RASIZM NA STADIONACH

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Ljarro »

owszem mi imponuje jeżeli ktoś staje w obronie Swoich barw ,to znaczy że mu zależy.Ty zapewne nie przejechałbyś Polski wzdłuż i wszeż tylko po to aby obejżec mecz Swojej drużyny.Nie zrozumiesz tego jeżeli nie pojedziesz nigdy na wyjazd,jeżeli nie chodzisz na mecze
Chyba niezbyt dużo rozumiesz. Staje w obronie swoich barw - jakie to są jego barwy?? Gosc idzie na mecz tylko po to zeby komuś wpieprzyc, mylisz pojęcia. Na mecze chodzilem nie raz i jakos nie czułem potrzeby napierdzielania sie z kim popadnie. Własnie w tej angielskiej lidze na która tak najezdzasz wszyscy stają w obronie swoich barw, ale nie za pomocą piesci czy nóg, tylko za pomocą tego co wiedzą o druzynie...
wole mieć Polską atmosfere czyli race,kartoniady,sektorówki,flagi i głośne śpiewy niż typowo angielski piknik
He ?? Ogladales kiedys mecz angielskiej ligi ?? Jaki piknik ??
A JAK WAM SIĘ NIE PODOBAJĄ PRZEKLEŃSTWA NA MECZACH TO PRZEŻUĆCIE SIE NA SIATKÓWKE
Chodzi o to ze takie półmózgi nic innego nie mogą wymyśleć, nie o sam fakt przekleństw...
I jeszcze rada wyjebcie wszystkich dresów to na mecz przyjdzie 1000 wąsów i właśnie TY
Tak, tak, najlepszym na to przykładem są zachodnie ligi,
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Marek »

Ja tylko nadmienie że Angielscy chuligani są w czołówce europejskiej i nie są uważani za takich tylko dlatego że znają się na Swojej drużynie,a wręcz przeciwnie,zasłużyli Sobie na to miano czymś zupełnie innym.
Domyślam się ze mało wiesz co się dzieje w świadku kibicowskim na wyspach.Dużym plusem dla Nich są churalne śpiewy oraz mocna ekipa hools.A Ci którzy chcą "komuś wpieprzyć" zazwyczaj jadą na drugi kraniec Polski (zrobiłbyś coś takiegoi dla Swojej drużyny?) po to by pokazać jakich dany klub ma kibiców i Oni to robią nie tylko aby się awanturować ale żeby pokazać kibicom innych drużyn,że powinni Ich szanować i sie z Nimi liczyć.To kibice są wyznacznikiem wartości samej nazwy klubu.Piłkarze się zmieniają,działacze też ale zawsze przy nazwie Widzew,Legia czy Ruch ludzie będą sobie kojarzyć że ten klub to jest tradycja i ma oddanych kibiców.Są też ludzi którzy lubią awantury.Myślisz że Oni to robią dla zabawy?Oni to robią by Ich klub był szanowany,walczą nie dla Siebie ale w imię klubu.

Oglądam mecze ligi angielskiej co tydzień.Jak wcześniej nadmieniłem churalne śpiewy i to wszystko.Chodziło mi głownie o oprawe meczu.

Te półmuzgi są z klubem na dobre i na złe,a że ubliżają innych to sprawa nienawiści do rywala.Jeżeli ktoś Cie mocno zdenerwuje to zapewne bluzgasz Go pod nosem (lub nie pod nosem) często używając różnych przekleństw,to chyba jest naturalne.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Domyślam się ze mało wiesz co się dzieje w świadku kibicowskim na wyspach.Dużym plusem dla Nich są churalne śpiewy oraz mocna ekipa hools
Piszesz, ze malo wiem a potwierdziles moje wczesniej napisane słowa. Poza tym jezeli dla Ciebi istotą kibicowani są race i kartoniady to znowu nie mam pytań.
.Jak wcześniej nadmieniłem churalne śpiewy i to wszystko
Dla wiekszosci normalnych ludzi to wystarczy.
zrobiłbyś coś takiegoi dla Swojej drużyny?
Jasne ze bym zrobil, pojade na drugi kraniec Europy zeby zobaczyc swoją druzyne.
Te półmuzgi są z klubem na dobre i na złe,a że ubliżają innych to sprawa nienawiści do rywala
No super, jacys gówniarze 15 letni idą na mecz pierwszy raz w zyciu i od razu wrzucają przeciwnikowi mimo że nawet nie wiedzą dlaczego. To tak samo jakby cała Europa wrzucała do tej pory Niemcom za IIWŚ mimo że większość jej ludności nie wie o niej nic.
Oni to robią by Ich klub był szanowany,walczą nie dla Siebie ale w imię klubu.
A co z druzynami których kibice sie nie napieprzają, a mimo to są szanowane?? Tak w ogole to tylko w światku tych pseudo kibiców dany klub po awanturze jest bardziej lub mniej szanowany. Ludzie idący na mecz w zupełnie innym celu, mają swoje zdanie, nie zastanawiają który klub jest szanowany a który nie.
MiRas.
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: MiRas. »

