Dziennikarski fach

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Wizard

Odp: Dziennikarski fach

Post autor: Wizard »

Nom i ja wcale tak nie twierdze :) Ale jesli chodzi o strone merytoryczna to redaktorzy najlepszego tygodnika pilkarskiego w polsce powinni miec ja jednak najlepsza :]

No, ale moze sie troche uprzedzilem ;) Chociaz tez uwazam, ze PN to najlepszy tygodnik :]
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Ja przestałem czytać PN od artykułu na temat transferów Interu, w którym napisane było że Cordoba to Urugwajczyk. Było to dobre kilka lat temu...:P
Wizard

No własnie maja czasami takie wpadki :P

Zapraszam wszystkich do lektury mojego nowego artykulu na serwisie www.futbolnet.pl

Oto dokladny link: http://www.futbolnet.pl/publicystyka/pr ... 10_80.html

Mile widziane komentarze, badz opinie tutaj na forum :-)
Pozdrawiam!
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Dobry tekst koment dodany jak zwykle (jak tylko mogę :P)

Sporo sie dowiedziałem o Eliminacjach do tego Mundialu w RPA. Afrykanie powinni faktycznie odegrać spora role na tych MŚ ponieważ już w niemczech udowodnili że potrafią grać. Brakowąło im tylko takiej dojrzałości, którą zapewne zdobęda przez te 4 lata.
Wizard

Dzieki Matico po raz kolejny!!!

Noo mi sie tez wydaje, ze Afrykanie moga powalczyc w mundialu na swoim terenie :] Juz teraz widac bylo ogromny potencjal w WKS czy Ghanie niestety ci pierwsi mieli bardzo silna grupe.

DZieki jeszcze raz za koment, a przedewszystkim opinie :-) Bardzo nawet takie drobne opinie pomagaja w dalszej nazwijmy to tworczosci ;-)
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/mo ... lm_82.html

Oto link do mojej najnowszej publikacji. Bardzo serdecznie zachecam do lektury, bo temat wydaje mi sie dosc ciekawy.

A wiec tradycyjnie zapraszam do lektury oraz komentowania :]
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Bardzo fajny artykuł :) Fanie byłoby jakby były takie pary jakie napisałeś :D Zreszta to co mysle o tym  napisałem w komentarzu :]  Pozdro.
Wizard

Nom straszna gleba by byla gdyby sie sprawdzily :] Ale wiadomo, ze w 100% to napewno sie nie sprawdza.

Dzieki za koment i opinie! :]
Wizard

I znowu nowy artykul :-)

Oto link: http://futbolnet.pl/publicystyka/wrazen ... iu_84.html

Tradycyjnie zapraszam do lektury i komentowania :]
Pozdrawiam!
Lamatico
Kontakt:

Tradycyjnie koment dodany  :-D

Bardzo ciekawie zobrazowane to losowanie. Inter,  trafił bardzo wymagającego rywala. Tak jak napisałeś gdyby dziś było rozgrywane spotkanie to Nerazzurri byliby zdecydowanym foworytem, ale w lutym jeśli wszyscy gracze Valencii sie wykurują będziemy świadkiem równorzędnej walki.

Pozdrawiam
Wizard

Dzieki Matico!
Ciesze sie, ze ktos czyta moje arty i wyraza swoje opinie :-) Pozniej przeczytam komenta bo jak pewnie zauwazyles dodaja sie z opoznieniem bo moderator musi zaakceptowac.

Co do meczu Interu to... hm damy rade :D

Tradycyjnie jeszcze raz dzieki :]
Wizard

Nikt nie dba o ten temat:P
Wiec ja musze go podbic bo spadl az na 2 strone! :P

Zapraszam do lektury mojego nowego artykulu :]

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/sl ... ek_86.html

Zachecam rowniez do komentowania!
Pozdrooooo !  :flaga33:
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/w_ ... mi_91.html

Zapraszam do lektury najnowszego artykulu :-) Mile widziane komentarze :D
Dla kibica Interu nie bedzie tam zapewne nic nowego, ale mam nadzieje, ze sie spodoba :]
Pozdro
Lamatico
Kontakt:

No powiem Ci, że z każdym kolejnym artykułem rozwijasz sie coraz bardziej jako przyszły 'dziennikarz'.

