Wszystko co związane z siatkówką !

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Klinsi64

Odp: Wszystko co związane z siatkówką !

Post autor: Klinsi64 »

no niestety nie jest to nasz pierwszy garnitur :D przede wszystkim brakuje Zagumnego...losowanie jak zawsze pod gospodarzy,żeby frekwencja była do końca :D
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Randama pisze: 3 porażki. Jesteśmy zdecydowanie najsłabszą ekipą final eight
uważam że każdy z tych rywali jest do pokonania, zwłaszcza że gramy u siebie przed dużym dopingiem polskich kibiców. Może wróci Piotrek Gruszka to wzmocni nasze prawe skrzydło. Mecze z USA,a nawet niektóre z Brazylią pokazały że możemy walczyć z najlepszymi. Ja tam wierze w naszych chłopaków i myśle że mogą powalczyć. Argentyna to niebezpieczny rywal ale jak najbardziej w naszym zasięgu, Bułgaria to samo bo bez Nikołowa i Kazijskiego pełnili by role średniaków, Włosi wygrali dość łatwą grupę ( z Kubańczykami którzy grali bez zawieszonych 3 najlepszych zawodników, czy Francuzów którzy całą LŚ grali bardzo słabo) i też są jak najbardziej do pokonania
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Na Bułgarów patent mamy, o nich się nie martwię.
Interfun 3 pisze: czy Francuzów którzy całą LŚ grali bardzo słabo) i też są jak najbardziej do pokonania
Francuzów? Chyba Włochów:P

Ja boję się Argentyny i genialnego Luciano De Cecco, który współpracował będzie z tym młodym środkowym. Z Włochami można wygrać, ale trzeba dobrze serwować.
Awans do półfinału będzie dużym sukcesem, ale na własnym boisku powinno się udać :)
anett

Post autor: anett »

W drugiej grupie będzie niezły kocioł :-D Brazylia, Rosja, USA i Kuba. O medale pewnie powalczą Rosjanie i Brazylijczycy. Pobawiłam się trochę w statystyki i z moich wyliczeń wynika, że wśród zespołów Final Eight to faktycznie jesteśmy najsłabsi. Na 12 wszystkich spotkań wygraliśmy tylko 6. Porównując: Rosja wygrała 11, Brazylia, Argentyna i Włochy po 10, USA 8, Bułgaria i Kuba po 7. Trochę słabe te nasze wyniki… ;/ Setów też najmniej wygraliśmy. Ale to tylko statystyki, które nie odzwierciedlaja gry. Coś czuję, że z grupy E wejdą Włochy i Argentyna… A my jak zwykle zadowolimy się miejscem poza podium… Liga Światowa to nie jest szczęśliwy turniej dla nas. No ale bądźmy dobrej myśli ;) Może będzie miła niespodzianka :D Chłopaków na prawdę stać na półfinały.
Klinsi64

zagrywka to element do wytrenowania widocznie naszym sie nie chce,jedynie Kurek jako tako serwuje:D
Interfun3
Kontakt:

Lamatico pisze:
Interfun 3 pisze: czy Francuzów którzy całą LŚ grali bardzo słabo) i też są jak najbardziej do pokonania
Francuzów? Chyba Włochów:P
przeczytaj dokładnie, nawias to nie przez przypadek :D
Klinsi64 pisze: jedynie Kurek jako tako serwuje:D
dobrze serwuje też Kubiak i Ruciak, Zbyszek Bartman  ma dobrą zagrywkę tylko jakoś w nie wiem czemu mu teraz ona nie idzie, z wyskoku dobrze serwuje również Jarosz, a stacjonarne Możdża i Nowakowskiego też są niezwykle cięzkie do odbioru.
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Klinsi64

czyli że wszyscy świetnie serwują? :P
Interfun3
Kontakt:

Klinsi64 pisze: czyli że wszyscy świetnie serwują? :P
w Plus lidze tak, w LŚ niestety nie :/

Obrazek
anett

Nasi mają straszne przestoje jeżeli chodzi o zagrywkę. Są mecze, że serwują świetnie, ale są takie gdzie wszystko pada albo w siatkę, albo w aut. Oczywiście u nas najlepiej serwuje Kurek, tu nie ma wątpliwości. Myślę, że na drugim miejscu jest Ruciak, a na trzecim Kubiak. Reszta niech lepiej potrenuję zagrywkę. Skoro serwisy Możdżonka, Żygadły i Nowakowskiego, a czasami nawet tych mocno zagrywających jest przyjmowana w punkt to chyba coś jest nie tak... ;/
anett

