Komórki

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Mora
Kontakt:

Odp: Komórki

Post autor: Mora »

Mam pytanie do posiadaczy Samsungów.Zastanawiam się nad kupnem jednego z nich,ale chciałem się Was poradzić.Mam do wyboru 4 modele:

S7220 Ultra Classic
S5620 Monte
S5200
S5230 Avila GPS

Który z nich polecacie :?: Najbardziej zależy mi na dobrym aparacie fotograficznym.Będę wdzięczny za sugestie,opinie,porady itp. :)
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Kusy

Post autor: Kusy »

ja mam Avile , bardzo słabo wykonana obudowa, bardzo szybko się niszczy... co do aparatu to  jak na 3.2 bardzo dobry.
Bateria trzyma znakomicie .
Ostatnio zmieniony 28 maja 2010, 00:24 przez Kusy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Kupiłem sobie ostatnio w salonie Orange Nokie 5230 (taryfa Delfin, jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie). I teraz mam pytanie do posiadaczy tego telefonu. Co w tym telefonie jest darmowe? Wszedłem sobie w mapy, spędziłem może dwie minuty i zabrało mi z konta .... 15 zł :lol: Nie mam zamiaru sprawdzać, w co mogę wejść, a w co nie, bo nie mam zamiaru stracić całego abonamentu w taki sposób...
Magiq

Post autor: Magiq »

Dobra panowie,kończy mi się umowa z Erą i wydzwaniają do mnie żebym ją przedłużył proponując mi kilka modeli telefonów takich jak Samsung Galaxy I5700 czy jakiś LG Solar itd.Nie jaram się za bardzo telefonami i nie mam pojęcia co wybrać.Ogólnie korzystam z podstawowych funkcji czasem zrobie zdjęcie i posłucham muzyki.Nie mam jakiś specjalnych wymagań.Tak więc teraz pytanie do Was a raczej tych którzy orientują się nieco w temacie.Co wybrać?Może macie jakieś inne propozycje niż w/w?Najlepiej aby ten telefon był w cenie:)
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
Rufus

Post autor: Rufus »

Ja mam Samsunga Ultra Style w Erze. Ogólnie jestem zadowolony, aparat bardzo dobry, bateria nawet niezle trzyma, tyle że gierek żadnych nie ma ;d. Polecam ten telefon.
''Lepiej mądrze stać, niż głupio biegać''.
kesa

Post autor: kesa »

Siedze troche w komorkach i jak chcesz brac na swoj uzytek to tylko Nokia, najmniej zawodne telefony, solidne, dobrze wykonane, przejrzyste i proste w obsludze bez zbednych pierdolek;)
Il Principe.

Post autor: Il Principe. »

19rufus16 pisze: Ja mam Samsunga Ultra Style w Erze. Ogólnie jestem zadowolony, aparat bardzo dobry, bateria nawet niezle trzyma, tyle że gierek żadnych nie ma ;d. Polecam ten telefon.
Też polecam fon, telefon w Simplusie za 1 zł. Super robi foty, GPS etc.
ksiazewi

Post autor: ksiazewi »

Co do samego przedłużenia umowy, to polecam wybrać telefon jaki się podoba, a jeśli nie chcą go dać za 1 zł, to złożyć dyzpozycję o przeniesienie numeru do innej sieci. Po takim manewrze odezwie się ktoś z centrali ze znacznie lepszą ofertą, którą często można jeszcze negocjować. Ja miałem taką sytuację w plusie. Za telefon który mi się podobał wołali sobie 150 zł i w dodatku nic więcej minut nie było w tym niż miałem. Po złożeniu dyspozycji o przeniesieniu numeru, zadzwoniła do mnie babka z centrali z lepszą ofertą. Po negocjacjach zbiłem cenę do 1 zł i dostałem 2 x więcej minut niż miałem wcześniej. pozdr.
"Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
WTF

Post autor: WTF »

Też myślę nad zmianą telefonu ze względu na kończącą się umowę z operatorem. Zastanawiam się między Nokia N97 mini i Samsungiem Wave. Jestem ciekaw, który bardziej polecacie, a może macie jakieś inne propozycje z tej półki?
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Claudio

Post autor: Claudio »

Nokie N97mini ma moja laska i na wielki+ klawiaturka.
Bardziej bym Ci polecal fonik ktory aktualnie posiadam. Motorole Milestone... Android najlepszy system i to zdecydowanie. Mam jeszcze Omnie z WM 6.5, Nokie N73ME z Symbianem, dziewczyna N97mini z Symbianem..no ale Android jest najlepszy. Latwy, szybki i przyjemny.
WTF

Spoko, dzięki za info poczytam sobie o tej Motorolce.
Mam jeszcze pytanie jak długo trzyma Twojej dziewczynie bateria w tej nokii? słyszałem, że jeden dzień to maks :/
Claudio

