Football Manager
-
Re: Football Manager
@zoniek tam ci sie sciagna dwie taktyki zwykła i wersja bg. Ja osobiscie gram na zwykłej.
@hQ Tak mam od razu Thohira w zarządzia siadziagałem jakies uaktualnienie z fm base tylko, że ja zaczynałem grac gdzies na poczatku grudnia. Ale wiem że Ericka mam, a na poczatku tak duzo kasy nie dostałem chyba 10 mln , od razu sprzedałem piłkarzy za 20mln czyli jakies niecałe 30 mln miłem do wydania i zima dostałem jakies 30 mln. Pozniej juz systematycznie kupowałem juniorów i sprzedawałem, zawsze warto patrzec kto jest wystawiony ja tak marcelo z realu wyciagnałem za 15 mln, a po pol sezonu odkupili go za 30 mln, 15 mln do przodu czytego zysku
@hQ Tak mam od razu Thohira w zarządzia siadziagałem jakies uaktualnienie z fm base tylko, że ja zaczynałem grac gdzies na poczatku grudnia. Ale wiem że Ericka mam, a na poczatku tak duzo kasy nie dostałem chyba 10 mln , od razu sprzedałem piłkarzy za 20mln czyli jakies niecałe 30 mln miłem do wydania i zima dostałem jakies 30 mln. Pozniej juz systematycznie kupowałem juniorów i sprzedawałem, zawsze warto patrzec kto jest wystawiony ja tak marcelo z realu wyciagnałem za 15 mln, a po pol sezonu odkupili go za 30 mln, 15 mln do przodu czytego zysku
-
ale ja pytam o skórki, a nie taktykiMichellaga pisze:@zoniek tam ci sie sciagna dwie taktyki zwykła i wersja bg. Ja osobiscie gram na zwykłej.
-
tfffu ja mowie o skorkach juz mi myli w głowce
-
Michellaga a co na to odpowiesz bo mam podobny problem?
Podpowiedz mi z treningiem i z taktyką, jak ją budujesz. Bo nie wiem co poprawić u siebie aby zawodnicy wrzucali częściej i nie czekali 10349320 minut aż przeciwnik do nich podbiegnie i by przyjmowali piłkę na mniej niż 13 metrów.[/quote]
Podpowiedz mi z treningiem i z taktyką, jak ją budujesz. Bo nie wiem co poprawić u siebie aby zawodnicy wrzucali częściej i nie czekali 10349320 minut aż przeciwnik do nich podbiegnie i by przyjmowali piłkę na mniej niż 13 metrów.[/quote]
-
w przeciagu 9 sezonów grałem w Interze najrózniejszymi wariacjami taktycznymi od 5311, 5131, 35020, 3421, 43201,343, a teraz gram 433 albo jak kto woli 4231 masz linka do obecnej http://www.sendspace.com/file/e8p1pz
Trening meczowy zawsze gre w obronie ustawiam
Trening meczowy zawsze gre w obronie ustawiam
-
Michellaga ściągnęła się jedna taktyka. Fajna, ale szkoda, że nie ma tej opcji, że przy podglądzie profilu zawodnika i wybraniu pozycji nie zaznaczają się atrybuty odpowiednie do wybranej roli. Ale dzięki za info.
-
jednak ta gra robi wszytko zeby uzytkownik stracił cierpliwość, zostało 5 kolejki do konca mam z 8 punktow przewagi nad 2 Milanem i gram na wyjezzie miedzy meczami LM z Fiorą, Strzelam gola na 1-0 potem sedzia daje mi czerwo, potem zmiany robie i przestawiam formacje i strzelam na 2-0, nastepnie dostaje druga czerwona kartke, potem Bonazzoli kontuzje a ze nie mam zmian to w 8 gram, dalej w 82min oczywiscie po rogu Fiora kontaktowego gola, chociaz non stop ustawiam defensywne SFG na trening i sedzia dolicza 4 min i w czwartej doliczonej gwizdze karnego dla Fiory i konczy sie 2-2...Super!
