Football Manager
-
rumcyk
Re: Football Manager
U mnie najlepszy napastnik to Leandro Damiao, w 3 sezonach w kazdym naljlepszy strzelec w europie...kosi az miło;p
-
Adriano_forever
Ja mam trochę inne pytanie. Czy u was też po jednym/dwóch sezonach Astori i Bocchetti stają się najlepszymi włoskimi obrońcami i jednymi z najlepszych na świecie? Czy to tylko u mnie ich umiejętności tak windują w górę? 
-
Kujon
- Kontakt:
Też grałem swego czasu Srokamiberniol21 pisze:U mnie Santon gra dobrze,ale mam problem na drugiej stronie obrony i tam poszukam wzmocnienia zima.Kogo polecacie?? Szukam jeszcze zawodnika na srodek pomocy bo Tiote i Cabaye graja roznie i przydalby sie jakis zmiennik.
Na prawą ściągnąłem Azpilicueta (Marsylia), kiedyś próbowałem też Corchie z Sochaux (też dobrze się spisywał)
Na pomoc Willian (ale musisz go kupić na początku bo od razu go bierze Milan/Juve/Real) albo rewelacyjny u mnie Verratti
Na atak Doumbia albo jeszcze lepszy Leandro Damiao
-
rumcyk
u mnie Astori to wolny bo gram wysuniętą obrona a przyspieszenie i szybkość na poziomie 11-12 go eliminuja ale po statach dobry grajek a Bochetti bardzo dobry i drogi do ściągniecia, ja z obroncow najbardziej zadowolony jestem z Matipa a Boczny Corchia rewelacyjny i ewentualnie Aurier:)
-
berniol21
Chciał przejść do NU?? Za iloe?Kujon pisze:berniol21 pisze: Na prawą ściągnąłem Azpilicueta (Marsylia)
-
Kujon
- Kontakt:
12,5 mln euro + Sylvain Marveaux. Kupiony w pierwszym sezonie
-
berniol21
W zimowym okienku pozyskalem Adela Taarabta na raty na pozycje ofensywnego pomocnika.Teraz tylko obronca bo czesto moi najlepsi defensorzy doznaja kontuzji.
-
pierwszyyeti
Ale przecież o wiele bardziej niż ustawienie liczy się rola, jaką ma spełniać napastnik. Lis pola karnego? Wysunięty napastnik? Cofnięty napastnik? Odgrywający?groch pisze:Gram 4-2-3-1 polecicie kogoś? Dostałem właśnie 40mln na transfery więc 20 jestem w stanie wydać na napastnika
-
groch
Juz nie wazne. Kupiłem zima Damiao. 20 meczy 22 bramki. a teraz widze ze Bayern rozwiazal kontrakt z Gomezem.
-
RoB
Lacina Traore do wyciągnięcia przed pierwszym sezonem za 10 baniek. U mnie w pierwszym seoznie w PSG (groch pisze:Więc jakbyście mogli jakoś polecić dobrego bramkostrzelnego napastnika.
-
berniol21
Sezon sie skonczyl zajalem miejsce ktore gwarantuje mi udzial w LE.Bardzo czeste kontuzje kluczowych zawodnikow doprowadzilo do tego ze nie moglem utrzymac 3miejsca. ManU i Liverpool poza zasiegiem. Okienko jeszcze sie nie zaczelo ,a kupilem juz Adama Rooneya i Simona Churcha z klubow Championship i Walkera z Tottenhamu. Teraz tylko srodkowy obronca i ewentualnie jakis przyszlosciowy talent na srodek pomocy.
-
szczerbu
zajmuje się ktoś może uaktualnianiem starego poczciwego FM 08 ?
jeśli tak to byłbym chętny do pomocy, żeby sprawnie to poszło i można było cieszyć się grą już po zamknięciu okienka transferowego 
-
dolin123
Damiao ustawiacie jako Lis pola karnego?
Iloma napsnikami gracie?
Jakim ustawieniem?
Iloma napsnikami gracie?
Jakim ustawieniem?
-
berniol21
Ja gram 2 napastnikami,ustawieniem 4-4-2,ale jeden pomocnik jest bardziej wysuniety.
-
groch
4-2-3-1 z Siem De Jong jako klasyczna 10 i Damiao jako odgrywajacy... zagralem 1 mecz 2 sezonu. Damiao do 64 minuty strzelil 2 bramki
. W pierszym sezonie zagral od zimy a byl 3 strzelcem w lidze
. Jesli Gomez zaakceptujw moj kontrakt bede gral 2 napastnikami
-
dolin123
Kogo polecacie kupic do taktyki 4-2-3-1 potrzebuje 2 schadzacyn napastikow kogo polecacie na te pozycje..Gram Interem?
