Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Imrahil
Kontakt:

Odp: Rasizm,Faszyzm,Nazizm,Nacjonalizm-Skrajne ideologie

Post autor: Imrahil »

kmaster pisze: A co do drugiego, to nie rozumiesz o co mi chodzi. Porównywanie pedałów do zoofilów, pedofilów czy nekrofilów jest bezsensowne ponieważ to są kompletnie różne zachowania.
Świat zlozony jest w prosty sposob. Jest mezczyzna i kobieta,ktore w wyniku sexu wydaja na swiat potomstwo,zachowujac ciaglosc gatunku. Proste  i naturalne.
Wszelkie pedalstwo i tym pochodne nie dostosuja sie do tej prostej zaleznosci. Reszte domysl sie sam ;)
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
kachol

Post autor: kachol »

Minister, ciężko o "prawdziwych Amerykanów", bo to ewentualnie Indianie, reszta to z natury jedynie potomkowie imigrantów, więc to chyba zły przykład skoro atakujesz Francję, bo za 350 lat, może ktoś napisać to samo jeżeli Europa się jeszcze bardziej zarabizuje, że prawdziwy Francuz to potomek Senegalczyka np. Poza tym Polacy robią syf jak każda inna europejska nacja, więc nie dziel na równych i równiejszych.

Chyba za daleko poszły słowa w homoseksualizmie, bo mimo wszystko porównywanie go do nekrofilii to mocna przesada (Dla mnie to trochę jak pisanie, że zdrada jest jak gwałt). Nie będę się powtarzał, ale pamiętajcie, że homoseksualizm nie szerzy się przez pączkowanie tylko jest pewną częścią całego życia seksualnego człowieka od zawsze. Nie wierzę, że za 100 lat przerobią hetero na homo - z biologicznego punktu widzenia jest to niemożliwe (ewentualnie genetyka, ale to wchodzilibyśmy na maksymalną abstrakcję i całkowicie uciekali od tematu).
Imrahil Hitokiri pisze:
kmaster pisze: Inaczej, co jest takiego strasznego w nowoczesnej Europie dla przeciętnego polaka ?
To,ze przyjada z niewiadomo skad - niewiado kto i bedzie robic syf, burdel, chale, wstyd i zabierac ludziom prace,pieniadze i kobiety! za co? w imie rownosci, ideologi jak najbardziej nie pasujacej dla czlowieka.
Rozumiem, że wciąż żyjesz w społecznościach plemiennych, że źli Zulusi porwą kobiety dobrym Papuasom. Migracje są częścią życia, od zawsze tak było, a z powodu globalizacji będzie ich jeszcze więcej, a związku z ideologią to nie ma żadnego. Poza tym Imrahil homoseksualizm jest też częścią natury.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Imrahil Hitokiri pisze:
kmaster pisze: A co do drugiego, to nie rozumiesz o co mi chodzi. Porównywanie pedałów do zoofilów, pedofilów czy nekrofilów jest bezsensowne ponieważ to są kompletnie różne zachowania.
Świat zlozony jest w prosty sposob. Jest mezczyzna i kobieta,ktore w wyniku sexu wydaja na swiat potomstwo,zachowujac ciaglosc gatunku. Proste  i naturalne.
Wszelkie pedalstwo i tym pochodne nie dostosuja sie do tej prostej zaleznosci. Reszte domysl sie sam ;)
W zasadzie pod tymi słowami podpisać się mogę obiema rękoma :) No ale geje ciągle będą próbowali przekonywać wszystkich, że są normalni urządzając parady równości, na których przebierają się za kobiety albo machają gołymi dupami a potem domagają się prawa do adopcji dzieci...
Imrahil
Kontakt:

kachol pisze: Rozumiem, że wciąż żyjesz w społecznościach plemiennych, że źli Zulusi porwą kobiety dobrym Papuasom.
:-D
kachol pisze: Migracje są częścią życia, od zawsze tak było, a z powodu globalizacji będzie ich jeszcze więcej, a związku z ideologią to nie ma żadnego. Poza tym Imrahil homoseksualizm jest też częścią natury.
Po pierwsze nie jest zadna czescia natury, jesli uwazasz to za normalnosc i powod do akceptacji to naprawde wspolczuje. Kolejna sprawa to "migracje". Moge analogicznie odpisac Ci to samo o Zulusach. Czy to 2000, 500 czy 1 rok powody byla sa i beda te same,dla ktorych ludzie beda niechetni obycm przybyszom w skali masowej. Dlaczego? juz napisalem a mozna dodac znacznie wiecej.
kmaster

Post autor: kmaster »

Minister pisze: kmaster- moi poprzednicy ładnie Ci co nieco wytłumaczyli.

