P.S. od października chcę Cię widzieć w pociągu na linii Bytom - Gliwic, lub w autobusie linii 850.
matura...
-
MiRas.
- Kontakt:
Odp: matura...
Na budownictwie na PolŚl ciężej się dostać, ale łatwiej utrzymać. Z tego co ja wiem... natomiast jeśli chodzi o Automatykę i Robotykę, no to pierwsze 2 lata będziesz miał wycięte z życiorysu. Co do hardcoru tego kierunku są różne wersje, w każdym bądź razie lekko nie ma, jednakże na pewno jest łatwiej niż parę lat temu, tyczy się to każdego wydziału z prostego powodu... gdyby mieli utrzymywać poziom jaki był kiedyś, to 90% ludzi by musieli uwalić. Dalej... zależy też gdzie chcesz iść na AiR czy na MT'ka [tzw wydział Muzyki i Tańca
] tu będziesz miał więcej automatyki pneumatycznej i hydraulicznej czy na AEiI [wydział samogłosek] tu z kolei nacisk stawiany będzie na automatykę elektrotechniczną. Sam chciałem iść na Automatykę, ale cieszę się, ze tam nie poszedłem... czemu? Wydaje mi się, że mój jest o wiele ciekawsze a na brak zarówno automatyki i przedmiotów z tym związanych nie narzekam
O poziom fizyki bym się na Twoim miejscu nie martwił. Chyba w 95% liceów fizyka traktowana jest po macoszemu. Powiem inaczej... na Politechnice zapomnisz o matematyce i fizyce, jaką uczyłeś się przez dotychczas w LO na Strzelców
Zresztą stare przysłowie głosi, ze nie ważne CO masz, tylko ważne z KIM masz 
P.S. od października chcę Cię widzieć w pociągu na linii Bytom - Gliwic, lub w autobusie linii 850.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2009, 12:37 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Karpik
Właśnie wrócilem z WOSu rozszerzonego. Musze przyznac, ze nie było to łatwe. OGolny test byl dla mnie niezywkle trudny
Mysle ze nadrobilem tekstami zrodlowymi, wykresami, mapą i Pracą, ktora w przeciwnienstwie do reszty byla stosunkowo latwa. Temat brzmiał: "Dobra edukacja, jaka to jest" - cos w tym stylu. Do tego wypisac Cele edukacji na swiecie, stosunek Polskiej Edukacji do zagranicznej i oparcie się o fragmenty z tekstow zrodlowych. Nie chce mi sie terazs wiecej pisac, bo padam. Chcialem sie tylko podzielic wrazeniami
sa osoby piszace WOS wsrod Was?

By Kropasz
-
maciej1711
Ja pisałem dzisiaj WOS jednak na poziomie podstawowym. Większość testu dotyczyła konstytucji. Sporo osób z którymi zdawałem mówiła że test był ciężki - sam też tak myślę (mimo że to tylko podstawa). Temat wypracowania: Jaki powinien być idealny polityk, napisz artykuł do gazety - i tu myślę że większość osób sobie spokojnie poradziła bo tematyka do trudniejszych nie należała. Jednak w ogólnym odczuciu czuje że coś zawaliłem 
Ale nie ma co się martwić
trzeba czekać na wyniki.
Ale nie ma co się martwić
-
Kropasz
- Kontakt:
Wiedziałem na co się decyduję, spokojnieLjarro pisze:Nie obraz sie, ale chodzisz do jednego z najgorszych liceow w Lublinie wiec sie nie dziwKropasz pisze: Taaa...tylko oni nawet nie próbują, zero pozorów.
![]()
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
Jarek_FCI
Ja dzisiaj pisałem rozszerzenie z wosu i matura była tragiczna. Niektóre pytania były chyba z kosmosu wziete. Jak na przykład o polaryzacji czy anomii. Nie wiem skąd oni to wzieli. Jeśli chodzi o pytania zamkniete to nie jestem zadowolony z wyniku.
