opiszę Wam swój problem i potem wyjaśnię jakiej pomocy potrzebuję. Otóż będąc za granicą próbowałem logować się na swoje fejsbukowe konto. Wyskoczył mi jakiś proces weryfikacji, którego nie przeszedłem bo fejs jakoś odkrył, że używam nieprawdziwego imienia na swoim koncie. Nazwę użytkownika ustawiłem taką by nie dać się znaleźć obcym, bo pomimo różnych ustawień prywatności na fejsbuku ja wolałem jeszcze ukryć się w taki sposób. Fakt faktem używam imienia innego od oficjalnego, każdy mnie pod nim zna, każdy się tak do mnie zwraca więc tego z dowodu w ogóle nie używam - jedynie do spraw oficjalnych.
Moje konto zostało tymczasowo zawieszone i podczas próby logowania wyskakuje mi coś takiego:
http://oi48.tinypic.com/muir8.jpg
Chcą bym wysłał im skan dowodu, ale z zasłoniętymi takimi danymi jak: adres, nr dowodu. Chcą tylko imię, nazwisko, zdjęcie i datę urodzenia. Nie chcę by po wysłaniu im tego skanu sami ustawili mi nazwę konta według moich oficjalnych danych, których nie używam na co dzień. Stąd moja prośba: kieruję ją do osób o imieniu Kuba/Jakub by w miarę możliwości zrobili foto swojego dowodu i wycięli tylko w paint'cie prostokącik z imieniem i ten prostokącik mi wysłali na maila bądź wrzucili na jakąś upload'ową stronkę. Dziwne to zamieszanie, wiem, wysyłanie skanu dowodu tym bardziej. Jednak jeżeli chcą tylko imię, nazwisko, datę urodzenia i zdjęcie to jeszcze jestem skłonny im to wysłać. Ale na początku potrzebuję Waszej pomocy żebym sobie sam w paintcie zmodyfikował skan swojego dowodu

Wymaga to od Was chwilki, ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś pomocny. Mój jedyny ziomek o imieniu Kuba jest za granicą i nie mam z nim kontaktu więc zakładam ten temat.
Czekam na odpowiedzi ludzi dobrej woli

pozdro