Większość jest zaślepiona tą zasraną tolerancja,którą propagują wszystkie media i ta banda idiotów z obrony praw człowieka!Każdy ma swoje miejsce na świecie i tego powinniśmy się trzymać..W Stanach to pięknie wychodzi,dojdzie do tego,że  prawdziwego Amerykanina zobaczyć będzie można w filmach albo na zdjęciach,i nie chodzi tu o teraźniejszość  bo tak się  nie stanie,jednak kiedyś dojdzie do tego,że nasze tradycje,religia itp.znikną bo wszystko zmiesza się przez tą śmierdzącą tolerancje!I chodzi mi tu o nasz piękny kraj..Cała ta banda oszołomów zaczynając od Murzynów,przez Cyganów i kończąc na Turkach tylko przyklaskuje tym idiotom broniącym praw człowieka!Tak wiem wszystko jet trochę na wyrost i patrzeniem z daleka przyszłość,ale jednak..

kachol-nie wpisuję się w żadną nazistowską propagandę,bardziej wygląda to tak,że stoję pomiędzy..jedno jest tylko pewne,wszędzie gdzie pojawią się Żydzi starają się kombinować kręcić i ustawiać po swojemu..tak było jest i będzie,taki naród.
Jako, że wszyscy tu jesteśmy kibicami Interu to jestem ciekaw jak się czujesz skoro kibicujesz drużynie w 90% złożonej z zawodników spoza Włoch, bo przecież we Włoszech powinien grać Włoch. Sneijder powinien siedzieć w Holandii, a ten zły Murzyn Eto'o zamiast siedzieć gdzie jego miejsce to wyjechał pracować do Europy.
Minister pisze: kmaster-Polacy nie robią tego samego,bo wyjeżdżają i robią syf polacy a nie POLACY!Ty też naucz się pisać i rozróżniać wielką literę :)
nic, a nic nie rozumiem co napisałeś.
Imrahil Hitokiri pisze:
Ja o jednym, a ty o drugim. Homoseksualizm jest chory, ale nie stawiałbym go w jednym rzędzie z pedofilami czy z nekrofilami. Seks oralny z kobietą jest zły bo nie zachowuje ciągłości gatunku ?
Minister

Post autor: Minister »

kmaster
powiem Ci,że ciężko się z Tobą dyskutuje skoro nie czytasz ze zrozumieniem..W którymś z  postów podkreśliłem,że jestem nacjonalistą.Możliwe,że to pojęcie nie jest Ci obce,jeżeli  jednak jest inaczej polecam się dowiedzieć.Zakładając,że  wiesz co to znaczy nie powinieneś mnie w ogóle pytać co sądzę o sytuacji w Interze.

Dalsza sprawa:POLACY-polacy.Ci pierwsi to normalni zwykli obywatele naszego kraju,którzy go kochają,szanują nie wyjeżdzają poza granice,jeśli jednak do tego dojdzie zachowują się w sposób cywilizowany.Natomiast polacy to banda brudasów meneli margines społeczny,którego należy się wstydzić i za cholerę z nimi nie utożsamiać!Kachol zrozumiał,Ty miałeś problem :)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Helton

Post autor: Helton »

Minister pisze:

Dalsza sprawa:POLACY-polacy.Ci pierwsi to normalni zwykli obywatele naszego kraju,którzy go kochają,szanują nie wyjeżdzają poza granice,jeśli jednak do tego dojdzie zachowują się w sposób cywilizowany.Natomiast polacy to banda brudasów meneli margines społeczny,którego należy się wstydzić i za cholerę z nimi nie utożsamiać!Kachol zrozumiał,Ty miałeś problem :)