-
Karpik
O polaryzacji też mnie zagięło. Strzelałem, że sie zwiekszylaJa dzisiaj pisałem rozszerzenie z wosu i matura była tragiczna. Niektóre pytania były chyba z kosmosu wziete. Jak na przykład o polaryzacji czy anomii. Nie wiem skąd oni to wzieli. Jeśli chodzi o pytania zamkniete to nie jestem zadowolony z wyniku.

By Kropasz
-
Jarek_FCI
Tez napisałem że polaryzacja bedzie sie zwiększać, a ta anomia to było zanikanie więzi i osłabienie norm społecznych.
-
pietrasowy
odświeżam temat.
wczoraj walczyłem z polskim ustnym, 100%:D dzisiaj matma rozszerzona i nie było łatwo. dużo liczenia, niektóre zadania źle wyważone jeżeli chodzi o punktację, ale mimo wszystko będzie koło 70%. Jutro fizyka rozszerzona i wakacje - bo ang ustny nie jest problemem
wczoraj walczyłem z polskim ustnym, 100%:D dzisiaj matma rozszerzona i nie było łatwo. dużo liczenia, niektóre zadania źle wyważone jeżeli chodzi o punktację, ale mimo wszystko będzie koło 70%. Jutro fizyka rozszerzona i wakacje - bo ang ustny nie jest problemem
-
dzielik
Rzeczywiście mata trudna, przede wszystkim trochę mało czasu, nie było czasu pierdnąć a co dopiero zaprzątać sobie głowę punktacją;p Ale fakt, w ostatnim zadaniu zdziwiłem się, że aż 6 pkt. Zwłaszcza, że nie doczytałem, że trzeba policzyć pole przekroju:)
Dzisiaj o 16 mają być pierwsze rozwiązania, więc będę już wiedział czy zmasakrowałem ten test czy też nie. W każdym razie jestem optymistą.
Dzisiaj o 16 mają być pierwsze rozwiązania, więc będę już wiedział czy zmasakrowałem ten test czy też nie. W każdym razie jestem optymistą.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Baszczu
Dużo osób z mojego otoczenia płakało, że matura rozszerzona z matematyki była trudna i szacują ~60%. Wg mnie, owszem, była wymagająca, ale jak się mocno skupiło i uważało o co pytają w zadaniu (przykład - zadanie z prawdopodobieństwem), to już dało się wycisnąć punktów trochę. Ja sobie policzyłem 86% w najgorszym wypadku, ale też nie podejrzewam, żeby za czwarte zadanie dał mi ktoś choćby punkt. Wszystko więc się zamknie raczej w tych 86%. Co prawda mierzyłem odrobinę wyżej, ale suma sumarum - jestem zadowolony 
-
Karol7
- Kontakt:
Ja już tylko polski ustny i 19 jade nad Białe, a 23,24 na Bemowo do warszawy na jakis pokaz samochodow czy motorow. To bedzie przygotowanie alkoholowe na zlot zebyscie mieli zkim pic, a nie kogo nosic:DD Wybiera sie ktos z INTERISTÓW na Bemowo?
-
pietrasowy
jestem po fizyce rozszerzonej, w przeciwienstwie do matmy byla prosta, licze na jakieś 80-90%. jeszcze ang ustny i wakacje, ja zjebałem matme - z wyliczen wychodzi mi 68%. raz na wozie raz pod wozem, chyba podgonię fizyką i angielskim. chyba spokojnie jestem już studentem, pytanie tylko czego ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
-
shuya
Jest tam gorzej niż na EiT? Bo miałem się na to rzucić w tym roku★Krwawy_eM.★ pisze: natomiast jeśli chodzi o Automatykę i Robotykę, no to pierwsze 2 lata będziesz miał wycięte z życiorysu.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
-
MiRas.
