matura...
-
pietrasowy
Odp: matura...
@Freelanser
mat-inf, z lekko poszerzoną fizyką. a w rzeczywistości mniej godzin fiz a taki sam material prawie jak mat-fizy -,-
mat-inf, z lekko poszerzoną fizyką. a w rzeczywistości mniej godzin fiz a taki sam material prawie jak mat-fizy -,-
-
dzielik
To ja też się pochwalę w takim razie, a co!
Zdałem.
Z ciekawostek dodam, że z matematyki prawie pokonałem eKubala! Za rok na pewno będę ją poprawiał, więc Kuba uważaj!
Zdałem.
Z ciekawostek dodam, że z matematyki prawie pokonałem eKubala! Za rok na pewno będę ją poprawiał, więc Kuba uważaj!
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
-
Gaulo90
No i jak tam przyjeli juz Was?
Ja mam dylemat czy isc na kierunek wykladany w jezyku angielskim czy na ten sam kierunek tylko po polsku ...
Jakby ktos mial doswiadczenie o studiach w jezyku angielskim to prosze o pomoc w wyborze.
Ja mam dylemat czy isc na kierunek wykladany w jezyku angielskim czy na ten sam kierunek tylko po polsku ...
Jakby ktos mial doswiadczenie o studiach w jezyku angielskim to prosze o pomoc w wyborze.
-
pietrasowy
Gaulo90 - mam taki sam dylemat, ale zdecydowałem że wykładowy ang. wybieram się na politechnikę łódzką, wyniki 24 lipca - dosyć późno 
-
Bart
A darmowe to studia są? Jak wam dają to bierzcie i nie pytajcie, potem żałować nie będziecie. 
-
Gaulo90
Studia darmowe, tylko sie troche martwie czy dam rade niby dobry jestem z angielskiego ale do erudyty mi brakuje i sie boje ze za wysokie progi dla mnie...
-
kcpwwa
kto nie proboje,ten sie nie przekona ile moze zyskac, takie kierunki z angielskim wykladowym sa bardzo chodliwe i naprawde warto z tego korzystac,jesli ma sie po temu okazje.podobno 
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
Balon
Sorka, jeśli pisze w nieodpowiednim temacie.
Takie pytanko, jak to jest z studiami zaocznymi (np. AWF Gdańsk), czy tam tez trzeba sie dostać, czy poprostu placisz i chodzisz. Zastanwiam sie i nie wiem co robic dalej w życiu.
I co myslicie o systemie staz+zaoczne?
Takie pytanko, jak to jest z studiami zaocznymi (np. AWF Gdańsk), czy tam tez trzeba sie dostać, czy poprostu placisz i chodzisz. Zastanwiam sie i nie wiem co robic dalej w życiu.
I co myslicie o systemie staz+zaoczne?
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Tu sei tutta la mi vita...
Chrapię, bo lubiem!
-
maciejos
Płacisz i chodzisz, płacisz to zdajesz;)
-
Kujon
- Kontakt:
Gówno prawda, sorry....maciejos pisze: Płacisz i chodzisz, płacisz to zdajesz;)
Zaliczyłem Wyższą Szkołę Bankową w Chorzowie, i to, że płacisz to oni akurat mają gdzieś....jesteś na studiach = musisz się przyłożyć, nawet na zaocznych i nawet stwierdził bym, że czasami bardziej niż na dziennych bo więcej nauki do ogarnięcia w domu.
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
MiRas.
- Kontakt:
Słyszałem, że z zaocznych da się nawet wylecieć, ale imho nie ma co porównywać do prawdziwych dziennych hardcorów, na których wylot nawet zaliczali ludzie na trzecim roku.
Znajomi poszli na informatykę zaoczną na jakiejś tam WSTI.. jakże wielkie było ich zdziwienie, kiedy zobaczyli, iż na informatyce mają... matematykę, fakt, że ich matma zaczynała się na ułamkach, a kończyła na logarytmach, ale nie wymagajmy za dużych rzeczy. Na hasło liczby zespolone robili minę jakby się do nich po chińsku mówiło. Z kolei jeden za znajomków studiował elektronikę w szkole w Łodzi, której nazwa sugerowała raczej, ze to szkoła związana z ekonomią... zadania z elektroniki mieli tam na poziomie drugiej klasy LO z fizyki... także ja sobie zdanie na ten temat wyrobiłem. Dobry kumpel studiuje wieczorowo psychologię na UŚ i nawet zaliczył dwa warunki w ciągu 3,5 lat edukacji. Niemożliwe? A jednak. Uczelnia, uczelni nierówna, ba... nawet wydział wydziałowi na tej samej uczelni nie jest równy.
