Motoryzacja
-
Re: Motoryzacja
za 15 tys to juz ładnego Leona albo A3 mozna upatrzec a o 1.9 tdi to akurat niewielu powie cos zlego:)chyba ze benzynke...ale to juz zalezy czy ma byc szybko czy oszczednie;p
-
Wezme to pod uwagęOrzeu pisze:Pablusso pisze: Podobno wersja z silnikiem 1,5 dCi sa bardzo malo awaryjne ale z drugiej strony jak juz w dieslu cos walnie to nadrobie oszczednosci na tankowaniu u mechanika...
omijaj 1,5 dCi szerokim łukiem. JA w Scenicu to miałem i strasznie awaryjny (w ogóle się nasłuchałem że te silniki ogółem są bardzo awaryjne, dlatego też dziwię się że chodzi opinia o nich jako małoawaryjnych), wystarczy powiedzieć że 2 razy silnik wymieniałem (choć raz po części moja wina była
).
Za to siostra ma 1,9 dCi i zero awarii przez 4 lata.

@Rumcyk
A3 kupowac nie zamierzam, tylko po to, zeby miec Audi. Nie stac mnie na czesci czy eksploatacje takiego samochodu, ktory dodatkowo bedzie kilka lat starszy od tych branych przeze mnie pod uwage. A Seaty mi sie cholernie nie podobaja

-
- Kontakt:
Tu się absolutnie nie zgodzę z tymi częściami i eksploatacją, bo niby co jest drogie? Albo droższe niż w innym przeciętnym samochodzie?Pablusso pisze: @Rumcyk
A3 kupowac nie zamierzam, tylko po to, zeby miec Audi. Nie stac mnie na czesci czy eksploatacje takiego samochodu, ktory dodatkowo bedzie kilka lat starszy od tych branych przeze mnie pod uwage. A Seaty mi sie cholernie nie podobaja
Mówię to jako 2 letni użytkownik Audi

-
a ja popieram Kujona bo napewno czesci do nowszego Hyundaia czy Citroena bd drozsze...Uwazam ze starsze Audi bd mialo zapewne bogatsze wyposazenie a czesci do nich sa na kazdym szrocie:P
-
Widocznie mam zle mniemanie o kosztach czesci w AudiKujon pisze:Tu się absolutnie nie zgodzę z tymi częściami i eksploatacją, bo niby co jest drogie? Albo droższe niż w innym przeciętnym samochodzie?Pablusso pisze: @Rumcyk
Mówię to jako 2 letni użytkownik Audi

-
benzyna czy diesel? to tak 1.6,1.8 około 8-9, 1.8T 10-11 a co do diesla to 1.9 na pompie to nawet do 5 Ci zejdzie ale srednio to z 6.5 ropki:)
-
- Kontakt:
No tak, to się w pełni zgodzę.Pablusso pisze:Widocznie mam zle mniemanie o kosztach czesci w AudiKujon pisze:Tu się absolutnie nie zgodzę z tymi częściami i eksploatacją, bo niby co jest drogie? Albo droższe niż w innym przeciętnym samochodzie?Pablusso pisze: @Rumcyk
Mówię to jako 2 letni użytkownik AudiA jakie jest spalanie w tych samochodach? Chociaz to, ze w tej samej cenie mozna kupic auto kilka lat nowsze jest juz faktem ;]
Wszystko ma swoje plusy i minusy, zależy jak kto co lubi, patrzy i oczekuje. Audi/BMW kupisz starsze, ale tak nie traci na wartości, możesz wziąć dwa lata młodszego Focusa czy Opla, ale bardziej poleci na wartości, ale będzie nowsze.
Przy moim 1.9 tdi (100 koni) w mieście 6.5, a na trasie około 5 przy bardzo lekkiej nodze.
-
Mam aktualnie jeszcze Passata b5 1.9 TDI 90KM 1999 rocznik 225 tys. km przejechane. Autko cudo. Póki co wymieniam tylko tarcze hamulcowe oraz wahacze ponieważ są aluminiowe. Reszta mnie nie obchodzi. Auto było sprowadzane osobiście z Niemiec i tobie też Pablusso radziłbym się wybrać po auto za granice. Tutaj znajdziesz w PL wysłużone autko które jeździło po drogach sam wiesz jakich... Samochód taki na bank będzie bity albo coś kombinowany. Tam kupisz pewne auto na które będziesz miał gwarancję. Osobiście brałbym golfa IV albo audi a3 ze względu na to że mają stalowe zawieszenie. No i Diesla. Jak raz wsiądziesz to już nie będzie ci się chciało wysiadać z diesla tego. Zobaczysz sam. Dobry aku+świece i w zimę przy -30 będzie Ci palił na dotyk. Jeżeli chcesz to służę poradą co do silników. Mała rada. Bierz 90KM ze względu na mniejszą turbinę i praktycznie bardzo małą szanse na to że Ci się zepsuje. Spalanie to 5-5,5 w trasie a w mieście jak ostro cisnę to i z 7l ON. tak więc nie ma dużej rozpiętości.
@Pablusso napisz nam jeszcze jakie przebiegi kręcisz rocznie, bo to też ma znaczenie i po jakich drogach ^^
@Pablusso napisz nam jeszcze jakie przebiegi kręcisz rocznie, bo to też ma znaczenie i po jakich drogach ^^
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
W poprzednim roku zrobilem 35 tys. Teraz bede robil duzo mniej, mysle, ze w okolicach standardowych 15 tys. Na golfa IV kiedys chorowalem ale sie troche juz wyleczylem z niego
Moze faktycznie zaczne ogladac jeszcze A3, skoro tak bardzo je polecacie. Jesli chodzi o sciaganie z Niemiec, to mam to szczescie, ze moj przyjaciel sie zajmuje sprowadzaniem aut, wiec mniej wiecej mam przeglad co sciaga.