- Kontakt:
Jest dużo ciężej niż na Eit.. bo na EiT idą albo Ci, których elektronika lub telekomunikacja rzeczywiście rajcuje, albo Ci, którzy nie dostali się na informatykę lub AiR
Ze swojej strony mogę napisać tyle, że AiR fajnie brzmi, ale to jest naprawdę ciężka sprawa, chyba nawet cięższa niz sama informatyka.
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
eKubaL
- Kontakt:
Matma rozszerzona byla banalna, nie macie co narzekac. Poziom zadan w skali 0-10
1 - 1
2 - 2
3 - 4 (trzeba znac log i |x|)
4 - 3
5 - 1
6 - 2 (pewnie jest w tablicach
)
7 - 2
8 - 2
9 - 6 (wzory sa w tablicach)
10 - 3
11 - 2 (bo jest rysunek)
Nie przesadzajcie, mialem pisac, teraz zaluje, bo byla szansa poprawic moje 98%
(
3h czasu to chyba wystarczajaco, skoro ja je zanalizowalem w ciagu 10-15min.
EAIiE -> AiR -> II rok = mozliwosc zwolnienia chyba z wszystkich egzaminow, na pierwszym nie inaczej. Hardkor to jest na infie, tylko nie stosowanej.
1 - 1
2 - 2
3 - 4 (trzeba znac log i |x|)
4 - 3
5 - 1
6 - 2 (pewnie jest w tablicach
7 - 2
8 - 2
9 - 6 (wzory sa w tablicach)
10 - 3
11 - 2 (bo jest rysunek)
Nie przesadzajcie, mialem pisac, teraz zaluje, bo byla szansa poprawic moje 98%
3h czasu to chyba wystarczajaco, skoro ja je zanalizowalem w ciagu 10-15min.
EAIiE -> AiR -> II rok = mozliwosc zwolnienia chyba z wszystkich egzaminow, na pierwszym nie inaczej. Hardkor to jest na infie, tylko nie stosowanej.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 15:00 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
-
shuya
No to mnie zmartwiłeś, że matura taka prosta była, bo progi mogą się podnieść a tego bym nie chciał 
Swoją drogą, jest tam więcej "naszych" na uczelni w Gliwicach?
Swoją drogą, jest tam więcej "naszych" na uczelni w Gliwicach?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 18:44 przez shuya, łącznie zmieniany 1 raz.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
-
eKubaL
- Kontakt:
Moze to te dwa lata studiów mnie tak zmutowały, ale naprawdę nie widze podstaw, żeby twierdzić, że to było trudne 
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
-
MiRas.
- Kontakt:
Zawsze wiedziałem, ze AGH jest inne ;P Jak długo studiuje tak jeszcze nie słyszałem, bo była możliwość na PolŚl zwolnienia z wszystkich egzaminów.eKubaL★★★★ pisze: EAIiE -> AiR -> II rok = mozliwosc zwolnienia chyba z wszystkich egzaminow, na pierwszym nie inaczej. Hardkor to jest na infie, tylko nie stosowanej.
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Baszczu
2 lata studiów piechotą nie chodzi. Do tego należy dodać stres związany z rozwiązywaniem zadań i cała ta otoczka. Banalna nie była na pewno, ale megatrudna też nie. Tak czy siak - szacunek za 98%eKubaL★★★★ pisze:Moze to te dwa lata studiów mnie tak zmutowały, ale naprawdę nie widze podstaw, żeby twierdzić, że to było trudne![]()
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 17:28 przez Baszczu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
eKubaL
- Kontakt:
Miesiac wczesniej zrobilem identyczny blad na sprawdzianie. Moze jakbym sie choc troche przygotowywal to by poszlo lepiejBaszczu pisze:2 lata studiów piechotą nie chodzi. Do tego należy dodać stres związany z rozwiązywaniem zadań i cała ta otoczka. Banalna nie była na pewno, ale megatrudna też nie. Tak czy siak - szacunek za 98%eKubaL★★★★ pisze:Moze to te dwa lata studiów mnie tak zmutowały, ale naprawdę nie widze podstaw, żeby twierdzić, że to było trudne![]()
Swoją drogą pewnie ten 1 punkt śni Ci się do dzisiaj?
