Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Adriano_forever

Re: Football Manager

Post autor: Adriano_forever »

Czarson pisze:Gram masakrycznie słabo na wyjazdach, leszcze potrafią zdominować spotkanie, co zrobić?
Naucz się grać :D Kilka taktyk, metoda prób i błędów i jazda, w końcu się coś trafi :)
kolus

Post autor: kolus »

po zwolnieniu z Interu, mysle rozpoczne nowa kariere. Wybor padl na niemieckich "wiesniakow" kiedys nimy wygralem tytyul w pierwszym sezonie to mysle czemu nie teraz. I potwierdza sie dziwnosc FM'a po 7 kolejkach mam 15 pkt a gralem z Bayernem Borussia Bayerem i Werderem, takze kalendarz dosyc ciezki, ale rzecz jasna z ostatnia druzyna w tabeli 1;1. Gram taktyka jak w interze i strzelam wiecej bramek lepiej bronie, dziwne. Jedyna rzecz jaka zmienilem to polecenia zmniejszylem do minimum, moze o to chodzi. A metoda prob i bledow ciezka bo predzej cie wypieprza :D
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

1 sezon skończony, 2 miejsce za Juve uważam za sukces - zwłaszcza, że gram bez wspomagaczy i taktyk z neta :)

In: Ajer (wchodził na końcówki - super gra), Romero (super transfer), Barbosa (tu rozczarowanie, bo grał bardzo słabo), Yarmolenko (motor napędowy zespołu na prawym schodzącym napastniku)

Out: Nagatomo (19,5) Jesus (25) Guarin (15,5) Palacio (2,2) i Melo bo mi strasznie marudził za grosze

Drugi sezon, za Yarmolenke oferta nie do odrzucenia i niestety poszedł do arabów http://wrzucaj.net/images/2015/12/04/e0 ... 19ac9a.png

Teraz zaczynam zakupy z pełnym portfelem dzięki Ukraińcowi i modyfikuje atak bo środek mi strasznie kuleje (czytaj nasz gwiazdor z Argentyny)
darren1

Post autor: darren1 »

Skończyłem 2 sezon Novarą (Serie B) i zająłem 15 miejsce :D Próbowałem już chyba wszystkiego, i dalej nie potrafię grać na wyjazdach (2 wygrane na 21 spotkań :D). Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to chętnie wysłucham.
dolin123

Post autor: dolin123 »

Jak się Dimarco rozwija?
Adriano_forever

Może za jakieś 10 sezonów będzie coś wart u mnie, jest sporo lewych obrońców na rynku duuuużo dużo lepszych. W dodatku z wychowanków jest Biraghi, który jest całkiem solidnym zmiennikiem.
darren1

Post autor: darren1 »

Dimarco jak Dimarco, patrzcie jak Gnoukouri się rozwija :D

http://cdn2.footballmanagerstory.com/wp ... 00x361.png
Lopez

Post autor: Lopez »

Co zrobić jeśli w FM2012 w nowym sezonie nie załaduje mi się uaktualnienie?Tzn jestem w drugim sezonie jest już koniec sierpnia a ja mam tabele z poprzedniego sezonu i nie mam w ogóle terminarza?

Koniec Gry czy da się coś zrobić?Dzięki za pomoc
Alfa

Post autor: Alfa »

w zyciu nie widzialem takiego problemu Lopez, losowanie jakos czerwcu/lipcu chyba jest i zazwyczaj sezon zaczyna sie jakos w polowie sierpnia, cos sie skopalo
Lopez

Post autor: Lopez »

Alfa pisze:w zyciu nie widzialem takiego problemu Lopez, losowanie jakos czerwcu/lipcu chyba jest i zazwyczaj sezon zaczyna sie jakos w polowie sierpnia, cos sie skopalo
Nie pamiętam,ale losowanie terminarza jest bodajże,zaraz po ustaleniu budżetów na nowy sezon.
Sam sezon zaczyna się 6.8,myślałem,że może coś się odblokuje po meczu 1.rundy pucharu niemiec.Niestety nic się nie zmieniło.Trudno zacząłem od nowa choć szkoda bo dobre losowanie Lm miałem i udany sezon.

Mam nadzieje,że po tym sezonie nie będe mieć takich jaj.Nie wiem czy to nie miało związku z tym,że włączyłem rozgrywki 2.Bundesligi.Teraz już ich nie włączyłem.

Dzięki Alfa
Adriano_forever

30 czerwca u mnie jest rozlosowywanie terminarza.

