pytam sie wszystkich zainteresowanych tematem..
Kto w obliczu zagrożenia wojną /napaścią na nasz Kraj stanie do walki z najeźdźcą???
Te pedalstwo, lewiacy i anarchiści, czy ci "źli faszyści"z ogolonymi głowami???? sami sobie odpowiedzcie na to pytanie...
Acha i nie gadajcie że UE,NATO tamto i owamto, juz raz byliśmy w sojuszach przed 1939 i jak to sie skonczyło kazdy wie..
klinsmann pisze:
InterNH,
Na dzień dzisiejszy mamy złotego i na euro jeszcze się nie zanosi, a ceny i tak w ostatnich latach wzrosły obrzydliwie... Grecja to przypadek krytyczny, ale niedawno weszła do strefy euro Słowacja, póki co nie słyszałem tam o jakichś katastrofach. Euro i tak prędzej czy później wejdzie, drugą Anglią w tym zakresie nie będziemy. Kwestia tylko kiedy, chociaż rzeczywiście chyba najlepiej będzie, jeśli jak najpóźniej.
Jeśli z ustawodawstwem tak stawiasz sprawę, to tak samo państwami suwerennymi nie są Francja, Niemcy, Włochy, Hiszpania itd. To nie jest tak, że ktoś za nas decyduje. Współdecydujemy, a to jest różnica. Tak samo jak współdecydują wszystkie pozostałe kraje członkowskie, choć nie decydują same.
W ZSRR podobno też każda "republika" współdecydowała, a jak było każdy wie.I w pełni się zgadzam, że Francja.Niemcy czy Hiszpania również nie są suwerenne.
Celem unii jest stworzenie zjednoczonej europy, gdzie wszelkie tradycje,obyczaje narodowe itd nie będą istnieć, a wszystkie kraje będą takie same.Ja chce żyć w państwie suwerennym, które może samo decydować o swoim losie.
GULI pisze:
pytam sie wszystkich zainteresowanych tematem..
Kto w obliczu zagrożenia wojną /napaścią na nasz Kraj stanie do walki z najeźdźcą???
Te pedalstwo, lewiacy i anarchiści, czy ci "źli faszyści"z ogolonymi głowami???? sami sobie odpowiedzcie na to pytanie...
Acha i nie gadajcie że UE,NATO tamto i owamto, juz raz byliśmy w sojuszach przed 1939 i jak to sie skonczyło kazdy wie..
@Minister dobrze że założyłeś taki temat trzeba rozmawiać o wartościach które dziś zostały zrzucone na margines.
Bóg, Honor, Ojczyzna!
PS. widze ze w Wlkp nie ma jeszcze brygady ONR...
A z kim miała by być ta wojna?. Pytam się poważnie?? Ja takiego zagrożenia nie widzę. No własnie ciekaw jestem czy ci łysi faszysci jak napisałeś tak ochoczo by bronili kraju. Znając życie uciekali by gdzie pieprz rośnie. Wspominasz cos o 1939 r tyle ,że to było tak dawno. Chyba nikt nie popełnił by tego samego błędu.
peter0512 pisze:
Hmmm, nie rozumiem wypowiedzi. Sam sobie przeczysz. Pociąg do Adolfa? Czyli co? tatuowanie? flagi? To są nic nie warte symbole. Gdyby Hitler żył teraz, to jego wrogami nie byli by tylko żydzi, ale także homoseksualiści, murzyni, chińczycy. Więc nie rozmumiem Cię. Mówisz, że nie podobają Ci się ciągoty do Hitlera, ale nei masz nic przeciwko homofobii i reszcie. Dla mnie ciągoty do Adolfa to właśnie te rzeczy. Nie swastyka na czole.
Nie podobają mi się ciągoty do Hitlera ponieważ zamordował 6mln moich rodaków. Nigdy też nie poparłem mordowania homosiów, murzynów czy chińczyków. Ja bym ich tylko i wyłącznie deportował stąd gdzie pieprz rośnie. Dlatego śmieszą mnie kolesie ze swastyką na klacie którzy zakładają koszulkę Polski.
@Helton- Rosja, Białoruś, Niemcy. Ostatnio nawet na Litwie są mega nastroje anty Polskie. A od tego do wojny wiele nie brakuje.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 12:50 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi
Wszystko fajnie, cieszę się, że powstała ciekawa rozmowa jednak Panowie trzymajcie się tematu.Guli fajne pytanie zadał i może ktoś z krytykujących odpowie w dość ciekawy sposób?
