Zlatan8 pisze:
No i dzisiaj juz trzy medale.Jeden zloty (wioslarska konkurencja czworki podwojnej),srebrny(wioslarska konkurencja czworki bez sternika wagi lekkiej) i brazowy (Agnieszka Wieszczek - zapasy w kategorii 72 kg)
Musze przyznac ze ogladalem tylko pojedynek polki w zapasach bo wioslarstwo bylo za wczesnie
Dodajemy jeszcze srebro Szymona Kołeckiego, ktory bardzo dzielnie walczył... Świetny konkurs...
Złotka niestety odpadły. Chlopaki nieźle, tylko ta Brazylia znów... gdyby w pierwszym secie wygrali to byloby łatwiej... Teraz Rosja i bardzo ciężki mecz... Moze będzie powtórka z MŚ:P
No i pokonaliśmy w siatkówce dotychczas niepokonanych Rosjan ! 3-2 !! Cóż to musiały być za emocje ...niestety sytuacja w tabeli nie zmieniła się i pozostaliśmy na 3 pozycji. Zatem po wyjściu z grupy zagramy z Bułgarami bądź Włochami.
Dzisiaj licze na medal jednej z dwóch Polek w skoku o tyczce - coś czuje że będzie to brąz Moniki Pyrek , także będę trzymał kciuki za Marka Plawgo który to pobiegnie na 400 m ppł
Kolejny zloty medal dla Polski.Zdobyl go Leszek Blanik w skoku przez konia w gimnnastyce.
A co do Plawgi to wszedl do finalu z najgorszym czasem bo jak to okreslil byl zdeprymowany zlotem Majewskiego o czym dowiedzial sie z tablicy swietlnej na stadionie w czasie swojego biegu i to mu przeszkodzilo.Mial do niego o to pretensje ale pozniej dodal ze jest szczesliwy z jego sukcesu.
Sig by Kropasz Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Strasznie bym chciał, żeby nasze ekipy druzynowe które zostały w IO wywalczyły jakiś medal.. Jak wiemy nasi szczypiorniści zagraja z Islandia w kolejnej rundzie, natomiast siatkarze zagraja z Włochami. Myśle,że włochów powinniśmy odprawic.. jednak z Islandią czeka nas ciężka przeprawa, miejmy jednak nadzieje że Karol i ekipa wygraja
Takich emocji jak dzisiaj rano nie przezyłem chyba od pamiętnego półfinału z Rosją w MŚ. Ze skrajności w skrajność. 2-0 prowadzili Włosi, grając co ciekawe słabo. Imponowal mi ich sposób na Wlazłego. Dłonie ku górze wyblok i zawodnik na 9 metrze dobrywający do rozgrywającego, znakomita taktyka. Nasi wyraźnie sie męczyli, grali zrywami, co niestety przynioslo porażke 3-2 ;/ Wielka szkoda, bo moi ulubieńcy odpadli
Szkoda wielka szkoda bo szansa byla spora.Bardzo zaluje ze przy stanie 15-15 jesli sie nie myle Kadziewicz przegral walke na siatce gdy Wlazly swietnie zaserwowal i wtedy byla szansa objac prowadzenie ale niestety wtedy punkt zdobyli Wlosi i ostatecznie wygrali.To byla kluczowa sytuacja.Ale sadze ze z taka gra jaka Wlosi dzis zaprezentowali nie maja szans na medal bo Wlosi nie grali jakos wybitnie a mecz nie stal na wysokim poziomie,wiadomo dla nas byl ciekawy i emocjonujacy ale jesli idzie o poziom to nie byl najlepszy.
Sig by Kropasz Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Szkoda szkoda szkoda naszych siatkarzy..
A jeszcze bardziej mi szkoda szczypiornistów,bo bodajże od półtora roku nie przegrali z Islandią a dziś musieli przegrać- kurcze a myślałem,że powalczą o medal.. No trudno
Wczoraj świetnie zaprezentował się nasz dyskobol Piotr Małachowski i zdobył srebro!!
Nie liczyłem na medal naszych siatkarzy ,ale muszę przyznać ,ze ich gra robiła na mnie wrażenie.Szkoda orażki ,ale Polacy nie mają się czego wstydzić.O piłce ręcznej się nie wypowiem, bo żadnego meczu nie widziałem Srebro Małachowskiego solidnie mnie zaskoczyło,bo chyba po raz pierwszy usłyszałem o tym człowieku
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt, za daleko stąd do gór złotych, tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty, Co za ludzie mordują się dla paru złotych?! Krew solą tej ziemi, w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Ja natomiast ogladalem mecz szczypiornistow i jestem bardzo zawiedziony.Od momentu kiedy ogladalem(bo poczatek meczu pilkarzy recznych zajmowala koncowka meczu siatkowki) ani razu nasi nie objeli prowadzenia.Jeden z naszych graczy,nie pamietam ktory,powiedzial ze pomysleli chyba ze sa najlepsi,ze dojdą do finalu,ze byli zbyt pewni siebie...
