F1 2011

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Nen

Odp: F1 2009

Post autor: Nen »

Bolid Renault bardzo odstawał na prostych od reszty jedynie kunszt Kubicy zapewnił mu wysoką pozycję.
God protect me
miniu86

Post autor: miniu86 »

Co do Red bulla to cieszę się bardzo, że Vettel znowu zaliczył klopsa. Po pierwsze nie przepadam za nim, po drugie i chyba najważniejsze, Red Bull jest teraz najszybszy w stawce i równie dobrze mógłby zdominować zabawę jak Brawn. Vettel mógł mieć już 50 pkt.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Do trzech razy sztuka i w końcu Vettel wygrał GP. Jak widać cały team Red Bull jest bardzo dobrze przygotowany do sezonu.
Również zespół Force India ma dobry bolid bo wiadomo Hamilton dobierał się do Sutila ale ostatecznie nie zdołał wyprzedzić młodego Niemca.
Ferrari i Mclareny przebiły się z końca stawki do pierwszej dziesiątki ale to było niemal pewne że tak będzie, gdyż inne teamy z końca stawki nie miały szans z nimi.
Ogólnie dobry wyścig Roberta, 4 miejsce nie jest przecież złe ale jednak bolid Renault nie jest jeszcze wystarczająco dobry żeby rywalizować z tymi najlepszymi.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Wyścig już nie tak ciekawy jak ten w Australii. Robert zajął dobrą, czwartą pozycję, która nie była ani przez moment poważnie zagrożona. Wygrał Vettel, drugi był Webber, można było się tego spodziewać... fatalny wyścig dla Alonso, który w dosyć efektownym stylu rozpierniczył swój silnik podczas walki z Buttonem. Po prostu Alonso przeszarżował w tej walce i miało to swój efekt w postaci awarii jednostki napędowej. Dziwnie zachowywał się jego bolid na zakrętach, nagle jakby tracił moc, później ją nagle odzyskiwał, nie wiem czy był to efekt dziwnego operowania przepustnicą, czy też po prostu oznaki awarii silnika.

Dalej Schumacher.. mam wrażenie, że facet najzwyczajniej w świecie męczy się w tym bolidzie. To nie jest ten kierowca, który jeździł kiedyś, zresztą to było do przewidzenia...

Podsumowując wyścig średni dla oka, pod względem nowinek technicznych znów na czele Red Bull, który skrzętnie ukrywał tuż przed samym wyścigiem swoje nowe.. no właśnie nowe co.. elementy aerodynamiczne, czy dyfuzor? Był to bardzo ciekawy efekt, kiedy przed rozpoczęciem wyścigu grupa mechaników otoczyła bolidy i nie dała podejść kamerzyście :)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Mam wrażenie, że jak tylko Red Bull upora się z defektami, tak szybko odjedzie stawce. Są wyraźnie lepsi od reszty ekip, Vettel zgarnie tytuł bo Webberowi brakuje tego czegoś. Australijczyk jest kierowcą co najwyżej solidnym.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Koziolek

Post autor: Koziolek »

Alonso: „Od startu sprawy źle się potoczyły. Na okrążeniu formującym moja skrzynia biegów uległa awarii i nie miałem sprzęgła w trakcie wyścigu, przez co musiałem hamować w dziwny sposób. Redukowałem biegi do pierwszego i wtedy musiałem dodawać dużo gazu w celu wbicia wyższego biegu w tym zakręcie."