Helton
Prędzej uciekną tacy ludzie jak Ty, którzy siedzą i mają w dupie wszystko co się dzieje dookoła !Ci łysi jako pierwsi złapią za karabin bo mają takie same poglądy i są tak samo wychowani jak nasi dziadkowie, którzy oddali życie byś Ty mógł siedzieć i pisać tyle bzdur.Patriotyzm może zdziałać więcej niż pieniądz, niektórzy tego nie pojmują !
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 12:57 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
@ Helton zyj dalej w tej swiadomości i przekonaniu że nie ma zagrożenia...mi historia każe patrzeć z powściągliwościa na choćby naszych "dobrych sasiadów" co przytoczył Globus...
Minister pisze:
Ci łysi jako pierwsi złapią za karabin bo mają takie same poglądy i są tak samo wychowani jak nasi dziadkowie, którzy oddali życie byś Ty mógł siedzieć i pisać tyle bzdur.Patriotyzm może zdziałać więcej niż pieniądz, niektórzy tego nie pojmują !
Mój Dziadek walczył w Powstaniu Warszawskim, a na "tych łysych" szkoda by mu było nawet splunąć. Nie trzeba być prawicowcem by kochać ten kraj i za niego walczyć.
Matko widzę tu propaganda mass-mediów daje swoje efekty. Pierdoły typu że Unia Europejska nie ogranicza suwerenności można wsadzić w dział Humor. Traktat Lizboński pozbawił nas suwerenności, teraz tylko wprowadzenie powszechnej karty praw człowieka i mamy kolejny euroregion zwany dawniej Polską. Tak poza tym co wy macie z tymi "łysolami", taki durny utarty schemat żeby utożsamiać narodowców z łysymi dresami. Narodowcem może być każdy kogo celem jest Wielka Polska. Cor72z prawda nie trzeba być prawicowcem, żeby kochać ten kraj, jednak zgadzanie się na to co niesie nam "postęp" i UE taką miłość wyklucza, gdyż nie można kochać czegoś i jednocześnie godzić się na rzeczy które niosą jej zagładę. Tak jeszcze coś apropo naszej obecnej prawicy, jest to totalna porażka, jarająca się kapitalizmem i imperializmem USA (no oczywiście nie wszyscy ale zastraszająca większość). Panowie nie żadna prawica czy lewica a trzecia pozycja. Pozdrawia członek Narodowego Odrodzenia Polski.
Minister pisze:
Ci łysi jako pierwsi złapią za karabin bo mają takie same poglądy i są tak samo wychowani jak nasi dziadkowie, którzy oddali życie byś Ty mógł siedzieć i pisać tyle bzdur.Patriotyzm może zdziałać więcej niż pieniądz, niektórzy tego nie pojmują !
Mój Dziadek walczył w Powstaniu Warszawskim, a na "tych łysych" szkoda by mu było nawet splunąć. Nie trzeba być prawicowcem by kochać ten kraj i za niego walczyć.
Tak Ci powiedział? Czy to takie Twoje osobiste przemyślenie? Może wypadałoby, żeby dziadek najpierw z Nimi porozmawiał, poznał ich poglądy a później pluł za to, że mają krótko ostrzyżone włosy. Oczywiście, że nie trzeba być prawicowcem. Z tym się zgadzam.
W ogóle to grubo, że ludzie tutaj porównują dresów z pod bloku, którzy tylko chleją i nie mają w ogóle pomysłu na życie (plus skończone gimnazjum) do członków ONRu.Czyli do ludzi, którzy mają swoje cele w życiu, zainteresowania i zazwyczaj są wykształceni.. Niech żyje Wybiórcza i TefałeN niech żyje!
Celem UE nie jest stworzenie państwa europejskiego, ani wykorzenianie żadnej kultury. W każdym razie ja żadnym "kondominium", że użyję bardzo popularnego ostatnio słowa, się nie czuję. Wizja końca historii też jest dla mnie bzdurą, ale właśnie w czymś takim, co w UE nazywa się wspólną polityką bezpieczeństwa, upatruję gwarancji, że w razie wojny nie powtórzy się sytuacja z 1939 r. Ba, myślę że właśnie takie coś hamuje Rosję przed agresywnymi zagrywkami. Sporo się od tamtego czasu zmieniło, chociaż czasami mam wrażenie że niektórzy się zatrzymali w dwudziestoleciu międzywojennym, mimo że sami urodzili się później. NATO to nie Liga Narodów.
