Komórki

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
WTF

Odp: Komórki

Post autor: WTF »

Tak właśnie słyszałem, że muszą coś pozmieniać( chyba w przesuwaniu zdjęć w galerii), aby nie naruszać patentów. Zresztą cała wojna patentowa to wielka kpina gdzie każdy pozywa każdego. Zresztą obecnie Samsung robi wszystko, aby przynajmniej na jakiś czas zablokować premierę nowego modelu telefonu na I.   
Novicjusz pisze: jeżeli do zabawy w Android Market to Ace,
Tutaj się nie zgodzę, android przydaje się nie tylko do zabawy, w markecie jest też sporo ciekawy aplikacji, nie zmienia to faktu, że gdyby bada była bardziej rozwinięta i powstałoby więcej ciekawych appek, to chętnie przesiądę się tylko na bade( o ile kolejne telefony z tym systemem będą tak dobrze wykonane jak Wave).
"Czy znasz taka krainę bez slangu osiedli
Force one'ów, dunków, jordanów, new air'y
Bez bagi jeansów, graffiti na PKP
Beat-box'ów, gdzie bębny łączą skills'y z tematem
Odczuwasz stratę? Ty z tego piekła ratuj"
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

do normalnego użytku bym to nazwał.

Jak dotąd zawsze kupowałem Nokię (wygodne jak dla mnie użytkowanie + dość solidnie wykonane), do Sony Ericssona się kilka lat temu zraziłem natomiast.

Nie miałem jeszcze nigdy komy z dotykowym wyświetlaczem, dlatego też waham się pomiędzy tymi z klawiaturą (BB, N C6-00) a tymi bez (oba Samsungi).

Jestem raczej laikiem, ale widzę, że BB ma mały wyświetlacz, słaby aparat, ale za to długo trzyma i wydaje się mega funkcjonalny. Natomiast Samsungi i Nokia to wielkie wyświetlacze, dobre aparaty fot i inne multimedia , ale zapewne długo nie będą trzymały.

Tak więc podsumowując wnioskuje z Waszych wypowiedzi, że Samsung Wave (S8500) będzie optymalnym wyborem ?
Obrazek
WTF

Wave to telefon multimedialny w każdym calu, jeśli nie jesteś wielkim miłośnikiem androida( a wnioskuje, że nie) to bada jest ciekawym początkiem przygody z dotykowcami i z systemami operacyjnymi w telefonach.

Obecnie wybierając telefon na początek trzeba się zastanowić nad systemem, a później szukać czegoś co ma takie "bebechy", które nas interesują.

Kwestia wielkości wyświetlacza to sprawa własnych upodobań. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem SGS'a, to pomyślałem "o kurde jaki wielki, gdzie to się zmieści", teraz natomiast przy wyborze kolejnego telefonu będę szukał czegoś w przedziale 4 cale lub większy, zresztą obecnie mamy modę na coraz większe wyświetlacze.

Przed zakupem polecam jakieś recenzje poczytać i filmiki pooglądać:
http://www.youtube.com/watch?v=29YU9NxT0TY
http://www.youtube.com/watch?v=yj53-brx ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=gZAAw4TBOik
http://www.youtube.com/watch?v=fDgSAPB8SO0
Novicjusz

Post autor: Novicjusz »

WTF pisze: Zresztą obecnie Samsung robi wszystko, aby przynajmniej na jakiś czas zablokować premierę nowego modelu telefonu na I.
Skąd taki wniosek? Prawdopodobnie już na najbliższej konferencji 4 października ma zostać zaprezentowany nowy iP 4GS lub iP 5.

@Orzeu
tak, chyba z grupki tych wszystkich telefonów Wave będzie dobrym wyborem. Co do ekranu dotykowego, jak przesiadałem się z klawiszy na dotyk też miałem pewne 'ale', ale na chwile obecną używam tylko i wyłącznie takich telefonów.
WTF

Novicjusz pisze: Skąd taki wniosek? Prawdopodobnie już na najbliższej konferencji 4 października ma zostać zaprezentowany nowy iP 4GS lub iP 5.
W sieci mamy sporo newsów, z których to wynika. Podaje tylko dwa z polskiej strony:
http://komorkomania.pl/2011/09/19/samsu ... -iphonea-5
http://komorkomania.pl/2011/09/22/samsu ... -w-europie