-
Ja już w '13 zauważyłem, że są takie mecze, których po prostu się nie da wygrać. Nie raz miałem mecz, w którym prowadziłem dwiema bramkami podczas gdy w pewnym momencie np mój bramkarz totalnie zaspał/zastygł w miejscu i ktoś go albo przelobował, albo minął jak tyczkę. Potem standardowo jakiś karny, albo brama ze stałego fragmentu gry. Często miewam też tak, że moi zawodnicy po prostu nie mogą wstrzelić się w bramkę. Albo padają słupki/poprzeczki, albo każdy marnuje setki albo padają nieuznane bramki. Już w 50minucie potrafię rozpoznać, że danego meczu po prostu nie wygram, bo pomimo okazji, nic mi w nim nie wychodzi.rumcyk pisze:jednak ta gra robi wszytko zeby uzytkownik stracił cierpliwość, zostało 5 kolejki do konca mam z 8 punktow przewagi nad 2 Milanem i gram na wyjezzie miedzy meczami LM z Fiorą, Strzelam gola na 1-0 potem sedzia daje mi czerwo, potem zmiany robie i przestawiam formacje i strzelam na 2-0, nastepnie dostaje druga czerwona kartke, potem Bonazzoli kontuzje a ze nie mam zmian to w 8 gram, dalej w 82min oczywiscie po rogu Fiora kontaktowego gola, chociaz non stop ustawiam defensywne SFG na trening i sedzia dolicza 4 min i w czwartej doliczonej gwizdze karnego dla Fiory i konczy sie 2-2...Super!
-
a teraz odpadlem z LM po golu straconym oczywiscie po rogu...parodia
-
Hmm, ja gram 4-2-3-1 bez defensywnych pomocników tylko z 2 środkowymi pomocnikami, jeden odbierający drugi długodystansowiec. Skrzydłowych nie mam tylko gram na trzech ofensywnych no i jeden napastnik. Trening? Przed sezonem taktyka i tylko taktyka na wysokim poziomie. W ciągu sezonu standardowo mam ustawione trenowanie ofensywy ale co dwa tygodnie zmieniam na defensywę lub panowanie. i ofensywne SFG jako przedmeczowy trening co jakiś czas zmieniając na grę w ataku lub obronie. Mam 2019 rok wygrałem 2 razy ligę, 2 razy LM, 3 razy PP i dwa razy SuperPuchar Włoch.
-
Moim ustawieniem tez jest 4-2-3-1 ale role juz zupelnie sie roznia.
------------------------------------Lis pola karnego-------------------------------
Schodzacy napasnik--ofenywny pomocnik--schodzacy napasnik
----------------------------------------------------------------------------------------
--------------------Rygiel defenywny-----Rygiel defensywny-----------
Swietnie sie to sprawdza, taksa kiler.
------------------------------------Lis pola karnego-------------------------------
Schodzacy napasnik--ofenywny pomocnik--schodzacy napasnik
----------------------------------------------------------------------------------------
--------------------Rygiel defenywny-----Rygiel defensywny-----------
Swietnie sie to sprawdza, taksa kiler.
-
- Kontakt:
Ja korzystałem z podobnej w FM10. Tylko zamiast dwóch rygli miałem jednego, a drugim był długodystansowiec. W 13 nie mam skrzydłowych więc nie ma co grać takim ustawieniem.
Ljajic na wysuniętym rozgrywającym robi mi grę.
Ljajic na wysuniętym rozgrywającym robi mi grę.
-
Ja gram Legia. Zaczynam 4sezon i skrzydlowych mam swietnych akurat, rygiel duzo prostopadlych pilek wyczarowywuje albo fajne pily rzuca za plecy obroncow rywala. Tez kombinowalem z 2sezony sporo taktycznie, 2pomocnikow wszystkie duety chyba przetestowalem, pozniej zmienilem na 2xRD w meczu LM z Interem chyba, zeby wzmocnic defensywe, zaczelo to ufnkcjonowac i zostawilem tak do dzis.
-
a tez macie nie konczace sie wspolwłasności? Bo moja karta Biraghiego i Catanie jest po połowie juz od 4 sezonów i nic sie nie dzieje a gracz automatycznie ma kontrakt przedluzany..a do tego prawo do sciagania 2 graczy z poza UE tez jest zrabane bo moge sciagnac 4 graczy 2 przed 1 lipca i dwóch po 1 lipca...
-
http://prntscr.com/2y6c14 a mówią ze nowy Fm ciezki hehe...