-
A ja wam powiem tak.. nie ważne co wybierzesz, to różnie może być
C4 ponoć awaryjne - nasz egzemplarz jeździł fantastycznie, Megane to samo i teraz moje Clio również powinno być co miesiąc w warsztacie - było 2 razy od 1,5 roku z klaksonem i czujnikiem wału
Wszystko zależy jaki egzemplarz się trafi. Znajomy też ma Passata i narzeka, inny za to jeździ nim bezawaryjnie. To samo z A3. Słyszałem że świetne, a kumpel co 2 miesiące coś robi.

-
- Kontakt:
Pablusso pomyśl nad Astrą III H
Auto w silnikach:
- benzyna 1.4 90KM (na łańcuchu rozrządu) spalanie ok 6.0/100. Jeździ to dynamicznie, sam takie mam
- diesel 1.3 90KM (również na łańcuchu rozrządu) ten silnik dzielnie radzi sobie z wersją combi (jeździłem takim), czyli w hatchbacku znakomita opcja. Spalanie ok 4.5/100

- benzyna 1.4 90KM (na łańcuchu rozrządu) spalanie ok 6.0/100. Jeździ to dynamicznie, sam takie mam
- diesel 1.3 90KM (również na łańcuchu rozrządu) ten silnik dzielnie radzi sobie z wersją combi (jeździłem takim), czyli w hatchbacku znakomita opcja. Spalanie ok 4.5/100
-
co do silnikow z łancuchem zamiast paskiem to bym sie trzymał z daleka, bo to jest drogi interes...niby wszyscy mowia ze łancucha sie nie zmienia i jest wytrzymalszy itp ale to gowno prawda, sam pracuje w Aso i widze koszty naprawy takich aut...za rozrzad z robota w zwyklym 1.9 zaplacisz od 800-1100 z robota a za łancuch to od 2 tys sie zacznie...a na ile starczy łancuch?220000 max?bo nie wiecej a sa i takie ze po 140000 sie rozciagna... a nie daj boze zeby sie zerwal to trzeba motoru szukac...i jak bd szukał jakiegos auta z grupy vw w okolicy radomia to chetnie pomoge i obejrze zebys nie musial na darmo jechac:)Pozdrawiam
-
w jakim ASO pracujesz?
Może skoda? Albo masz kontakt do Skoda ASO? Będzie mi potrzebny:) Do 1.9 TDI to samemu można wymienić rozrząd. Nie jest to trudny cel do osiągnięcia. Jak w Radomiu to chętnie jak będę kupować SKODĘ to przejadę się nawet z Wawy:) aby ktoś sensowny obejrzał. Ale najpierw odp. na 1 pytanie 

-
nie Vw ale moze i bd skoda bo nowy serwis za miesiac ma byc otwarty i chca isc w uklad z seatem albo skoda ale jak to w tym kraju bywa nic nie wiadomo:D
-
mi tylko będzie trzeba dostęp do informacji serwisowych po VINie jak będę autko sprawdzał (czyli przebieg oraz jakieś rzeczy które były w aucie robione). Była by taka możliwość?
-
pw napisz:)
-
odblokuj pw:)
-
odblokowane.
-
http://allegro.pl/antyradar-whistler-gt ... 54331.html proszę o opinnie na temat tego urządzenia? Jest ono dobre czy są lepsze za podobną cene? Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
-
jaki wybór został dokonany?
-
-
maskara a pomyslec ze maluch niektorzy odsprzedaja za smieszne pieniadze ... moj tata sprzedal naszego za 100 zl 

-
obserwowałem licytacje podobnego egzemplarza na allegro.pl i taki samochodzik poszedł za 39 000 zł. Miał wszystko oryginalne. Masakra taki samochód mieć. Ja znam osobiście osobę która trzyma u siebie w garażu podobny egzemplarz z tego samego roku. Trochę większy przebieg ma.
Kiedyś pośmiewisko na ulicy...
Teraz marzenie wielu tak jak i moje.
Ten owy model sprzedany został za bagatela 82 tys. zł. lol
Kiedyś pośmiewisko na ulicy...
Teraz marzenie wielu tak jak i moje.
Ten owy model sprzedany został za bagatela 82 tys. zł. lol
-
poszukuje ogarniętego mechanika lub zakładu co się zna na wymianie TURBO w dieslu bo mi się wysrało
info w temacie lub na priv.
Lublin i okolice/Warszawa i okolice.

Lublin i okolice/Warszawa i okolice.
-
A ktoś z Was jeździ może toyotą jakąś? Bo bym może zapisał moją corolkę na te zniżki na paliwo, tylko chciałem wiedzieć czy to działa... Bo tak reklamują ostatnio...