Football Manager
-
- Kontakt:
Re: Football Manager
U mnie to samo. Wygrywałem po kolei wszystko, nagle jeden remis i potem chyba z 15 spotkań bez wygranej, tak jakby zawodnicy się załamali głupim remisem..
Po sezonie w którym Roma spadła kupiłem od nich Maicona, Ljajicia, Benatię, a Florenzi i Pjanic woleli inne kluby (nie dziwne, skoro zająłem 10 miejsce).
Po sezonie w którym Roma spadła kupiłem od nich Maicona, Ljajicia, Benatię, a Florenzi i Pjanic woleli inne kluby (nie dziwne, skoro zająłem 10 miejsce).
-
Panowie - polećcie jakiegoś dobrego LO, który chciałby przejść do Interu w drugim sezonie (przypuśćmy, że wygrałem Serie A i LM, bo wszystko ku temu zmierza.
)

-
Ben Davies, Digne, a najlepszym chyba byłby Luke Shaw.
-
- Kontakt:
Czyżby Nagatomo i Pereira nie spełniali wymagać? 

-
A mówię o FM12, tu na szczęście Perejki nie mam.
A Zabrałem się za granie w FM'a od nowa, a jakoś te nowsze nie chcą ładnie śmigać, to gram w 12.
Pokazałbym wam skład, ale coś się poryło i nie chce się screen zrobić.

-
Ja tez zaczolem grac od nowa w FM12 ale na dniach bede mial nowe kompa( czekam az przyjdzie obudowa i chlodzenie na procesor) i zaczne grac w FM14AlwaysRemember pisze:A mówię o FM12, tu na szczęście Perejki nie mam.A Zabrałem się za granie w FM'a od nowa, a jakoś te nowsze nie chcą ładnie śmigać, to gram w 12.
Pokazałbym wam skład, ale coś się poryło i nie chce się screen zrobić.
Nie ma co sie smiac ale w FM 12 na prawej stronie obrony uzywalem Schelotto

Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 15:17 przez dolin123, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A ja sobie niby włożyłem nowego proca 2x2.6ghz, a dalej nie chce dziabać ładnie. Muszę to skonsultować z bracistą.

Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, 15:19 przez AlwaysRemember, łącznie zmieniany 2 razy.
-
AlwaysRemember pisze:A ja sobie niby włożyłem nowego proca 2x2.6ghz, a dalej nie chce dziabać ładnie. Muszę to skonsultować z bracistą.
Ja zamontuje najpozniej we wtorek cos takiego
Prcesor Intel Core i5- 4670K
Chłodzenie procesora: Noctua NH-D14 SE2011
Płyta: MSI Z87-G43
Pamięć: Goodram 2x4GB 1600MHz
Dysk: Goodram 60GB- tylko na system
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 760 OC 2GB 256 Bit
Zasilacz: Be Quiet 600W Pure Power L8
Obudowa: Zalman Z12 Plus
-
Myślę nad zamianą Wesleya Sneijdera na Edena Hazarda i zamianę Cesara na der Stegena z Borussii. Jak myślicie, opłaca się po pierwszym sezonie pchnąć Wesa? Czy lepiej najpierw kupić Hazarda i go dać na wypożyczenie?
-
Ja mam orginanlego FM12 wiec nie mam Wesa. Ja bym zrobil na twoim miejscu tak kupil Hazarda (u mnie dobrze gral) a WESA przetrzymaj sezon, wykorzystuj go jak najlepiej mozna aby strzelal, asystowal to jego cena pojdzie w gore i po sezonie bedziesz mogl go opchnac za duzo wiecej. Takie jest moje skromne zdanieAlwaysRemember pisze:Myślę nad zamianą Wesleya Sneijdera na Edena Hazarda i zamianę Cesara na der Stegena z Borussii. Jak myślicie, opłaca się po pierwszym sezonie pchnąć Wesa? Czy lepiej najpierw kupić Hazarda i go dać na wypożyczenie?
-
a ktos podpowie cos do fm 14?bo gralem w wiele fm ale nigdy nie mialem tak ze wygrac nie moglem , testowalem teraz rozne ustawienia i pozycje graczy, wczytujac jeden mecz bez przerwy...zadnego nie wygralem , 2 remisy i ze 20 porazek, czasami mimo lepszej gry...dziwny ten fm. Gracze w miare niezli ale defensywa to jest parodia, stoja i sie patrza jak napastnicy wchodza i strzelaja mimio agresywnego odbioru i nekania rywali, natomiast moi napastnicy to nawet karnych nie strzelaja...
-
Panowie czy ktoś z Was/Waszych znajomych kupował kiedyś grę/klucz do gry w taki sposób?
http://allegro.pl/football-manager-2014 ... 94075.html
To są pewne opcje? Nie są te klucze potem jakoś blokowane?
-
Tez gram w 12
, tyle ze na nowym update.
Wesa trzymalem do końca kariery, chyba lepszego OP nie było. Warto wyciągnąć Pastore bo przekozak.
Na LO może Alex Sandro (chyba już jest), Santon (nie wiem czy jest w jeszcze w Interze)

