A6W

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
fudalik1995

A6W

Post autor: fudalik1995 »

Witam.
Mam takie pytanie.
Mam 186 cm wzrostu i 66 kg wagi . Jestem dość wysoki i przy tym chudy.
Opłaca się robić 6W ?
Pablusso

Re: A6W

Post autor: Pablusso »

Wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Jeśli jesteś "kościsty" dość szybko wyrobisz sobie widoczne mięśnie, jednak efekt nie będzie powalający :) Poza tym istnieją dużo lepsze i przede wszystkim zdrowsze zestawy do abs.
wornock
Kontakt:

Post autor: wornock »

jak chcesz ćwiczyć to rób mase. co ci da 'kaloryfer' jak bedziesz chudy jak patyk ? Kaloryfer u chudego faceta to tak jak duze cycki u grubej kobiety
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Miałem podobny problem. Mam 182cm wzrostu i 68,po obiedzie 70kg. Mając 17 lat i wiedząc,że klaty"nie zrobie" postanowiłem uwypuklić brzuch. Tak tez zrobiłem,ćwiczyłem brzuszki na drążku, klasyczne z podniesionymi nogami oraz trenowałem skośne (na te partie szalenie lecą dziewoje :) Dziś mając lat 23 i ćwicząc sporadycznie mam dalej kaloryfer,może nie tak wyrzeźbiony jak kiedyś, ale dalej jest :) Na niego wyrwałem swoją obecną dziewczynę :)

Ćwicz,ładny brzuch zawsze dobrze wygląda. :)
luuki
Kontakt:

Post autor: luuki »

na mase, poza tym A6W to cwiczonka na płaski brzuch, a nie na miesnie.
Matteo

Post autor: Matteo »

fudalik1995 pisze:Witam.
Mam takie pytanie.
Mam 186 cm wzrostu i 66 kg wagi . Jestem dość wysoki i przy tym chudy.
Opłaca się robić 6W ?
Po Twoim poście wnioskuję, że masz niski poziom tkanki tłuszczowej, więc ćwiczenia typu A6W lub ABS( sprawdź w googlach) są jak najbardziej wskazane dla Ciebie, ponieważ wzmacniają i zwiększają objętościowo mięśnie brzucha. Natomiast jeśli masz troszkę tłuszczu przykrywających mięśnie polecam aeroby w postaci biegania, jazdy na rowerze, które redukują tkankę tłuszczową odsłaniając przy tym kaloryfer, który każdy z nas ma w mniejszym lub większym stopniu. Wszystko zależy bowiem od ilości i grubości tłuszczu pokrywającego brzuch, poniewaz nie ma sensu wzmacnianie mięśni, które i tak są przykryte tłuszczem i są niewidoczne ;) Pozdrawiam
interfann

Post autor: interfann »

Tkrauze pisze:Miałem podobny problem. Mam 182cm wzrostu i 68,po obiedzie 70kg. Mając 17 lat i wiedząc,że klaty"nie zrobie" postanowiłem uwypuklić brzuch. Tak tez zrobiłem,ćwiczyłem brzuszki na drążku, klasyczne z podniesionymi nogami oraz trenowałem skośne (na te partie szalenie lecą dziewoje :) Dziś mając lat 23 i ćwicząc sporadycznie mam dalej kaloryfer,może nie tak wyrzeźbiony jak kiedyś, ale dalej jest :) Na niego wyrwałem swoją obecną dziewczynę :)

Ćwicz,ładny brzuch zawsze dobrze wygląda. :)
Ja nie robiłem żadnych ćwiczeń i jestem chudy a kaloryferka dorobiłem się na pacjentach plus nosze... :D

Pewnie i garba się na nich dorobie.:D
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Zajebiste ćwiczenie, choć w Twoim przypadku lepszy będzie ABS, przede wszystkim warto pomyśleć nad zrobieniem ogólnej masy. Pozdro i wytrwałości !
Borowa
Kontakt:

Post autor: Borowa »

Ja to w ogóle nie wiem skąd wzięła się tak wielka popularność A6W... Tajemnica kaloryfera to po prostu katowanie mięśni brzucha co najmniej trzy razy w tygodniu bez odliczania, najlepiej w superseriach, tzn. zmiana sposobu ćwiczenia bez przerwy między seriami, każda do wyczerpania mięśniowego (kiedy nie można już wykonać kolejnego powtórzenia). Ćwiczenia w A6W dość mocno i zupełnie niepotrzebnie obciążają odcinek lędźwiowy kręgosłupa.
pusiek

Post autor: pusiek »

Ja osobiscie polecam a6w. Sam wielokrotnie robiłem (i kolejny raz robie) 6w. Najwiekszym problem jest monotonność i zniecheca ludzi do dalszego ćwiczenia.
ODPOWIEDZ