Musiało mu się faktycznie ciężko jeździć.
ForzaeDi

Kolejne GP za nami. Kubica dobry występ, zajął 5 pozycję ale mogłoby być lepiej, bo uważam że drugim razem nie powinien wjeżdżać na tor SC, bo było tylko parę plastików na torze z bolidu. Poza tym SC stosunkowo długo się utrzymywał na torze a co za tym idzie przewaga którą miała pierwsza trójka błyskawicznie znikła i praktycznie wyścig zaczął się od nowa. Przed drugim wyjazdem SC Kubica zajmował 3 lokatę i rywale do niego mieli w granicach 40 s straty.
Dobry wyścig również partnera z temu Kubicy, który to zajął 7 miejsce i zdobył pierwsze pkt w tym sezonie.
Wygrał Button, który to na chwile obecną jest pierwszy w klasyfikacji kierowców. Drugi był Hamilton zaś trzeci Rosberg, który wskoczył na drugą lokatę w klasyfikacji kierowców. Ogólnie wyścig ciekawy, stosunkowo dużo się działo, pogoda co chwile się zmieniała, częste wycieczki kierowców poza tor. Słaby Schumacher, ale to można było przewidzieć przez sezonem. To nie ten sam kierowca co kilka sezonów temu, na dzień dzisiejszy jest to dobry kierowca który zajmuje lokaty w pierwszej dziesiątce, ale o wygraniu jakiegokolwiek wyścigu może jedynie pomarzyć.
ForzaeDi

Szkoda startu wyścigu, bo Kubica pogubił się trochę i spadł o 3 pozycje niżej, ale ostatecznie 8 miejsce więc nie jest źle. Takie same miejsce zajmuje w klasyfikacji kierowców. Dużo mówi się że Polak ma przejść do Ferrari w miejsce Massy. Jest to dobra opcja, bo wiadomo Alonso również byłby w tym samym teamie co Kubica a co za tym idzie, są podobno zaprzyjaźnieni więc nie byłoby raczej mowy o konfliktach.
Co do GP Hiszpanii, kolejny już raz kierowcy oraz cały team Red Bull pokazuje że są bardzo mocni w tym sezonie. Warto dodać że Schumacher zajął 4 miejsce zaraz za podium a zarazem była to jego najlepsza pozycja w tym sezonie. A już w najbliższą niedziele GP Monako, wiadomo na torze ulicznym więc może być ciekawie.
Czubinho

Post autor: Czubinho »

Tor w Monaco jest moim ulubionym torem w całym kalendarzu F1. Nie ma prawie wogóle miejsca na wyjazdy poza tor,dzięki temu wyścig staje się jeszcze bardziej interesujący.Mam nadzieję, że Robert pokaże na co go stać, tak jak 2 sezony temu kiedy to stanął na podium wyścigu.
MiRas.
Kontakt:

Odp: F1 2010

Dawno tutaj nikt nie zaglądał, może czas odświeżyć ten wątek. Przeglądałem sobie onet i natrafiłem na takiego oto newsa, przez którego o mało z krzesła nie spadłem, mianowicie:
 Przedstawiciele zespołów Formuły 1 kończą pracę nad projektem regulaminu technicznego, który całkowicie odmieni bolidy. Dzięki temu wyścigi mają być ciekawsze, a wizerunek F1 bardziej proekologiczny - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

Od sezonu 2013 bolidy startujące w F1 mają być słabsze, bardziej ekonomiczne i cichsze. Tak radykalnych zmian nie było jeszcze we współczesnej F1.

Według projektu ma się zmienić pojemność silników z 2,4 do zaledwie 1,6, a nawet 1,4 litra. Liczba cylindrów ma zamiast ośmiu wynosić cztery. Tak pomysł już teraz nie podoba się wielu kierowcom, którzy lubią szybką jazdę, a tymczasem moc nowego układu napędowego wynosiłaby "zaledwie" 650 koni mechanicznych.
Czyli co... pogrzeb Formuly 1 widzę został rozpoczęty. To zabije ten sport... Dalej, ciekawi mnie co to za ekonomia... ma spalać mniej paliwa? Pytam się jakim cudem, skoro moc nadal jest duża, uzyskanie takiej bądź co bądź piekielnej mocy na zaledwie pojemności 1,6 będzie wymagało zastosowania silników Wankla (a nad silnikami Wankla w XXI wieku pracują już tylko Japońce z Mazdy), co wiążę się z tym, że jeden silnik wystarczy na kwalifikację i może przy dobrych wiatrach na jeden wyścig, po czym trzeba będzie go wymienić i oddać do muzeum, bo do jazdy się nie będzie nadawał. Również paliwo i olej są przez tego typu jednostki napędowe spożywane na hektolitry i oczywiście temat według mnie śmiechu warty, czyli ekologia (szczególnie w F1). Jeśli tego typu silnik zostaną zainstalowane w bolidach (a ja na dzień dzisiejszy nie znam technologii, która pozwala osiągnąć moc zakrawającą o 650 KM kosztem bardzo małej pojemności), to ten temat również można włożyć między bajki, albowiem tego typu silniki mają trudności z "obniżeniem toksyczności spalin (węglowodory)".

