Wiecznie zacinający się telefon

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
hQ
Kontakt:

Wiecznie zacinający się telefon

Post autor: hQ »

Mam Samsunga Galaxy S z Cyanogenmodem. Kupiłem go w tamtym roku w sierpniu, więc mam go w sumie rok. Od ładnych paru miesięcy telefon laguje przy najprostszych działaniach. Aplikacje nie chcą się włączać. Ekran zamula. Nie raz nawet przy odbieraniu telefonu czuję wibrator, ale nie mogę odebrać bo mi się ekran nie wyświetla! Totalna przeginka. Mam ogromną ochotę aby wziąć młotek i go rozwalić bo nie mam do niego cierpliwości, ale po chwili dochodzi do mnie fakt, że nie mam kasy na inny telefon więc cofam rękę :P. Niech ktoś mi pomoże co mam zrobić aby telefon, który kiedyś działał szybko i konkretnie, działał znowu tak samo.
Shady

Re: Wiecznie zacinający się telefon

Post autor: Shady »

Wywal Cyanogenmod.
hQ
Kontakt:

On podobno przyspiesza pracę telefonu, a poza tym tak jak napisałem, dopiero od paru miesięcy telefon laguje, a nie odkąd go mam więc nie sądzę, że to cyanogenmod ma na to wpływ.
Patelus

Post autor: Patelus »

Miałem Cyanogenmod w Xperii X8 i działał bardzo dobrze. Po prostu musisz wgrać nowego softa, a nie jest to trudne, bo pełno jest poradników w internecie.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Używam Cyanogenmod'a 11.0 i nie dam sobie złego słowa powiedzieć na ten temat, między Androidem 4.1.2, na którym wcześniej śmigał... a raczej "śmigał" mój Advance, a między CM 11 jest po prostu przepaść. Zrób wipe i wgraj CM'a od nowa.
hQ
Kontakt:

MiRas. pisze:Zrób wipe i wgraj CM'a od nowa.
Właśnie o to chodzi, że ja jestem w tym kompletnie zielony i liczę, że ktoś mi to wytłumaczy step by step :D
hQ
Kontakt:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1647890 ktoś mi podesłał ów link na sb. Jest jeden problem, nie mogę pobrać pliku SuperOneClick. Szukałem na necie konkretnie tej wersji i też nie mogłem znaleźć. Help! :D
luuki
Kontakt:

Post autor: luuki »

na android-sklepie pobierz cyanogen ROM Dowloader, sciagnij najnowsza wersje cyana i zaaktualizuj, trzeba wejsc w 'androidowego biosa' i tam zaczytac sciagnieta aktualizacje (do biosa potrafisz sie dobrac?)

najlepiej wybierac te sprawdzone patche, bo niektore sa jednodniowe-niestabilne, wiec tych nie warto, bo mozna sobie jeszcze bardziej spieprzyc phona

ja tak dzialalem na swoim sgs3 gdy tez mial jakies dziwne zachowania i pomoglo

ale juz najlepiej jak zalozysz konto na forum samsungow galaxy s (bodajze to: http://forum.android.com.pl/f190/) i zalozysz oddzielny watek

tam ci dokladnie wytlumacza co i jak

niemniej, jak pisalem, mi wystarczyla zwykla aktualizacja cyana robiac tak jak powyzej

ed. ja to robilem jakis czas temu, aktualizujac do 10.2, ale tu masz instrukcje do najnowszego CM 11

http://forum.android.com.pl/f193/offici ... -s-355298/
ODPOWIEDZ