Jaką książkę ostatnio czytaliście?
-
Jaką książkę ostatnio czytaliście?
W temacie wpisujcie tytuły książek jakie ostatnio czytaliście może są warte polecenia.
Zacznę ja. Strzała Posejdona Autor: Clive Cussler, Dirk Cussler
Świetna, lekka, bardzo dobrze się ją czyta.
Zacznę ja. Strzała Posejdona Autor: Clive Cussler, Dirk Cussler
Świetna, lekka, bardzo dobrze się ją czyta.
-
Re: Jaką książkę ostatnio czytaliście?
M.A. Koprowski, Prześladowania Polaków na sowieckiej Ukrainie. Część 1 - wciąga się nosem w jeden dzień, przy kolejnej wolnej chwili kupię kolejną część i kolejne części tego autora
-
Inferno - Dan'a Brown'a, autora Kodu Leonarda Da Vinci
Kategoria - thriller, sensacja, kryminał
Mało czytam książek ogólnie, ale za sprawą sióstr które poleciły mi te 688 stron czytania zdecydowałem się przyczepić książkę do oczu i w 5 dni wchłonąłem całość. Śmiało polecam zwłaszcza osobom które lubią zagadki
Film na jej podstawie ma niebawem się pojawić 
Jeśli ktoś wstawi jeszcze jakieś tytuły podawajcie kategorie książek, być może ktoś się zaczepi o to co i Wy czytacie.
Kategoria - thriller, sensacja, kryminał
Mało czytam książek ogólnie, ale za sprawą sióstr które poleciły mi te 688 stron czytania zdecydowałem się przyczepić książkę do oczu i w 5 dni wchłonąłem całość. Śmiało polecam zwłaszcza osobom które lubią zagadki

Jeśli ktoś wstawi jeszcze jakieś tytuły podawajcie kategorie książek, być może ktoś się zaczepi o to co i Wy czytacie.
-
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/73217/laka-umarlych < polecam serdecznie. Jak ktoś oglądał film "Pokłosie" to na 100% mu się spodoba, ale myślę, że trafi do każdego kto interesuje się trochę IIWŚ.
-
Droga Królów - Brandon Sanderson. Pierwsza część 10-tomowej sagi "Archiwum Burzowego Światła".
Najlepsze Fantasy jakie kiedykolwiek czytałem, osobiście nie mogę się już doczekać kontynuacji, premiera w Polsce 3 grudnia. Gdybym miał to porównać do czegoś co wcześniej czytałem, to postawiłbym na połączenie najlepszych cech Wiedźmina Sapkowskiego i Kronik Królobójcy Rothfussa. Z całego serca polecam.
Najlepsze Fantasy jakie kiedykolwiek czytałem, osobiście nie mogę się już doczekać kontynuacji, premiera w Polsce 3 grudnia. Gdybym miał to porównać do czegoś co wcześniej czytałem, to postawiłbym na połączenie najlepszych cech Wiedźmina Sapkowskiego i Kronik Królobójcy Rothfussa. Z całego serca polecam.
-
10-tomów... Hmh, chciałem zacząć czytać Sandersona, ale niestety sagi po 10 tomów około 5-6 tomu zjadają swój ogon.
-
Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie
-
"Ja IBRA" - czyli biografia (do czasu występów w Milanie) Zlatana. Również polecam wszystkim, bardzo dobrze się czyta, można się trochę pośmiać, trochę zrozumieć pewnie boiskowe zachowania tego piłkarza oraz dowiedzieć kilku ciekawostek o "tamtym" Interze z perspektywy Ibry.
-
Prosty, niewyszukany styl, ale czyta się dobrze. Piekara już chyba ogarnął chronologię, ale pewny nie jestem - inwizytora czytałem jakieś 3 lata temu. Fakt jest jeden - gładko wchodzi.hanys%%% pisze:Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie
-
Zwodniczy punkt Dana Browna, ciekawy, wciągający thriller
-
tydz temu skończyłem:
"Borgiowie" - Roberto Gervaso, czyli jaki naprawdę był Cezar, Rodrigo i przede wszystkim Lukrecja
A wcześniej wspaniały cykl Jacka Komudy: "Samozwaniec"
POLECAM !!!
"Borgiowie" - Roberto Gervaso, czyli jaki naprawdę był Cezar, Rodrigo i przede wszystkim Lukrecja