Chyba, że konstruktorzy wymyślą coś nowego, ale nie wiem czy da się wymyślić jeszcze inny rodzaj napędu spalinowego od tego, które są już od dawien dawna używane.

Niech zrobią F1 na prąd, to już będzie wszystko eko.... ekonomiczne, ekologiczne, ekośmieszne, a ja jako inżynier od PRUNDu będę miał robotę :]
Ostatnio zmieniony 8 wrz 2010, 16:43 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Heh jak wprowadzą takie zmiany to już nie będzie to samo F1. Nie wyobrażam sobie tego. Formuła 1 kojarzy się z szybkością i głośną pracą silników. Niektórych denerwuje to "wycie" silników podczas wyścigu. Ale dla prawdziwego fana sportów motoryzacyjnych to właśnie o to chodzi. Szybkość i to wycie silników. Wcale się nie dziwię, że kierowcy już sprzeciwiają się przeciwko tym zmianom
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
MiRas.
Kontakt:

Sezon F1 już jutro dobiega końca, ostatni i z pewnością najciekawszy wyścig, ponieważ mistrzostwo teoretycznie może zdobyć każdy z trójki Alonso - Vettel - Webber. Osobiście stawiałbym na Alonso, Ferrari całe swoje siły włoży w ten wyścig, Alonso jest liderem, ma 8 pktów przewagi nad Webberem i 15 nad Vettelem. Red Bull chciałby by z dwójki Vettel - Webber to ten pierwszy zdobył mistrzostwo, ale jak widać wyżej w klasyfikacji jest Webber, tak więc myślę Christian Horner nie będzie świrował i zespół wraz z Vettelem będą pracowali pod Webbera.

Sezon jak zresztą widać po aktywności tego tematu nie należał do najciekawszych, żadnych niespodzianek nie było, wygrywało Ferrari na przemian z McLarenem i Red Bullem. Reszta stawki, daleko, daleko w tyle.

A jak Kubica i jego Renault? 8 miejsce w generalce nie jest spełnieniem marzeń dla Roberta, tak jak i bolidy Renault... teoretycznie Robert może jeszcze wskoczyć nawet na 6 miejsce w generalce, ale trzeba wygrać wyścig, co jest nierealne biorąc pod uwagę możliwości Renault.
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 12:17 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Klanies

Post autor: Klanies »

kto jeszcze wogóle ogląda formule1? najnudniejszy sport na swiecie
[center]Dai Forza Inter Facci Un Gol, Solo Per Noi !
Obrazek
C'e Solo L'Inter... Magica Inter...
Obrazek
puMba

Post autor: puMba »

MiRas. pisze: Sezon F1 już jutro dobiega końca, ostatni i z pewnością najciekawszy wyścig, ponieważ mistrzostwo teoretycznie może zdobyć każdy z trójki Alonso - Vettel - Webber
Teoretycznie to i Hamilton może zdobyć mistrzostwo jeszcze  :P
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
WTF

Post autor: WTF »

puMba pisze: Teoretycznie to i Hamilton może zdobyć mistrzostwo jeszcze  :P
Teoretycznie może, ale jest to raczej nie możliwe :P reszta pretendentów musi być daleko lub nie ukończyć wyścigu. Szczerze w to wątpię, więc jeśli chodzi o mnie to uważam, że Alonso powinien wygrać i zdobyć mistrzostwo. Wiele będzie jednak zależeć od dzisiejszych kwalifikacji no i oczywiście od tego co wymyśli Red Bull. Jak Alonso będzie miał pole position to myślę, że nie da się wyprzedzić.
KŁANIEŚ pisze: kto jeszcze wogóle ogląda formule1? najnudniejszy sport na swiecie
Na przykład ja oglądam i zaręczam, że znam wiele "nudniejszych" sportów niż F1 :P
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