Nie chce mi się zagłebiać w te wasze dyskusje , ale rozumiem ,że ci polacy z małej litery to osoby , które robią wstyd za granicą to są te szkodniki ktorzy kradna, oszukuja nic nie robia i biora zasilki. Zresztą trudno się dziwić osobom , które wyjeżdzaja bo  w Polsce  ciężko jest  żyć normalnie. Czy twoje poglądy nie są czasem podobne do niejakiej gwiazdy youtube Testovirona?? http://www.youtube.com/user/TestovironRevenge
Minister

Za ch*ja nie wiem o co Ci biega ale spoko..fajne zegarki.Tak właśnie tak postrzegam tych polaków z małej litery!Polakami sa tylko z nazwy.
a geje do obozów pracy!"
Imrahil
Kontakt:

kmaster pisze: Seks oralny z kobietą jest zły bo nie zachowuje ciągłości gatunku ?
W tym przypadku nie wazne jest jak tylko z kim.
Minister

Imrahil
nie przetłumaczysz,nie wysilaj się,bo to jak kopać się z koniem.
a geje do obozów pracy!"
bart_d

Post autor: bart_d »

Imrahil Hitokiri pisze: Świat zlozony jest w prosty sposob. Jest mezczyzna i kobieta,ktore w wyniku sexu wydaja na swiat potomstwo,zachowujac ciaglosc gatunku. Proste  i naturalne.
Hmmm mi się wydaje, że z tym akurat nikt tutaj nie powinien dyskutować. Tak jest, było i będzie. Nie próbujmy kmaster podważać porządku świata :)
Minister pisze: Dalsza sprawa:POLACY-polacy.Ci pierwsi to normalni zwykli obywatele naszego kraju,którzy go kochają,szanują nie wyjeżdzają poza granice,jeśli jednak do tego dojdzie zachowują się w sposób cywilizowany.Natomiast polacy to banda brudasów meneli margines społeczny,którego należy się wstydzić i za cholerę z nimi nie utożsamiać!Kachol zrozumiał,Ty miałeś problem :)
Kilka stron temu nikt mi nie chciał przyznać racji, że Polacy też robią syf i bajzel za granicą :)
"Perce siamo i fratelli del mondo"
kachol

Imrahil Hitokiri pisze: Po pierwsze nie jest zadna czescia natury, jesli uwazasz to za normalnosc i powod do akceptacji to naprawde wspolczuje. Kolejna sprawa to "migracje". Moge analogicznie odpisac Ci to samo o Zulusach. Czy to 2000, 500 czy 1 rok powody byla sa i beda te same,dla ktorych ludzie beda niechetni obycm przybyszom w skali masowej. Dlaczego? juz napisalem a mozna dodac znacznie wiecej.
Mi nie chodzi o to czy Ty akceptujesz homoseksualizm czy nie, chodzi mi, że uważasz, że to nie jest część natury, a ja Ci mówię, że jest. Owszem darwinizm dąży do powielania genów, ale z jakiegoś powodu u ssaków występują jednostki homoseksualne, są wpisane w naturę ludzką. Dlatego nie wierzę w masową ekspansje gejostwa jako szeroko rozumianego pojęcia rodziny, a ponadto osobiście mi nie przeszkadzają.
Migracje wiem o co Ci chodzi, ale nie chcę wdawać się w polemikę, apropo różnic w niej, jesteś niechętny i niech tak zostanie, ja pozostanę jako umiarkowanie chętny;)
Waldini

Post autor: Waldini »

Homoseksualizm czy się to komuś podoba czy nie w naturze występuje nie tylko u ludzi, tak więc przychylam się do zdania, że jest częścią natury. Co więcej widziałem kiedyś artykuł opisujący homoseksualizm u jakichś ptaków i konkluzja była taka, że im większe zagęszczenie populacji, tym odchyleń od heteroseksualnej normy było więcej i było to tłumaczone tym, że natura w ten sposób sama reguluje liczebność osobników zgodnie z zasadą, że homo rozmnażać się nie będą. Mój znajomy studiujący etnologię mówił, że w ten sposób niektórzy badacze zaczynają też tłumaczyć homoseksualizm u ludzi, jako odpowiedź natury na narastające przeludnienie. Nie mnie to komentować komuś może wydać się to stekiem bzdur, ktoś inny zauważy tu pewną prawidłowość.

