Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
MarcoPolo
Kontakt:

Odp: Ulubiony film

Post autor: MarcoPolo »

Może to i nie mój ulubiony film, ale naprawdę mimo iż jest dość stary to trzymał w  napięciu nie chodzi o jakieś bestie czy coś tylko o normalne życie i perypetie związanie z rozwodem.Na polsacie oglądałem wczoraj film po którym już wiem po prostu wszystko co związane z podłością i walką tego jakże ''dobrego małżeństwa'' reżyseria Danego De Vito mówi sama za siebie naprawdę warto

Link do przeczytania opisu :http://tv.wp.pl/opis.html?pr_tele_id=3493909421 stare i może mało męskie, ale naprawdę mi się spodobało
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Polecam kto jeszcze nie widział Włoski film ,,Życie jest piękne''

est rok 1939, na krótko przed wybuchem II wojny światowej. Wojska niemieckie przekraczają granice Polski. Do odległego prowincjonalnego, słonecznego toskańskiego miasteczka Arezzo przybywa wraz ze swoim przyjacielem - poetą Ferruccio (Sergio Bustric) zabawny pół krwi Żyd, lekkoduszny Guido (Roberto Benigni). Giudo marzy o prowadzeniu własnej księgarni, którą chce otworzyć z pomocą wuja (Giustino Durano). Poza tym od pierwszego wejrzenia Giudo zakochuje się w młodej pięknej, aryjskiej nauczycielce z arystokratycznej rodziny Dorze (Nicoletta Braschi). W zabawny, ale skuteczny sposób próbuje przeszkodzić w jej ślubie z nazistowskim urzędnikiem Rodolfo (Amerigo Fontani). Czekając na pozwolenie na otwarcia księgarni Guido zatrudnia się w hotelu wujka. Tu poznaje niemieckiego doktora Lessinga (Horst Buchholz), z którym wspólnie rozwiązuje zagadki. Pewnego dnia podszywa się pod niego, aby móc oglądać ukochaną Dorę przy pracy. Po paru latach Guido i Dora są już małżeństwem i mają małego synka o imieniu Giosue (Giorgio Cantarini). W wyniku hitlerowskich, rasistowskich prześladowań Giudo, jego syn i wujek zostają wywiezieni do obozu koncentracyjnego. Giudo próbując złagodzić okrutną rzeczywistość w oczach dziecka i wmówić mu, że są w miejscu, gdzie odbywa się bardzo ważna gra.

Pół klasy płakało to mało powiedziane aż żałuję że wcześniej go nie widziałem
No i mówią po Włosku to chyba dobrze dla Fanów Interu :0
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
13adi13

Post autor: 13adi13 »

Ja polecam American Pie 1-6 oraz Borat, super filmy
FORZA INTER!!!
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Ostatnio udalo mi sie dorwac niemiecka wersje "Das Bot" Wolfganga Petersena.
Czas zapolowac na ksiazke.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Pablusso

Post autor: Pablusso »

13adi13 pisze: Ja polecam American Pie 1-6 oraz Borat, super filmy
To sa super filmy? Jeszcze o ile z Boratem mozna sie zgodzic, bo chociaz posmiac sie idzie, to American Pie jest raczej zenujace. Sikanie na ludzi nie jest wcale fajne.;]
Obrazek
sig by Orzeu
Darek

Post autor: Darek »

Możecie podawać jakieś tytuły dobrych filmów. Mam jeszcze parę dni konto na rapidzie i dysk 1TB do wykorzystania. Szkoda to marnować:-) . Obecnie jestem na etapie oglądania Californication i Sześć stóp pod ziemią. Pierwszy jest zajefajny, drugiego dopiero dwa odcinki oglądnąłem  :-D
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Nen

Post autor: Nen »