Jak ktoś porównuje UE do ZSRR to nie mamy o czym rozmawiać.
Pozdrawiam, miłej dyskusji. Idę poczytać.
Minister pisze:
Tak Ci powiedział? Czy to takie Twoje osobiste przemyślenie? Może wypadałoby, żeby dziadek najpierw z Nimi porozmawiał, poznał ich poglądy a później pluł za to, że mają krótko ostrzyżone włosy. Oczywiście, że nie trzeba być prawicowcem. Z tym się zgadzam.
Napisałem "tych łysych" w cudzysłowiu bo oczywiście nie chodzi o fryzurę (sam się strzygłem na krótko kiedyś ) tylko o ludzi z tego typu poglądami. Nie są to moje domysły, bo rozmawiam z nim dość często, opcjami typu ONR gardzi. Niech nie powstaje tutaj jakiś mit, że tylko Nacjonaliści są skłonni walczyć za swoją ojczyznę.
A polityka multikulturalizmu do czego prowadzi jak nie do wykorzenienia tradycji i kultury narodowej? Wspólna polityka bezpieczeństwa powiadasz? Ja widzę bzdurne wojny albo mające na celu pacyfikację niepokornych, tudzież wojny grabieżce o ropę, iście prawie jak Układ Warszawski. Co do porównań UE do ZSRR to zastosuje tylko jedną analogię, a mianowicie pewną dyrektywę wujcia Józefa Stalina:"Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej" czy Ci to nie przypomina działań pewnych eurotowarzyszy. Jest oczywiście wiele innych analogii ale za długo by było o nich pisać.
Tjujka,
Zastanawiam się czy wiesz czym jest wspólna polityka bezpieczeństwa i jakiej instytucji ten program dotyczy, bo mam wrażenie że mieszasz pojęcia. Idąc tym właśnie tokiem rozumowania: nie słyszałem i nie widziałem nigdy żeby wojska UE prowadziły wojny o ropę. Pijąc do "Układu Warszawskiego", też nie przypominam sobie żadnej interwencji wojsk Unii w jakimś "niepokornym" państwie członkowskim. Multikulturalizm? Polska jest państwem demograficznie jednonarodowościowym. Przynależymy od wieków do kręgu cywilizacji łacińskiej. Nie widzę jakoś zmian w tym zakresie. Jedyne, czego się obawiam, i co przenika, to kultura laicko - materialistyczna. Ale powtarzam: to są zjawiska społeczne, od Unii czy nie Unii w moim odczuciu niezależne. Dlatego choć zapewne nie zgadzamy się w wielu kwestiach, a może bardzo wielu, cieszę się, że są ludzie tacy jak Ty. Zaiste, jesteś dla mnie bardziej wartościowy niż "nowoczesny" kosmopolita.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 17:02 przez klinsmann, łącznie zmieniany 1 raz.
@ Minister
To się okaże jak naprawdę będzie. Jak to się mówi kura która dużo ryczy mało mleka daje. Rzeczywiście fajny ten patriotyzm chodzenie na marsze równości z tabliczkami ,,zakaz pedałowania''. Wiem ,że takie organizację typu ONR, NOP zajmują się też innymi ważnymi rzeczami jak np. upamiętnianiem wielu historycznych wydarzeń i właśnie z tej dobrej strony chciałbym znać te organizacje. Niewiem w jakim ty świecie żyjesz. U.E jest dla was zła tam są same pedały, wszędzie widzicie zagrożenie.Dlaczego ciągle muszę słuchać o zagrożeniach ze strony U.E. Czy nie ma chociaż żadnych plusów wejścia Polski do UE?? .Jeszcze raz ci to napisze gadasz jak moja babcia ,która słucha rydzyka czyta te gazety np. Polska. Dla mnie te media takie jak fronda, czy imperium rydzyka robią większą sieczkę z głowy niż tvny, polsaty razem wzięte.Szkoda ,że nie jest pokazane całe wystąpienie tego gen. Petelickiego bo widze tutaj tylko fragment odnoszący się do śledztwa ws. katastrofy. No i tak się zastanawiam co w tej sytuacji U.E ma zrobić przecież tą decyzję przekazania sprawy w ręce rosjan podjął Polski rząd. Więc U.E. w tej sytuacji nie ma nic do powiedzenia. Choc moim zdaniem ta decyzja była zła no , ale co do tego ma U.E. to niewiem. No i też zgadzam się własnie tych których energia rozpiera jak najszybciej do wojska.