Jak już pisałem wcześniej dla mnie akt homoseksualny jest czynnością odrażającą samą w sobie, przeciwny jestem także marszom równości itp. Ale uwaga, jestem przeciwny nie dlatego, że mnie to gorszy (wszakże nie muszę tego oglądać i nie oglądam), tylko dlatego, że uważam, iż zachowania seksualne są prywatną sprawą i nie należy ich wywlekać na widok publiczny. Pod kołdrę nikomu nie zaglądam, nie chcę, żeby mi ktoś zaglądał i nie mam ochoty, ogladąć tego, co inni robią pod tą kołdrą, nawet jeśli sami chcą pokazać.
Imrahil
Kontakt:

http://ateizm.host.sk/texty/unamani.htm#unabomb

calego jeszcze nie przeczytalem ;)
Globus

Post autor: Globus »

"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Tomaszewskiego często się krytykuje za takie wypowiedzi ale w wielu sprawach ma rację. Ja też nie chcę Francuzów, Niemców, Kolumbijczyków i innych Brazylijczyków w naszej reprezentacji. Tu mają grać Polacy a przyjechał taki Roger do Polski i po dwóch latach poczuł się Polakiem? Rozumiem jeszcze załatwianie takich zawodników co ich rodzice wyjechali z Polski i on wychował się w innym kraju ale chce grać dla Polski. Ale z takim Arboledą to już przesada.

Z resztą co do Tomaszewskiego to pamiętam jak wszyscy się podniecali niby-dobrą grą Polaków z Niemcami w 2006 jak przegraliśmy 0-1. Janek powiedział, że nie stworzyliśmy sobie ani jednej stuprocentowej okazji i gdyby nie świetna forma Boruca to moglibyśmy przegrać i 0-5. Pomimo że miał rację to i ak wszyscy na niego naskoczyli, że głupoty gada.
cor72z

Post autor: cor72z »

Chuchu pisze: Tomaszewskiego często się krytykuje za takie wypowiedzi ale w wielu sprawach ma rację. Ja też nie chcę Francuzów, Niemców, Kolumbijczyków i innych Brazylijczyków w naszej reprezentacji. Tu mają grać Polacy a przyjechał taki Roger do Polski i po dwóch latach poczuł się Polakiem? Rozumiem jeszcze załatwianie takich zawodników co ich rodzice wyjechali z Polski i on wychował się w innym kraju ale chce grać dla Polski. Ale z takim Arboledą to już przesada.

Z resztą co do Tomaszewskiego to pamiętam jak wszyscy się podniecali niby-dobrą grą Polaków z Niemcami w 2006 jak przegraliśmy 0-1. Janek powiedział, że nie stworzyliśmy sobie ani jednej stuprocentowej okazji i gdyby nie świetna forma Boruca to moglibyśmy przegrać i 0-5. Pomimo że miał rację to i ak wszyscy na niego naskoczyli, że głupoty gada.
Ja z kolei już bardziej widziałbym w reprezentacji np. Nigeryjczyka czy Brazylijczyka, który mieszka w Polsce od urodzenia (a nie 3-4 sezony) niż takiego Obraniaka, który po polsku nie umie mówić. To, co się teraz dzieje trochę zaprzecza sensowi reprezentacji narodowych, tak jak pan Janek powiedział: od tego są kluby.
Minister

Ale bliżej mu do Polaka niż jakiemuś murzynowi.