Na nowym patchu wszystko fajnie wyglada tylko juz mniej bramek z roznych wpada
Jak ktoś chce zobaczyć jak gram to słuze linkiem http://www.sendspace.com/file/f8cczs
Na nowym patchu wszystko fajnie wyglada tylko juz mniej bramek z roznych wpada
Jak ktoś chce zobaczyć jak gram to słuze linkiem http://www.sendspace.com/file/f8cczs
-
- Kontakt:
U mnie też o wiele łatwiej idzie. Odkąd jest patch, to wszystkie mecze wygrałem, a przegrałem tylko raz w pucharze z Sampdorią (napięty terminarz, słaba kondycja, kilka kontuzji i 5 zawodników na PNA - grało kilku 17-latków, do tego kończyłem w 10 i dwie zmiany wymuszone z powodu kontuzji, wygrywałem 2-0, ale przegrałem po dogrywce 2-3).
Grają szybciej, konkretniej, mam wrażenie, że grają tak jak chcę, akcje mają sens, ogólnie jest 5x lepiej, ale nie wiem jakie byłoby moje zdanie gdybym wszystko przegrywał. Śmiem twierdzić, że poprzedni patch blokował mój geniusz trenerski, a najnowszy w pełni pozwala mi go okazać hehe
Grają szybciej, konkretniej, mam wrażenie, że grają tak jak chcę, akcje mają sens, ogólnie jest 5x lepiej, ale nie wiem jakie byłoby moje zdanie gdybym wszystko przegrywał. Śmiem twierdzić, że poprzedni patch blokował mój geniusz trenerski, a najnowszy w pełni pozwala mi go okazać hehe

-
Jaką intensywność treningów ustawiacie ?
-
Dzonyy pisze:Jaką intensywność treningów ustawiacie ?
ja daję maksymalną intensywność, a jak odczuwają zmęczenie to zmniejszam.
-
Poszukuje zainteresowanych gra w Fm 14. Jeśli ktoś miałby ochotę przyłączyć się to proszę na steamie wyszukać michellaga1908. Szukam graczy którzy już mieli styczność z gra online i którzy jednak mają trochę czasu na gre. W razie czego pisać wszystko wytłumaczę. W FM online gram już od części 12 wiec już kilka lat za sobą mam. Celem jest gra w polskiej lidze w której wyniki głównie zależą od samego menadżera i jego poradności w grze.
Oferuje:
Szybką płynną rozgrywkę
Długodystansowa grę
Doświadczenie w grze online
Gra w tygodniu w godzinach 18 - 23, a weekendy do dogadania. Nie zgłaszajcie się, jeżeli będziecie chcieli zagrać 2,3 mecze a później zrezygnować.
Serdecznie zapraszam
Oferuje:
Szybką płynną rozgrywkę
Długodystansowa grę
Doświadczenie w grze online
Gra w tygodniu w godzinach 18 - 23, a weekendy do dogadania. Nie zgłaszajcie się, jeżeli będziecie chcieli zagrać 2,3 mecze a później zrezygnować.
Serdecznie zapraszam
-
Ponawiam zaproszenie. Mówie świetna zabawa miałem okazje kilka razy pograć i emocje w singlu sie nie umywają 

-
Jakby ktoś miał ochotę to zapraszam do śledzenia mojej właśnie rozpoczętej kariery Saint-Etienne - http://tobi18.cmrev.com/blog/8155,les-verts-_1.html 

-
To teraz napiszę coś na temat Mazzarriego. Zacząłem sobie karierę Górnikiem Łęczna od 1 ligi i gram sobie gram wreszcie przychodzi 24 październik i w wiadomościach czytam: Prezes F.C. Internazionale Erick Thohir postanowił zwolnić Waltera Mazzarriego ze stanowiska trenera z powodu słabych wyników. Trochę mnie to rozbawiło, wszedłem w profil Interu a tam 16 pozycja i różnica bramek -13 a ja zonk. Zatrudniony został Bielsa na trenera. 32. kolejka Serie A ja patrzę a tam Inter na 19 miejscu i faworyt do spadku :O No to już mi do śmiechu nie było żeby Inter spadł.