PS. Mam nadzieję ,że cię nie uraziłem
@globus
A tego to nie rozumiem dlaczego każdy nasz sąsiad z natury musi być podejrzany. To co pisze globus można też w inną stronę obrócić np. Jak może się poczuć Niemiec ,który słucha takich antyniemieckich poglądów. On też tak na dobrą sprawę może się poczuć zagrożony. I potem się dziwić ,że wciąż my jako Polacy jesteśmy nie szanowani. Najbardziej zagrożony wojną to się czułem podczas wystąpienia prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Gruzji. Jeszcze kilka takich wystapien a naprawdę szykowalibyśmy się do wojny.
Dzięki za słowa uznania. Co do interwencji to można pod to podciągnąć interwencje w Kosowie. Innym przykładem usunięcia niewygodnego płk. Kaddafiego z Libii przez wojska m.in niektórych państw UE. Dawniej blok wschodni też miał wspólną politykę bezpieczeństwa przestrzeganą za pomocą właśnie Układu Warszawskiego. Co do kręgu cywlizacji łacińskiej to niestety wartości będące podstawą tejże cywilizacji ulegają zapomnieniu i są wypychane przez, wspominaną też przez Ciebie, kulturę laicko-materialistyczną, którą popiera też UE. Wystarczy wspomnieć aferę krzyżową we Włoszech albo reakcję na nową konstytucję Węgier, gdzie tylko uznali dominację religii katolickiej w kraju, oraz że małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny. Dostali za to dość ostrą reprymendę od dygnitarzy unijnych, jakoby wolne państwo powinno skonsultować własną konstytucję z władzami unijnymi. Pokazuje to też do czego dąży UE. Narazie na tylko tyle argumentów czas mi pozwala ale myślę że tu inni koledzy uzupełnią mój tok argumentacyjny.
tak przyglądam się z boku całej tej dyskusji.. i dziwi mnie jedno, skąd taki nacjonalizm i "nienawiść" do innych narodów u kibiców drużyny nie dość, że zagranicznej, to jeszcze o nazwie internacionale.... Fundamentem klubu jest odrzucenie uprzedzeń w stosunku do innych narodowości.... to tak nawiasem mówiąc
cor72z pisze:
Napisałem "tych łysych" w cudzysłowiu bo oczywiście nie chodzi o fryzurę (sam się strzygłem na krótko kiedyś ) tylko o ludzi z tego typu poglądami. Nie są to moje domysły, bo rozmawiam z nim dość często, opcjami typu ONR gardzi. Niech nie powstaje tutaj jakiś mit, że tylko Nacjonaliści są skłonni walczyć za swoją ojczyznę.
Wszystko w porządku. Ale zwróć uwagę na to, że ja również do końca nie jestem przekonany do takiej czy innej opcji jak ONR ale potrafię ich docenić za patriotyzm. Nie śmiałbym nazwać prawdziwego patrioty "spluwaczką". W Powstaniu Warszawskim walczyła również AL która miała poglądy lewicowe i tych ludzi również należy szanować. Nikt nie wiedział o tym, jak będzie wyglądała Polska po wojnie. Liczyła się tylko wojna z okupantem niemieckim.
@Helton- zwróć uwagę na to, że my nie jesteśmy nigdy agresorami w stosunku do niemieckich świń. Wręcz przeciwnie... to oni Nas atakują nawet teraz we wszelaki sposób wykorzystując każdego politycznego dupowłaza w Naszym rządzie. Co do ingerencji ŚP. Lecha Kaczyńskiego w Gruzji to również byłem sceptyczny. To nie była Nasza sprawa w żadnym aspekcie a media umiejętnie mydliły Nam oczy, że tylko Rosja w tym konflikcie jest "bee" co później zostało obalone przez międzynarodowe komisje badające ten konflikt.