PS.Nie powinno być jakichkolwiek wymienności narodowych w reprezentacjach,czy to biały czy czarny.
a geje do obozów pracy!"
Imrahil
Kontakt:

Reprezentacja Polski jak sama wskazuje nazwa powinni grac ludzie urodzeni w Polsce oraz wychowani przez polskich rodzicow, zebyc czasem nie bylo jak napisal Chuchu, ze w kadrze znajdzie sie ktos kto zdania w jezyku polskim nie wypowie, o hymnie naradowym nie wspominajac.
Helton

A ja chce w kadrze perqisow obraniakow i moze jeszcze acquafresce. Oni robią różnicę przecież obraniak ma dziadka polaka, acquafresca matke. Czyli mają coś wspólnego z Polską. Tak samo chcialbym nigeryjczykow i brazylijczykow , którzy od kilku lat grają w naszej lidze. Moze dzieki tym obcokrajowcom nie będzie wstydu na euro. Ja tylko przypomne że z olisadebe wygralismy eliminacje do MŚ2002 bez niego jestem pewien , ale nasza reprezentacja nie zagrała by przez następne 20 lat.
Imrahil
Kontakt:

Ogolnie to jestem za rozwiazaniem PZPN, kadry, polskiej ekstraklasy a zawodnikom nizszych lig obnizyc pensje o 200% ,moze sie wezma do pozadnej pracy i pomoga w rozwoju gospodarczym i nie trzeba bedzie sprowadzac jakis obcokrajowcow.
cor72z

Post autor: cor72z »

No cóż, co do uznawania narodowości pełnej zgody nie będzie ale nieco z innej beczki pytanie... co sądzicie o zagranicznych trenerach reprezentacji? Czy selekcjoner powinien też być tej samej narodowości, co jego piłkarze czy powinno zostać tak, jak jest teraz?
Chuchu
Kontakt:

Trochę zmienię temat bo się zaczyna robić mały off-topic :)

Byłem ostatnio w Oświęcimiu na wycieczce. Niby wcześniej słyszałem dużo o tym co się tam działo itp. ale to na prawdę trzeba zobaczyć na własne oczy. To było dla mnie nie do pomyślenia, żeby jedni ludzie zrobili takie coś drugim bez większych skrupułów. Rozumiem, że kilku popieprzonych wariatów mogło dostać się jakimś cudem do władzy ale żeby nagle tyle ludzi stało się tak okrutnych. Przeraziło mnie również to, jak niesamowicie dopracowana była ta zbrodnia i było na prawdę blisko, aby nikt się nigdy o niej nie dowiedział. Jak przewodnik opowiadał w każdym praktycznie miejscu co się dokładnie działo to na serio, trudno opisać moje odczucia :|
Globus

Chuchu... przecie to nie wina niemców, że Hitler był "bee" :) Samo się wymordowało tyle istnień. Ja po wyjściu z obozu w Oświęcimiu też byłem w bardzo głębokim szoku. Ciężko było funkcjonować przez resztę dnia. Humor poprawił mi się tylko wtedy gdy wycieczka z Niemiec pokazywała nam "fuck you" przez okna w autokarze jeszcze na parkingu. Gdy się wysypaliśmy z piąchami to barykadowały świnie drzwi.

@Helton- wyprowadź sie do Francji albo Niemiec. Tam będziesz miał kadrę swoich marzeń.

Obrazek
Helton

@Globus
No i zobacz Francuzi i Niemcy w ostatnich 12 latach ile medali zdobyli. Jakies dwa lata temu czytalem gdzies ,że mama Sebastiana Boenisha odrzucila powolonie do jakies mlodzieżowki Polskiej. I nie dziwie sie jej bo gdyby został w Polsce to taki boenish czy podolski byli by spawaczami , albo magazynierami w tesco.Tak samo jestem w stanie zrozumiec podolskiego czy Klose. Ja na ich miejscu postapił bym podobnie. Po co mają grać w kadrze , która raczej nic nieosiągnie. Po co mają pomagać Polsce skoro z tego kraju uciekli ich rodzice. Szczerze to wolalbym sie wyprowadzic gdzies do Skandynawi. Moze Szwecja tam za kilka lat w kadrze bedzie wieksza multikulturowosc niz w rep. Francji czy Niemiec.
kachol