Jeżeli mam podać tytuł dobrego filmu, to nasuwa mi się na myśl jeden, który niedawno olądałem mianowicie "W stronę Słońca". Film jak dla mnie niezwykle poruszający.
God protect me
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Dariuszu pościągaj sobie sitcomy amerykańskie. Osobiście bardzo polecam: Big Bang Theory , My wife and kids, How i meet your mother , According Jim, kupa śmiechu jest przy nich.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Calkiem dobre propozycje z mojego ulubionego gatunku filmow kostiumowych:

-swietna rola J. Deppa  oraz  J.Malkovicha w dramacie "The Libertine"
-klasyk "Dangerous Liaisons" ,film dla ich dwoje z M.Pfeiffer i J.Malkovichem
-"The Man in iron Mask" (Di Caprio,J.Irons oraz... J.Malkovitch) i wszystkie ekranizacje powieści Dumasa
-"Interview with Vampire" (Pitt&Cruz) oraz "Dracula" (A.Hopkins,G.Oldman,K.Reeves) no tak,to sa filmy kostiumowe ;)
-"Quills" chory dramat z najlepsza rola Joaquin Phoenixa
-"The Prestige" (C.Bale,M.Caine,H.Jackman) ,jedyny taki film w swoim rodzaju

Jest jeszcze wiele innych jak seria "Pirates of the Caribbean","Sleepy Hollow","From Hell","Rob Roy"(nie bede tu pisac o takich nudach jak Casablanca czy Chicago ;]
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Darek

Post autor: Darek »

Jestem hardkorem pisze: Dariuszu pościągaj sobie sitcomy amerykańskie. Osobiście bardzo polecam: Big Bang Theory , My wife and kids, How i meet your mother , According Jim, kupa śmiechu jest przy nich.
big bang teory już mam. nad resztą jeszcze popracuję :-)
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Kusy

Post autor: Kusy »

seriale: The Mentalist, Lie To Me  :)
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Matios

Post autor: Matios »

Californication jest niezly, ale tylko kilka pierwszych odcinkow, potem poziom w moim mniemaniu drastycznie spada..

Ogólnie polecałbym filmy z J. Deppem, jak Marzyciel, Edward Nożycoreki czy Beksa
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Dextera ktoś ogląda ? Wyśmienity serial. Główny bohater przedstawiony w prześwietny sposób.
Obrazek
Novicjusz

Post autor: Novicjusz »

Dexter jeden z najlepszych seriali jaki obecnie jest pokazywany.. jest kilka innych ciekawych tasiemcow ale raczej nie sa w stanie tak zainteresowac jak ten.
Nen

Post autor: Nen »

Jestem świeżo po obejrzeniu filmu pt. Droga (The Road) i naprawdę jestem pod niemałym wrażeniem. Film miał być najbardziej poruszającą produkcją roku 2009 i wg. mnie był. Świetna gra Mortensena genialna kreacja świata. Niesamowicie przedstawiona psychika człowieka i instynktowna walka o przetrwanie mimo panującej beznadziei. Idzie się wzruszyć...
God protect me
duesouth
Kontakt:

Post autor: duesouth »

Ja polecam serial "In Treatment". Szkoda, ze nigdzie w Polsce nie leci. Z filmów, to ostatnio dopiero teraz zobaczyłam "Antychrysta", i powiem szczerze, ze jeszcze kilka razy go przemagluje. Bo muszę sobie wszystko poukładać.
A tak ogółem to z seriali oglądam jeszcze Fringe i Bones. Obowiązkowo co tydzień seans z The Lord of the Rings. Do tego klasyka z Bogartem z lat `40.
A Milano ci sono 2 grandi squadre...
L`INTER e le RISERVE dell`INTER

"Some people think football is a matter of life and death. I can assure them it is much more serious than that."Bill Shankley

Obrazek
NdOrom
Kontakt:

Post autor: NdOrom »

serial - obowiązkowo That 70s Show, zawsze potrafi rozbawić, niezależnie ile razy już widziano dany odcinek
Claudio

Post autor: Claudio »

Ja tam ostatnimi czasy bardzo lubie filmy z Jasonem Stathamem.