Niezależna międzynarodowa komisja powołana do zbadania konfliktu w Gruzji, składająca się z europejskich ekspertów w dziedzinie wojskowości, prawa i historii sporządziła raport sponsorowany przez UE i opublikowany 30 września 2009. Raport konkluduje, iż wojna została rozpoczęta atakiem Gruzji, który był niezgodny z prawem międzynarodowym. Dalej raport stwierdza, że gruziński atak poprzedzony był miesiącami prowokacji i obie strony gwałciły wtedy prawo międzynarodowe. "Ostrzał artyleryjski Cchinwali (stolicy Osetii Południowej) przez gruzińskie siły wojskowe nocą z 7 na 8 sierpnia 2008 stał się początkiem zbrojnego konfliktu na dużą skalę.", stwierdza raport. Potem dodaje: "Powstaje pytanie, czy owo użycie siły (...) było uzasadnione w rozumieniu prawa międzynarodowego. Otóż nie było."[76] Raport stwierdza dalej, że zarzuty Gruzji, iż miało miejsce rosyjskie militarne wtargnięcie na dużą skalę na teren Południowej Osetii przed wybuchem wojny, nie mogło być "wystarczającym uzasadnieniem", chociaż, przyznaje raport, fakt ten był sprzeczny z prawem międzynarodowym. "Co więcej, kontynuowane po zawarciu porozumienia o zawieszeniu ognia, działania niszczycielskie, nie są w żaden sposób usprawiedliwione."
Helton
filmik miał uzmysłowic to, że generał twierdzi,że jesteśmy zagrożeni w razie ataku.Nie miał nic wspólnego z UE!Ktoś tam w którymś poście pisał, że niby kto nas ma zaatakowac?Więc wrzuciłęm filmik ukazujący, że taki człowiek jak generał mówi o takich ewentualnościach więc ironiczne pytanie kto nas zaatakuje jest nie na miejscu.
Ja nie chcę byc tu w żadnym wypadku mądrzejszy od wszystkich i negowac wszystko z czym się jawnie nie zgadzam, jednak nauczony jestem słuchac mądrzejszych od siebie a za takiego z pewnością uważam JKM.Rzucacie przykładami o UE i szczerze Wam powiem, że nie chce mi się w "walce" z Wami cytowac słów tego człowieka, każdy ma internet Youtube są materiały z jego wykładów i po obejrzeniu ich dalej uważajcie, że Unia jest cacy.
Co do Unii to daleko szukac nie musimy, sam traktat lizboński pokazał do czego dąży Unia!Prawo konstytucyjne RP stało się mniej wartę jak UE!Śmiech na sali!
rsbolewski-było to już poruszane w innym temacie..dowiedz się jakie jest dokładne znaczenie słowa nacjonalista a będziesz wiedział o co chodzi, jak nie to Ci odpowiem.pzdr
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 19:54 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
Tjujka,
kijem Wisły nie zawrócisz. W Europie mamy teraz dominujący typ Homo economicus. Dla okresów pokoju i względnego dobrobytu charakterystyczne są tego typu zjawiska. Wartości cywilizacji łacińskiej u wielu schodzą na drugi plan, to fakt. I podejrzewam że bedą schodzić dalej. Jak to w dziejach bywa, zapewne skończy się jakimś społecznym tąpnięciem. Ale oby nie wojną, bo każda jest zła. Wojna nie jest dobrym rozwiązaniem tego problemu. Ja twierdzę, że UE jest w stanie zapewnić pokój, przynajmniej na gruncie Wspólnoty, i jest w stanie członkom wspólnoty zapewnić bezpieczeństwo od zewnatrz (Kosowo w UE nie jest, z tego co mi wiadomo, a operacja przeciw Kadafiemu nie była prowadzona pod auspicjami UE, ale NATO). I podobnie jak Minister, nie zmierzam do walki z czyimiś racjami.