W tym momencie zapisałem grę, Łęczną byłem na pozycji, która gwarantowała awans do ekstraklasy. Ale ciągle obserwowałem Serie A i jak sobie Inter radził. Jeżeli przegrali to wczytywałem i oglądałem ten mecz od nowa. Bo nie chciałem żeby spadli i byli jak Juve, którzy już grali w niższej lidze z wiadomych powodów. Ostatecznie męczyłem się dwa dni z zapisywaniem i wczytywaniem żeby Inter nie spadł. Udało się, sezon się zakończył, Łęczną awansowałem a Inter zakończył oficjalnie na 15 miejscu ligę...
Jajka ale żeby nawet komputer Interem g*wno grał? To już przesada.
W tym momencie zapisałem grę, Łęczną byłem na pozycji, która gwarantowała awans do ekstraklasy. Ale ciągle obserwowałem Serie A i jak sobie Inter radził. Jeżeli przegrali to wczytywałem i oglądałem ten mecz od nowa. Bo nie chciałem żeby spadli i byli jak Juve, którzy już grali w niższej lidze z wiadomych powodów. Ostatecznie męczyłem się dwa dni z zapisywaniem i wczytywaniem żeby Inter nie spadł. Udało się, sezon się zakończył, Łęczną awansowałem a Inter zakończył oficjalnie na 15 miejscu ligę...
Jajka ale żeby nawet komputer Interem g*wno grał? To już przesada.
-
Może jakby Inter spadł to by ci się udało chociaż Jonathana na Łęczną sprowadzić? 

-
Dzony w zimowym oknie poszedł za 1.5 mln euro do Torino więc nie da rady
D'Ambrosio przez cały sezon zagrał 3 razy z ławki. Kovacic w 6 meczach tylko wystąpił...

D'Ambrosio przez cały sezon zagrał 3 razy z ławki. Kovacic w 6 meczach tylko wystąpił...
-
Hej, jakby ktoś był zainteresowany, wstawiam moją taktykę. Wypracowana w morzu potu i łez. Dłuugo szukałem i zmieniałem taktyki (także te z forum), aż po przeczytaniu pewnego natchnionego komentarza z jednego forum postanowiłem zbudować coś swojego.
W związku z brakiem kasy, skład prawie nie zmieniony, obecnie:
Handa
Wallec (Pupi lub Campa) - Rano - JJ - D'Ambrosio (Pupi)
Taider
Hernanes - Kova (Alvarez też się niezle pokazuje)
Menez (za 5 mln) - Palacio
Icardi (Milito)
Dzięki rewolucji taktycznej wyciągnełem zespól z 13 miejsca na 4 (obecnie, jeszcze 2 mecze) i ostatnio pokonałem Milan i Juve. Czasem są mecze nie do wygrania - brak mi klasowych graczy z przodu.
Podpowiadam, że zwrócić należy uwagę na tłumaczeniu pozycji przez grę. Często niektóre pozycje (ich funkcje) są inaczej postrzegane przez grę niż przez osoby bawiące się w piłkę nożną.
http://www.sendspace.com/file/169cfk
W związku z brakiem kasy, skład prawie nie zmieniony, obecnie:
Handa
Wallec (Pupi lub Campa) - Rano - JJ - D'Ambrosio (Pupi)
Taider
Hernanes - Kova (Alvarez też się niezle pokazuje)
Menez (za 5 mln) - Palacio
Icardi (Milito)
Dzięki rewolucji taktycznej wyciągnełem zespól z 13 miejsca na 4 (obecnie, jeszcze 2 mecze) i ostatnio pokonałem Milan i Juve. Czasem są mecze nie do wygrania - brak mi klasowych graczy z przodu.
Podpowiadam, że zwrócić należy uwagę na tłumaczeniu pozycji przez grę. Często niektóre pozycje (ich funkcje) są inaczej postrzegane przez grę niż przez osoby bawiące się w piłkę nożną.
http://www.sendspace.com/file/169cfk
-
Hej, mam małą rozkminę dotyczącą potencjału graczy (gwiazdek) w raportach trenerów.