nie możesz oceniać atmosfery na Niemieckich stadionach po jednym meczu.Szczególnie w niższych ligach są częste awantury a zdarzają sie także w bundeslidze.I zapewniam Cie że na większości meczy nie do pomyślenia byłoby wspólne picie piwa.Jeśli nie wiesz jak jest to wysnuwaj takich wniosków.Na Zagłębie Sosnowiec jeździ (na wyjazdy) pewna staruszka ok 70 lat z szalikiem i nigdy nikt jej nie uderzył i nietrafne było Twoje sformułowanie o babci która by dostała w ryj.Jesteś kolejnym który przedstawia kibiców w złym świetle(bryluje w tym stacja TVN).Tylko dlatego przychodzi na mecze piłkarskie coraz mniej ludzi bojąc się że stanie im sie krzywda,a to jest nieprawda stadion są teraz bezpieczne.Chyba że jedziesz na wyjazd a to jest inna sprawa.
A JAK WAM SIĘ NIE PODOBAJĄ PRZEKLEŃSTWA NA MECZACH TO PRZEŻUĆCIE SIE NA SIATKÓWKE
I jeszcze rada wyjebcie wszystkich dresów to na mecz przyjdzie 1000 wąsów i właśnie TY
Stadiony są teraz bezpieczne? Pozwól, że zostawię to bez komentarza, bo ja mam co do tego zdanie odemienne o 180 stopni...

A gdyby ode mnie zależało wywalenie dresow, to wierz mi, że oni dawno mają bana na stadiony...

A, że przedstawiam kibiców w złym świetle? A co chcesz od tego, kiedy wchodzę na mecz drugiej ligi i na dzień dobry za przeproszeniem muszę spierdalać nie widząc nawet drużyn, bo idiotom zachciało się mieć tzw. "sztamę" z Widzewm i bez przyczyny najechali na ŁKS :?: I może ich za to jeszcze będę chwalił, że o mało krzesłem w morde nie zenbrałem za to, że przyszedłem sobie na mecz :?: Jeśli Twoim zdaniem obrona barw drużyny to najazd na kibiców innej przy stanie 2:0 dla swoich to rzeczywiście słuszna obrona... może dresikó nazwiamy jeszcze RYZERZAMI DOBRODUSZNYMI XXI WIEKU? Bo nie dość, że płacą za bilety (nie wnikajmy skąd mają na to hajs, bo to oczywiste) to jeszcze "oddają życie" za swój klub...

A jeśłi nie byłeś na meczu Bundesligi, czy Eredivise to nie mów, zebym nie oceniał atmosfery po jednym meczu... bo jeśli oceniam mecz klubów, które nie przepadają za sobą, a to dlatego, ze z VFL poszło wielu świetnych piłkarzy do Arminii (z Buckley'em na czele, który w tym meczu jeszcze strzelił Bochumczykom bramkę) i byławo kilka ekscesów w przeszłośći , a widzę stosaunki kibiców do tylko mogę przypuszczać, jakie są stosunki w meczach drużyn zaprzyjaźnionych, mających sztamę, ktorą nie zdobywa się w postaci lania innych jak w naszym wypadku, na naszych paskudnych stadionach...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Poza tym odeszliśmy od tematu.