Znajomi poszli na informatykę zaoczną na jakiejś tam WSTI.. jakże wielkie było ich zdziwienie, kiedy zobaczyli, iż na informatyce mają... matematykę, fakt, że ich matma zaczynała się na ułamkach, a kończyła na logarytmach, ale nie wymagajmy za dużych rzeczy. Na hasło liczby zespolone robili minę jakby się do nich po chińsku mówiło. Z kolei jeden za znajomków studiował elektronikę w szkole w Łodzi, której nazwa sugerowała raczej, ze to szkoła związana z ekonomią... zadania z elektroniki mieli tam na poziomie drugiej klasy LO z fizyki... także ja sobie zdanie na ten temat wyrobiłem. Dobry kumpel studiuje wieczorowo psychologię na UŚ i nawet zaliczył dwa warunki w ciągu 3,5 lat edukacji. Niemożliwe? A jednak. Uczelnia, uczelni nierówna, ba... nawet wydział wydziałowi na tej samej uczelni nie jest równy.
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Minister
Don Balon zapraszam do Gdańska na zaoczne
Ja akurat byłem a może jeszcze jestem na dziennych AWF ale zrezygnowałem bo mi nie pasowały godziny do moich innych zajęć i przestałem chodzić.A na zaocznych jest tak samo jak na dziennych,nie płaci się za zdanie tylko za termin w jakim się chodzi na studia a oczekiwania od studentów są takie same jak od tych na dziennych.Inna sprawa to dostanie się..Dzienne-jest problem,Zaoczne-rejestrujesz się,wpłacasz i jesteś 
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
maciejos
A przestań [co do zaocznych się zgodzę]. Chyba nigdy nie znalazłeś się w naprawdę poważnym kłopocie, że tak piszeszKujon pisze:Gówno prawda, sorry....maciejos pisze: Płacisz i chodzisz, płacisz to zdajesz;)
Zaliczyłem Wyższą Szkołę Bankową w Chorzowie, i to, że płacisz to oni akurat mają gdzieś....jesteś na studiach = musisz się przyłożyć, nawet na zaocznych i nawet stwierdził bym, że czasami bardziej niż na dziennych bo więcej nauki do ogarnięcia w domu.
-
IlCapitano
Odezwijcie się tegoroczni maturzyści, robicie już coś w kierunku maturki? Ja na razie nie wyszedłem poza to co na fakultetach przerabiamy, planuje od ferii zimowych zacząć...
Nauczyciele katują nas bezsensownymi przedmiotami takimi jak fizyka, niemiecki czy inna biologia robiąc co chwila z tego sprawdziany... Ja zdaję matmę i angielski na podstawowym, a historię i polski na rozszerzonym.
-
Minister
Ta Capitano na pewno zaczniesz od ferii
Ja tez tak sobie mówiłem a na ustną z Polskiego uczyłem się na pamięć 2 dni przed maturą.1-ego dnia wracając autokarem z Krakowa i 2-ego calutki dzień :p Chęci były ale zawsze jakoś czasu nie mogłem znaleźć 
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Balon
na ja juz troche siekam wos i histe, no i polski. Planowalem od stycznia, ale nauczyciele sie zrobili upierdliwi (na szczescie) i juz sie ucze, wogole czasu nie mam na nic.
Planowałem dzienne, ale watpie zebym sie dostał.
Cięzko sie zyje na tym AWF'ie? Jakies info Minister?
chyba zmienie przedmioty. zrezygnuje z wosu i bioli na rzecz jakiegos w miare latwego przedmiotu. Najgorsze, ze po 3 latach liceum nie wiem co chce robic, co umiem i co jest fajne. ech taki polski system nauczania (+ moja ułomność wyborowa)
chyba zmienie przedmioty. zrezygnuje z wosu i bioli na rzecz jakiegos w miare latwego przedmiotu. Najgorsze, ze po 3 latach liceum nie wiem co chce robic, co umiem i co jest fajne. ech taki polski system nauczania (+ moja ułomność wyborowa)
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!
Chrapię, bo lubiem!
-
Jaro
Ja zdaję tylko przedmioty obowiązkowe na poziomie podstawowym. Z próbnych matur z języków udało mi się zdać
z matematyki też liczę na wynik pozytywny (nie ukrywam, że dla Mnie to 30%). Nauka? Może w marcu
Dla Mnie ważniejszą sprawą jest zdanie technika

Sig i avatar autorstwa Corredo
-
bulin90
ja tak samo zdaje tylko obowiązkowe jako język obcy wybrałem niemiecki bo uczę się go od podstawówki.Boje się tylko trochę o matmę ale chodzę na korki to powinienem zdać.
Egzamin zawodowy na moim profilu(technikum mechaniczne) nie jest aż taki trudny jak się wydawało w pierwszej klasie
Szkoła nam zrobiła dwa i obydwa zdałem
Egzamin zawodowy na moim profilu(technikum mechaniczne) nie jest aż taki trudny jak się wydawało w pierwszej klasie
Szkoła nam zrobiła dwa i obydwa zdałem

-
yoda79
Nie martw się,ja mam tak cały czas mimo,że od matury ponad dekadaDon Balon pisze: na ja juz troche siekam wos i histe, no i polski. Planowalem od stycznia, ale nauczyciele sie zrobili upierdliwi (na szczescie) i juz sie ucze, wogole czasu nie mam na nic.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
IlCapitano
Ja o matme nie dygam, chodzę na korki i wszystko bardzo ładnie zrozumiałem, oprócz tej nieszczęsnej funkcji kwadratowej, ale mam jeszcze dużo czasu więc ten problem też zniknie
O rozszerzoną historię i polski też jestem w miarę spokojny, bo historia to moja najmocniejsza strona, a z polskiego też jestem dosyć dobry
Najbardziej się boję o angielski, mimo, że zdaję podstawowy. Wolałbym już włoski zdawać 
-
and1
- Kontakt:
Ja zdaję wszystkie podstawki + angiel rozszerzony. Próbnej się tam w ogóle nie obawiam, tym badziej z polskiego. Z maty operona napewno zdałem więc to dla mnie sukces. Właśnie najbardziej obawiam się królowej nauk i formy pisemnej z rozszerzonego angielskiego.