Wesa trzymalem do końca kariery, chyba lepszego OP nie było. Warto wyciągnąć Pastore bo przekozak.
Na LO może Alex Sandro (chyba już jest), Santon (nie wiem czy jest w jeszcze w Interze)
-
- Kontakt:
Ja kupowałem klucz w taki sposób, od nich http://allegro.pl/gra-pc-fifa-14-pl-ori ... 59469.html - keye.plzoniek pisze:Panowie czy ktoś z Was/Waszych znajomych kupował kiedyś grę/klucz do gry w taki sposób?

Wysyłka natychmiastowa i pełen pozytyw dla nich, nie ma co się bać

@Rumcyk
Po jednym meczu nawet taksa z neta nie zadziała, daj się piłkarzom z nią oswoić z taktyką i jak będziesz miał z 10-20 meczy to wtedy można ocenić

-
Kujon wiem, ale nie widze zmiany stylu gry gdy zmieniam ustawienia, macie jakies w miare pewne bo ja juz zadnym swoim ustawieniom nie ufam
zoniek
ja z tej strony bralem co TY wyslales i jest wszystko ok.
zoniek
ja z tej strony bralem co TY wyslales i jest wszystko ok.
-
Ok, dzięki za info. Czyli najbliższe nocki zarwane
pozdro