Gramy w półfinale! Jak to Kurek powiedział: "Mamy to!" :D Mecz z Argentyną był okrutny... Przegrać z rezerwowym składem przyjezdnych to byłby wstyd, aczkolwiek mało brakowało, a taki właśnie byłby scenariusz tego spotkania. Jak zagraliśmy, tak zagraliśmy. Fakt, że jesteśmy w półfinale jest teraz najważniejszy. Mam nadzieje, że Kurek zdąży zregenerować siły na jutrzejszy pojedynek z Rosją, który za pewne przegramy. Ale co tam, będziemy walczyć o trzecie miejsce ;)
Klinsi64

szczerze to Polacy nie zasłużyli na ten awans,jednakże gospodarzom pomagają ściany,a w tym przypadku sędziowie również,momentami odnosiłem wrażenie że Albicelestes nie chcą wygrać tego meczu,ale pewnie się mylę,bo się nie znam :)
Kusy

Post autor: Kusy »

sędziowanie na tym turnieju jest takie jak nasza gra czyli żenujące.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
anett

Chcieli, nie chcieli... trudno wyczuć. Dla nich Polska jest lepszym rywalem, niż Bułgaria, bo pewnie znowu się z nimi spotkamy w walce o trzecie miejsce, a że nie gramy rewelacyjnie to Argentyna zgarnie brąz...;/ Co do sędziów, to gorszych chyba nie mogli powołać... Nie tylko my dostajemy za darmo punkty. Nam w meczu z Bułgarią też kilka zabrali. Cóż taki turniej...
g0raFCI

Post autor: g0raFCI »

Gdyby nie kilka(naście) punktów przyznanych za nic, na pewno byśmy przegrali. Może i byłoby lepiej? I tak z ruskami nie wygramy...  :ban:
Gdzieś na Podlasiu leży,
Miasto Białystok zwane,
Kto się tam dostanie, ten ma przegwizdane!
Lalalalalalala,
Kto się tam dostanie, ten ma przegwizdane!
Przyjechali ludzie z miasta,
Zobaczyli co się dzieje,
Cała polska nie istnieje, Białystok szaleje...
Lamatico
Kontakt:

Troche lipa tak wygrać, ale wygrana to wygrana. Fajny mecz Kurka. Błędy z poprzednich meczów sie powielały, było trochę wiecej zaangażowania i sędziowie z nami.

Czy z Rosją przegramy. Każdy Polak przeciwko Rosjanom dodatkowo się motywuje, więc jakaś tam szansa jest, bo to w końcu Ruscy. Fajnie, że awansowali, bo tak turniej byłby już bez emocji, a można jeszcze naszym pokibicować. Podobno wiara czyni cuda:P Wczoraj byl cud nad Bałtykiem vol. 1 :D dziś vol2 ? Oby.
Klinsi64

jeśli się wyciąga z reprezentacji 4-5(Świderski) podstawowych zawodników to cudów nie ma się co spodziewać,chociaż gdyby ci którzy grają nie popełniali tak wielu prostych błędów mogłoby być lepiej...w finale typuję 3-1 dla Sbornej ;)
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

tez stawiam, ze Matuszka wygra, a my znowu zapewne 5 setow i licze na 3 miejsce :P
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
Lamatico
Kontakt:

Złego słowa za dzisiejszy mecz nie powiem na naszych. Walczyli i za to im chwała. Wreszcie była jako taka zagrywka, co cieszy. Szkoda głupich błędów. Bo tracąc punkty po bombowych zagrywkach można, a po własnej nieporadności NIE.
Rosia grała przeciętnie. Ich gra mi nie imponuje. Siłowa męska siatkówka.

Anastasi to świetny fachowiec. Gdy widzę jak się produkuje i wpaja zawodnikom, by nie psuli lekkich zagrywek, jak im tłumaczy spokojnie kolejne rozwiązania taktyczne, dyplomatycznie wprowadza duży spokój to cieszę się, że go wybrano. Swiatowej klasy fachowiec.
anett

POLACZKI mają brąz!!!!!!!!!!!! :)

POLSKA 3:0 ARGENTYNA (pocisnęliśmy na koniec turnieju)

Cóż można napisać. Zbyt wiele emocji dostarczył mi ten mecz! Niesamowita gra naszego zespołu dała nam zwycięstwo. Dziś zagraliśmy niesamowicie skutecznie. Popełnialiśmy mało błędów. Prezentowaliśmy świetną zagrywkę. Atak również był na wysokim poziomie. Blok i wyblok to również dobra strona naszego zespołu. Udało nam się wybronić wiele piłek. Dziś nie było słabego punktu w naszej ekipie. Zagraliśmy jak na medalistów przystało. Gratuluję naszym wspaniałym, brązowym medalistom! Dziękuję za dostarczenie nam tylu emocji. Były wzloty i upadki, ale cieszmy się osiągniętego wyniku. Dziś wszyscy Polacy są dumni z naszych siatkarzy!
Brązowi medaliści:
Nowakowski ♥ Możdżonek ♥ Kosok ♥ Ignaczak ♥ Żygadło ♥ Woicki ♥ Jarosz ♥ Bartman ♥ Gruszka ♥ Kubiak ♥ Bąkiewicz ♥ Ruciak ♥ Kurek ♥