Dla nas kibiców Interu nie ma tam żadnych nowości jak to napisałeś, ale kibic, który interesuje sie którąś z innych lig może dowiedziec się o rekordach bądź co bądź bardzo ciekawej w tym sezonie włoskiej Serie A. Milan w tym sezonie no co to dużo mówić słabiutko. Bez Juventusu dziwnie ale idzie sie przyzwyczaić. inter jako jedyna drużyna w Europie chyba jeszcze nie zaznala goryczy porażki w swojej lidze i to jest imponujące osiągnięcie. Dodając do tego te serię zwycięstw z rzedy to już brak słów.

Chciałbym, abyś napisał coś o ekipie Rossonerrich i ich obecnej sytuacji w klubie. Jestem ciekaw jakbyś to zobrazował.

Pozdrawiam. Komentarz tradycyjnie. ;-)
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/za ... wa_65.html

Tutaj Matico masz link do artykulu o milanie, ale to sprzed miesiaca jest. Dlatego narazie nie bede pisal o ich sytuacji zeby mnie nie posadzono o brak pomyslow ;-)

Wielkie dzieki za komentarz i opinie! Ciesze sie, ze sie Tobie podoba.
Pozdrawiam
Lamatico
Kontakt:

Musiałem przeoczyć linka ale fajnie o takiej 'zadyszce' to można pisać. Milanowi brakuje napastnika i nie zanosi się aby jakiś klasowy snajper ich zasilił. Sam Kaka ligi nie wygra. Teraz w CL skazuje ich na porażkę z Celticem (jesli Szkoci wywiozą choćby jeden punkt z San Siro). Milan może zaczne wszystko od nowa w przyszłym sezonie bo w tym to już za wielkich szans na osiągnięcie czegokolwiek to nie mają.
Wizard

Lamatico
Kontakt:

No fajnie. Tylko mam jedno ale... Troszkę za krótko przedstawiłeś poszczególne formacje, ale tak poza tym to spoko. ]
Komentarz traduycyjnie. Dla mnie niewątpliwie objawieniem tego roku byli dwaj piłkarze Bełchatowa Garguła i Matisiak oraz jeden Wiślak Błaszczykowski. Ci trzej piłkarze są naprawde dobrymi zawodnikami. Może Leo Beenhaker nie docenia Garguły, ale moim zdaniem w oparciu o mecze towarzyskie, w których wystąpił jest to piłkarz jakiego potrzebuje Reprezentacja Polski. Łukasz gra podobnie jak niegdyś Mirosław Szymkowiak (nie wiem czy słyszeliście, ale wczoraj pojawiła sie informacja że były gracz Wisłyt zamierza w wieku 30 lat zakończyć karierę) bardzo dobrze rozgrywa piłki na skrzydła, potrafi poprowadzić grę. Mni w szczególności utkwiły jego moim zdaniem świetne prostopadłe podania do wychodzących napastników. garguła dysponuje również świetnym uderzeniem z dystansu. W reprezentacji strzelił już dwie piękne beamki z Finami i z Reprezentacją Górnego Śląska.

Moja 11 roku w Polsce:
Bramka: Boruc
Obrona (od prawej) Golański, Bąk, Cecot, Bronowicki
Pomoc (od prawej) Błaszczykowski, Murawski, Garguła, Smolarek
Atak Matusiak Chmiest
Ostatnio zmieniony 31 gru 2006, 13:02 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/pr ... _a_97.html

Zapraszam do lektury :] Mile widziane komentarze:D
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Jak dla mnie artykuł jak najbardziej oki.Przyzwoita lektura,w której można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy o występach Chievo i naszego rodzynka Kamila Kosowskiego.No ale mam kilka "ale"
Troszkę wesolutki się zrobiłem gdy przeczytałem że "Kosa" miał podbić Italie,te pojęcie chyba lekko przesadzone  :P
Nie spodobała mi się statystyki,chodzi dokładnie o remisy,porażki,wygrane,myśle że bardziej profesjonalnie było je uporządkować i dopisywać te rzeczy zamiast stosować skrótów w postaci literek.
Z początkiem akapitu 3 jest chyba coś nie tak(no chyba że źle zrozumiałem  :])
Noi literówka w imieniu autora też nie za pieknie wygląda..