Jak @Marek wytłumaczysz fakt rzucania bananów czarnoskórym piłkarzom, przez tych właśnie "wspaniałych jezdzacych za swoją druzyną kibiców" i innego rodzaju ubliżanie im. Udowodnienie kto jest silniejszy, czy co? Bo tutaj to już w ogole nie widze powodu takiego zachowania.
Szycha

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Szycha »

To jest czysty debilizm .... Przykład : Najpierw gdy Oli grał w lidze polskiej rzucali w niego banany, a gdy zapewnił MŚ po 16 latach stał się prawie czarnym Bogiem dla ludzi, którzy kiedyś traktowali go jak niższą rase :!: :| Oczywiście nie wszyscy mowa tu o bardzo małym procencie idiotów z naszego pięknego kraju ... :/
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Ljarro: nie wiem co ta "@" oznacza przy moim imieniu ale mniejsza z tym.
Napisałem tylko i chciałem podkerślić że w Anglii wcale nie jest tak kolorowo jak niektórym się mogłoby wydawać,owszem jest tam mało awantur ale są.Dla mnie istotą kibicowania jest oddanie dla drużyny(a najbardziej cenie wyjazdy) a ci którzy przygotowują oprawę spotkania są najlepszym przykładem tego że Im zależy.Oczywiście zgadazam się z tym co napisałeś o 15 letnich gówniarzach.Popieram.
Podaj przykłada klubu który się nie "napieprza" i jest szanowany?
I jeszcze tak aby nie przedłużać zbędnej polemiki.Szanuje Twoje przekonania,podobnie jak i Mirasa,ale każdy ma Swoje zdanie na ten temat.Ja nie przekonam Cie do Swoich racji ani Ty nie przekonasz mnie do Swoich.
Miras:Nie podoba mi się to że uważasz iż kibice mają pieniądze z "drugiej ręki" czyli poprzez lewe interesy.Wcale tak nie jest.Wielu chuliganów ma stałą pracę,wielu z Nich to są studenci,magistrzy itd.Nie wiem czy wiesz ale po tych ekscesach zatrzymano 1 dziewczynę:) oraz kibiców z Łodzi policja okradła,zabierając Im pieniądze,komórki i inne cenne rzeczy.To było tak raczej na marginesie.Swoje przypuszczenia wysuwam na podstawie (i wcale nie muszę być na meczu ligi zagranicznej) opisów poszczególnych meczów i zdjęć w poszczególnych ligach.Wiem mniej więcej co się dzieje nastadionach Europy w każdej kolejce wiem również jeśli są jakieś awantury i na tej podstawie wysuwam wnioski że wcale na tych stadionach nie jest tak jak to opisujesz.Nie neguje tego co napisałeś o świetnej atmosferze na meczu na którym byłeś ale to nie jest powód aby napisać że w Niemczech jest bezpiecznie,bo wcale tak nie jest(szczególnie niższe ligi).Wiadmo że jest tam bezpieczniej niż w Polsce ale też to co się dzieje za granicą nie jest tak widoczne jak u nas.Jeżeli w Polsce jest awantura Ruch-Łks to wszyscy o tym wiedzą ale jeżeli podobna jest w Niemczech to prawie nikt o niej nie wie.

Uważam że rzucanie bananów w czarnoskórych piłkarzy nie powinno mieć miejsca.Ale wydaje mi się ze jest to już przeszłość.Ostatnimi czasy nie słyszałem aby były podobne przypadki również jeżeli chodzi o obraźliwe śpiewy skierowane do Tych piłkarzy.Kilka lat temu właśnie za sparwą skinheadów którzy byli bardzo liczni na polskich stadionach miały miejsca podobne przypadki: -rzucanie bananów i pomarańczy przez Zagłębie L. w Olisadebe
-pobice na boisku czarnoskórego piłkarza przez kibiców Jagielloni

Co do dresów to może ktoś z Was był na meczu Poska-Anglia?MOże ktoś z Was przyglądną się kibicom angielskim?Wniosek jest jeden Ci którzy są uważani za dresów stanowili tam 50% ekipy czyli to znaczy że powinniśmy Ich nie wpuszczać,ale przecież to są przykładni Angole,Oni i dresy,kto by pomyślał.Podobnie jest na angielskich stadionach.

