Hip-Hop made in Poland
-
ardiano88
Odp: Hip-Hop made in Poland
Brawo, trafiłeś kulą prosto w płot z tym nawiązanie do twórczości Ryszarda.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
-
Orzeu
- Kontakt:
Cytat: ardiano88 Dzisiaj o 03:26:03
Orzeu to czego w takim razie oczekujesz od Eldoki? Wykrzykiwania przekleństw, hwdp, acab, rymowania o jaraniu ziola i wciąganiu koksu? Czy może nawijania jak to jemu było biedno w dzieciństwie, slu i takie tam bzdury?
takie masz wąskie spojrzenie na tematykę hip-hopu ?
ale dlaczego aż tak się frustrujesz po jednym moim poście ? ... swój wąski pogląd nt. hip-hopu pokazałeś właśnie wymieniając ten rząd tematów jako synonimów twórczości hip-hopowej. przecież czego innego od niego oczekiwać, skoro wszystkie jego albumy są bardzo podobne :lol2: ?ardiano88 pisze: Człowieku gdzie ty widzisz, że takie jest moje spojrzenie na hip-hop. Widzisz różnicę miedzy zadaniem komuś pytania, a wyrażeniem swojego zdania? Czy nie bardzo?
Ja mam wąskie spojrzenie na hip-hop![]()
Otóż ja doceniam, jak ktoś eksperymentuje, zmienia swój styl, a jego muzyka jest różnorodna. Tak jak np wyszydzany przez Ciebie Rysio, Adaś Ostrowski, czy nawet Gural (któremu niestety ostatnie zmiany nie wyszły na dobre) na przestrzeni lat bardzo zmienili swój styl. I poza tym nie - nie tylko tematyką tekstów artysta może zmienić swoją muzykę.
Poza tym śmieszy mnie Twoja próba napinki z tym 'czy widzę różnicę'

-
ardiano88
Wąski powiadasz. Naprawdę ciekawe.
Przedstawiłem rząd tematów, które są odmienne od tego, co można znaleźć na płytach Eldoki. I jakbyś choć trochę prześledził to, o czym piszę w tym temacie to byś pojął, że mój pogląd na hip-hop jest dużo szerszy.
Miło mi, że cię rozśmieszyłem.
Przedstawiłem rząd tematów, które są odmienne od tego, co można znaleźć na płytach Eldoki. I jakbyś choć trochę prześledził to, o czym piszę w tym temacie to byś pojął, że mój pogląd na hip-hop jest dużo szerszy.
Miło mi, że cię rozśmieszyłem.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
-
InterNH
To czym miał zaskoczyć?Po prostu pojechał po Peji na wysokim poziomie.Dlaczego śmieszy cię porównanie do Sanczo Pansy (a właściwie Don Kichota)? Moim zdaniem bardzo trafne.Może ciebie nie zaskakuje, ale moim zdaniem trzyma wciąż tak samo wysoki poziom, czego nie można powiedzieć o Ryśku, który ten poziom zaniża.Orzeu pisze:z całą pewnością niczym nie zaskoczył... w ciemno mógłbym powiedzieć, że Eldo jak zwykle filozoficznie będzie napieprzał od sanczo panczy, lancelocie, wiatrakach czy jeden c*uj wie jakieś filozoficzne gadki. Niczym mnie Eldo nie zaskoczył od 'n' albumów, co nie znaczy że te płyty które wydaje są aż tak złe, bo zawsze się znajdą 1, lub 2 kawałki warte zapamiętania.InterNH pisze: Ale Eldo grubo pojechał moim skromnym i jakże subiektywnym zdaniem![]()
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
Tkrauze
kazda plyta Eldo jest wysmienita,a diss Pariasu inteligentnie upokorzył Peje.Co ciekawe na jedym z portali dzis wyczytalem ze Peja pojechał sie zobaczyc z Pariasem w Wawie i przeprosic za cale zamieszanie.Lecz nie moge stwierdzic czy to prawda 
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
-
PepeBergomi
- Kontakt:
Największym problemem Ryśka jest ta banda gimbusów , wyżej ceniących kolejne dissy i obrzucanie się miechem na lewo prawo niż muzyke. Ale cóż widocznie to główni odbiorcy jego Rapu . Cenie Ryśka za całokształt twórczości ale po płycie Na Legalu oraz Wspólne Zadanie - Ski Składu jego muzyka coraz mniej zaczęła do mnie przemawiać - kwestia gustu zapewne.