Aktualna czołówka:
1. Fernando Alonso Ferrari 246
2. Mark Webber Red Bull 238
3. Sebastian Vettel Red Bull 231

Załóżmy jutrzejsze podium 1. Vettel, 2. Webber, 3. Alonso
1. Fernando Alonso Ferrari 261
2-3. Mark Webber Red Bull 256
2-3. Sebastian Vettel Red Bull 256
nie wiem który ma więcej zwycięstw więc nie ustalam miejsc.

Pytanie czy w takim przypadku na finiszu Vettel dałby się wyprzedzić Webberowi i będzie megaafera bo się wtedy sezon skończy tak:
1. Webber  263
2. Alonso  261
3. Vettel 249

Ktoś pisał, że F1 jest nudne ?
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
WTF

Post autor: WTF »

No i jesteśmy po kwalifikacjach:
1. Vettel
2. Hamilton
3. Alonso
4. Button
5. Webber
6. Massa
7. Barrichello
8. Schumacher
9. Rosberg
10. Pietrow
11. Kubica

Sytuacja wydaje się dobra dla Alonso, a byłaby jeszcze lepsza gdyby Massa się wcisnął przed Webbera. No ale i tak będzie ciekawie.
eKubaL pisze:

Pytanie czy w takim przypadku na finiszu Vettel dałby się wyprzedzić Webberowi i będzie megaafera.

Uważam, że w takiej sytuacji Vettel jak najbardziej dałby Webberowi się wyprzedzić. Jeśli się nie mylę to już w tym sezonie chłopaki trochę manipulowali przy kolejności robiąc sobie miejsce w końcówce.
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
MiRas.
Kontakt:

No i skończył się sezon F1. Mistrzem został Vettel, który jeszcze wczoraj nie miał prawa nim zostać, biorąc pod uwagę, że Alonso miał olbrzymie szanse dojechać w pierwszej piątce. Alonso przegrał, bo nie potrafił wyprzedzić Pietrowa... proste. Można powiedzieć, że Alonso został uwalony przez swój ex zespół. Ferrari spieprzyło troszkę, bo brali go do Pit Stopu w najgorszych chyba momentach (podobnie zresztą jak Massa), tutaj decydowały ułamki sekund, myśleli, że Pietrowa Hiszpan połknie, a tutaj kredki, bo Renówki były dzisiaj co by nie mówić... szybkie (sic!). Widać, że od kiedy z Ferrari poszedł Jean Todt to drużyna ta nie potrafi w najważniejszych momentach wytrzymać.

Niech Schumacher dziękuję Bogu, że Liuzzi nie wjechał 10 cm w lewą stronę, bo obawiam się, że mogłoby skończyć się to tragicznie.

Kubica zakończył przeciętny sezon, w przeciętnym teamie i przeciętnym aucie na 8 pozycji... no cóż. Czekamy do marca 2011 i żegnamy jednoczesnie Bridgestone, a witamy... PIRELLI!
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 17:14 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

Tak, sezon Kubicy nie powalil, ale byl na pewno sporo lepszy niz rok wczesniej. Ten wyścig Robert pokazal sie z dobrej strony. Dobrze, ze to Vettel wygral, jest mlody, troche jeszcze za nerwowy, ale widac ze ma umiejetnosci, i gdy tylko cos mu nie odbije czy jakies ma problemy z wozem jedzie swietnie. Czekam na moment, w ktorym Robert bedzie mial bolid na naprawde wysokim poziomie, wtedy naprawde bedzie ciekawie. I czy zostawi ten nowy twór Lotus-Renault, choc to moze byc ciekawa opcja, jesli lotus rzuci troche kasy i beda mieli dobrego konstruktora, bo nie wiem czy obecny projekt Renault bedzie na jakims swietnym poziomie.
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
MiRas.
Kontakt:

F1 2011

Pierwszy wyścig za nami, wygrywa Vettel, przed Hamiltonem oraz Petrovem. Szczególnie miejsce tego ostatniego jest zadowalające, widać, że to on objął fotel lidera teamu po wypadku Kubicy, a nie Heidfled, który gdzieś tam na bodajże 14 miejscu wylądował. Cóż można powiedzieć o wyścigu... znów słabe Ferrari... słabe jak na swoją markę i siebie, dobry wynik Saubera, wysokie 7 miejsce debiutującego 21 - letniego Pereza.

