Koszulki piłkarskie i problemy z nimi związane

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Lucasix

Koszulki piłkarskie i problemy z nimi związane

Post autor: Lucasix »

Witam,

Jakiś czas temu zakupiłem oryginalną koszulkę piłkarską Interu. Po pierwszym praniu doszło do tego, że napis PIRELLI zaczął pękać i w konsekwencji odpadać płatami. Mieliście takie problemy? Znacie może jakieś firmy na terenie Wa-wy które zajmują się naprawą zniszczonych napisów ?

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam :flaga:
Gajdzik
Kontakt:

Re: Koszulki piłkarskie i problemy z nimi związane

Post autor: Gajdzik »

Ja nie wiem gdzie można takie coś naprawić, ale mogę powiedzieć że mam koszulkę od 2 lat i była dużo razy prana i dalej jest w bardzo dobrym stanie !!
Obrazek
.................C'e Solo l'Inter, Per Me, Solo l'Inter C'e Solo l'Inter, Per Me !!.........
Kubus

Post autor: Kubus »

Pewnie jakaś tajlandzka podróbka :oops: Ja mam już 4 lata z sezonu 2008/09 i nic nie pęka ani się nie urywa a prana była setki razy.
Piter

Post autor: Piter »

Ja swoją piorę ręcznie bo właśnie mam takie same obawy,
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

ja kiedyś takie popękane napisy, lub odchodzące napisy naprawiałem żelazkiem! ale to trzeba przez jakąś kartke prasować np a 4 czystą , na necie jest nie raz napisane jak którą stroną to się robi, a gdyby się spie...ł nadruk kompletnie to najlepiej do jakiejś drukarni z nadrukami...i coś pomogą
jacodj

Post autor: jacodj »

ja mam osobiście 6 koszulek i chyba wszystkie z Bankoku ;-) i tylko na jednej mi napis Pirelli popękał trochę a reszta ok. Messie dobrze pisze - albo żelazko albo jakaś drukarnia
webo123

Post autor: webo123 »

no i ja ostatnio swoją tajlandzką koszulkę wrzuciłem do pralki i mam podobne rezultaty; napis Pirelli odchodzi z materiału, napisy na plecach zostały nienaruszone; w najbliższym czasie muszę właśnie oddać ją do drukarni zobaczymy co na to poradzą?
Messie
Kontakt:

to jest wina tego że są źle zgrzane te napisy pirelli...dlatego pobawiłbym sie żelazkiem lub drukarnia z sitodrukiem :)
Lucasix

Post autor: Lucasix »

webo123 - jak uda Ci się cośz tym zrobić, to zdaj relację w tym dziale ;)

Messie - kombinować narazie nie zamierzam, bo jeszcze wogóle z koszulki zostaną zgliszcza :P
webo123

Witam,
napisałem do firmy zajmującej się drukami na koszulkach, oto co dostałem w odpowiedzi:

Witam.To problem.Tego starego napisu prawdopodobnie nie da sie usunąć, a jeżeli jest z folii to sa jakieś szanse , ale i tak pozostanie warstwa klejowa na koszulce i trudno bedzie utrafić z nowym nadrukiem perfekcyjnie w to miejsce.Można podjąć takie próby, ale wówczas nadruk może być częściowo zerwany a cześciowo pozostanie na koszulce.
Na pewno nawet przy sprzyjających okolicznościach nie da sie tego wykonać bez śladu.
Jeżeli byśmy gdzieś mieli to logo w bazie danych ( w co wątpię) to koszt takiej operacji ok 100 pln netto, jeżeli trzeba będzie odtwarzać to logo i dopasowywać do koszulki (może być rozciągnięta) to dojdą dodatkowe koszty.
Jeżeli jest Pan zdesperowany i koszulka bardzo cenna to możemy się podjąć prób z tymi warunkami.

Trzeba raczej kombinować z ty żelazkiem, jak Messie pisał:) pzdr
Messie
Kontakt:

jakas smieszna ta drukarnia...mowie CI ja 1 taka koszulke sam naprawialem, a 1 do drukarni oddalem i obydwie dzialaja...poslij mi zdjecie na pw tego napisu:)
Faber

Post autor: Faber »

Tia, popękane napisy - typowe.
Teraz na rynku jest bardzo dużo firm, które robią koszulki, więc metodą prób i błędów mega trudno jest trafić na naprawdę solidną. Nie wiem, nie macie wrażenia, że słaba jakość nadruku to jest w jakiś sposób standard? W sensie że producenci się tym nie przejmują, bo wiedzą, że klient u konkurencji dostanie taką samą słabą jakość...? Oczywiście nie mówię, że tak jest zawsze, ale jak np. koledzy chcieli sobie drukować koszulki fanowskie, to szukali po znajomych opinii, żeby ktoś im polecił sprawdzoną firmę. Ostatecznie zebrali dobre opinie o zobaczsam.pl i w sumie jak widziałem po roku chyba te ich koszulki, to napisy się miały dobrze. Ale ogółem to wiem, że z tym pękaniem jest straszny problem.
webo123

Prac w temp 30 stopni zawsze żywotniejsze napisy beda
A tak na marginesie to żeś kotleta odgrzal :-D
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Nie wiem, nie macie wrażenia, że słaba jakość nadruku to jest w jakiś sposób standard?
Często zamawiam stroje piłkarskie dla lokalnego klubu i... podzielam Twoje zdanie. Słabe nadruki to jest po prostu standard :/
sempre_fci

Post autor: sempre_fci »

Ja kiedyś kupiłem koszulkę gołą. Poźniej zachciało mi sie zrobić nadruk, wysłałem do fanzone.pl. Ponad rok już piore w 40 stopniach i nic sie nie odkleja wszystko na swoim miejscu, a prana jest minimum raz w tygodniu.
pozdro
ODPOWIEDZ