-
- Kontakt:
rumcyk, obecnie fm 14 to niegrywalne gówno. Przegrywam wszystko, a jak wygrywam, to nawet nie wiem czemu. FM 13 też był taki na początku, ale po iluś łatkach grało się bardzo fajnie i wiedziałem co zmienić aby osiągnąć lepsze rezultaty.
Mając ustawione agresywny odbiór i nękanie rywali ustawiasz zawodników tak, że mają kryć krótko, jeśli masz wolnych i mało skoncentrowanych zawodników, którzy się spóźniają z przesunięciem i kryciem to dobry zespół grając na jeden kontakt powinien zrobić przewagę i łatwiej im wykorzystać luki w ustawieniu Twojej drużyny - tak to wygląda w teorii, aczkolwiek ten fm jest tak okropnie niegrywalny, że nie mam pomysłu co zrobić aby wygrywać. Ja w 1 sezonie zrobiłem sobie już drugiego menadżera w Interze bo z Morattim miałem co tydzień spotkania w sprawie pomysłu na poprawę gry, aż w końcu zrezygnowałem sam.
Teraz po zajęciu wysokiego 10 miejsca i wykupieniu kilku grajków z Romy moja pierwsza jedenastka wygląda tak: Handanovic; Nagatomo (niestety), Jesus, Ranocchia, Maicon; Fernando; Taider (polecam dawać mu dużo grać, rozwija się szybko), Kovacic; Ljajic; Palacio, Icardi.
Wypożyczyłem znowu Rolando przy cenie wykupu zmniejszonej do 3mln. Ww zawodnicy Romy (Benatia kontuzja). Pereira w Corinhthians, Jonathan Atalanta, Cambiasso, Samuel, Andreolli, Castellazzi - rozwiązanie za porozumieniem stron, Kuzma Olympiacos, Zanettiemu nie przedłużyłem (kuźwa zapomniałem, a potem obrażony nie chce negocjować), Milito też chciałem pogonić, ale klub blokował. Chivu w ZEA, Carrizo ADO Den Haag. Zobaczymy co wyrzeźbię.
Mając ustawione agresywny odbiór i nękanie rywali ustawiasz zawodników tak, że mają kryć krótko, jeśli masz wolnych i mało skoncentrowanych zawodników, którzy się spóźniają z przesunięciem i kryciem to dobry zespół grając na jeden kontakt powinien zrobić przewagę i łatwiej im wykorzystać luki w ustawieniu Twojej drużyny - tak to wygląda w teorii, aczkolwiek ten fm jest tak okropnie niegrywalny, że nie mam pomysłu co zrobić aby wygrywać. Ja w 1 sezonie zrobiłem sobie już drugiego menadżera w Interze bo z Morattim miałem co tydzień spotkania w sprawie pomysłu na poprawę gry, aż w końcu zrezygnowałem sam.
Teraz po zajęciu wysokiego 10 miejsca i wykupieniu kilku grajków z Romy moja pierwsza jedenastka wygląda tak: Handanovic; Nagatomo (niestety), Jesus, Ranocchia, Maicon; Fernando; Taider (polecam dawać mu dużo grać, rozwija się szybko), Kovacic; Ljajic; Palacio, Icardi.
Wypożyczyłem znowu Rolando przy cenie wykupu zmniejszonej do 3mln. Ww zawodnicy Romy (Benatia kontuzja). Pereira w Corinhthians, Jonathan Atalanta, Cambiasso, Samuel, Andreolli, Castellazzi - rozwiązanie za porozumieniem stron, Kuzma Olympiacos, Zanettiemu nie przedłużyłem (kuźwa zapomniałem, a potem obrażony nie chce negocjować), Milito też chciałem pogonić, ale klub blokował. Chivu w ZEA, Carrizo ADO Den Haag. Zobaczymy co wyrzeźbię.
-
- Kontakt:
4-1-2-2-1rumcyk pisze:Kujon wiem, ale nie widze zmiany stylu gry gdy zmieniam ustawienia, macie jakies w miare pewne bo ja juz zadnym swoim ustawieniom nie ufam
.
4 obrońców w linii (boczni obr wsparcie + 2 środkowych ustawionych na obrone)
1 defensywny pomocnik (u mnie regista wsparcie)
2 środkowych pomocników (cofnięty rozgrywający + wysunięty rozgrywający - oboje wsparcie)
2 skrzydłowych (schodzący napastnicy - atak)
1 napastnik (lis pola karnego)
Gram płynnie + szarża +
-ataki skrzydłami
-szersze pole gry
-ostre dośrodkowania
-nękanie rywali
-krycie krócej
