lekki offtop http://pokazywarka.pl/245j9i/Globus pisze:Sprawa z pod krzyża to dla mnie też jest śmiech na sali...
ogolnie temat wiary jest dla mnie zbyt powazny zeby tutaj o tym dyskutowac, wiec juz sie nie wtracam
lekki offtop http://pokazywarka.pl/245j9i/Globus pisze:Sprawa z pod krzyża to dla mnie też jest śmiech na sali...
Przy manifestacjach często dochodzi do incydentów, więc nie wiem czemu się dziwisz, że ktoś dostał pałą przez łeb? To, że nie pierwszy raz jest użycie nieadekwatnych środków do sytuacji, nie powinno Cię dziwić, tutaj chociaż im się pociski nie pomyliły;) Obrona krzyża była dla mnie chora, ponieważ za bardzo nie wiem jaki był jej cel. Kaczyński został pochowany z powodów masowej histerii w siedzibie królów, co było skandalem (nie sugeruje, że ma leżeć pod płotem, tylko już Piłsudski skalał to historyczne miejsce, a to jest miejsce, gdzie chowano władców polskiej monarchii i niech tak zostanie dla potomnych). Żałoba odbyła się, właściwie zrobiono 2 razy więcej niż powinno się, a na wszystkich świętych Jarek przychodzi do obrońców krzyża i tam oddaje hołd swojemu bratu. Przepraszam, nie rozumiem? Jednak miał leżeć z tym krzyżem pod płotem, bo tak to wygląda. Może mi wytłumaczysz ideę obrony tego krzyża bo nie rozumiem afery: zrobił ojciec harcerki, aby znicze i kwiaty na okres żałoby miały miejsce skupienia i był dodatkowy symbol, księża poświęcili... Potem chcieli go przenieść do kaplicy (księża i harcerze), aby została dodatkowa pamiątka po wypadku Smoleńskim, ale ktoś uznał, że ten krzyż tam ma stać. Pytam się, po cholerę? Argument, żeby zbudowali godny pomnik (tablicę), jest chory, bo pomniki (tablice) stawia się na miejscu tragedii. Owszem tablica w pałacu prezydenckim, czemu nie, ale nic ostentacyjnego.Globus pisze: Jak Ci co pałowali starszych ludzi? Sprawa z pod krzyża to dla mnie też jest śmiech na sali... na siłę zrobiło się w mediach z tych ludzi idiotów. Idioci i margines przyszli na manifestację przeciwko krzyżowi.

Chyba nie, bo nie czytam Gazety Wyborczej, a tym bardziej jeżeli oglądam TVN to na takim samym poziomie jak resztę stacji, czyli sięgającym zeru...pabloos6 pisze: Kachol nie za dużo się nafaszerowałeś mistrzami świata w manipulacji i przekłamywaniu Gównem Wybiórczym i TVNem ?
Rozumiem, że nie wierzysz w Boga dlatego, że mały odsetek księży to pedofile? Nie wiem czy wiesz ale Kościół jest w Polsce od łaaadnych paru lat opodatkowany więc to też nie do końca tak jak mówisz.kibix pisze: ja tam nie wierzę w boga, ani w kościół(księża pedofile, finansowanie kościoła za pieniądze publiczne itd.). porzuciłem tą wiarę 2 lata temu i wcale tego nie żałuję. a za rok jak skończę 18,będę składał apostazję.
Dla Ciebie Fronda i Gazeta Polska to faszyści????kachol pisze:Chyba nie, bo nie czytam Gazety Wyborczej, a tym bardziej jeżeli oglądam TVN to na takim samym poziomie jak resztę stacji, czyli sięgającym zeru...pabloos6 pisze: Kachol nie za dużo się nafaszerowałeś mistrzami świata w manipulacji i przekłamywaniu Gównem Wybiórczym i TVNem ?
P.S.
Nie za dużo nafaszerowałeś się faszystami z Frondy i Gazety Polskiej???