Brawa dla Andrei Anastasiego! Lepszego trenera nie mogliśmy mieć :)
Klinsi64

aż tak nie przeceniałbym tego sukcesu 1.to tylko Liga Światowa 2.gdyby nie organizacja finałów nie dostalibyśmy się do ósemki 3."wylosowano" nam łatwiejszą grupę 4.szczęśliwie awansowaliśmy do 1/2 dzięki...5.2 razy pokonaliśmy Argentynę drużynę dosyć przeciętną

Ps.to tylko moje zdanie nie krzyczcie na mnie :D
solo_nerazzurri

Post autor: solo_nerazzurri »

nie awansowalibysmy bo bylismy praktycznie w grupie smierci. Mistrz Swiata - Brazylia, Mistrz Olimpijski - USA, Mistrz Europy - Polska i Portoryko - dostarczyciel punktow. A Argentyna skoro awansowala do 8 i pokonala Włochow i Bulgarow, ktorzy latwi nie sa i do tego stoczyla bardzo wyrownant boj z Brazylia, w mojej ocenie bynajmniej, nie jest przecietna :)
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!

FORZA INTER!!
Klinsi64

dzięki zajęciu 3 miejsca w finale LŚ awansowaliśmy o dwie lokaty w rankingu FIVB to dobra wiadomość w obliczu walki o udział w IO Londyn 2012...wyprzedziliśmy Argentyne i Niemców :)
Klinsi64

http://www.sport.pl/siatkowka/1,65103,1 ... orial.html kadra jednak bez banitów :P ciekawe czy w walce o IO Anastasi z nich skorzysta?
anett

I bardzo dobrze, że ich nie będzie. Mistrzostwa są dla prawdziwych zawodników, którzy nie boją się kontuzji (Zibi Bartman), mimo wieku walczą o wejście do składu (Piotr Gruszka, Sebastian Świderski), ciężko pracują i przede wszystkim chcą reprezentować kraj (cała reszta).  Równie dobrze wszyscy kadrowicze chcieliby odpocząć przed sezonem ligowym, ale Mistrzostw Europy się po prostu nie omija (wspomniałam o ME, ponieważ prawdopodobnie taki sam skład jak na Memoriał pojedzie do Czech na turniej starego kontynentu). Jak widać gwiazdeczkom nie zależy już na grze w reprezentacji... Ale uważam, że nie ma kogo żałować. Anastasi mówił w jednym z wywiadów, że jeżeli będzie okazja to skorzysta z tych zawodników. Moim zdaniem nie powinien tego robić. Skoro oni wypieli się na drużynę, to niech trener wypnie się na nich. I tak trzeba wprowadzać nowych zawodników. Skoro Andrea pracuje takim składem, to powinien go wyszkolić na świetny zespół. Wprowadzenie "wielkich nieobecnych" spowodowałoby zmiany w zespole, który jest już zgrany. Zajęli trzecie miejsce w finale Ligi Światowej, to była dla nich jak wygrana (bo wszyscy ich skreślali), a przecież zwycięskiego składu się nie zmienia. Gwiazdeczki do domu, Siatkarze na boisko.
Klinsi64

Memoriał Huberta Jerzego Wagnera już za nami.Zwyciężyli Włosi,przed Rosją,Czechami i Polską.Rywale byli dość mocni,lecz mimo wszystko ugranie tylko jednego seta przed własną,jak zwykle żywiołową publicznością to powód do wstydu.Do ME w Czechach zostało nie wiele czasu więc o optymizm trudno...
anett

Taki wynik w Memoriale to zagrywka taktyczna naszej reprezentacji :-D hehehe Teraz nikt nie będzie się spodziewał tego co zaprezentują na ME. Będzie wybuch formy :) Nasi rywale opracują taktykę pod to co zaprezentowaliśmy w ostatnich meczach, czyli pod coś słabiutkiego…, a na Mistrzostwach będzie zupełnie inna, niezawodna, fantastyczna, skuteczna  i silna Polska ;)
Tak tak… nie ma co się oszukiwać, ale ja liczę na poprawę. Jest Kurek, Kubiak, Gruszka, Jarosz, dołożyć tylko środek i będzie dobrze. Mają jeszcze 10 dni, to może wezmą się w garść.
anett