Co samego dissa , Rysiu pysiu zdeczka przegiął ,za dużo koksu i mety, chyba zaczeło mu się wydawać ze pozjadał wszystkie rozumy i może bezkarnie wjeżdżać na innych a tu chłopaki go w bardzo ładny , elokwentny i dosadny sposób sprowadzili na ziemie. Ja rozumiem że patriotyzm lokalny zobowiązuje lecz jeśli ktoś z Poznania twierdzi że ten diss to bieda to proszę się wybrać do laryngologa.
Respect
Co samego dissa , Rysiu pysiu zdeczka przegiął ,za dużo koksu i mety, chyba zaczeło mu się wydawać ze pozjadał wszystkie rozumy i może bezkarnie wjeżdżać na innych a tu chłopaki go w bardzo ładny , elokwentny i dosadny sposób sprowadzili na ziemie. Ja rozumiem że patriotyzm lokalny zobowiązuje lecz jeśli ktoś z Poznania twierdzi że ten diss to bieda to proszę się wybrać do laryngologa.
Respect
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
Biggie Smalls
http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Biggie Smalls
-
Con-Man
Tia, już to widzę jak Peja przeprasza ich, hee.wyczytalem ze Peja pojechał sie zobaczyc z Pariasem w Wawie i przeprosic za cale zamieszanie
Peja odpowiedział już Pariasom -->> http://www.youtube.com/watch?v=Pyz2H1dLEzA
-
ardiano88
Z tej jego odpowiedzi nic nie wynika. Czepianie się Sokoła, czy też zarzucanie Peslonowi i Eldoce, że nie trafiają w bit woła o pomstę do nieba. Nazywanie Włodiego ćpunem przemilczę. Mam tylko nadzieję, że Parias bądź też Sokół odpowie na te denne zaczepki i zakończy raz na zawsze tą farsę.
-
Tupac_FCI
I jak Ty jesteś obiektywny aRdiano88 to spoko, spoko... Sokół raczej nie odpowie,a Włodi sam przysapał, że Peja jest taki przypakowany od wiadomo czego, to w takim razie włodi wygląda na ćpuna skoro jest taki blady i chudy, proste!
"Gdybyś był taki jak w tekstach, szanować bym cie nie przestał, ale taki nie jesteś i to już inna kwestia..."
"Gdybyś był taki jak w tekstach, szanować bym cie nie przestał, ale taki nie jesteś i to już inna kwestia..."
"Rozejrzyj się wokoło, tu wcale nie jest wesoło..."

-
Tupac_FCI
Następny znawca tematu.PepeBergomi pisze: Największym problemem Ryśka jest ta banda gimbusów , wyżej ceniących kolejne dissy i obrzucanie się miechem na lewo prawo niż muzyke. Ale cóż widocznie to główni odbiorcy jego Rapu . Cenie Ryśka za całokształt twórczości ale po płycie Na Legalu oraz Wspólne Zadanie - Ski Składu jego muzyka coraz mniej zaczęła do mnie przemawiać - kwestia gustu zapewne.
Respect![]()

-
ardiano88
Po pierwsze daruj sobie tą eRkę w moim nicku, mam nadzieję, że była to literówka, a nie celowe zagranie.
Po drugie, nie zamierzam kłócić się kto jest bardziej obiektywny, a kto mniej. Ja piszę z perspektywy kogoś kto słucha rapu nieprzerwanie od ponad 10 lat więc co nie co wiem o tej kulturze etc i chyba wolno mi się wypowiedzieć na temat tego dissu.
Po drugie, nie zamierzam kłócić się kto jest bardziej obiektywny, a kto mniej. Ja piszę z perspektywy kogoś kto słucha rapu nieprzerwanie od ponad 10 lat więc co nie co wiem o tej kulturze etc i chyba wolno mi się wypowiedzieć na temat tego dissu.
-
2pac
Tupac_FCI
A więc według Ciebie każdy kto nie jest fanem Peji nie zna się na rapie? Moim zdaniem diss Peji na Parias jest słaby, widać, że Peja nie miał nic do zarzucania chłopakom z Molesty, określenie, że Włodi wygląda jak ćpun jest wręcz śmieszne... Na koniec dodam tylko, że w tym dissie brakuje mi... kominiarek.