Czy napisałem gdzieś, że mam zamiar Cię ścigać??? Poza tym gdybyś był wstanie zauważyć, że napisałem to tylko i wyłącznie, na Twoją idiotyczną opinię, że jestem czytelnikiem GW i za opiniotwórcze media mam TVN, nie znając mnie w ogóle!!! Do GW mi prawie tak samo po drodze jak do GP...pabloos6 pisze:Dla Ciebie Fronda i Gazeta Polska to faszyści????kachol pisze:Chyba nie, bo nie czytam Gazety Wyborczej, a tym bardziej jeżeli oglądam TVN to na takim samym poziomie jak resztę stacji, czyli sięgającym zeru...pabloos6 pisze: Kachol nie za dużo się nafaszerowałeś mistrzami świata w manipulacji i przekłamywaniu Gównem Wybiórczym i TVNem ?
P.S.
Nie za dużo nafaszerowałeś się faszystami z Frondy i Gazety Polskiej???To może ścigaj mnie za symbol Polski Walczącej bo może to też synonim faszyzmu.

Kościelni płacą podatek zryczałtowany, zależny od ilości osób należących do danej parafii, a zwalniany z podatku jest za dochód z działalności charytatywnych, kulturowych, edukacyjnych itp itd, za normalny dochód jak na przykład (najprostszy) z rozgłośni radiowej płacą podatki. Żeby było zabawniej to muszą odliczać pewien podatek od darowizn (tak, za to co dostają na mszy odliczają podatek - z pominięciem tego co idzie na cele charytatywne czy utrzymanie zabytku) czy dochodów związanych z komercjalizacją kultu np.: opłatki, znicze, świece świąteczne czy też za dochody z sklepu z pamiątkami przy zabytkowej katedrze itp.kachol pisze: Chuchu - coś więcej o tym opodatkowaniu, ponieważ wg mnie jest zwolniony z podatku,
Prawdziwa miłość ma to do siebie, że chce się z Nią dzielić i tak jest w moim przypadku. Tak już mam, że w pewnych wartościach wzrastałem i zawsze będę im wierny a o rangę przewodnika prawdziwych Polaków się nie ubiegam. A co do manifestowanie przywiązania do Śląska, to w szeregach znajomych ze Śląska znają mnie z kolei miłości do Interu, a na tamtejszym forum "manifestuje" (jak to nazywasz) miłość do Interu tylko tam jakoś nikt mi zarzutów z tego powodu nie czyni. Dziękuję i również proponuję zakończyć.kachol pisze: Nie lubię ludzi, którzy zbyt manifestują na pokaz. Na stronie Interu manifestujesz przywiązanie do Śląska Wrocław i robisz z siebie przodownika prawdziwych Polaków. Robisz to, nie do końca wiem po co, ale to Twoja sprawa.
PW??? Z czym tym walczysz??? Nadużywasz symboli bez potrzeby.
Twoja sprawa, weszliśmy w bezsensowną polemikę, więc ją skończę, bo tylko blokujemy temat.
Chuchu - coś więcej o tym opodatkowaniu, ponieważ wg mnie jest zwolniony z podatku,

Wstyd!Kermitt pisze: Przyznam się że Biblii całej nie przeczytałem
Rozumiem że Ty tak ?Chuchu pisze:Wstyd!Kermitt pisze: Przyznam się że Biblii całej nie przeczytałem
Spokojnie, to taki ironiczny żarcikKermitt pisze:Rozumiem że Ty tak ?Chuchu pisze:Wstyd!Kermitt pisze: Przyznam się że Biblii całej nie przeczytałem
Nawet jeśli, to nie uważam bym miał się czego wstydzić.
Damiano pisze: Nie obrazajac nikogo , ale takiej zenady jak post Interisty7 dawno nie czytalem![]()

Tak myślałem, ale na tym polu nigdy nie jestem pewny, bo jest masa ludzi którzy tak właśnie uważająChuchu pisze:Spokojnie, to taki ironiczny żarcikKermitt pisze:Rozumiem że Ty tak ?Chuchu pisze:Wstyd!Kermitt pisze: Przyznam się że Biblii całej nie przeczytałem
Nawet jeśli, to nie uważam bym miał się czego wstydzić.Rozumiem, że kiepski, ale nikogo nie chciałem urazić ;]