No i te nowinki techniczne, chyba mało kto z kibiców kuma o co chodzi z regulacją spojlerów, a konkretniej jeśli chodzi o przepisy, dla mnie są one niezrozumiałe same w sobie to raz, FIA broni się bezpieczeństwem, stąd wybór miejsc na torze, gdzie można to zastosować, rozumiem i to ma sens, ale jest to warunek konieczny, lecz nie wystarczający, dopiero po odmierzeniu czasu miedzy dwoma ścigającymi się bolidami można to uruchomić... to jest dla mnie dziwny pomysł i kompletnie niezrozumiały.

Znów wchodzi KERS w grę, już nie sieje takiego zamieszania jak dwa sezony temu, teraz to "cudo" techniki, które na dobrą sprawę wymyślił Faraday w 1831 roku, mają wszystkie teamy.

Osobiście po pierwszym wyścigu mogę powiedzieć, że znów Red Bulle z Vettelem będą największą siłą F1. Newey po raz kolejny zrobił maszynkę do wygrywania, ponadto Red Bulle dostały potężny zastrzyk gotówki od nowego sponsora... McLaren, Ferrari może Mercedes będą kolejną siłę, od czasu do czasu włączy się pewnie Renault.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Castellazzi
Kontakt:

Odp: F1 2011

Post autor: Castellazzi »

Rzeczywiście wyścig ten przyniósł kilka niespodzianek. Myślę żę największym zaskoczeniem było 7 miejsce Pereza, a także podium Petrova. Do mety nie dojechał żaden z kierwców mercedesa, czyli Nieco Rosberg i michael Schumacher, co bło nie małym zaskoczeniem. Po tym wyśćigu wydaje mi się że Heidfeld to nie był dobry wybór na zastępce Kubicy.  
Myślę że w tym sezonie Lotus Renault ma zdecydowanie lepszy bolid od poprzednigo. Niestety w tej maszynie nie zobaczymy naszego Roberta.

Możemy być chyba nieco zadowoleni, gdyż dotawcą opon do F1 stał sięgłówny sponsor Interu :)
Ostatnio zmieniony 27 mar 2011, 11:51 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Castellazzi
Kontakt:

Zamieszczam wyniki kwalifikacji do GB Chin;

Poz.  Kierowca        Zespół            Czas
  1    S.Vettel          Red Bull        1:33.706
  2    J.Button          McLaren          1:34.421
  3    L.Hamilton        McLaren        1:34.463
  4  N.Rosberg          Mercedes      1:34.670
  5  F.Alonso            Ferrari          1:35.119
  6  F.Massa            Ferrari          1:35.145
  7  J.Alguersuari      Toro Rosso    1:36.158
  8  P. di Resta        Force India    1:36.190
  9  S.Buemi          Toro Rosso    1:36.203
  10  W.Pietrow      Renault          -:--.---

11  A.Sutil          Force India    1:35.874
  12  S.Perez          Sauber        1:36.053
  13  K.Kobayashi  Sauber          1:36.236
  14  M.Schumacher Mercedes    1:36.457
  15  R.Barrichello    Williams      1:36.465
  16  N.Heidfeld      Renault        1:36.611
  17  P.Maldonado  Williams        1:36.956

18  M.Webber      Red Bull        1:36.468
  19  H.Kovalainen  Lotus          1:37.894
  20  J.Trulli          Lotus          1:38.318
  21  J.D'Ambrosio  Virgin Racing 1:39.119
  22  T.Glock          Virgin Racing 1:39.708
  23  V.Liuzzi          HRT F1        1:40.212
  24  N.Karthikeyan  HRT F1        1:40.445