"Początkowo źródła zbliżone do Samsunga informowały, że firma stara się tylko o blokadę sprzedaży urządzenia( iPhone 5) w Korei. Wygląda na to, że prawnicy nie ograniczą się wyłącznie do rodzimego rynku Samsunga. Informator zapewnia, że koncern nie zdecydował jeszcze, na których rynkach pozwać Apple’a, jednak nikt nie wyklucza również pozwu w Europie. Przedstawiciele Samsunga odmówili komentarza w sprawie ewentualnego procesu, jednak przyznają, że dalsze działania prawne ich firmy będą znacznie bardziej agresywne."
Novicjusz

Niby trochę prawdy w tych wszystkich informacjach jest. Ale to jest na zasadzie 'oko za oko, ząb za ząb' gdyby Apple nie skierował sprawy o patenty, wtedy Samsung odpuściłby sobie pozew. Premiera iP miała być ok 3tygodni temu, Samsung i reszta społeczeństwa do dzisiaj nie wie co w nowym sprzęcie będzie, więc te pozwy są raczej tylko taką zasłoną dymną. Zauważ, że to Apple wprowadził na rynek trendy, które są wykorzystywane przez większą ilość marek, a że Samsung kopiuje niektóre schematy aż nad to, to tak niestety teraz jest.
WTF

Apple wprowadza często nowe trendy, ale  też kopiuje(pasek powiadomień w nowym iOS coś podobny do tego z Androida :P ). Wygląd telefonów Samsunga( seria galaxy) wzorowany ewidentnie na iPhonie( co mi się nie podoba, bo Samsung pokazał, że potrafi sam robić całkiem ładne i ciekawe telefony, choćby wspomniany Wave). Jednak należy pamiętać, że Apple przyczepia się do wszystkiego bojąc się konkurencji,a trafiło na Samsunga, gdyż jest w tym momencie największym rywalem. Oczywiście próba blokowania iPhona5 może co najwyżej sprawdzić się przez dwa czy trzy tygodnie, ale zawsze będzie to jakaś blokada. Z innej strony będzie to też i darmowa reklama dla nowego telefonu od Apple. W tej całej wojnie patentowej jedni są warci drugich, jednak trzeba pamiętać, że to ludzie Jobsa manipulowali zdjęciami Taba 10.1, aby upodobnić go do ich tabletu i to oni tak naprawdę zaczęli tą całą śmieszną jak dla mnie wojenkę.  Jeśli można zarzucać Samungowi podobieństwo telefonów z serii Galaxy do iPhonów, o tyle podobieństwo tabletów jest śmieszne, bo one wszystkie wyglądają tak samo.
Novicjusz

Wojna trwać będzie, rozchodzi się o grubą kasę, którą można liczyć w miliardach, dlatego dla jednych i drugich gra jest warta świeczki. My na tym będziemy korzystać, bo zarówno Apple jak i Samsung będą wprowadzać coraz to nowsze funkcję, żeby pokazać konkurentowi, że to oni są liderem na rynku smartfonów.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Nowy, WTF - a S5330 Wave 2 Pro w porównaniu do tego pierwszego Wave którego podałem jak wypada ? Który lepszy?
Obrazek
Novicjusz

Nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie. Nie bawiłem się Wave 2 Pro, jedyną różnicę to chyba klawiszowa klawiatura. Ten wybór należy już do Ciebie. Pójdziesz do salonu, to będziesz miał okazję pobawić się zarówno jednym jak i drugim. Chyba, że masz jeszcze możliwość Samsunga Galaxy I..
WTF

Ciężko mi coś na temat S5330 Wave 2 Pro powiedzieć, bo tak jak Novicjusz nie miałem przyjemności zapoznania się z tym telefonem. Czytając specyfikację widzę jednak, że jest słabszy od Wave'a. Jedyna jego zaleta do fizyczna klawiatura, przy czym nie wiem jak wygląda mechanizm rozsuwania i czy jest solidny.
Radek_wyszyn

Post autor: Radek_wyszyn »

Ja mam ten telefon (tj. S5330 Wave 2 Pro) i muszę powiedzieć, że jest całkiem fajny. Klawiatura wysuwa się znakomicie, bez żadnych oporów, jednak nie jest luźno na tyle, by otworzyła, się np. w kieszeni. Klawisze są duże i rzadko zdaża się, by pomylić klawisze. Dużym plusem jest Wi-fi. Moim zdaniem telefon jest całkiem głośny. Szczerze go polecam.
Obrazek
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Ma ktoś może motyw graficzny Interu na telefon z Adroidem ??
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Kusy

Post autor: Kusy »