No coz jesli to prawda to wystarczy tylko pogratulowac tej pewnosci siebie ktora przemienila sie w porazke z Islandia gdy ani razu nie moglismy zdobyc wyrowujacej bramki. No to szkoda,bardzo na nich liczylem ale niestety na trzy zespolowe druzyny ani jedna nie byla w pierwszej czworce...
Kto jeszcze moze zdobyc medal?Moze Blaszczyk,moze Kusznierewicz/Zycki?
Bardziej bym liczyl mimo wszystko na tego pierwszego ale jego tez nie mozna byc pewnym tak wiec moze byc z medalami jeszcze gorzej niz przed czterma laty.
Sig by Kropasz Thx
a dzis wyjatkowego pecha miala czworka kobiet w wioslarstwie,miejsce zaraz za podium,o kilkadziesiat tysiecznych. k2 mezczyzn mi tak nie szkoda,bo sami sobie winni,ze tak pozno zaczeli przyspieszac. nasze panie za to przegraly medal po walce przez caly dystans. nastepne dwie osady w C2 i K4 mezczyzn byly na 6-tych miejsccach,co w wypadku dwojki kanadyjkarzy jest niejako rozczarowaniem.w nadziei czekamy na kolejne konkurencje z udzialem polakow...
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
ufff.. Kto oglądał finał ten widział co zrobił Di Maria. W takim meczu, w takiej sytuacji tak strzelić - mistrzostwo świata. Naprawde bardzo dobrze zaprezentował się Di Maria na Olimpiadzie. Argentyna wygrała, ale nie napisze że bez żadnych problemów. Brawa dla Nigerii, naprawde ambitnie grali i nie byli wcale gorsi dziś od Argentyny - zabrakło szczęścia, bo napewno nie okazji. Kto nie widział bramki Di Marii to polecam aby zobaczył
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."
Niestety meczu Argentyny nie oglądałem, ale coś innego jest ważniejsze:
Dzonyy pisze:
Jeśli chodzi o naszych reprezentantów to jakoś już nie widzę szansy na medal.
A jednak Maja Włoszczowsak zdobyła srebro w wyścigu koniet w kolarstwie górskim
Może jeszcze ktoś z naszej Repry Olimpijskiej się pokusi o medal tylko już nie mam pomysłu kto..
Nasze kolarki gorskie to juz od ładnych paru lat w czołówce są. Wloszczowska w Mistrzostwach Polski z dwoma jeszcze dziewczynami tylko nie pamiętam nazwist regularnie na podium... Należało się dziewczynie...
Prosze mamy kolejny medal na Igrzyskach
Polska dwójka kajakowa: Aneta Konieczna i Beata Mikołaczyk zdobyła srebrno na dystansie 500m
O ile się nie myle to wynik z Aten został powtórzony- wówczas też zdobyliśmy 10 medali
I już koniec po olimpiadzie. Tak jak wspomniał Kowal zdobyliśmy tyle samo medali co w Atenach więc ani lepiej ani gorzej chociaż ambicji medalowych było jak zawsze dużo a co z tego wyszło wszyscy dobrze wiemy.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
Na pewno wszyscy spodziewalismy sie wiecej po tych igrzyskach.Jak dla mnie najwiekszy zawod to brak medalu dla pilkarzy recznych bo bylem prawie pewien ze go zdobeda ale niestety wystarczyla jedna slaba polowa meczu z Islandia ktora zadecydowala o porazce naszych szczypiornistow.Szkoda,wielka szkoda.Inny wielki zawod to brak jakiegokolwiek medalu dla plywakow choc myslalem ze przynajmniej dwa,trzy medale zdobedziemy.
Klasyfikacje medalowa Polska zakonczyla na 20 miejsu.Pierwsze Chiny,drugie USA a trzecia Rosja.
Na pewno duzym rozczarowaniem jest tez postawa Jerzego Sudoła ktory jak wiemy lezal pijany na trawniku w wiosce olimpijskiej z widoczna akredytacja dzieki czemu mozna bylo bez problemu rozszyfrowac kto lezy w stanie nietrzezwym...
No coz szkoda ze juz po IO ale moze za cztery lata w Londynie bedzie lepiej.
Sig by Kropasz Thx