Jaką książkę ostatnio czytaliście?

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Michellaga

Jaką książkę ostatnio czytaliście?

Post autor: Michellaga »

W temacie wpisujcie tytuły książek jakie ostatnio czytaliście może są warte polecenia.

Zacznę ja. Strzała Posejdona Autor: Clive Cussler, Dirk Cussler
Świetna, lekka, bardzo dobrze się ją czyta.
darek05

Re: Jaką książkę ostatnio czytaliście?

Post autor: darek05 »

M.A. Koprowski, Prześladowania Polaków na sowieckiej Ukrainie. Część 1 - wciąga się nosem w jeden dzień, przy kolejnej wolnej chwili kupię kolejną część i kolejne części tego autora
Kruq

Post autor: Kruq »

Inferno - Dan'a Brown'a, autora Kodu Leonarda Da Vinci

Kategoria - thriller, sensacja, kryminał

Mało czytam książek ogólnie, ale za sprawą sióstr które poleciły mi te 688 stron czytania zdecydowałem się przyczepić książkę do oczu i w 5 dni wchłonąłem całość. Śmiało polecam zwłaszcza osobom które lubią zagadki ;) Film na jej podstawie ma niebawem się pojawić ;)

Jeśli ktoś wstawi jeszcze jakieś tytuły podawajcie kategorie książek, być może ktoś się zaczepi o to co i Wy czytacie.
AlwaysRemember

Post autor: AlwaysRemember »

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73217/laka-umarlych < polecam serdecznie. Jak ktoś oglądał film "Pokłosie" to na 100% mu się spodoba, ale myślę, że trafi do każdego kto interesuje się trochę IIWŚ.
grzybek010

Post autor: grzybek010 »

Droga Królów - Brandon Sanderson. Pierwsza część 10-tomowej sagi "Archiwum Burzowego Światła".

Najlepsze Fantasy jakie kiedykolwiek czytałem, osobiście nie mogę się już doczekać kontynuacji, premiera w Polsce 3 grudnia. Gdybym miał to porównać do czegoś co wcześniej czytałem, to postawiłbym na połączenie najlepszych cech Wiedźmina Sapkowskiego i Kronik Królobójcy Rothfussa. Z całego serca polecam.
yoda79

Post autor: yoda79 »

10-tomów... Hmh, chciałem zacząć czytać Sandersona, ale niestety sagi po 10 tomów około 5-6 tomu zjadają swój ogon.
Hanys

Post autor: Hanys »

Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

"Ja IBRA" - czyli biografia (do czasu występów w Milanie) Zlatana. Również polecam wszystkim, bardzo dobrze się czyta, można się trochę pośmiać, trochę zrozumieć pewnie boiskowe zachowania tego piłkarza oraz dowiedzieć kilku ciekawostek o "tamtym" Interze z perspektywy Ibry.
yoda79

Post autor: yoda79 »

hanys%%% pisze:Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie
Prosty, niewyszukany styl, ale czyta się dobrze. Piekara już chyba ogarnął chronologię, ale pewny nie jestem - inwizytora czytałem jakieś 3 lata temu. Fakt jest jeden - gładko wchodzi.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Zwodniczy punkt Dana Browna, ciekawy, wciągający thriller
Odet

Post autor: Odet »

tydz temu skończyłem:

"Borgiowie" - Roberto Gervaso, czyli jaki naprawdę był Cezar, Rodrigo i przede wszystkim Lukrecja :)

A wcześniej wspaniały cykl Jacka Komudy: "Samozwaniec"
POLECAM !!!
Hanys

magneto86 pisze:Zwodniczy punkt Dana Browna, ciekawy, wciągający thriller
ogólnie bardzo polecane są ksiązki D. Browna, mi z kilku co czytałem podobała się cyfrowa twierdza :D
ale reszta książek też super. nie czytałem jeszcze zwodniczego pkt. i inferno
Michellaga

Święty kamień Clive Cussler
Musze powiedzieć, że jest naprawde dobra co prawda nie ma w niej Dirka Pitta ale Oregon team tez daje rade. Szybka, dobra awanturnicza powieść naprawdę warto przeczytać.
oneadasko

Post autor: oneadasko »

A czytał ktoś "Futbol obnażony. Szpieg w szatni Premier League" ?
Jakie opinie? Warto?
r9internazionale

Post autor: r9internazionale »

Polecam Cykl Inkwizytorski autorstwa Jacaka Piekary. Świetna literatura fantasy dla tych, którzy się lubują w takowej. Oprócz tego Pieśń lodu i ognia G. R. R. Martina i Kroniki Wardstone Joseph'a Delaney.
Hanys

r9internazionale pisze:Polecam Cykl Inkwizytorski autorstwa Jacaka Piekary. Świetna literatura fantasy dla tych, którzy się lubują w takowej.
hanys%%% pisze:Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie
wcześniej o tym właśnie pisałem :D więc naprawdę są to dobre książki :D
Michellaga

Marsjanin Andy Weir
Absolutnie fantastyczna książka, bawi i trzyma w napięciu.
a plus działa zdecydowanie jej nowoczesny sposób pisania. To dynamiczna, pełna "zwrotów akcji" powieść, która, co dziwne w przypadku gatunku, dosyć mocno trzyma się praw naukowych. Autor jest logiczny do bólu, dość dokładnie opisuje podejmowane przez głównego bohatera czynności, które mają zapewnić mu przetrwanie. I choć oczywiście mało prawdopodobne jest, aby ktoś przeżył tyle czasu na Marsie, szczególnie w przypadku, gdy jego misja nie była zaplanowana, a w wielu kwestiach musi mocno improwizować.
Jak najbardziej polecam.
Michellaga

Statek Śmierci
Autorzy: Clive Cussler, Jack Du Brul

Jestem świeżo po przeczytaniu "Statek śmierci" Jest to jedna z lepszych powieści jakie Cussler stworzył w ostatnich latach. Czyta się świetnie. Moim zdaniem seria Oregon to na dzień dzisiejszy najlepsza seria jaka tworzy Cussler. Z książki na książkę jest coraz lepiej, począwszy od "Tajnej strazy". Dwie pierwsze "Złoty Budda" i "Świety kamień" nie należały jednak do udanych. I tu nasówa się myśl czy nowe książki z serii Oregon są dobre dzięki Cusslerowi czy może jest to zasługa współautora czyli Jaca Du Brula.
edgar

Post autor: edgar »

"menedzerowie" "futbol obnazony" "szamo" "kowal" wszystkie zajebiste!!!
Interodzawsze

Post autor: Interodzawsze »

Ja przeczytalem :Stefan Effenberg - ich habe es allen gezeigt w oryginale. Naprawde bardzo dobra pozycja.
Con-Man

Post autor: Con-Man »

Prawdziwy Gangster - Evan Wright Jon Roberts. Jak ktoś oglądał Kokainowych kowbojów albo Człowieka z blizną i lubi gangsterskie klimaty na faktach to z pewnością się spodoba.
ODPOWIEDZ