Hahahaha! Jakbym była prorokiem (patrz post wyżej) :D
Lozano się przeliczył ze swoją taktyką, która była opracowana pod dużą ilość ataków Kurka. Anastasi zrobił Niemcom małego psikusa :-D Świetny mecz biało-czerwonych. Zdziwiła mnie dobra gra Żygadły. W końcu koleś zaczął rozgrywać. Oczywiście to zasługa dokładnego przyjęcia. Z tego co pamiętam, w pierwszym secie 55% przyjęcia w punkt! Taki wynik robi wrażenie.
Igła jest wariatem, ale żeby wyprawiać takie rzeczy w obronie- rewelacja! Kubiak mega! Środkowi też nie odpuszczali tempa. Kurek to wiadomo :) Gruszka też rozegrał całkiem niezłe spotkanie. Ogólnie same pozytywy. Oby chłopcy się nie rozluźnili przed meczem z Bułgarią, która w ostatnich spotkaniach sparingowych nie spisywała się najlepiej. Wczoraj też przegrali ze Słowacją, więc bądźmy dobrej myśli. Polska musi zagrać dziś tak jak z Niemcami.
A większość wróżyła same porażki Polaków... aj.
anett

No i niestety się rozluźnili... szkoda tego meczu, bo można było go wygrać. No ale cóż... było minęło. Najjaśniejszą postacią naszej drużyny był Michał Kubiak. Może i miał małe przestoje w przyjęciu, ale nadrobił świetną zagrywką i dużą ilością ataków. Zdecydowanie numer jeden wczorajszego meczu (wśród Polaków oczywiście). Mokry parkiet nie sprzyjał, ale tu nie ma co się czepiać... przecież oba zespoły grały  w takich samych warunkach. Ogólnie nie było źle, ale zastanawia mnie forma Kurka. Mało atakuje, a to jest dziwne. Wczoraj popełnił błąd w przedostatniej akcji, w kluczowym momencie. Coś chyba jest nie tak, no ale nie wnikam. Dziś gramy ze Słowacją. Jest duże prawdopodobieństwo, że oddamy mecz, by trafić na teoretycznie słabszego rywala, z którym powalczymy w barażach. To jednak zależy od tego co zaprezentuje Bułgaria w meczu z Niemcami. Jeżeli podłożenie się ma nam dać awans do ćwierćfinału to jestem za.
Lamatico
Kontakt:

Nasi z Bułgarią źle nie zagrali. Pochwały z mojej strony dla Żygadły, pierwszy raz mi się to zdarza, fajnie rozgrywa. Dlaczego zostaliśmy pokonani? Nie mamy atakującego na tych mistrzostwach. Jeżeli Gruszka, bez bloku nie kończy arcy ważnej piłki w końcowce, to nie można wymagać zwycięstwa. Awans już jest bo Bułgaria własnie wygrała 2 seta z Niemcami, ale bez atakującego nic nie ugramy,
anett

A więc jesteśmy w ćwierćfinale! :-D Kalkulacja się czasami opłaca. System jest jaki jest, ale to nie znaczy, że skoro inni mogą z tego korzystać to my nie możemy. Jeżeli nawet dziś przegramy ze Słowacją to nie będę wieszać psów na Anastasim. Z Rosją i tak byśmy odpadli, a tak przynajmniej mamy większe szanse. Chociaż Słowacy prezentują się bardzo dobrze w tym turnieju, z wyjątkiem ostatniego meczu z Polską, w którym nie wiedzieli co się dzieje hehe

Wczorajszy mecz Polaków był o wiele lepszy niż mecz Interu :P Dobry początek, słaba druga partia, nerwy w trzecim secie, aż w końcu wygrana w czwartej partii. Coś niesamowitego! Trzecia część spotkania należała do Czechów i prawie było pewne, że trzeba będzie doprowadzić do tie breaka, a tu... wejście Kubiaka i całkowite rozbicie rywala. Dziwi mnie, że nasi południowi sąsiedzi nie wykorzystali tych pięciu piłek setowych :shocked: My mieliśmy tylko dwie, gdzie przy pierwszej to była pomyłka, ale za to druga już wykorzystana. Ze stanu 14:20 wyjść na 31:29. Da się? Oczywiście, że się da.  Nie takie kwiatki już można było oglądać. Wszyscy zawodnicy, z wyjątkiem Gruszki na plus. Wejście Ruciaka i Jarosza jak najbardziej dobre. Ale i tak najwięcej w tym meczu zrobił Kubiak. To jest gość! Wejść w takim momencie i zagrać na 100% w zagrywce, ataku i bloku  :hold: W przyjęciu może miał lekki problem, ale to już przeszłość. Dziś walczymy o półfinał ze Słowacją. Trzeba wygrać!!
ODPOWIEDZ