Transporter 1,2 i 3 naprawde swietne(czasami az science-fiction :P ale co tam) oraz Adreanlina ;) ale tylko 1 po 2 to kompletna klapa..jedyny film jak narazie na ktorym sie zawiodlem :P

Tez ostatnio ogladalem "Oszukac przeznaczenie 4" i jakos juz nie ruszalo mnie jak wczesniejsze czesci..ale zle nie bylo
Ostatnio zmieniony 2 lut 2010, 23:09 przez Claudio, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Post autor: Globus »

ONLY HOUSE MD :)
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Dzonyy

claudio86 pisze: Ja tam ostatnimi czasy bardzo lubie filmy z Jasonem Stathamem.

Transporter 1,2 i 3 naprawde swietne(czasami az science-fiction :P ale co tam) oraz Adreanlina ;) ale tylko 1 po 2 to kompletna klapa..jedyny film jak narazie na ktorym sie zawiodlem :P
Jak dla mnie obie części Adrenaliny to tragedia. Transporter 1 był świetny , 2 jeszcze przejdzie natomiast na 3 sie strasznie zawiodłem :)

Z nowości bardzo spodobał mi się Sherlock Holmes i Prawo Zemsty.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Oglądaliście "Gran Torino" ?? Jeżeli tak to gorąco polecam "Harry Brown". Angielskie wydanie filmu z Estwood'em. I ten angielski akcent.... :P
Obrazek
NeroBlu
Kontakt:

Post autor: NeroBlu »

Ojciec chrzestny i Gladiator to dla mnie dwa filmy do których obowiązkowo co jakiś czas wracam :) Niedawno przypomniałem sobie równiez "la vita e bella" i również obejrze go ponownie z wielką przyjemnoscia
PERCHE' L'INTER CE L'HO NEL CUORE E' LA MIA VITA, E' L'UNICO MIO AMORE
Matios

Post autor: Matios »

Gladiator bardzo dobry.. Cenie sobie polskie filmy typu Psy 1 i 2, Reich.. Goraco polecam, te filmy posiadaja naprawde fantastyczny klimat;)
Globus

Poszukuję pilnie napisów do Ultimo Ultras.... istnieją takowe? Bo nigdzie nie mogę znaleźć :/

Obrazek
zahor

Post autor: zahor »

Z seriali to dla mnie Oficer, Oficerowie i trzecia część, bodajże Trzeci Oficer, ją nie całą oglądałem. Był też kiedyś na TVN-ie "Agent", pamiętam że się oglądało :D
A jeśli chodzi o filmy to przede wszystkim Ojciec Chrzestny i Scarface ;)

Mógłbyś nam Globus powiedzieć co nieco o tym filmie? Bo tytuł brzmi zachęcająco ;)
NIE dla Ranocchii w Interze!
Hubert9h

Post autor: Hubert9h »

Jak dla mnie 1.Ojciec Chrzestny 2.Skazani na Shawshank 3. Życie jest piękne  :brawo:
Dzonyy

@Globus film jest po włosku ?
Globus

Nie wiem za wiele o Nim :) Nie dawno go zassałem.  Film jest po włosku.

Obrazek

Tutaj masz krótki trailer
http://www.youtube.com/watch?v=WsL0CA8O45I

Obrazek
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Ostatnio ogladalem 2 czesc jednego z moich ulubionych filmow, czyli Swieci z Bostonu. Jestem pozytywnie zaskoczony i polecam wszystkim ta produkcje. Ps jak ktos pomoze mi znalezc polskie napisy do filmu Big Fan bede wdzieczny ;)
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Puścili nam w szkole na polskim w ramach lekcji o roli pieniądza w społeczeństwie film "Dług". Normalnie najlepszy polski film obok "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" :) Niesamowicie mnie wciągnął i jest tym bardziej ciekawy, że oparty jest na faktach. Bardzo gorąco polecam! :)
ODPOWIEDZ