Z raportów wynika, że ocena moich graczy jest odniesieniem ich umiejętności do umiejętności graczy w lidze (np. komentarz, że gracz x stanowiłby wzmocnienie każdej drużyny ligi Y). W ciągu kilku lat mocno wzmocniłem Inter, a przez to zwiększyłem stopień potencjału w lidze (tzn. ściągnąłem graczy o większym potencjale i doprowadziło to do tego że gracze, którzy na początku miel 4,5 gwiazdki, teraz mają 3 gwiazdki - zwiększył się oceniany potencjał w lidze).
Problem leży w tym, że żaden z moich graczy nie ma potencjału na 5 gwiazdek, a w całej lidze nie mogę złapać gościa, który wyznacza maksymalny potencjał (5 gwiazdek)?
Stąd pytanie, czy moje rozumowanie jest prawidłowe, czy ocena asystenta w którymś momencie przeskakuje z odniesienia "do ligi" na "do świata"? tzn. że jest paru graczy (lub jeden), który wyznacza najwyższy potencjał w lidze?
Jak na razie znalazłem jednego gościa w Hiszpanii i jednego w Anglii. W poprzednim sezonie miałem paru z 5 gwiazdkami, jednak pospadały do 4,5.
Z raportów wynika, że ocena moich graczy jest odniesieniem ich umiejętności do umiejętności graczy w lidze (np. komentarz, że gracz x stanowiłby wzmocnienie każdej drużyny ligi Y). W ciągu kilku lat mocno wzmocniłem Inter, a przez to zwiększyłem stopień potencjału w lidze (tzn. ściągnąłem graczy o większym potencjale i doprowadziło to do tego że gracze, którzy na początku miel 4,5 gwiazdki, teraz mają 3 gwiazdki - zwiększył się oceniany potencjał w lidze).
Problem leży w tym, że żaden z moich graczy nie ma potencjału na 5 gwiazdek, a w całej lidze nie mogę złapać gościa, który wyznacza maksymalny potencjał (5 gwiazdek)?
Stąd pytanie, czy moje rozumowanie jest prawidłowe, czy ocena asystenta w którymś momencie przeskakuje z odniesienia "do ligi" na "do świata"? tzn. że jest paru graczy (lub jeden), który wyznacza najwyższy potencjał w lidze?
Jak na razie znalazłem jednego gościa w Hiszpanii i jednego w Anglii. W poprzednim sezonie miałem paru z 5 gwiazdkami, jednak pospadały do 4,5.
-
Też tak miałem, że przed ściągnięciem zawodnika w raporcie o nim był oceniany na np 4 gwiazdki, a po przyjściu do klubu raptem ocena spadła na 3,5. Może to także kwestia scouta, a dokładniej ich predyspozycji, umiejętności oceny zawodnika, cech charakteru, wysokości atrybutów itp.
-
jade Interem drugi sezon, w pierwszym wielu transferów nie robiłem, wypozyczylem tylko Gaitana, w połowie sezonu kupiłem Mitroglou i Chibsaha, skończyłem na 4 miejscu. W lipcu zmienił się właściciel, Morattiego zastąpił jakiś Mattia Magnani, dał trochę więcej kasy więc wykupilem Rolando, kupiłem połowę Peruzziego, Denswila(śo) i Boilesena (lo) z Ajaxu, wykupiłem Gaitana i sciagnalem Candreve z wolnego. Kupiłem też duży talent: Gabriel Barbosa z santosu, polecam bardzo. Gaitan i Kovacic graja świetnie, to samo Peruzzi, Boilesen złapał kontuzje i wypadł na kilka miesięcy ale o dziwo forme życia ma Pereira( Nagatomo sprzedałem), oprócz tego bardzo dobrze gra Donkor, wskoczył u mnie do pierwszego składu. w połowie sezonu kupiłem jeszcze Fernando i Fetfatzidisa z bologni. Teraz zostało mi.7 kolejek do końca, jestem pierwszy, mam 4 pkt przewagi nad jufkami w tabeli, jestem w 1/4 LE i mam finał pucharu włoch, gram ustaweniem 4-2-3-1
-
Z śmiesznych faktów - dwa sezony z rzędu awansowałem do CL z 4 miejsca.... dzięki Juve, które wygrało dwukrotnie CL lol
-
http://przeklej.org/file/O9aBG6/Babcia.mowila.tac moja nowa taksa niemiłosiernie wprost dobra. Granie nią to grzech, gra staje się za prosta:D