A wcześniej wspaniały cykl Jacka Komudy: "Samozwaniec"
POLECAM !!!
-
ogólnie bardzo polecane są ksiązki D. Browna, mi z kilku co czytałem podobała się cyfrowa twierdzamagneto86 pisze:Zwodniczy punkt Dana Browna, ciekawy, wciągający thriller

ale reszta książek też super. nie czytałem jeszcze zwodniczego pkt. i inferno
-
Święty kamień Clive Cussler
Musze powiedzieć, że jest naprawde dobra co prawda nie ma w niej Dirka Pitta ale Oregon team tez daje rade. Szybka, dobra awanturnicza powieść naprawdę warto przeczytać.
Musze powiedzieć, że jest naprawde dobra co prawda nie ma w niej Dirka Pitta ale Oregon team tez daje rade. Szybka, dobra awanturnicza powieść naprawdę warto przeczytać.
-
A czytał ktoś "Futbol obnażony. Szpieg w szatni Premier League" ?
Jakie opinie? Warto?
Jakie opinie? Warto?
-
Polecam Cykl Inkwizytorski autorstwa Jacaka Piekary. Świetna literatura fantasy dla tych, którzy się lubują w takowej. Oprócz tego Pieśń lodu i ognia G. R. R. Martina i Kroniki Wardstone Joseph'a Delaney.
-
wcześniej o tym właśnie pisałemr9internazionale pisze:Polecam Cykl Inkwizytorski autorstwa Jacaka Piekary. Świetna literatura fantasy dla tych, którzy się lubują w takowej.
hanys%%% pisze:Jacek Piekara i jego 9 tomowa saga o inkwizytorze. Jak ktoś lubi fantasy to można sobie poczytać, łatwe ciekawe niestety trochę nie poklei są te historie

-
Marsjanin Andy Weir
Absolutnie fantastyczna książka, bawi i trzyma w napięciu.
a plus działa zdecydowanie jej nowoczesny sposób pisania. To dynamiczna, pełna "zwrotów akcji" powieść, która, co dziwne w przypadku gatunku, dosyć mocno trzyma się praw naukowych. Autor jest logiczny do bólu, dość dokładnie opisuje podejmowane przez głównego bohatera czynności, które mają zapewnić mu przetrwanie. I choć oczywiście mało prawdopodobne jest, aby ktoś przeżył tyle czasu na Marsie, szczególnie w przypadku, gdy jego misja nie była zaplanowana, a w wielu kwestiach musi mocno improwizować.
Jak najbardziej polecam.
Absolutnie fantastyczna książka, bawi i trzyma w napięciu.
a plus działa zdecydowanie jej nowoczesny sposób pisania. To dynamiczna, pełna "zwrotów akcji" powieść, która, co dziwne w przypadku gatunku, dosyć mocno trzyma się praw naukowych. Autor jest logiczny do bólu, dość dokładnie opisuje podejmowane przez głównego bohatera czynności, które mają zapewnić mu przetrwanie. I choć oczywiście mało prawdopodobne jest, aby ktoś przeżył tyle czasu na Marsie, szczególnie w przypadku, gdy jego misja nie była zaplanowana, a w wielu kwestiach musi mocno improwizować.
Jak najbardziej polecam.
-
Statek Śmierci
Autorzy: Clive Cussler, Jack Du Brul
Jestem świeżo po przeczytaniu "Statek śmierci" Jest to jedna z lepszych powieści jakie Cussler stworzył w ostatnich latach. Czyta się świetnie. Moim zdaniem seria Oregon to na dzień dzisiejszy najlepsza seria jaka tworzy Cussler. Z książki na książkę jest coraz lepiej, począwszy od "Tajnej strazy". Dwie pierwsze "Złoty Budda" i "Świety kamień" nie należały jednak do udanych. I tu nasówa się myśl czy nowe książki z serii Oregon są dobre dzięki Cusslerowi czy może jest to zasługa współautora czyli Jaca Du Brula.
Autorzy: Clive Cussler, Jack Du Brul
Jestem świeżo po przeczytaniu "Statek śmierci" Jest to jedna z lepszych powieści jakie Cussler stworzył w ostatnich latach. Czyta się świetnie. Moim zdaniem seria Oregon to na dzień dzisiejszy najlepsza seria jaka tworzy Cussler. Z książki na książkę jest coraz lepiej, począwszy od "Tajnej strazy". Dwie pierwsze "Złoty Budda" i "Świety kamień" nie należały jednak do udanych. I tu nasówa się myśl czy nowe książki z serii Oregon są dobre dzięki Cusslerowi czy może jest to zasługa współautora czyli Jaca Du Brula.
-
"menedzerowie" "futbol obnazony" "szamo" "kowal" wszystkie zajebiste!!!
-
Ja przeczytalem :Stefan Effenberg - ich habe es allen gezeigt w oryginale. Naprawde bardzo dobra pozycja.
-
Prawdziwy Gangster - Evan Wright Jon Roberts. Jak ktoś oglądał Kokainowych kowbojów albo Człowieka z blizną i lubi gangsterskie klimaty na faktach to z pewnością się spodoba.