SlimShady pisze: Ma ktoś może motyw graficzny Interu na telefon z Adroidem ??
ja właśnie też szukam czegoś takiego ;-)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Lucasix

Post autor: Lucasix »

A ja mam do sprzedania dwa modele Motoroli: K1 i K3. Zainteresowani pisać na priv. Cena jak zwykle do uzgodnienia ;)
...conta solo la fede !
Andi10p

Post autor: Andi10p »

nie wiem czy to tutaj ale najwyżej będzie ochrzan:P Chodzi o to że rozgladam się za telefonem w granicach 500-650 zł i poczatkowo myslalem o Xperii X10 mini pro lub nokii C6-00 ale się już tyle naczytałem na forach o wadach tych telefonow że szok.... potem myslalem o Xperii mini pro ale niestety za nia trzeba dać blisko 1tys... stąd prosba poradźcie cos rozsądnego może być z androidem dotykowego i jeśli się da(bo mozliwe że przeważą atuty takiego bez ) aby byl z klawiaturą Qwerty.:D

Z góry dzieki za porady:)
fudalik1995

Post autor: fudalik1995 »

lg ks360 chyba tak ;D
Dobry telefon i w twoich granicach ;d
Obrazek
okon

Post autor: okon »

Popieram
Andi10p

Post autor: Andi10p »

wybrałem Galaxy Ace:P
Ale dzięki za porady:)
interfann

Post autor: interfann »

czesc poszukuje osoby ktora posiada samsunga GIO mam go lecz potrzebuje kilka porad od użytkownika. pzdr.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
asnyk

Post autor: asnyk »

Pisz jakich porad potrzebujesz. Mam akurat innego Galaxy ale postaram się pomóc.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Mam takie pytanie odnośnie baterii. Czy trzeba koniecznie formatować baterię w telefonach komórkowych, czy nie ma takiej potrzeby :?: Chodzi mi konkretnie o baterię Li-Po 1500 mAh. Podobno jeżeli taka bateria się całkowicie rozładuje to krócej "żyje"...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Tkrauze

Post autor: Tkrauze »

Kiedys na szkoleniu w T-Mobile tłumaczono nam, ze bateria Li-Po(litowo polimerowa) nie "pamięta doładowywania". Jest lepsza niz litowo jonowa,wytrzymalsza i i prawie dwa razy szybciej sie ładuje.

Osobiście mam mam baterie w SE 1300 maAh i potrafi naładować sie w ciagu 20 min na 100%
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
magneto86

Post autor: magneto86 »

Niby nie trzeba, ja jestem jednak za formatowaniem baterii Li-Po.
"Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce"
slawkomir11
Kontakt:

Post autor: slawkomir11 »

Xperie rządzą!
Novicjusz

Jak już piszesz takie bzdury, to chociaż uargumentuj, skąd taki wniosek. Skoro dla Ciebie Xperia rządzi tak samo jak PO w Polsce, to zwracam honor i nie mam więcej pytań.
mediolan

Post autor: mediolan »

sam mam Xperie Neo V ale nie powiem zeby rzadzily... fajny tel i tyle widzialem i bawilem sie lepszymi :)
Obrazek Obrazek
Sciana

Post autor: Sciana »

I tak HTC rządzi, dla mnie to jest kombajn wśród telefonów :) 8)
88mj

Post autor: 88mj »

Konczy mi sie umowa i zastanawiam sie nad wyborem nowego telefonu. Nie jestem gadzeciarzem, od telefonu oczekuje uniwersalnosci, tzn. w miare niezlego aparatu (5mpx), w miare niezlej baterii (nie chcialbym go ladowac codziennie), wyswietlacz nie wiekszy niz 3,7 i zeby wygodnie internet przegladac, ale bez szalenstw, tzn. max 1h dziennie. No i cena, interesowalaby mnie srednia polka. Przyjmujac te kryteria wybralem 3 telefony: Sony Ericsson Live with Walkman, Samsung Galaxy mini 2 i HTC Wildfire S.
Czy jest ktos, kto moglby mi pomoc w wyborze? :) czy ktos z was jest (szczesliwym) posiadaczem ktoregos z nich? Albo czy jakis inny telefon jest godny uwagi przy kryteriach, ktore wymienilem?
Bede wdzieczny za wszystkie podpowiedzi i uwagi!
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Mam SE Arc S (sony ericsson nie sony xperia) czyli ten drugi jezeli chodzi o chronologie. Nie polecam, zwiechy, zawiasy, bledy, raporty...fajny aparat i to wszystko...
Obrazek
ODPOWIEDZ