To jest mój światopogląd i jedni mogą się z nim zgodzić inni nie,podobnie jest w Waszym (Miras,Ljarro).Macie Swoje racje których ja nie zmienie,nawet nie chce Ich zmienić po prostu wyrażam swoje zdanie na dany temat.Jednemu podoba się białe ,innemu podoba sie czarne!
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Na wielu forach znaczek "@" przed nickiem oznacza, że zwracasz sie właśnie do tej osoby.
klubu który się nie "napieprza" i jest szanowany
A choćby tak Ac Milan :P
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Ac Milan?! Chodziło mi raczej o Polske.Ale to co napisałeś wcale nie jest prawdą.Tifosi Milanu przewyższają jeżeli chodzi o bojowość Inter co nie znaczy że są w czołówce.Milan jest średniakiem jeżeli chodzi o te aspekty,ale też nie jest tak że się nie napieprzają.We włoszech jest taki system kibicowania że nie ma podziału na chuliganówi i ultras,tam każdy robi oprawę meczu i każdy potrafi stanąć do walki jeśli trzeba i tak też jest z kibicami Milanu. Czołówka to wiadomo:Brescia,Atalanta,Napoli,Lazio,Roma.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

No dobra, to teraz powiedzmy inaczej. Taki Groclin, Amica czy choćby Górnik Łęczna. Ja szanuje te drużyny, mimo ze nie mają takich "wspaniałych kibiców". Dla normalnych ludzi chodzących na mecz nie liczy sie to, której drużyny kibice potrafią sie dobrze napieprzac, liczy sie to tylko wtedy gdy idą na mecz z taką drużyną i nie wiedzą czy wrócą z niego cało.

A i ostatnio wiecej slyszalo sie o kibicach Interu niż Milanu.
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Ja ze swojej strony życze Tym klubom szybkiego spadku do 2 a później do 3 ligi.Co do Interu było głośno ale głównie za sprawą Livorno z którym grali na wyjeździe.To LIvorno awanturowało się z policją na stadionie jak poza nią.Ja tylko nadmienie to co wcześniej.W Interze jest duże ugrupowanie ludzi skrajnie prawicowych ale Oni za bardzo sie nie afiszują na meczech co Wam zapewne odpowiada.
Z mojej strony to tyle na temat "Rasizmu na stadionach" nie będe już ripostował chyba że będe miał coś do wniesienia w tym temacie.
Ljarro:lubie polemike ale ta do niczego nie prowadzi tak więc z mojej strony koniec.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Chodziło mi też o wydarzenia na San Siro sprzed dwóch chyba lat, podczas meczu z Atalantą.

Na koniec dodam jeszcze, że gdyby nie bylo rasizmu w ostatnich czasach na polskich stadionach, tak jak twierdzisz, to by nie powstawały organizacje mające mu przeciwdziałać.
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Powiedz gdzie napisałem że nie było rasizmu? Napisałem wrecz przeciwnie że był i to bardzo mocno rozpowszechniony.Nawet podałem przykłady.Napisałem również że coraz bardziej zanika za sprawą wykruszania sie ludzi skrajnie prawicowych na stadionach.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Bardzo prosze:
Ale wydaje mi się ze jest to już przeszłość.Ostatnimi czasy nie słyszałem aby były podobne przypadki również jeżeli chodzi o obraźliwe śpiewy skierowane do Tych piłkarzy
Marek

RASIZM NA STADIONACH

Odnosiło się to do rzucania przez kibiców bananów w strone piłkarzy,a nie samego końca rasizmu na stadionach.Napisałem również że jest coraz mniej przyśpiewek dotyczących czarnoskórych piłkarzy bo to jest prawda.Rasizm obecnie ogranicza sie w większości przypadkach do wywieszenia krzyżu celtyckiego czy "antymurzyńskich" flag np.White Power Ruchu Chorzów.
Szczupac_FCI

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Szczupac_FCI »

Obrazek
"U nas w Bawari tyle śniegu"
Dani666

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Dani666 »

Rasizm - temat rzeka.Nie toleruje ludzi, którzy nie toleruja innego koloru skóry, czy też ludzi wyznajacych inna religie.Takich palantów to trzeba tępić na wszystkie możliwe sposoby.Aż szkoda pisać................
Szymon

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Szymon »

Mnie ostatnio zdenerwowało jak czarnoskóry zawdonik Kolportera Korony Kielce zosatł wyzwany przez grupkę antykibiców KKK. Był to zdecydowanie najlepszy zawodnik Korony w meczu a tu te debile takie teksty walili, że aż mi szczena opadła. Naszczęsice prawdziwi kibice zaczęli krzyczeć nanich Kretyni :wink: :smile: czy coś w tym stylu a ochrona ich wyrzuciła za stadionu. Ponoć nie bedę mieli już prawa wstepnu na mecze KKK
Obrazek
Dexster

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Dexster »