1 dzien? Bez przesady. 1 dzien to w Milestone trzymie przy intensywnym uzytkowaniu(3.7 cala robia swoje) :P

jej chyba kolo 3 dni przy mozna powiedziec srednik uzytkowaniu. Jesli Ci nie zalezy na klawiaturce qwerty w fonie to swietny jest Samsung Galaxy S. No ale troche wylozyc tez trzeba, chyba ze dobrze trafisz.
WTF

Po prostu czytałem, że jest taka krótka żywotność baterii spowodowana tym, że litowo-polimerowe ogniwo o pojemności 1500 mAh się  nie zmieściło, więc dali litowo-jonowy model BL-4D. O pojemności 1200 mAh. Jednak jak piszesz, że koło 3 dni to już jest dobrze.
Klawiatura qwerty fajna sprawa i się przydaje, pytanie tylko czy bajer z wysuwaną klawiaturą za jakiś czas się nie zepsuje( nic nie pęknie)?

Masz może jakieś info lub własne doświadczenia z  bada OS?
Samsung Wave jest pierwszy modelem opartym na autorskiej platformie Samsunga – bada OS. System południowokoreańskiej firmy bazuje na jądrze Linuxa, podobnie jak Android czy webOS.
Wynika z tego, że ma coś wspólnego z Androidem, którego chwalisz więc nadal zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma telefonami ( Motorolki i tego Samsunga Galaxy nie widzę w Orange :/)   
Claudio

Galaxy S dopiero wszedl na rynek pare dni temu.

Bada? No powiem ze ciekawy system. Niewiem jak sie rozwinie, ale na ten moment jest zbyt malo aplikacji i gier na ten system. Radze sie wstrzymac..no chyba ze bardzo Ci sie podoba :P Moze kup ten fonik i podzielisz sie wrazeniami z jego uzytkowania :)
W tym momencie najlepiej, najdynamiczniej rozwija sie Android. Najlepiej to isc do jakiegos komisu, badz jakiegos salonu i na zywo zobaczyc telefony Cie interesujace.

jesli zainteresuje Cie Android to poczytaj tu android.com.pl :)
Ostatnio zmieniony 8 lip 2010, 12:16 przez Claudio, łącznie zmieniany 1 raz.
WTF

Jak na razie się nie spieszę i wole zaczekać aż pojawi się więcej opinii o tych telefonach w necie, mam jeszcze trochę czasu do końca umowy i może pojawi się ten Galaxy S.
claudio86 pisze: Najlepiej to isc do jakiegos komisu, badz jakiegos salonu i na zywo zobaczyc telefony Cie interesujace.
Zamierzam właśnie się przejść trochę po salonach i je pooglądać.
claudio86 pisze: Moze kup ten fonik i podzielisz sie wrazeniami z jego uzytkowania Uśmiech
Jak kupię to na pewno podzielę się wrażeniami :yes2:
Stefan999

Post autor: Stefan999 »

ja mam ultra clqassic i jestem zadowolony ale nie powiem  Ci ktory jest najlepszy bo nie mialem okazji kazdego z nich wypprobowac.

choc w sumie moj znajomy chce sprzedac avile za 200zl
jak cos moge sie go spytac o ten telefon.
Ostatnio zmieniony 8 lip 2010, 15:43 przez Stefan999, łącznie zmieniany 1 raz.
Magiq

Avile też właśnie sprzedałem w sumie bez rewelacji telefon.
A teraz moje pytanie do Was!Właśnie wziołem sobie Samsunga Galaxy i ciągle łączy mi się z netem i za nic nie wiem jak to wyłączyć.Szukam w ustawieniach ale nie ma żadnej opcji.Ma ktoś jakiś pomysł?
WTF

Obecnie posiadam Avile i jestem ogólnie zadowolony, tylko ta obudowa jest tak mało solidna, że po roku cała się porysowała(z tyłu), mimo iż dbałem o telefon. Wyświetlacz bez żadnej ryski,a klapka od baterii to jedna wielka rysa :/ Mama nadzieję, że następne Samsungi będą zrobione z materiałów lepszej jakości.

Niestety nie wiem co Ci Magiq poradzić na problem z ciągłym łączeniem się z netem :(   
Magiq

Dobra poszperałem na forum i już mam,muszę jakąs paczkę APNdroid ściągnąć.Wujek gUUgle jednak nie gryzie;P
Co do Avili to moja obudowa wyglądała podobnie.Co do materiałów z których wykonuje się telefony to ciekawa historia bo pochodzą one z Konga gdzie za ten materiał ginie sporo osób.Polecam poczytać na ten temat.Blesss
Claudio

No ja tez uzywam APN-a.
Do smsow dobry jest Handcent.Zreszta jak cos to pisz.
Magiq