Podobną sytuację miałem kiedyś jeszcze w Championship Manager, Grałem polską ligę Łęczną i miałem 2022 rok chyba i też liga nie ruszyła z powodu niewypłacalności klubów w lidze, byłem jedynym zespołem który miał kase na + na koncie bankowym ;) Inne ligi grały polska nie. Symulacje 2 sezony miałem i nic sie nie zmieniało. Grę musiałem zakończyć
Kujon
Kontakt:

Dziwna sprawa z tymi taktykami, nowa gra średniakiem - padło na Sassuolo. Zrobiłem takse pod nich, ok 15-16 kolejki piach i ocieranie się z strefę spadkową a potem:

http://wrzucaj.net/image/GMjMC

Wyczaiłem też dobry trik na obrażalskich jak ich nie chcecie sprzedać- w rozmowie z zawodnikiem dawać tylko, że nie będą tam dużo grali i wszyscy potulni jak baranki :D
Stachoo

Post autor: Stachoo »

Pytanie i zarazem zadanie dla fanów FM: kto pomoże mi wymienić 11 graczy system 1-5-3-2 z graczy ur. około 1990 charakterem i warunkami fizycznymi w stylu medela, czyli niscy i agresywni w grze.
dolin123

Kujon pisze:Dziwna sprawa z tymi taktykami, nowa gra średniakiem - padło na Sassuolo. Zrobiłem takse pod nich, ok 15-16 kolejki piach i ocieranie się z strefę spadkową a potem:

http://wrzucaj.net/image/GMjMC

Wyczaiłem też dobry trik na obrażalskich jak ich nie chcecie sprzedać- w rozmowie z zawodnikiem dawać tylko, że nie będą tam dużo grali i wszyscy potulni jak baranki :D
Jak się sprawuje Barardi?
Kujon
Kontakt:

33 mecze, 24 bramki, piłkarz sezonu. Grał u mnie na "kompletnym napastniku" bo na skrzydle śmiga Zivković :)

66 mln euro i jest w Tottenhamie, zastąpiłem go Milikiem i to była kiepska decyzja :D
dolin123

Zirkovic na prawym a na lewym?
Kujon
Kontakt:

Prawe, bardzo fajnie gra od 2 sezonu. Masz może jakiegoś lewego obrońce godnego uwagi? Bo jedynie z tą pozycją mam problem
Adriano_forever

Lewy obrońca? Biraghi z Interu :D
rupi21

Post autor: rupi21 »

Na lewą obronę Caner Erkin z fenerbache jest calkiem spoko :)
AlwaysRemember

Post autor: AlwaysRemember »

Piszę w połowie sezonu, bo Lazio mi przełamało serię meczów bez porażki i muszę się pożalić.:P Przy okazji dorzucę kilka screenów.:)

http://i.imgur.com/8MPKWuL.png
http://i.imgur.com/a9raKrR.png
http://i.imgur.com/FIcbe9k.png
dolin123

AlwaysRemember pisze:Piszę w połowie sezonu, bo Lazio mi przełamało serię meczów bez porażki i muszę się pożalić.:P Przy okazji dorzucę kilka screenów.:)

http://i.imgur.com/8MPKWuL.png
http://i.imgur.com/a9raKrR.png
http://i.imgur.com/FIcbe9k.png

A u ciebie jak się sprawuje bernard na skrzydle. Zastanawiam się czy jest warty tych kokosów co chcą za niego
AlwaysRemember

Post autor: AlwaysRemember »

Bardzo fajnie się sprawuje, polecam zakup.;) Gra jako schodzący napastnik z funkcją atak i zarówno asystuje, jak i strzela bramki.;) O ile można tak powiedzieć w FM'ie, w którym wykorzystuję 19% strzałów.;/
http://i.imgur.com/lkjlhJB.png
rupi21

Post autor: rupi21 »

Dajcie spokój Panowie z tą skutecznością to jest jakaś masakra w większości meczy mam około 20 strzałów z czego z 12 celnych i jedną bramkę, a wykorzystać karnego to też nie takie łatwe ;/ myślałem że jak mi sie uaktualnienie pobrało to będzie lepiej ale jest chyba jeszcze gorzej. A obrona to jakaś tragedia, takie wielbłądy popełniają że aż szkoda gadać, do tego co trace bramki po jakiś świątecznych strzałach z 25 - 30 albo i więcej metrów to masakra i to prawie co mecz.
Alfa

Post autor: Alfa »

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/ ... e=56754710

;) supercoppa jeszcze nie gralem w tym sezonie
coco

Post autor: coco »

