

Post autor: Raffal »

MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Raffal pisze: ok to mam problem

model 1.
http://allegro.pl/hp-probook-4330s-i5-2 ... 76877.html

czy
model 2
http://allegro.pl/dell-vostro-v131-i5-2 ... 97620.html

jakies rady ? doświadczenia ?
Sam fakt, że ten pierwszy jest z HPka daje już na mecie zwycięstwo Dell'owi. I na Twoim miejscu kupiłbym Dell'a ze względu na świetny serwis to raz, osobiści nie mam lapka z HP, ale zaufani znajomi mieli i każdy mówił, ze nigdy więcej HP (narzekali na słabe chłodzenie, ale myślę, ze wina ich lapków leżała po stronie tego, ze mieli procka z AMD, które jak wiadomo mają gorsze chłodzenie niż Intele), o Dellu opinie są dużo pochlebniejsze ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Raffal

mam takie same zdanie, Dell to Dell i nie placi sie za parametry tylko za jakosc wykonania....serwis u mnie w domu i naprawa na miejscu nastepnego dnia przez 3 lata :)

Szukam jakiejs alternatywy jeszcze dla Dell mysle o Lenovo jeszcze ale nie znam za bardzo jej.
Kermitt

Post autor: Kermitt »

A macie jakąś wyrobioną opinie o Samsungach ? Ogólnie w RTV to raczej solidna firma, ale co chodzi dokładnie o laptopy jest tak samo ? Zastanawiam się nad kupnem modelu 300E7A. Laptop służyć ma głównie do pracy, stąd na pierwszym miejscu liczy się dla mnie bezawaryjność.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

MiRas. pisze: Sam fakt, że ten pierwszy jest z HPka daje już na mecie zwycięstwo Dell'owi. I na Twoim miejscu kupiłbym Dell'a ze względu na świetny serwis to raz, osobiści nie mam lapka z HP, ale zaufani znajomi mieli i każdy mówił, ze nigdy więcej HP (narzekali na słabe chłodzenie, ale myślę, ze wina ich lapków leżała po stronie tego, ze mieli procka z AMD, które jak wiadomo mają gorsze chłodzenie niż Intele), o Dellu opinie są dużo pochlebniejsze ;)
Ja mam HP i dołączam się do powyższej opinii. Nie kupuj, bo będziesz później żałował.

Delle składane są w Polsce, więc kupując wspierasz rodzimy przemysł, wykonane solidnie, bo znajomy miał Della i chwalił, chwali i zapewne będzie dłuuugo chwalił.
Niewątpliwie zaleta obu sprzętów, które pokazałeś to matowa matryca. Mając laptopa najlepiej zainwestować na wstępie w podkładkę chłodzącą. Mała rzecz, a po 1 chłodzi, po 2 ułatwia pracę na leżąco, czy też trzymając sprzęt na kolanach. Bez problemów można postawić wówczas na łóżku i chłodzenie nadal jest.
Raffal

chłopaki ale ja nie mam 12 lat i nie zastanawiam sie czy laptop czy stacjonarny :)

konkrety :)
dobrą informacją jest że są skladane w polsce a nie chinach przez male rączki.
W sumie to chyba zdecydowałem już się na Della ale jeszcze chce sie upewnić że nie ma czegoś ciekawego na rynku...najlepiej z obudową z tytanu :P
interfann

Post autor: interfann »

miałem Acera który następnemu właścicielowi rozpierniczył się po 3 miesiącach. Teraz mam Lenovo. Nigdy bym nie przypuszczał że będę tak zadowolony z Lenovo. Bardzo dobra firma. Polecam

Dell'e, prawda są dobre. Mój kolega miał:)

Jeżeli kupujesz lapka za 3k to wyobraź sobie jaką byś miał stacjonarną maszynkę!!

P.S czego taka zmiana zdania u mnie? Po prostu nigdy się jeszcze nie zawiodłem. Jest po gwarancji. Jestem drugim właścicielem i nie mogę na niego narzekać. Co do Acera to tak jak już wyżej napisałem. Nie za dobra to firma. Chociaż jak się szanuje to można długo z laptopa korzystać. Tak samo jak z samochodem.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, 17:05 przez interfann, łącznie zmieniany 1 raz.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Jeszcze bym Ci jakąś Toshiobe Satelitkę mógł polecieć... jak tutaj było kiedyś pisane... laptop niezniszczalny (fakt, ciężko się dobrać do jego flaków, ale da się to zrobić :D), sam mam... fakt, ze klawiatura zdechła, matryca też... ale chodzi i żadne 103 stopnie na procku nie powodują, że się wyłącza! :P Toshiby nie da się zajechać :) Ale mimo to teraz wybrałbym Della, w dalszej kolejności Toshibke :)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Raffal

interfann pisze:

Jeżeli kupujesz lapka za 3k to wyobraź sobie jaką byś miał stacjonarną maszynkę!!
w właśnie sobie to wyobraziłem....bardzo ciężką.

Przychodzi wiek ze komputerem częściej rzucasz niż włączasz gry ;)
magneto86

Post autor: magneto86 »

Ciężki wybór, sam miałem podobny dylemat i wziąłem Toshibę R830 i jestem bardzo zadowolony. Co do HP to nie mylcie serii Probook i Elitebook z Pawilonami, bo to zupełnie inna jakość oraz serwis :) Wiem, bo pracowałem troszkę w branży RTV/IT i mam kilku znajomych co mają zarówno Probooki jak i Pawilony, niebo a ziemia jednym słowem. W Dellu wielu użytkowników narzeka na matrycę, bo zdarzają się felerne egzemplarze z ziarnistą matrycą i sama matryca ma niskie maksymalne podświetlenie, ale za to jest lżejszy od HP, dłużej działa na aku i ma podświetlaną klawiaturę, zaś HP ma lepszą matrycę, wydaję się solidniej zbudowany, ale jest też cięższy i to co wyżej napisałem. Najlepiej jeśli masz możliwość obejrzyj je na żywo, np w x-komie czy w innym sklepie komputerowym i wybierz co dla Ciebie jest ważniejsze. Polecam przejrzeć testy na www.notebookcheck.pl i poczytać opinie na tamtejszym forum.

#Kermitt
Jeśli chodzi o lapki Samsung jest stosunkowo nowym producentem, ale zbiera dobre recenzje jeśli chodzi o wykonanie, jakość aku czy awaryjność. Zresztą nie ma co teraz patrzeć na markę, bardziej skupiłbym się na modelach biznesowych, one są najbardziej wytrzymałe, czyli np seria Portege czy Satellite Pro od Toshiby, Probook i Elitebook od HP, Thinkpady od Lenovo (większość) czy też Vostro, Lattitude czy Precision od Della.
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2012, 22:17 przez magneto86, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
ODPOWIEDZ