Roberto Baggio
-
Roberto Baggio
Cześć,
kto mi powie w jakim mieście mieszka teraz, po zakończeniu kariery Roberto Baggio?
kto mi powie w jakim mieście mieszka teraz, po zakończeniu kariery Roberto Baggio?
-
Re: Roberto Baggio
w BędzinieStachoo pisze:Cześć,
-
Ostatnio na Duomo rozdawal autografy. Dorabia sobie.
-
- Kontakt:
Z tego co kiedyś gdzieś czytałam, ma farmę w Argentynie, gdzie poluje i medytuje.
-
Klinsi64 pisze:w BędzinieStachoo pisze:Cześć,
Jak to mówią, taki stary, a taki...
-
Na pewno promuje (jeśli można tak to nazwać) buddyzm, otwiera ichnie światynie, i na pewno jak to napisał DUESOTH siedzi w Argentynie i sobie urządza polowania. Były jakieś plotki, że ma zająć jakieś stanowisko we Włoszech,ale chyba nie wypaliło.
A tak na marginesie - dzisiejsi gracze serieA przy takim mikrusie jak Baggio to pionki, gośc grał w czasach, gdy koszono równo z trawą, a on czy Van Basten byli wręcz masakrowani przez obrońców, ale i tak swoje robili.
Świetny grajek.
A tak na marginesie - dzisiejsi gracze serieA przy takim mikrusie jak Baggio to pionki, gośc grał w czasach, gdy koszono równo z trawą, a on czy Van Basten byli wręcz masakrowani przez obrońców, ale i tak swoje robili.
Świetny grajek.
-
mundial 1994 to był prawdziwy popis Baggio,nigdy nie zapomnę jak w pojedynkę wyeliminował moją ukochaną Nigerię,serce do dziś mi krwawi 

-
Nie świruj Sztygar, to nie był najlepszy czas Baggio, i dobrze o tym wiesz. A skoro Stachoo rozpoczął wątek, to trochę zboczę i powiem, że z obecnego Interu chyba tylko Icardi mogłby coś pokazać w SerieA na początku lat 90. Te Ademy, Steveny czy Ivany (nie wspomnę o dieslach czy brzozach) to byłyby tam niszczone, miażdżone i wręcz wyśmiewane. No ale takie czasy, Inter nie jest hegemonem, w lidze, która dawno nie jest hegemonem 

-
Czy ja wiem czy Icar by sobie dał radę wtedy. W tym sezonie trochę ostrzejszej gry na nim i już dłuższa kontuzja była. Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Chyba Medel by się prędzej sprawdził, bo to taki DM z lat 90 

-
Adryjan sprawa wygląda tak - Icar dostaje piłę i strzela, wiem, że za rzadko, ale skuteczność ma wysoką. Nie potrzebowałby wielu kontaktów żeby ukłuć. Powaznie uważam, że tylko on mógłby coś tam pokazać, reszta byłaby posmiewiskiem.
-
- Kontakt:
No co ty, Nagatomo nosiłby opaskę kapitana.yoda79 pisze:Adryjan sprawa wygląda tak - Icar dostaje piłę i strzela, wiem, że za rzadko, ale skuteczność ma wysoką. Nie potrzebowałby wielu kontaktów żeby ukłuć. Powaznie uważam, że tylko on mógłby coś tam pokazać, reszta byłaby posmiewiskiem.
-
yoda nie świruję
2 gole w 1/8 z Nigerią,zwycięski gol z Hiszpanią w 1/4,2 gole w 1/2 z Bułgarią,wrażenie na gówniarzu jakim wtedy byłem zrobił
dostał srebrnego buta,na bank był to jego najlepszy turniej reprezentacyjny
porównaj go choćby z legendarnym na tej stronie mundialem Sneijdera,który też 5 goli zdobył,ale sam Holendrów do finału nie pociągnął 

-
zgodzę się z Tobą, jedyne co mu nie wyszło to ten nieszczęsny karny, ale tak to był jedną z gwiazd tego turnieju.Klinsi64 pisze:yoda nie świruję2 gole w 1/8 z Nigerią,zwycięski gol z Hiszpanią w 1/4,2 gole w 1/2 z Bułgarią,wrażenie na gówniarzu jakim wtedy byłem zrobił
dostał srebrnego buta,na bank był to jego najlepszy turniej reprezentacyjny
porównaj go choćby z legendarnym na tej stronie mundialem Sneijdera,który też 5 goli zdobył,ale sam Holendrów do finału nie pociągnął
-
Wszystko ok, co prawda, chyba z Norwegią (?) został zdjęty w pierwszej połowie (zmiana taktyczna), ale potem rzeczywiście rozkręcił się, niewątpliwie pociągnął Włochów do finału 
A chodziło mi o to, że lepiej ogólnie grał w latach wczesniejszych - w Violi czy Juve. W czasach kiedy PUEFA był ciekawszy niż PM Baggio był prawdziwym kozakiem.
A zresztą piłka nożna zdziadziała obecnie, wszystko policzone, uśrednione, ocenione, jak widzę obecne zapowiedzi meczowe (ilość podań do przodu/tyłu; itp itd), to śmiac się chce. W normalnych czasach nie trzeba było komputerow żeby stwierdzić, kto jest leszczem a kto nie.
No i Baggio niewątpliwie leszczem nie byl

A chodziło mi o to, że lepiej ogólnie grał w latach wczesniejszych - w Violi czy Juve. W czasach kiedy PUEFA był ciekawszy niż PM Baggio był prawdziwym kozakiem.
A zresztą piłka nożna zdziadziała obecnie, wszystko policzone, uśrednione, ocenione, jak widzę obecne zapowiedzi meczowe (ilość podań do przodu/tyłu; itp itd), to śmiac się chce. W normalnych czasach nie trzeba było komputerow żeby stwierdzić, kto jest leszczem a kto nie.
No i Baggio niewątpliwie leszczem nie byl

-
Dekady w futbolu, ale i szerzej, w sporcie nieporownywalne. Maradona we Wloszech byl krolem strzelcow z 15 bramkami na koncie. Dzisiaj jest to w ogole niewyobrazalne.
A propos statystyk, moge sie mylic, ale nie pamietam zeby przed laty mowiono o "asystach". Przynajmniej w polskich mediach.
A propos statystyk, moge sie mylic, ale nie pamietam zeby przed laty mowiono o "asystach". Przynajmniej w polskich mediach.
-
Bo to było prawdziwe catenaccio, dominowała twarda piłka w obronie, technicy nie powojowali za dużo, teraz piłka włoska już coraz mnie kojarzona jest z defensywą, chociaż stereotyp zostaje. Widać to po wynikach, szczególnie tej kolejki, która była teraz.sampam pisze:Dekady w futbolu, ale i szerzej, w sporcie nieporownywalne. Maradona we Wloszech byl krolem strzelcow z 15 bramkami na koncie. Dzisiaj jest to w ogole niewyobrazalne.