A więc według Ciebie każdy kto nie jest fanem Peji nie zna się na rapie? Moim zdaniem diss Peji na Parias jest słaby, widać, że Peja nie miał nic do zarzucania chłopakom z Molesty, określenie, że Włodi wygląda jak ćpun jest wręcz śmieszne... Na koniec dodam tylko, że w tym dissie brakuje mi... kominiarek.
Ostatnio zmieniony 7 maja 2010, 22:51 przez 2pac, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Tupac_FCI
Tak samo śmieszne jest to, że każdy dobrze zbudowany typek musiał brać jakieś niedozwolone środki. Zresztą koniec hejterstwa. Pożyjemy zobaczymy... W sumie i tak nie stwierdzimy kto wygra ten beef w przyszłości, chyba, że któraś ze stron postąpi jak Tedeusz - wywiesi białą flagę, pokój z Wami, peace!

-
PepeBergomi
- Kontakt:
Nie rozśmniejszaj mnie gościu. Diss Ryśka zacny nawet mojemu kumplowi Jimsonowi sie oberwałoTupac_FCI pisze:Następny znawca tematu.PepeBergomi pisze: Największym problemem Ryśka jest ta banda gimbusów , wyżej ceniących kolejne dissy i obrzucanie się miechem na lewo prawo niż muzyke. Ale cóż widocznie to główni odbiorcy jego Rapu . Cenie Ryśka za całokształt twórczości ale po płycie Na Legalu oraz Wspólne Zadanie - Ski Składu jego muzyka coraz mniej zaczęła do mnie przemawiać - kwestia gustu zapewne.
Respect![]()
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Biggie Smalls
Biggie Smalls
-
Kamikaze
Idealna wypowiedz na ten temat 10/10 a nawet nie ..11/10 !!! W 100% zgadzam sie z Tobą Pepe.PepeBergomi pisze: Największym problemem Ryśka jest ta banda gimbusów , wyżej ceniących kolejne dissy i obrzucanie się miechem na lewo prawo niż muzyke. Ale cóż widocznie to główni odbiorcy jego Rapu . Cenie Ryśka za całokształt twórczości ale po płycie Na Legalu oraz Wspólne Zadanie - Ski Składu jego muzyka coraz mniej zaczęła do mnie przemawiać - kwestia gustu zapewne.
Respect![]()
A co do dissu Pariasa na peje, chłopaki ''zjedli'' swiniaka. Eldo i Włodi pokazali jak się robi rap z wielką kulturą. Kaziemierczak( Eldo) wykazal sie inteligetna nawijką zreszta jak w wiekszosci jego piosenek, ! ; D
Ostatnio zmieniony 8 maja 2010, 10:53 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nen
Tupac_FCI
Edytowanie postów nie boli.
Widać bijącą od Ciebie filozofię Pei, która mówi, iż trzeba jebać tego, kto nie jest z nami.
Niestety przykra prawda jest taka, że od czasów Solufki Peja stał się królem głównie gimnazjalistów. Dissy są naprawdę z lekka żenujące, bo zamiast argumentów mamy wyzwiska i agresję a pokolenie buntowniczych gimbusów kupuje to nazywając świętą walką.
Nie pochwalam tego, że Pelson, Włodi i Eldo odpowiedzieli. To tylko woda na młyn dla Pei, który od pół roku nie nagrał nic innego oprócz dissów.
Szanuję Peję za to, co zrobił w przeszłości. Dawniej słuchałem jego starych płyt na potęgę, ale w końcu stary Onomato poszedł tam, gdzie ja nigdy nie pójdę.
Edytowanie postów nie boli.
Dziwna droga dedukcji. To, że Peja brał koksy to fakt. Nie wiedziałem za to, że wszyscy szczupli o jasnej karnacji wyglądają na ćpunów.Tupac_FCI pisze: a Włodi sam przysapał, że Peja jest taki przypakowany od wiadomo czego, to w takim razie włodi wygląda na ćpuna skoro jest taki blady i chudy, proste!
Jeżeli dla Ciebie Peja to dobrze zbudowany typek to ok. Kwestia względna. Dla mnie dobrze zbudowany jest nasz Samuel.Tupac_FCI pisze: Tak samo śmieszne jest to, że każdy dobrze zbudowany typek musiał brać jakieś niedozwolone środki.
Widać bijącą od Ciebie filozofię Pei, która mówi, iż trzeba jebać tego, kto nie jest z nami.