cor72z pisze: Ja z kolei już bardziej widziałbym w reprezentacji np. Nigeryjczyka czy Brazylijczyka, który mieszka w Polsce od urodzenia (a nie 3-4 sezony) niż takiego Obraniaka, który po polsku nie umie mówić. To, co się teraz dzieje trochę zaprzecza sensowi reprezentacji narodowych, tak jak pan Janek powiedział: od tego są kluby.
Zgadzam się całkowicie. Nie może być tak, że zbliża się wielka impreza i nagle Polacy robią pospolite ruszenie, że Obraniak, Olisadebe czy Roger muszą grać dla Polski, bo inaczej jesteśmy dead na starcie. Natomiast nie jestem całkowicie przeciwny naturalizacji piłkarzy i innych sportowców, ale powinno to wynikać z poczucia przynależności narodowej, a nie z szansy na rozwój kariery. Jeżeli chłopak przyjechał do Polski w wieku np. 10 lat przez 15 lat żył tu, uczył się, trenował i chce grać dla Polski to mnie to nie dziwi. Prawdopodobnie nie wyobraża sobie, aby mógł reprezentować inny kraj i to jest zdrowe, aby mu to umożliwić.
Polacy mają tą parszywą cechę, że kochamy swoje podwórko, ale we wszystkich zdolnych poza nim widzimy Polaków. Każdy wielki miał babkę, pra-babkę, pra-pra-babkę, kochankę, kochanka, kwiatek doniczkowy z Polski. Może i miał, ale to nie powoduje, że czuje jakikolwiek związek z Polską, jeżeli ja się dowiem, że moja pra-pra-pra-babka była Szkotką nie zacznę chodzić w spódnicy.

cor72z - jeżeli chodzi o trenerów to nie ma dla mnie to znaczenia. Każdy sportowiec ma prawo mieć obok siebie najlepszych specjalistów. To, że trener Kowalczyk jest Rosjaninem w niczym jej nie ujmuje, tak samo Małyszowi. Z zespołami widzę to podobnie. Trener nie jest dożywotnio przypisany na reprezentacji, on ma swoje zadanie do wykonania. Poza tym patrząc na polską myśl szkoleniową w wielu dyscyplinach sportowych to sorry, ale gdyby prowadzili je Polacy, to równie dobrze można by z nich całkowicie zrezygnować...
kachol

Helton
Podolski wyjechał z Polski w wieku 3 lat, Klose w wieku 7 lat. Oczywiste jest to, że grają dla reprezentacji Niemiec, bo to ich kraj, a Polska to tylko miejsce urodzenia. Wg mnie oni nie wybierali, bo dla nich oczywiste było to, że zagrają dla Niemiec. Najważniejsze Helton jest to, że reprezentacji nie wybiera się dla korzyści, tylko z powodu przynależności narodowej. To nie jest biznes.
Globus

Helton pisze: No i zobacz Francuzi i Niemcy w ostatnich 12 latach ile medali zdobyli. Jakies dwa lata temu czytalem gdzies ,że mama Sebastiana Boenisha odrzucila powolonie do jakies mlodzieżowki Polskiej. I nie dziwie sie jej bo gdyby został w Polsce to taki boenish czy podolski byli by spawaczami , albo magazynierami w tesco.Tak samo jestem w stanie zrozumiec podolskiego czy Klose. Ja na ich miejscu postapił bym podobnie. Po co mają grać w kadrze , która raczej nic nieosiągnie. Po co mają pomagać Polsce skoro z tego kraju uciekli ich rodzice. Szczerze to wolalbym sie wyprowadzic gdzies do Skandynawi. Moze Szwecja tam za kilka lat w kadrze bedzie wieksza multikulturowosc niz w rep. Francji czy Niemiec.

Nikt za Tobą płakał nie będzie z takimi poglądami. To na wypadek gdybym się zapomniał pożegnać- http://tnij.org/kdqk

Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Dla mnie Jan Tomaszewski jest śmieszny. Mam do niego szacunek za zatrzymanie Anglii, ale jako ekspert jest  błaznem.  Jednak z tą wypowiedzią jak najbardziej się zgadzam. Arboleda nie ma nic wspólnego z Polską i to samo tyczy się Perquisa czy Obraniaka. Nie powinno się brać takich ludzi do naszej kadry. Jeśli mamy przegrać euro to zróbmy to chociaż z honorem. 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Helton

@Globus
a dziekuje bardzo ;) Wlasnie dlatego przez takich ludzi z takimi pogladami Polska to kraj pełen syfu i nietolerancji.
ODPOWIEDZ