Też mnie to zdenerwowało, potem jeszcze pokazywali jak Oliego obrzucali bananami to już zupełnie chore ! nie wiem co im przeszkadza w tym że mają inną kolor skóry ?
Niestety ale mam w klasie kolegę który jest rasistą, ahhh jak ja go nie lubię :evil:
Anonymous

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Anonymous »

Dexster pisze:Niestety ale mam w klasie kolegę który jest rasistą, ahhh jak ja go nie lubię :evil:
Z buta mu... rodzice nie umieli go wychowac to ty go wychowaj i sprowadz na dobra droge :]
Dani666

RASIZM NA STADIONACH

ShadY_FCI pisze:
Dexster pisze:Niestety ale mam w klasie kolegę który jest rasistą, ahhh jak ja go nie lubię :evil:
Z buta mu... rodzice nie umieli go wychowac to ty go wychowaj i sprowadz na dobra droge :]
Przyprowadz Go do mnie to ja Go nauczę szacunku......... :evil:
MiRas.
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: MiRas. »

Też mam w klasie kolege rasiste... żal go bić, bo ma okulary jak spodki od kubka :P Ale jedzie po piłkarzach innego koloru skóry że szok... czasami nie chce sie go sluchac i po prostu idzie się...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Dani666

RASIZM NA STADIONACH

MiRas pisze:Też mam w klasie kolege rasiste... żal go bić, bo ma okulary jak spodki od kubka :P Ale jedzie po piłkarzach innego koloru skóry że szok... czasami nie chce sie go sluchac i po prostu idzie się...

Tolerancja szkoda gadać o takich ludziach.
Dexster

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Dexster »

ShadY_FCI pisze: Z buta mu... rodzice nie umieli go wychowac to ty go wychowaj i sprowadz na dobra droge :]
Czasem mam taka ochote mu przywalić ale można za to wyleciec z budy.
Mój kumpel juz poleciał za taki rozbuj :wink:
Anonymous

RASIZM NA STADIONACH

Dexster pisze:Czasem mam taka ochote mu przywalić ale można za to wyleciec z budy.
Mój kumpel juz poleciał za taki rozbuj :wink:
Przylej mu po lekcjach :D
Hehe u nas w szkole mowia ze wyrzucenie ze szkoly to zadna kara nie jest (slowa mojej polonistki) bo taki uczen pojdzie do innej szkoly, na poczatku jeszcze bedzie mial lzej w nowej szkole bo jest "nowy" i nic sobie nie zrobi z takiego wylotu.
Nelson88

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Nelson88 »

Trudno ale dla Was wzorami są narkomani typu 50 cent, Busta Rhymes, Dr. Dre, Snoop Dogg tak?

Przyszła taka moda to musicie sie dostosować do niej, gdybyscie sie urodzili jakies 10-15 lat wczesniej to moze inaczej byscie to postrzegrali. W ogóle to średnia wieku na tym forum to chyba 15 lat.

Pozdrawiam : )
Anonymous

RASIZM NA STADIONACH

Nelson88 pisze:Trudno ale dla Was wzorami są narkomani typu 50 cent, Busta Rhymes, Dr. Dre, Snoop Dogg tak?

Przyszła taka moda to musicie sie dostosować do niej, gdybyscie sie urodzili jakies 10-15 lat wczesniej to moze inaczej byscie to postrzegrali. W ogóle to średnia wieku na tym forum to chyba 15 lat.

Ze tak ladnie spytam - do kogo ta mowa?
Niezly post na wejscie "na forum".... nikogo nie znasz a wszystkich oceniasz:|
Zreszta sadzac po twoim nicku masz ok 17 lat wiec sam za dorosly to ty nie jestes....
Bart

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Bart »

Ten nick można też zinterpretować inaczej...
Nelson88

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Nelson88 »

ShadY_FCI pisze:
Nelson88 pisze:Trudno ale dla Was wzorami są narkomani typu 50 cent, Busta Rhymes, Dr. Dre, Snoop Dogg tak?

Ze tak ladnie spytam - do kogo ta mowa?
Niezly post na wejscie "na forum".... nikogo nie znasz a wszystkich oceniasz:|
Zreszta sadzac po twoim nicku masz ok 17 lat wiec sam za dorosly to ty nie jestes....
Bart sie chyba domyślił co oznacza "88" .
Powiem Ci ze 17 lat to miałem "jakis czas" temu
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

A jaki to ma związek z tematem?
ODPOWIEDZ