Niestety przykra prawda jest taka, że od czasów Solufki Peja stał się królem głównie gimnazjalistów. Dissy są naprawdę z lekka żenujące, bo zamiast argumentów mamy wyzwiska i agresję a pokolenie buntowniczych gimbusów kupuje to nazywając świętą walką.
Nie pochwalam tego, że Pelson, Włodi i Eldo odpowiedzieli. To tylko woda na młyn dla Pei, który od pół roku nie nagrał nic innego oprócz dissów.
Szanuję Peję za to, co zrobił w przeszłości. Dawniej słuchałem jego starych płyt na potęgę, ale w końcu stary Onomato poszedł tam, gdzie ja nigdy nie pójdę.
Ostatnio zmieniony 8 maja 2010, 11:24 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
-
Orzeu
- Kontakt:
ardiano88 pisze: Po drugie, nie zamierzam kłócić się kto jest bardziej obiektywny, a kto mniej. Ja piszę z perspektywy kogoś kto słucha rapu nieprzerwanie od ponad 10 lat więc co nie co wiem o tej kulturze etc i chyba wolno mi się wypowiedzieć na temat tego dissu.
taaa i znowu Ty z tymi wypowiedziami eksperta
Co do dissu Peji - nie zaskoczył mnie nic a nic, a myślałem, że nagra coś naprawdę mega, a tak jest tylko przeciętnie, choć jeszcze dokładniej kawałek ten przesłucham. Prawdę mówiąc - daliby se chłopy już spokój z tymi dissami.

-
GULI
heh... tak WYGLADAJĄ na ćpunów ale czy nimi sa to juz inna sprawa...Nen pisze: Nie wiedziałem za to, że wszyscy szczupli o jasnej karnacji wyglądają na ćpunów.
a co do tematu to tak jak Orzeu napisał daliby juz se spokój z tym gównem..szczególnie Ryszard..nie oczekuje wiecej dissów tylko wielkiego powrotu dawnego Slums Attack...
Ostatnio zmieniony 8 maja 2010, 11:47 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Kamikaze
Faktycznie Tupac_FCI wyciagasz bardzo dziwne wnioski , z ktorymi sie tak jak Nen nie zgadzam. Włodi chudy... gdzie ty masz oczy? Chudy to może być Eldo, Materazzi ale napewno nie Włodi !! Blady, tez starsznie dziwny Twoj wymysł ale dobra tego juz nie komentuje.
http://c.wrzuta.pl/wi15116/49f2e26d0002 ... chu%20peja
Jezeli on dobrze jest zbudowany to powiedz mi cos o nim (przyklad Nen) http://operachic.typepad.com/.a/6a00d83 ... 970b-400wi
Ale co do tego dissu Nen powiedziales ze nie pochwalasz tego co zrobił Parias, a ja Ci powiem ze to bylo bardzo dobrym posunieciem, aby wielcy fanatycy peji nie myslieli, ze jest takim kozakiem bo dissuje caly czas Tede. A tak poza tym to Peja sprowkowal i nazwal Pelsona cwelem ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZW6A55drVEA ( 3.07min )
http://c.wrzuta.pl/wi15116/49f2e26d0002 ... chu%20peja
Jezeli on dobrze jest zbudowany to powiedz mi cos o nim (przyklad Nen) http://operachic.typepad.com/.a/6a00d83 ... 970b-400wi
Ale co do tego dissu Nen powiedziales ze nie pochwalasz tego co zrobił Parias, a ja Ci powiem ze to bylo bardzo dobrym posunieciem, aby wielcy fanatycy peji nie myslieli, ze jest takim kozakiem bo dissuje caly czas Tede. A tak poza tym to Peja sprowkowal i nazwal Pelsona cwelem ...
http://www.youtube.com/watch?v=ZW6A55drVEA ( 3.07min )
-
GULI
Kamikadze zdjecie Ryszarda co zamiesciłes to max 2002 rok..tak dla zasady

-
Kamikaze
Tak dokladnie to 2003 ; DGULI pisze: Kamikadze zdjecie Ryszarda co zamiesciłes to max 2002 rok..tak dla zasady
Zdiecie z 2010 http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiek ... 285291.jpg
mmm duża roznica ??
-
pawlittoo
duza.
Teraz tylko czekac az Eldoka bedzie prawil jaki to on swiety i ze na diss nie odpowie - bo to nie w jego stylu.
Teraz tylko czekac az Eldoka bedzie prawil jaki to on swiety i ze na diss nie odpowie - bo to nie w jego stylu.