![]()
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 19:46 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
-
dzielik
Oj Kubalku, ale z Ciebie biedactwo, tylko 98%...
Zgodzę się z Baszczem co do poziomu tegorocznej matury, choć oczywiście takie wnioski można snuć na chłodno, bo tam na miejscu naprawdę była dużo trudniejsza, niż w domowym zaciszu.
Zresztą chyba każdy przyzna, że tegoroczna mata była gorsza od tej ubiegłorocznej. W połączeniu z łatwiejszym angielskim sprawia to, że progi punktowe na politechnikach i uczelniach ekonomicznych powinny pozostać mniej więcej bez zmian. Jest to dobre.
Zgodzę się z Baszczem co do poziomu tegorocznej matury, choć oczywiście takie wnioski można snuć na chłodno, bo tam na miejscu naprawdę była dużo trudniejsza, niż w domowym zaciszu.
Zresztą chyba każdy przyzna, że tegoroczna mata była gorsza od tej ubiegłorocznej. W połączeniu z łatwiejszym angielskim sprawia to, że progi punktowe na politechnikach i uczelniach ekonomicznych powinny pozostać mniej więcej bez zmian. Jest to dobre.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Baszczu
OK, bez spekulacji, prosto z mostu: 
Polski P - 57%
Angol R - 81%
Mata R - 86%
Gera R - 63%
Moim jedynym priorytetem była matematyka... i jest dobrze
Polski P - 57%
Angol R - 81%
Mata R - 86%
Gera R - 63%
Moim jedynym priorytetem była matematyka... i jest dobrze
-
sowik
- Kontakt:
u mnie gera 64% polski 70% i angol 80% wszystko w podstawie
a dzisiaj będzie jeszcze więcej % 
-
pietrasowy
to i ja swoimi zarzucę
Pol P - 86%
Ang R - 93%
Mat R - 70%
Fiz R - 83%
do zobaczenia na politechnice łodzkiej
Pol P - 86%
Ang R - 93%
Mat R - 70%
Fiz R - 83%
do zobaczenia na politechnice łodzkiej
-
Freelanser
-
Karpik
I ja napiszę chociaż nie ma sie czym chwalic ;| Ważne, że zdałem?
Pol p. - 57
Angol p. - 80
Hist p. - 53
WOS r. - 30 :O
Pol p. - 57
Angol p. - 80
Hist p. - 53
WOS r. - 30 :O

By Kropasz
-
Gaulo90
Matma R 68
Anglik R 82
Polak P 50
Jestem bardzo niezadowolony, za rok mam zamiar poprawiac...
Anglik R 82
Polak P 50
Jestem bardzo niezadowolony, za rok mam zamiar poprawiac...
-
Gaszka
- Kontakt:
A ja mam coś takiego(wszystko podstawa):
pol 59%
angol 94%
wos 61%
i ustne pol 80% i angol 90%.
Jestem zadowolony, na mój kierunek powinno wystarczyć ze sporym zapasem, bo patrzą mi tylko na angielski(pisemny i ustny).
pol 59%
angol 94%
wos 61%
i ustne pol 80% i angol 90%.
Jestem zadowolony, na mój kierunek powinno wystarczyć ze sporym zapasem, bo patrzą mi tylko na angielski(pisemny i ustny).
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 16:44 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
// >> www.FcInter.pl << //
-
maciej1711
Polski P 67%
Angielski P 100%
WOS P 56%
Geografia R 73%
Ja jestem mile zaskoczony tymi wynikami ;D
Angielski P 100%
WOS P 56%
Geografia R 73%