-
rumcyk
Lucas Moura, Douglas Costa, Neymar, Affelay, Balotelli...a najlepszy Coutinho:)
-
BoLoNsKi
12.2.0 - taki patch ktoś posiada w osobnym pliku ;>
-
zoniek
I co znalazłeś
? Potrzebny Ci do najnowszego uaktualnienia? Jeżeli gdzieś go namierzyłeś to podaj link, bo ja trafiam na jakieś same fejki...
-
zoniek
Ponawiam pytanie Bolonski'ego - ma ktoś patcha 12.2?
-
Adriano_forever
Jak się ma oryginał to przez stream się samo aktualizuje
też szukałem oddzielnego pliku ale nie ma
-
zoniek
Czyli albo oryginał albo nie pogram z najnowszym uaktualnieniem?
-
Adriano_forever
Jeszcze z miesiąc może półtora i będzie FM 2013 
-
zoniek
Dobra, a może ktoś kiedyś miał problem ze swoją zapisaną grą, podczas której wczytywania wyskakiwał błąd "Microsoft Visual C + + Runtime Library error"? Save padł z dnia na dzień. Nic nie dało cofnięcie systemu itp. Kontaktowałem się nawet na oficjalnym forum, wysłałem im owego save'a na ich serwer by mogli go obejrzeć, ale jak się dowiedzieli, że mam pirata to mnie zbanowali 
Ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Mam niby dopiero 3ci sezon ale zrobiłem sobie zajebistą pakę i dodatkowo padł mi w okresie letniego mercato, w którym przeprowadzam kozackie transfery...
Ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Mam niby dopiero 3ci sezon ale zrobiłem sobie zajebistą pakę i dodatkowo padł mi w okresie letniego mercato, w którym przeprowadzam kozackie transfery...
-
Adriano_forever
To może zaktualizuj do najnowszej wersji tego Microsoft Visual C + +
-
zoniek
Nic z tych rzeczy. Skończyłem grę w nocy jednego dnia, włączam kompa drugiego dnia rano, odpalam managera, wczytuję ostatnią grę i dupa. Nic nie pomogła aktualizacja tego c++. Na ich oficjalnym forum jest dużo takich problemów. Części osób pomogli, mi nie zdążyli...
http://community.sigames.com/showthread ... me+library
niestety, ban jest dożywotni i nawet nie mogę się zalogować
niestety, ban jest dożywotni i nawet nie mogę się zalogować
-
pierwszyyeti
Z takiego absolutnego topu, to Hazard, Ribery, Robben, Di Maria, Arszawin, Nasri, Ganso, Schurrle, Muller, Silva i przede wszystkim Wilshere. Walcott też da radę, wszystko kwestia pieniędzy. Generalnie jednak pamiętaj, by szukać prawego schodzącego z lewą nogą, a lewego z prawą - są wtedy znacznie skuteczniejsi.dolin123 pisze:Kogo polecacie kupic do taktyki 4-2-3-1 potrzebuje 2 schadzacyn napastikow kogo polecacie na te pozycje..Gram Interem?
-
hQ
- Kontakt:
Mam Betę fm'a 13. Gram drugi sezon. W pierwszym spadłem z 6 ligi angielskiej Truro City, więc początek niezbyt udany
Teraz gniję na bezrobociu. Jest inna kwestia która mnie ciekawi. Inter zajął 3 miejsce w lidze, Juve mistrzem, druga Sampdoria. Spadły Siena, Pescara i.. Lazio :O. Co do Interu, w drugim sezonie, jeszcze przed rozpoczęciem, finansami zaczął rządzić zarząd komisaryczny. Klub przedstawił finanse i w ciągu roku stracił 170mln zł. Mam nadzieję, że nie będzie tak na żywo.
-
Kujon
- Kontakt:
Premiera nowego FM wczoraj i nikt nic nie pisze?
Ja jak zwykle od paru lat z samego rana poleciałem do empiku zaopatrzyć się w wersję oznaczoną 2013, przedtem żeby nie psuć sobie "smaku" nie grałem ani w bete, ani w demo, więc na razie ogarniam nowe rzeczy
Pierwsze co mnie razi to dług Interu na początku gry i budżet transferowy, tutaj po prostu przegięcie ze strony producentów gry. Ponad 450€ mln długu trzeba spłacać, po 2,5 mln€ miesięcznie, do tego 3 mln€ na transfery, no ale jak na 1 rozgrywkę można jakoś strawić.