Fm rozgryziony ;) gram 3 sezon Udinese, przez 2 ledwo utrzymałem stołek, niemal co miesiąc na dywaniku i tłumaczenie się czemu tak słabo. Wysprzedawałem w Udinese graczy którzy byli mi zbędni i brałem tylko z wolnego transferu przeznaczając kasę na płacę i ewentualne wypożyczenia. Tym sposobem ściągnąłem Rulli'ego na jeden sezon, czemu na jeden ? bo Juve dało mi 44 mln euro za niego, grzechem było nie skorzystać. I co zrobiłem z tymi pieniędzmi ? ano to co wcześniej wyczekałem okazji i ... udało mi się ściągnąć Gotze, któremu wygasł kontrakt. Pobawiłem się taktyką i zrobiłem ustawienie 4-3-3, moja obrona składa się z graczy wypożyczonych, a co znaczy dobry obrońca mogłem się przekonać podczas tego sezonu, wcześniej miałem Hertaux i Vlaara, sprzedałem ich za grosze, i wypożyczyłem dostępnych Velazqueza z Atletico i Kane z Chelsea. Efekt jestem liderem z 6 punktów przewagi na Juventusem. Skład Scuffet - Widmer Kane Velazquez Di Marco (genialny) Dembele Song Fernandes - Rossi Galeano i Gabriel Jesus, mój najdroższy transfer, 23 bramki ma obecnie, od 3 lat grania w FMa żaden z moich graczy nie strzelił tylu bramek. Taktyka jest zabójcza, sprawdziłem w Interze i teraz Udinese i śmiem twierdzić, że lepszej nie ma. Skoro beznadziejnie słabe w tej grze Udinese jest w stanie wywalczyć mistrza ( tylko kataklizm mógłby spowodować, że nie wygram z taką przewagą ) to lepszej taksy nie ma. Taktykę stosuję zarówno w domu jak i na wyjeździe, bramek strzelam mnóstwo, gdybym miał jeszcze lepszą obronę to zapewne trochę mniej bym stracił, ale po takim okresie gdzie chciano mnie zwolnić, dam temu klubowi mistrzostwo z takim składem to potencjał tej taktyki jest niesamowity.
Balon

Post autor: Balon »

Hejoo jak tam wam idzie w fm'a?
zamierzam w końcu ruszyć z 16 i nie wiem na co się nastawiać :)

Czy po nowym patchu transfery dalej są tak kosmiczne?

Ps. Czy macie jakiś update po okienku lutowym?
ferii

Post autor: ferii »

Posiada ktoś spolszczenie do fm 16 ? :)
Adriano_forever

A jest wersja, która nie posiada języka polskiego w grze? Nie spotkałem się z tym, powinno w opcjach się zmienić na polski :)
ferii

Post autor: ferii »

Mam problem z fm 2016 :D
Posiadam piracką wersję i w trakcie gry nagle zmieniają mi sie nazwiska pilkarzy na wygenerowane przez komputer(potrafi ktoś temu zaradzić?) ;/
Słyszałem ze można ściągnać przez steam oryginała wysylajac jakiegos sms za 3zł, moze ktoś polecić pewna strone na ktorej mozna taki zakup zrealizować. Nie mam konta allegro ani konta w banku wiec w gre wchodzi tylko sms.
Dzięki z góry! :)
Stachoo

Post autor: Stachoo »

A ja sobie gram zespołem Lecce w FM 2008 [aktualizacja składów na październik 2015].

Zaczałem w serie c 2. W pierwszym sezonie bez problemu awansowałem do serie b. W serie b z małymi problemami po barażach awansowałem do serie a. W pierwszym sezonie w serie a zająłem 10 miejsce [byłem przewidywany na 20]. W drugim sezonie przez bukmacherów również przewidywany na 20 miejsce, po pierwszych 20 kolejkach zajmowałem 1 miejsce, jednak coś się posypało po 1 porażce i na końcu zakończyłem na miejscu 8. Jednak w tym sezonie wygrałem puchar Włoch i w następnym zagram w eliminacjach LE.

Gram ustawieniem 1 - 4 - 1 - 2 - 2 - 1 z jednym defensywnym pomocnikiem, dwoma środkowymi i dwoma ofensywnymi skrzydłami oraz 1 szpicą. Zawodnicy max 24 lata, średnia 21 lat. Podstawą składu przez pierwsze 4 sezony był Vid Belec, teraz zakupiłem Bardiego. Mam bardzo międzynarodowy skład kilku z Argentyny, Finlandi, Nigerii, Norwegii, Słoweni, Włoch, Francji. Bardzo dużo zarabiam na sprzedaży zawodników. Jednego Fina, którego zakupiłem za 150 tys euro sprzedałem teraz po 3 sezonach gry do Liverpoolu za 13 mln.
ODPOWIEDZ