Praca Licencjacka

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
groch

Praca Licencjacka

Post autor: groch »

Witam :)
W tym roku zamierzam ukończyć licencjat i myślę nad tematem pracy. Ogółem mój kierunek to TSL (transport, spedycja, logistyka). Pomysłów miałem sporo ale jest duży problem z dostępnością danych. Z tego co wyczytałem, państwowe instytucje muszą podać dane na życzenie. Myślę aby opisać coś na temat logistyki w wojsku. Pytania do Was tych bardziej doświadczonych.
1. Czy to prawda, iż instytucje państwowe mają nakaz udzielania danych?
2. Czy ktoś może pomóc mi doprecyzować temat? Bo logistyka w wojsku to temat zbyt obszerny, ogólny.
3. Czy ktoś pisał na podobny temat?

Liczę na Waszą pomoc!
Z Góry dziękuje!
Forza Inter!
Piooooootrek

Re: Praca Licencjacka

Post autor: Piooooootrek »

ad 1. każdy obywatel ma konstytucyjne i bezpłatne prawo dostępu do informacji publicznych.

odpowiednia ustawa: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0011121198
r9internazionale

Post autor: r9internazionale »

Witam. Właśnie jestem w trakcie pisania pracy inżynierskiej z logistyki. Z wojskiem to nie ma nic wspólnego ale piszę w części praktycznej z systemu MES. Tobie polecam jeżeli skupiasz się na konkretnej jednostce wojskowej temat: "Analiza i poprawa systemu zaopatrzenia na przykładzie jednostki wojskowej w ...". Temat szeroki i możesz w sumie podpiąć pod wszystko, a ciekawie byłoby system zaopatrywania w pociski i granaty ćwiczebne., itp. Można przygotować schemat i cały harmonogram dostaw dla jednostki. Takie na szybko wymyśliłem. Powodzenia.
r9internazionale

Post autor: r9internazionale »

Możesz użyć do tego sytemu MRP i na nim oprzeć część praktyczną.
ODPOWIEDZ