Minister,
A ja mam zwyczaj słuchać mądrych ludzi, ale nie ślepo i używać też własnego rozumu do analizy rzeczywistości. Przeczytałem kiedyś obszerny wywiad z JKM i od tamtego czasu już nie czytam jego tekstów i wywiadów. Ale nie ma co rozwijać tego tematu, bo JKM jest niewątpliwie na tyle barwną postacią, co mu oddaję, że zrobimy offtop na 15 stron. Nie widzę sensu. Natomiast w temacie: przewinął mi się przed oczyma Twój opis pod postami. I o ile to zdanie o pedofilach tylko poruszyło, bo są to osoby niewatpliwie zasługujące na najsurowsze kary, choć nie takie, to nie widzę żadnego powodu żeby zaganiać gejów do obozów pracy, a tym bardziej za to, że są gejami, a tak wynikałoby z opisu. Napisałes wyżej o przywiazaniu ONR do wiary. Masz na myśli katolicką? Czy jakąś inną? Bo jestem praktykującym katolikiem, a czegoś takiego zwyczajnie nie da się zaakceptować.
ONR samo w sobie stawia pewne wartości wiary jako szczególne, i uwzględniają je w swojej deklaracji, ja mimo wszystko jestem ateistą i jakoś mam się dobrze.UWAGA teraz wszystkich zaskoczę, w ONR można spotkać również osoby lekko odchylające się w lewo!!Konkretnie nie w moim regionie ale można.Co do używania swojego rozumu jak najbardziej się zgodzę, ale czy ja gdzieś nakazałem jego braku używania?Ty ze zwykłego zdania wyciągasz i uwypuklasz to co tylko Tobie pasuje!
Przyczepiłeś się mojego podpisu.To ja mam do Ciebie pytanie na które sobie sam odpowiem:Wolisz kobiety czy coś innego?Zapewne kobiety.Homoś lubi kobiety czy coś innego?Odpowiedź:mężczyźni.Pedofil lubi kobiety czy coś innego?Odpowiedź:dzieci.Zoofil lubi kobiety czy coś innego.Odpowiedź:zwierzęta.Więc czym się różnią te wszystkie postacie z wyjątkiem Twojej *"normalności",a mógłbym wymieniać dużo,dużo więcej.Więc nie wyjeżdżaj mi tu z **pedałami czy innymi zboczeniami, bo to jest jedno i to samo zboczenie, które należy leczyć.Pedofil zły?Oj tak bardzo zły,ukarać, wykastrować zły, zły, zły!Pedał?Oj,człowiek jak każdy inny..idźmy do przodu, świat idzie do przodu, my idziemy do przodu, nowoczesna Europa!!Zboczenie jak zboczenie.
Legenda:
*normalność-wydaje mi się, że dla Ciebie związek mężczyzny z kobietą jest czymś normalnym..?
**pedał-nie gej, bo gej sobie jest żyje, nie obnosi się ze swoim zboczeniem.
Oooo i ciekawi mnie fragment Twojego pierwszego zdania.Tzn.jego druga część "używać własnego rozumu do analizy rzeczywistości" to odpowiedz mi jaka jest ta Twoja rzeczywistość?W jakich barwach się maluje?Przepraszam, że łapie za słówka.
Z jednym się zgodzę, JKM jest nie tyle co barwny ale również kontrowersyjny.Niewątpliwie jest człowiekiem niezwykle wykształconym i mądrym, aczkolwiek nie zawsze zachowuje się jak prawicowiec z czym tak bardzo się obnosi, często pozwala sobie na różnego rodzaju odchyły co wiąże się z tym, że raz jest po prawej, żeby za chwile być po środku całego zgromadzenia!On jako głowa państwa raczej by się nie odnalazł ale jako człowiek pomagający w reformach, niewątpliwie by pomógł!
PS.Późno jest jak cholera, więc jutro nie czepiać się o byle co.
a geje do obozów pracy!"
Z Twojej pierwszej wypowiedzi nt. JKM wynikało że uważasz to, a to, a to, bo masz zwyczaj słuchać mądrych ludzi, a taką jest wg Ciebie JKM. Wniosek logiczny: jak JKM powiedział tak, to ja mu wierzę, bo jest wykształconym i mądrym czlowiekiem. Toteż chciałem przekazać niżej, że czyjeś gruntowne wykształcenie nie jest dla mnie w każdym przypadku gwarantem absolutnej prawdy jego wywodów. Nic nie uwypuklam, odpowiadam na to co piszesz.
Nie wydaje mi się żeby obóz pracy był dobrym miejscem na leczenie kogokolwiek z czegokolwiek.
Pytasz mnie jak widzę rzeczywistość, a tymczasem piszę o tym od kilku postów. (???)