Wszystko super pięknie tylko nie czyta mi w ogóle karty pamięci.Tzn.niby czyta ale jak włączam program i chce zrzucić muzykę to wyskakuje mi błąd że mam za mało miejsca na karcie.Daje właściwości karty i wyskakuję rozmiar 0 MB...kompletnie nie rozumiem.Odinstalowałem ją na telefonie póżniej sformatowałem podłączyłem ponownie i na telefonie czyta ją normalnie w programie też jest pamięć zewnętrzna ale nic nie mogę na nią zrzucić bo nie ma miejsca,ciekawe.A na telefon już zupełnie nie wiem jak zrzucić pliki bo w ogóle w programie nie wyświetla mi jej a na telefonie pisze że mam 119mb pamięci wewnętrznej a powinno być pare GB.O co chodzi ktoś wie?;p
Kusy

Post autor: Kusy »

obudowa w telefonach Avili to jedna wielka tragedia.  Telefon prawie cały czas leży a jest już z tyłu mega styrany  :P
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
DonKryst

Post autor: DonKryst »

mnie odpowiada mój SE c902 :P fajny w ręku, aparat 5 mega, co mnie w zupełności wystarcza. póki co ma dla mnie wszystko co jest mi potrzebne, i nie zamierzam go zamieniać :)
QuaRiS UC
Kontakt:

Post autor: QuaRiS UC »

Ja obecnie posiadam Nokie 6700 classic :) polecam wszystkim.
Obrazek
Proxxximus

Post autor: Proxxximus »

A ja tam mam SE K770i co prawda ma już dwa lata ale działa bateria na lajcie trzyma 5 dni, kilkanascie sms dziennie i pare minut wygadanych... Aparat 3,2 z lampą więc może być też używana jako latarka która przydaję się na nocne eskapady :) Abonamentu nie przedłużam i jest w tył z telefonami ale mniejsze znaczenie dla mnie mają bajery.. Kiedyś pamiętam czasy kiedy większość Nokię miała a ja zawsze bee na nie... Wolałem Siemens i tak od Sl45i bodajże kapitalny fon jeden z pierwszych z mp3... Poprzez X-owy Mc60,a na symbianowy SX-1 zakończywszy.. Potem SE W300i, w międzyczasie do muzyki Ipoda Toucha sobie sprawiłem więc telefon ograniczył swoje funkcje... "Chorowałem" nieco na Nokię n82(co dziwne) ale mi przeszło... Poczekam na lepsze czasy, bo po tym jak "jabłko" zrobiło furorę jakoś wszystko wydaję mi się na siłę iść w tym kierunku, i co mi nie będziecie mówić negatywnego to i tak Iphone króluję w dotykowych telefonach. Amen.
DonKryst

Post autor: DonKryst »

właśnie jedyne co mnie denerwuje w moim telefonie to to, że on chyba nie ma funkcji latarki. można tylko ustawić jako lampę do nagrywania filmów, ale ona za jakiś czas się wyłącza.
Il Principe.

Maqiq, mam dla Ciebie telefonik, jeśli chcesz kupić.
Nokia 5310 XpressMusic, stan nie naruszony, bardzo dobry. Telefon, ani razu nie spadł, nie ma żadnej rysy. Słuchawki, ani razu nie używane, tak jak kabel USB. Mam jeszcze gdzieś głośniki też nieużywane, ale to muszę znaleźć.
Cena : 300 zł + przesyłka ( 5zł )
http://img62.imageshack.us/gal.php?g=dsc00053gm.jpg
Claudio

W sumie to sprzedalbym Samsunga OMnie.
Wgrana AutoMapa. Wszystko smiga jak nalezy. Caly zestaw(pudelko, ladowarka, sluchawki, plytka, jakies papiery) Nawet nie wiem czy jeszcze nie jest na gwarancji :P Ale raczej tak.
Magiq

Il Principe. pisze: Maqiq, mam dla Ciebie telefonik, jeśli chcesz kupić.
Nokia 5310 XpressMusic, stan nie naruszony, bardzo dobry. Telefon, ani razu nie spadł, nie ma żadnej rysy. Słuchawki, ani razu nie używane, tak jak kabel USB. Mam jeszcze gdzieś głośniki też nieużywane, ale to muszę znaleźć.
Cena : 300 zł + przesyłka ( 5zł )
http://img62.imageshack.us/gal.php?g=dsc00053gm.jpg
Świetny telefon miałem go i dobrze mi służył,szkoda że zgubiłem go na jakiejś najbie;PP
Tylko że ja właśnie wziołem nowy telefon z Ery samsunga Galaxy i gdyby nie problem z kartą pamięci to było by wszystko cacy.Ide dziś do salonu może oni coś poradzą na to.Jak nie to go pogonie na allegro i w tedy pomyśle nad tą Nokią bo to chyba najlepszy telefon jaki miałem,mały,prosty w obsłudze i bez problemowy.
Il Principe.

Jakby co pisz GG : 9123943.
+ zapomniałem, że będziesz musiał simlocka zdjąć chyba, że masz SimPlusa :)
ODPOWIEDZ