-
Minister
Balon na Awf-ie nie jest ciężko jeśli chodzisz.Trzeba po prostu chodzić bo inaczej nie ma szans na zdanie,zwłaszcza anatomii.Ja za dużo CI nie powiem bo z tego roku mam jedną obecność na biologii i na tym zakończyłem przygodę ze studiami
Jednak troszkę się dowiedziałem co robić żeby było łatwiej więc jak będzie potrzeba to pisz 
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Poles7
Jeśli chodzi o maturę .. Mam jeszcze czas, ale poważnie myślę nad tematem : "Specyfika sztuki ulicy-omów problem odwołując się do twórczości Tupaca Shakura i innych tekstów kultury."
Tylko nie bardzo wiem, jakie inne teksty kultury mógłbym tutaj użyć i i co do sztuki ulicy to ma byc graffiti, hip-hop ?
Tylko nie bardzo wiem, jakie inne teksty kultury mógłbym tutaj użyć i i co do sztuki ulicy to ma byc graffiti, hip-hop ?
-
Novicjusz
Teksty 2paca + teksty Notoriousa + East i West Coast.. przetlumacz w dobry sposob.. pokaz zalety i wady ich tworczosci, czym sie kierowali itd, itd. Spoko temat
-
Poles7
Czyli zająć się tylko i wyłącznie muzyką ? I Notoriousa rozumiesz jako inne teksty kultury ?H.R.Cuper pisze: Teksty 2paca + teksty Notoriousa + East i West Coast.. przetlumacz w dobry sposob.. pokaz zalety i wady ich tworczosci, czym sie kierowali itd, itd. Spoko temat
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, 20:05 przez Poles7, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Novicjusz
Temat mowi o 2Pacu i innych tekstach.. wiec w zasadzie tylko muzyka. We wstepie mozesz poruszyc kwestie breakdance'u, graffiti
-
Poles7
To starczy jak w literaturze podmiotu dam teksty obu raperów + wiersze 'Paca? I w l.przedmiotu artykuły powiązane o sztuce ulicy i np. ksiązki o 'Pacu ?
-
Karpik
Hmm temat b. ciekawy. Osobiście w swojej pracy poruszyłbym temat rasizmu, z którym jakże twardo walczył 2Pac. Przede wszystkim bazowałbym na tej oto piosence:
http://www.youtube.com/watch?v=HfXwmDGJAB8
Polskie napisy:
http://www.youtube.com/watch?v=NFY_I2Um9gk
Swoją drogą fajnie musi wyglądać bibliografia z youtuba:)
http://www.youtube.com/watch?v=HfXwmDGJAB8
Polskie napisy:
http://www.youtube.com/watch?v=NFY_I2Um9gk
Swoją drogą fajnie musi wyglądać bibliografia z youtuba:)
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, 20:48 przez Karpik, łącznie zmieniany 1 raz.

By Kropasz
-
Mora
- Kontakt:
Możesz omówić twórczość Tupaca i porównać hip-hop w Stanach Zjednoczonych do hip-hopu w Polsce.Jakie widzisz podobieństwa ,jakie różnice ,jkaie tematy są poruszane najczęściej w USA,a jakie u nas.Możesz również porównać hip-hop do poezji młodego pokolenia...Punktów zaczepienia jest sporo,ważne bylebyś się nie pogubiłPoles7 pisze: Jeśli chodzi o maturę .. Mam jeszcze czas, ale poważnie myślę nad tematem : "Specyfika sztuki ulicy-omów problem odwołując się do twórczości Tupaca Shakura i innych tekstów kultury."
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Freelanser
il capitano nie wierze, że nie zrozumiałeś funkcji kwadratowej -> to chyba najłatwiejsza i najprzyjemniejsza rzecz jeśli chodzi o matę i funkcje.Il Capitano pisze: Ja o matme nie dygam, chodzę na korki i wszystko bardzo ładnie zrozumiałem, oprócz tej nieszczęsnej funkcji kwadratowej, ale mam jeszcze dużo czasu więc ten problem też zniknieO rozszerzoną historię i polski też jestem w miarę spokojny, bo historia to moja najmocniejsza strona, a z polskiego też jestem dosyć dobry
Najbardziej się boję o angielski, mimo, że zdaję podstawowy. Wolałbym już włoski zdawać
![]()