Sorki że zjechałem z lekka Twój artykuł,no ale szczerze pisałem co o tym myślałem  :lol2: Myśle że każda mniejsza lub wieksza uwaga jest dla Ciebie ważna :D
Oby wiecej tak dobrych prac..

Powodzenie na dalszym szlaku dzienniekarstwa 8)
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
klusek

Post autor: klusek »

Szczerze mówiąc, artykuł taki sobie. Momentami za dużo statystyk (choć chwała Ci za ich opracowanie), za mało nakreślenia ogólnej sytuacji Kosy - gdzie grał wcześniej, jak wyglądał jego transfer do Werony, z kim rywalizuje o miejsce w pierwszej jedenastce, no i jak wyglądają jego perspektywy na przyszłość, chociażby w kontekście zimowego mercato. Bo wiesz sama informacja o tym ile Kosowski grał to trochę za mało, żeby wyciągnąć z tego jakieś wnioski. Za to całość jest opakowana w dość ładny, dziennikarski styl - widać, że nad tym pracujesz.

Mam nadzieję, że nie wyszedłem na zrzędę. :P
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/ch ... ie_99.html

Zapraszam do lektury :]

Dziekuje za poprzednie opinie.
Lamatico
Kontakt:

No tak Zamarano przysporzył nam wiele powodów do radości. Wielki zawodnik. Ja jeszcze wtedy nie interesowałem sie footballem ale przeczytałem sporo zobaczyłem wiele filmików w tamtego okresu i śmiem twoerdzić że Ivan i Luis Nazario da Lima byli wtedy najlepszymi napastnikami na świeci. Nikt im sie nie mógł równać. Co chwila rajdy czy to Ivana czy Ronaldo. Duet marzenie.

Praca jak zwykle mi sie podobała ale wolałbym, aby była bardziej obszerna w treść, bo bardzo szybko sie czyta... ale z drugoej strony może to i dobrze. Koment tradycyjnie tym razem sie nie rozpisywąłem
Wizard

Dzieki za koment :]

Hm praca moze i by mogla byc dluzsza, ale chcialem caly czas trzymac w ciekawosci czytelnika :P Niewiem czy piszac dluzej nadal praca by byla ciekawsza.
Grzybek

No dopiero dziś przeczytałem twój artykuł no i faktycznie, ciekawe ile bedziemy czekac na taki duet napastników. Zamorano .. stare czasy :D

Praca nie jest może długa, ale zawiera wazne elementy i dlatego fajnie sie ją czytało :)
Lamatico
Kontakt:

Toteż mówię, ze sie fajnie czyta i napisałem ale.... (w sensie że może lepiej że jest krótsze, bo jakby się spojżało na taką długą prace to sie odechciewa czytać)

Bravo Wizard co jedna praca to lepsza i chyba masz rację jak krótsza to zawiera konkrety a nie "owija sie w bawełnę"
Grzybek

No wsumie masz racje. Wiekszość zobaczy tylko ile jest treści od razu ich to zniechęca, wiem to po sobie czytając a raczej spoglądając na niektóre streszczenia lektur ... :)
Wizard

Ale temat podupadł w czasie mojej nie obecnosci :P Niestety nie mialem zbyt wiele czasu na forumowanie, ale teraz mam nadzieje, ze sie to zmieni. W tym czasie kilka tekstow opublikowano na futbolnet.pl . Zapraszam do lektury kolejnego, tematyka Serie A :]

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/dr ... i_127.html
Wizard

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/mi ... e_130.html

Kilka słow o aktualnej sytuacji w obu klubach z Mediolanu :]

Zapraszam wszystkich do lektury :D
Wizard

Małe zainteresowanie tematem, ale spróbuje jeszcze raz... :]

http://www.futbolnet.pl/publicystyka/or ... u_134.html