1. Trening niby jest bardziej czytelnie, ale trzeba go "obczaić" na jakiej zasadzie to działa, dla mnie czarna magia na razie.
2. Ekran scoutów też jest nowy, bardziej czytelny więc ok
3. Transfery szczególnie we Włoszech na duuuuży plus, tak jak w rzeczywistości (np za Benatie dałem 4 mln + połowa karty Duncana i Alvareza)
4. Ostatni dzień okna transferowego rewelacja, oferty na ostatnią chwilę, Bayern chyba 10 razy dawał mi oferty za Nagatomo (a nie do tej pory, że max 2-3 razy i koniec negocjacji)
5. Skina Steklo polecam od razu ściągnąć, bo ciemniejszy, mniej razi w oczy i przyjemniej się gra
6. Ktoś chce wypożyczyć od Ciebie załóżmy Beleca, to musi się określić czy będzie grał w podstawowym, czy na rezerwę go chcą.
7. Chętniej kluby idą wypożyczenia lepszych zawodników (tak jak z Gargano czy Mudżinem)
8. Francesco Toldo zastępuje Morattiego w listopadzie, to już przeginka
9. Garritano na prawym skrzydla fajnie śmiga
ogólnie młodzież fajnie uzdolniona jak w rzeczywistości, bo mamy jedną z lepszych na świecie.
To tak w skrócie
i od razu mówię, że najpierw ogarniam wszystkie nowości Interem, a potem przerzucam się na jakiś klub z serie C2 i wtedy rozpoczynam prawdziwą rozgrywkę.
Ja jak zwykle od paru lat z samego rana poleciałem do empiku zaopatrzyć się w wersję oznaczoną 2013, przedtem żeby nie psuć sobie "smaku" nie grałem ani w bete, ani w demo, więc na razie ogarniam nowe rzeczy
Pierwsze co mnie razi to dług Interu na początku gry i budżet transferowy, tutaj po prostu przegięcie ze strony producentów gry. Ponad 450€ mln długu trzeba spłacać, po 2,5 mln€ miesięcznie, do tego 3 mln€ na transfery, no ale jak na 1 rozgrywkę można jakoś strawić.
1. Trening niby jest bardziej czytelnie, ale trzeba go "obczaić" na jakiej zasadzie to działa, dla mnie czarna magia na razie.
2. Ekran scoutów też jest nowy, bardziej czytelny więc ok
3. Transfery szczególnie we Włoszech na duuuuży plus, tak jak w rzeczywistości (np za Benatie dałem 4 mln + połowa karty Duncana i Alvareza)
4. Ostatni dzień okna transferowego rewelacja, oferty na ostatnią chwilę, Bayern chyba 10 razy dawał mi oferty za Nagatomo (a nie do tej pory, że max 2-3 razy i koniec negocjacji)
5. Skina Steklo polecam od razu ściągnąć, bo ciemniejszy, mniej razi w oczy i przyjemniej się gra
6. Ktoś chce wypożyczyć od Ciebie załóżmy Beleca, to musi się określić czy będzie grał w podstawowym, czy na rezerwę go chcą.
7. Chętniej kluby idą wypożyczenia lepszych zawodników (tak jak z Gargano czy Mudżinem)
8. Francesco Toldo zastępuje Morattiego w listopadzie, to już przeginka
9. Garritano na prawym skrzydla fajnie śmiga
To tak w skrócie
-
Czarson
Dla rozpoczynajacych rozgrywke Interem radze wejsc w edytor i zmienic rozmiar dlugu ,ktory w rzeczywistosci jest o wiele mniejszy. Ostatnio ktos pisal, ze dlugu mamy okolo 70mln€.
Kujon nie lepiej bylo kupic sama klucz do steama za 85zł? Chyba, ze zalezy Ci na wersji pudełkowej.
Moglbys wkleic kilka screenow z naszymi mlodzikami? Livaja, Garritano, Longo, Duncan, Mbaye itd jesli masz ochote. Albo wejdz w edytor i podlinkuj mi jakie maja wartosci CA/PA.
Kujon nie lepiej bylo kupic sama klucz do steama za 85zł? Chyba, ze zalezy Ci na wersji pudełkowej.
Moglbys wkleic kilka screenow z naszymi mlodzikami? Livaja, Garritano, Longo, Duncan, Mbaye itd jesli masz ochote. Albo wejdz w edytor i podlinkuj mi jakie maja wartosci CA/PA.