-
Tupac_FCI
Ty no chłopaki spoko, spoko. Moim zdaniem DISS MA NISZCZYĆ PRZECIWNIKA wszystkimi dostępnymi środkami, mają lecieć k..., ch... itp Oczywiście musi to być poparte jakimiś argumentami... Czym byłoby Hit'em up bez prostego: `First off, fuck your bitch...` albo diss Tim Doga bez prostego a jak uderzającego FUCK COMPTON... Od razu chce sprostować, że nie miałem na celu porównywania 2paca do Ryszarda bo to inna liga.

-
InterNH
Widać po tych dissach, że największy konflikt jest między Pelsonem i Peją, a Włodi i Eldo zostali niepotrzebnie zaczepieni.Ogólnie Peja ma największy pojazd właśnie na Pelego, Włodkowi nie ma prawie nic do zarzucenia, Eldoce też nie wiele.Rozśmieszył mnie jedynie tekst :"Wiesz co mówią na mieście?Że klimy nie masz nawet w zdezelowanej fieście" i to mówi tzw Reprezentant Biedy 
Hutnik Kraków & Inter Mediolan !
-
ardiano88
Kurwa, człowieku Ciebie chyba naprawdę coś boli. Zrozum wreszcie, że ktoś może mieć zupełnie odmienne, od Twojego, zdanie.Orzeu pisze:ardiano88 pisze: Po drugie, nie zamierzam kłócić się kto jest bardziej obiektywny, a kto mniej. Ja piszę z perspektywy kogoś kto słucha rapu nieprzerwanie od ponad 10 lat więc co nie co wiem o tej kulturze etc i chyba wolno mi się wypowiedzieć na temat tego dissu.
taaa i znowu Ty z tymi wypowiedziami eksperta.
-
KoRNeL
Witam
ja tak bez wnikania w Wasze sprzeczki .... chcaiłem zapytać czy wyszło coś dobrego oprócz mixtapu prosto?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
ardiano88
Dzisiaj jest premiera długo wyczekiwanego albumu Juras&Korasa - Pokój z Widokiem na Wojnę. Zobaczymo jak będzie się ten materiał prezentował.
-
and1
- Kontakt:
A dla mnie album Prosto to odgrzewany kotlet. 600V, Sokół, Eldoka są na Juve w Białymstoku :< Czy będzie całe Prosto ??

-
G_Laska
godny polecenia album ostrego "Tylko dla dorosłych" i Rahim "Podróże po amplitudzie"KoRNeL pisze: Witamja tak bez wnikania w Wasze sprzeczki .... chcaiłem zapytać czy wyszło coś dobrego oprócz mixtapu prosto?
[img width=370 height=130]http://img4.imageshack.us/img4/3159/snooopu.jpg[/img]
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów\"
S. Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów\"
S. Lem
-
Orzeu
- Kontakt:
że brał sterydy to fakt ? na jakiej podstawie piszesz, że to fakt ? Nie wiem, czy coś bral, po prostu się zastanawiam z jakiego źródła masz te rewelacje.Nen pisze:Dziwna droga dedukcji. To, że Peja brał koksy to fakt. Nie wiedziałem za to, że wszyscy szczupli o jasnej karnacji wyglądają na ćpunów.Tupac_FCI pisze: a Włodi sam przysapał, że Peja jest taki przypakowany od wiadomo czego, to w takim razie włodi wygląda na ćpuna skoro jest taki blady i chudy, proste!
bo sam Peja na to "Jestem czysty, a te gnoje, powtarzają po Tedziku."
wiadomo jeździ po nich, obraża ich - jak to w dissach bywa, ale mimo wszystko trochę argumentów tam się znalazło. Szczególnie chyba oberwało się Pelemu, najmniej Włodiemu, natomiast ciekawe nawiązanie do kawałka jakiegoś Eldoki (te charakterystyczne 'klik klik'): Eldo najpierw mówi, że dissy nie są dla niego, później nagrywa diss, Eldo w kawałku jedzie po internetowych napinaczach, później sam obrabia dupę Peji w internecie.Dissy są naprawdę z lekka żenujące, bo zamiast argumentów mamy wyzwiska i agresję a pokolenie buntowniczych gimbusów kupuje to nazywając świętą walką.
btw ostatnio mi znajomi polecają płyty Pyskatego i Małpy - słuchaliście ? jakie wrażenia ?