Obrazek
Kusy

Post autor: Kusy »

znowu Vettel  wszystkich zdeklasował, czyżby to był nowy Schumacher? oby nie bo wtedy wyścigi nie będą należały do ciekawych.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Castellazzi
Kontakt:

Szkoda mi Webbera. NIe wiem co sięstało że ma taki słaby czas, bo nie oglądałem Q1. Nas, Polaków może cieszyć słaby występ Heitfelda, gdyż szef zespołu Lotus Renault wypowiadał się o niepewnej przyszłości Kubicy w jego teamie. NA pierwszym miekscu cały czas jest Vettel i boję się że zdominuje sezon, przez co będzie on nudny. Może czołówka jest nie do ruszenia, ale do pierwszej dziesiątki wkraczają takie drużyny jak Force India, czy Toro Rosso, czyli drugi team Red Bulla.
Obrazek
Kusy

Moim zdaniem jakby nie jeździł Heidfeld to Kubica i tak ma pewne miejsce w Renault. Niech Robert wraca do zdrowia i zobaczymy go w następnym sezonie;)
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Castellazzi
Kontakt:

http://sport.onet.pl/f1/wlasciciel-lotu ... omosc.html

Może to i onet, ale warto to brać pod uwagę.
Obrazek
Kusy

tak wiem czytałem to;) On się tak wypowiada bo jeszcze nie ma pewności niestety czy Robert w ogóle wróci do F1.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Castellazzi
Kontakt:

Wyniki GB Chin:

Poz.  Kierowca              Zespół                            Czas                  Pkt.

1    L.Hamilton            McLaren                        1:36:58.226          25
  2    S.Vettel                Red Bull                          + 5.1                  18
  3    M.Webber              Red Bull                        + 7.5                  15
  4    J.Button                McLaren                        + 10.0                  12
  5    N.Rosberg              Mercedes                      + 13.4                10
  6    F.Massa                Ferrari                          + 15.8                  8
  7    F.Alonso              Ferrari                          + 30.6                  6
  8    M.Schumacher      Mercedes                      + 31.0                    4
  9    W.Pietrow            Renault                        + 57.4                  2
  10    K.Kobayashi          Sauber                        + 1:03.2                1
  11    P. di Resta            Force India                  + 1:08.7 
  12    N.Heidfeld            Renault                        + 1:12.7 
  13    R.Barrichello          Williams                        + 1:30.1 
  14    S.Buemi                Toro Rosso                  + 1:30.6 
  15    A.Sutil                  Force India                  + 1 okr. 
  16    H.Kovalainen          Lotus                          + 1 okr. 
  17    S.Perez                Sauber                        + 1 okr. 
  18    P.Maldonado          Williams                        + 1 okr. 
  19    J.Trulli                  Lotus                          + 1 okr. 
  20    J.D'Ambrosio          Virgin Racing                  + 2 okr. 
  21    T.Glock                Virgin Racing                  + 2 okr. 
  22    V.Liuzzi                HRT F1                        + 2 okr. 
  23    N.Karthikeyan        HRT F1                        +2 okr. 
  24    J.Alguersuari          Toro Rosso                  + 47 okr. 

Wspaniały wyścig M. Webbera. Startował z 18. pozycji a skończył na 3 miejscu. Szkoda że Webberowi nie działał KERS, bo mógłby może jeszcze lepiej pojechać, choć i tak było super. Jedynym kierowcą który nie ukończył wyścigu był Alguersuari, któremu odpadło niedokręcone koło. Żałosny wyścig Heidfelda. wszyscy go wyprzedzali jak chcieli.
Obrazek
Matios

Post autor: Matios »

Czy mi sie wydaje, czy z sezonu na sezon wieje coraz wieksza nuda?? nie biorac pod uwage faktu, ze w tym sezoniu nie jezdzi Robert
Kusy

Matios zdaje Ci się :)
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
ODPOWIEDZ