Minister pisze:
Przyczepiłeś się mojego podpisu.To ja mam do Ciebie pytanie na które sobie sam odpowiem:Wolisz kobiety czy coś innego?Zapewne kobiety.Homoś lubi kobiety czy coś innego?Odpowiedź:mężczyźni.Pedofil lubi kobiety czy coś innego?Odpowiedź:dzieci.Zoofil lubi kobiety czy coś innego.Odpowiedź:zwierzęta.Więc czym się różnią te wszystkie postacie z wyjątkiem Twojej *"normalności",a mógłbym wymieniać dużo,dużo więcej.Więc nie wyjeżdżaj mi tu z **pedałami czy innymi zboczeniami, bo to jest jedno i to samo zboczenie, które należy leczyć.Pedofil zły?Oj tak bardzo zły,ukarać, wykastrować zły, zły, zły!Pedał?Oj,człowiek jak każdy inny..idźmy do przodu, świat idzie do przodu, my idziemy do przodu, nowoczesna Europa!!Zboczenie jak zboczenie.
Legenda:
*normalność-wydaje mi się, że dla Ciebie związek mężczyzny z kobietą jest czymś normalnym..?
**pedał-nie gej, bo gej sobie jest żyje, nie obnosi się ze swoim zboczeniem.
Z tym, że homoseksualista będzie uprawiał seks jedynie z innym dorosłym i w pełni świadomym osobnikiem tej samej płci, co nie tyczy się pedofilii i zoofilii gdyż to jest wykorzystywanie. Jeśli 2 dorosłych facetów ma ochotę się pobawić w doktora to niech się bawią, są wolnymi ludźmi i nic nam do tego. A mówienie damskim głosem, noszenie jaskrawych i obcisłych ciuchów i robienie "czajnika" nie uważam za tak straszną zbrodnię żeby ich do obozów pracy wysyłać. Co innego organizowanie parad z gołymi tyłkami bo to już może u wielu ludzi wywoływać niesmak (choć o dziwo media są bardziej zniesmaczone marszem z polską flagą w święto niepodległości).
No i czepianie się o byle co, choć miało być bez tego: jak już rozróżniasz homoseksualistów na gejów i pedałów w taki sposób to może i w podpisie powinieneś zmienić gejów na pedałów
Globus pisze:
@cor72z- daj im palec to będą chcieli całą rękę tak jak na zachodzie. Dewiacje takie jak pedalstwo należy zwalczać w zarodku a nie dawać im praw itp.
Ja nie mówię o dawaniu im praw, mówię tylko, że wtrącanie kogoś do obozu pracy za orientację seksualną to spora przesada.
Globus pisze:
@cor72z- daj im palec to będą chcieli całą rękę tak jak na zachodzie. Dewiacje takie jak pedalstwo należy zwalczać w zarodku a nie dawać im praw itp.
Ja nie mówię o dawaniu im praw, mówię tylko, że wtrącanie kogoś do obozu pracy za orientację seksualną to spora przesada.
Więc jaką politykę powinno się wobec Nich prowadzić? Leczyć? Czy zezwalać na parady, związki, adopcje?
Bo oni cały czas chcą coraz więcej. A na zdrowych ludzi mi nie wyglądają.
Zostawić w spokoju? Każdy chce coraz więcej ale nie każde żądania się spełnia, to naturalne. Aż tak bardzo przeszkadza Ci homoseksualista żyjący własnym życiem, że byś go kazał wytropić i wsadzić do obozu? Orientacja seksualna to nie jest wybór, a dla wielu to i tak ogromny dramat osobisty bo wystarczająco ciężko mają w starciu z własną rodziną i przyjaciółmi. I nie mówię tu o krzykaczach typu Biedroń tylko o zwykłych ludzi nie mających wpływu na to co ich pociąga.
cor72z pisze:
Zostawić w spokoju? Każdy chce coraz więcej ale nie każde żądania się spełnia, to naturalne. Aż tak bardzo przeszkadza Ci homoseksualista żyjący własnym życiem, że byś go kazał wytropić i wsadzić do obozu? Orientacja seksualna to nie jest wybór, a dla wielu to i tak ogromny dramat osobisty bo wystarczająco ciężko mają w starciu z własną rodziną i przyjaciółmi. I nie mówię tu o krzykaczach typu Biedroń tylko o zwykłych ludzi nie mających wpływu na to co ich pociąga.
Ludzi chorych powinno się leczyć.