religia , bog ...i co dalej ?

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Czorny87

Re: religia , bog ...i co dalej ?

Post autor: Czorny87 »

Co z tego że papież rezygnuje ? Co z jakiś rekordów że jest najstarszy czy najmłodszy itp ? Nie zrobił z kościołem nic aby ten wkroczył w XXI wiek .. Cywilizacja idzie do przodu a kościół zostaje nadal za ''murzynami'' .. I tu nie tylko chodzi o to, że my wszyscy jesteśmy w pewien sposób popsuci , tylko o to że duchowni którzy mają nas nawracać sami są skażeni grzechem .. Inteligentny człowiek już w tym momencie może mieć chwilę zastanowienia nad tą ''szopką'' .. Nauka o rodzinie gdy samemu się jej nie zakłada ? Nauka wierności , czystości gdy buzują hormony a duchowny poza swoim zawodem również jest mężczyzną z krwi i kości ? Ukrywanie tajemnic o molestowaniu w wyższych sferach kościelnych gdy cały świat już o tym wie ? Albo ktoś tam na konklawe obudzi , albo ta instytucja będzie jak ręka w nocniku, bo czasy naszych babć i dziadków którzy wierzą w każde słowo księdza proboszcza już mijają. Za kilkanaście lat może skończyć się zwyczaj na niedzielną mszę. Zresztą już teraz po co większość chodzi do świątyni ? Bo muszą , bo są przyzwyczajeni, bo co inni powiedzą , a mało kto chodzi bo czuje , bo kocha , bo chce ..

Kościół to instytucja jak urząd , jak firma która powinna być jawnie finansowana , opodatkowana. Księża to normalni ludzie którzy wzorem kolegów z USA mogą być pastorami i zakładać rodziny. Molestowanie ? Nie każdy jest idealny , ale o tym trzeba mówić nie jako temacie wstydliwym tylko temacie któremu trzeba pomóc i nie dopuścić do powtórzenia ..
Godny fanpage dot. piłki nożnej i tego jak ją postrzegaliśmy w młodości.

https://www.facebook.com/pages/Tu-gra%C ... 825?ref=hl
3kropki
Kontakt:

Post autor: 3kropki »

Co do islamizacji europy, to prawda jest taka, ze jak nic z tym nie zrobimy, to bd zyli w strachu we wlasnym kraju. Zobaczcie co sie dzieje np. w anglii, gdzie islamisci próbują wprowadzic wlasne prawo, prawo koranu. Jakis czas temu sluchalem kazania o niebezpieczenstwie plynacym wraz z fala zalewajacych nas arabow i bylem zbulwersowany jak pastor moze mowic tak zle o inne wierze, ale z biegiem czasu, wiem, ze mial wielka racje. Chrzescijanie gina za swoja wiare, sa wiezieni i torturowani, za jakis czas w europie bedzie tak samo, kebab kebabem, ale za 5 lat bedziemy w Polsce musieli uwazac na to co sie mowi...
sampam

Post autor: sampam »

3kropki pisze: za 5 lat bedziemy w Polsce musieli uwazac na to co sie mowi...
Ten mechanizm juz funkcjonuje w naszym kraju od...Mieszka I :P
GULI

Post autor: GULI »

Może kogoś na tym forum ten materiał "pchnie" do przemyśleń i głębszej refleksji...

http://www.youtube.com/watch?v=VCcr7IZJ ... r_embedded
kachol

Post autor: kachol »

http://www.wykop.pl/ramka/1479581/imam- ... h-gwaltow/

nie wiem czy lepiej tu czy do ideologii, ale niech będzie tutaj skoro tutaj pastwimy się nad głupotą Islamu.
Interodzawsze

Post autor: Interodzawsze »

Ja jestem katolikiem, wszystko zawierzam Bogu i jestem z tego dumny
ODPOWIEDZ