-szukanie gry
-rozegranie piłki po ziemi
-podania na wolne pole
-krótsze podania
-znacznie niższe tempo
-utrzymywanie piłki
Te trzy pogrubione rzeczy sprawiają, że masz piłkę częściej u siebie, dłużej rozgrywasz i masz posiadanie piłki zawsze większe niż przeciwnik. Do tego zawsze zmieniam przy stałych fragmentach gry aby więcej piłkarzy mi zostawało z tyłu (def pomocnik, boczni obrońcy i conajmniej 1 środkowy pomocnik), przy ustawieniach piłkarzy szczegółowych to zaznaczam tylko żeby mi nie strzelali z dystansu i ewentualnie jakieś rajdy i dryblingi, ale to tylko takim, którzy umieją (szybkość+technika+drybling powyżej 15,16)
-
hmmm...Kujon, tak mniej wiecej zaczalem grac w pierwszym sezonie, kupilem Cerciego i Gaitana ale z wynikami dupa to w polowie sezonu zaczalem zmieniałem no i teraz cos tam ustawilem i graja ale dosc dziwnym ustawieniem. Dzieki za pomoc, pewnie skorzystam ale najbardziej mnie ta szarza zaskakuje, bo tak skrajne ustawienia we wczesniejszych fm nie sprawdzaly sie na cale mecze.
Hq
no ja mam taki sam problem, logiki brakuje w tym wszystkim, zawsze gralem wysunieta linia obrony i na spalone i bramkarz libero i tracilem malo goli, w tym robia non stop bledy, napastnicy im uciekaja itp a defensywne stale fragmenty gry to smiech, ciagle trace broniac sie nawet cala druzyna...
Hq
no ja mam taki sam problem, logiki brakuje w tym wszystkim, zawsze gralem wysunieta linia obrony i na spalone i bramkarz libero i tracilem malo goli, w tym robia non stop bledy, napastnicy im uciekaja itp a defensywne stale fragmenty gry to smiech, ciagle trace broniac sie nawet cala druzyna...
-
- Kontakt:
Gaitana i Cerciego (jak i Salvio i Ramireza) sobie wypożyczyłem w pierwszym sezonie, ale żaden mnie nie przekonał do siebie. Cerciego to oddałem w połowie sezonu bo z kim bym nie grał to 'grał nerwowo'.
Stałe fragmenty, co mój róg to Ranocchia z metra obok bramki, tak jakby replay puszczali, a co róg przeciwnika to szamotanina i jakaś dobitka i gol.
Stałe fragmenty, co mój róg to Ranocchia z metra obok bramki, tak jakby replay puszczali, a co róg przeciwnika to szamotanina i jakaś dobitka i gol.
-
no wlasnie dokladnie tak, zamieszanie i gol...ja fm kupilem z 2 tygodnie temu i latke z updatem mam po oknie zimowym i mialem juz Tohira itp to w drugim sezonie dostalem 220 mln zl i sprzedalem Juana, Rano, Hande to w sumie mialem z 0,5mld zl na transfery ale grac nie chca a dobzi gracze strasznie drodzy...
-
- Kontakt:
A skąd masz łatkę?
Duże znaczenie ma też zgranie, duża liczba nowych grajków musi mieć czas aby się zgrać.
Duże znaczenie ma też zgranie, duża liczba nowych grajków musi mieć czas aby się zgrać.
-
Ja mam 2019 rok i drugi raz wygrałem ligę, poprzednio ligę wygrało Juve dwa razy i raz Milan. Wygrałem dwa razy LM. Przez 5 sezonów z podium nie schodziłem wiec jak się trafi z ustawieniem to się da grać dobrze. Kluczową rzeczą jest nauka taktyki. Jak masz pasek tak na 75% to jest jeszcze słabo i dlatego są wyniki w kratkę.
Ramirez u mnie wali z 10-15 bramek w sezonie w tym większe pół z wolnego.
A i jeszcze coś, Miałem dwóch królów strzelców w Lidzę. w 2016 Damiao, który był też królem strzelców w LM, i teraz Gabbiandini.
Ramirez u mnie wali z 10-15 bramek w sezonie w tym większe pół z wolnego.
A i jeszcze coś, Miałem dwóch królów strzelców w Lidzę. w 2016 Damiao, który był też królem strzelców w LM, i teraz Gabbiandini.
-
- Kontakt:
Sprzedałem 1 września Handanovicia do Monaco za 14mln i kupiłem De Sanctisa za 200tyś z Romy. Dobry deal biorąc pod uwagę słabe finanse i to, że wydałem całą kasę przeznaczoną na transfery.
Ciekawy motyw. Milito nie schodził poniżej 600tyś miesięcznie przy negocjacjach to go pogoniłem. Teraz gra za dziesięć razy mniejsze pieniądze w San Lorenzo.
Ciekawy motyw. Milito nie schodził poniżej 600tyś miesięcznie przy negocjacjach to go pogoniłem. Teraz gra za dziesięć razy mniejsze pieniądze w San Lorenzo.
-
na cmrev jest update skladow od bartekr i na tym gram
-
ja gram w fm 2008 z aktualizacją składów na październik 2013. Prowadzę Sassuolo, pierwszy sezon 14 miejsce, skazany przez bukmacherów na 100% spadek. Drugi sezon 7 miejsce premiowane startem, na wyraźne podkreślenie zasługują wysoka wygrana na wyjeździe z Lazio 3:0, z Udinese 3:1 i remis z Juve 3:3 (po pierwsze połowie 0:3). Transfery
1 sezon - Floccari (w drugim sezonie król strzelców 30 goli), Caldiola, Iturbe, Jorginho. W drugim sezonie Cerci, D'ambrosio, Bernard, Donati oraz za darmo Constant (sprzedany za 10 mln) i Samassa. Pierwsze skrzypce odgrywają w drużynie Floccari, Cerci, Brighi, Berardi i Cannavaro. Ustawienie 1 - 4 - 3 - 2 - 1 (dwójka ofensywnych skrzydłowych.
Pierwszy skład: Consiglia - D'Ambrosio, Caldirola, Cannavaro, Donati - Brighi, Iturbe, Biondini - Cerci, Berardi - Floccari
Budżet na transfery 2 mln, większość transferów to zasługa sprzedaży Aleandro Rosiego (11 mln do Bari) i Constanta (10 mln)
w tym roku LE w gupie Spartak M, Sparta Praga, Valencia i Ludogorec
1 sezon - Floccari (w drugim sezonie król strzelców 30 goli), Caldiola, Iturbe, Jorginho. W drugim sezonie Cerci, D'ambrosio, Bernard, Donati oraz za darmo Constant (sprzedany za 10 mln) i Samassa. Pierwsze skrzypce odgrywają w drużynie Floccari, Cerci, Brighi, Berardi i Cannavaro. Ustawienie 1 - 4 - 3 - 2 - 1 (dwójka ofensywnych skrzydłowych.
Pierwszy skład: Consiglia - D'Ambrosio, Caldirola, Cannavaro, Donati - Brighi, Iturbe, Biondini - Cerci, Berardi - Floccari
Budżet na transfery 2 mln, większość transferów to zasługa sprzedaży Aleandro Rosiego (11 mln do Bari) i Constanta (10 mln)
w tym roku LE w gupie Spartak M, Sparta Praga, Valencia i Ludogorec
-
a ja po paru meczach pewnych zwyciestw wracam do formy i znow remis z livorno i varese...ale co mnie zastanawia to jak ide na urlop i daje grac asystentowi to wygrywa zdecydowanie, 4-0 , 4-1 itp...potem ja gram i daje polecenia asystenta i 1-1, 0-1 itp...dziwna ta gra, trenowanie def SFG nic nie daje, zmiany ustawien tez...poprostu gole musze tracić
Kujon a jak masz Stałe fragmenty gry ustawione?
Kujon a jak masz Stałe fragmenty gry ustawione?
-
- Kontakt:
Wolne + rożne na krótki słupek. Mój środkowy obrońca po prawej stronie ma ustawiony nabieg na krótki słupek, skoczność+gra głową+ustawianie się+siła na minimum 15 i tak mi wpadnie max 10 bramek, ale to ustawiam z przyzwyczajenia do starszych wersji
Bardziej ustawiam graczy pod to, żeby nie stracić bramek
a tak btw:
Delta Porto Tolle, sezon 20/21 w UEFA+po połowie sezonu 5 miejsce w serieA i budują mi stadion na 35 000 miejsc

Delta Porto Tolle, sezon 20/21 w UEFA+po połowie sezonu 5 miejsce w serieA i budują mi stadion na 35 000 miejsc

-
ALe defensywne fragmenty gry bo to moj duzy problem:)
-
Kupiłem nowego FM'a i muszę powiedzieć , że żałuje każdej wydanej na niego złotówki. Strasznie nie grywalne broken ścierwo. To co się dzieje w tej grze przechodzi ludzkie pojęcie. Mamy koniec lutego w tym tempie wydawania patchy gra stanie się grywalna w czerwcu...