Ulubiony film
-
Michal_fci
Odp: Ulubiony film
Jak ktoś oglądał 300 to polecam przeróbkę " Poznaj moich spartan " kilka razy oglądałem i za kazdym razem sikalem ze smiechu
Gdybyś kiedyś we śnie poczuła, że oczy moje już nie patrzą na ciebie z miłością, wiedz, żem żyć przestał.
-
bihal
Gladiator i chyba nie trzeba nic dodawac:) jak dla mnie film stulecia
moge go ogladac na okraglo i zawsze jest tak samo swietny
-
Koziolek
Polecam Number 23, Efekt Motyla, Se7en, 1408. Naprawde dobre thrillery.
-
solo_nerazzurri
Jak dla mnie to tak: wszystkie części Ojca Chrzestnego, Gladiator, Pulp Fiction i to jest moja czołówka. Jeszcze czasem lubie obejrzec dobry horror, ale nie w stylu "Piła" itp, bo to nie jest dla mnie horror, zasadniczo nie wiem pod czym to mozna okreslic. Moze komedia? 
E\' una gioia infinita
che dura una vita
Pazza Inter amala!
FORZA INTER!!
che dura una vita
Pazza Inter amala!
FORZA INTER!!
-
Est
- Kontakt:
Najlepsze jakie oglądałem:
"300", "13 Beloved", "A Chinese Odyssey Part One", "A Chinese Odyssey Part Two", "Bleeder", "Bram Stokers Dracula", "Brick", "Donnie Darko", "Eden Lake", "Half Nelson", "Incident At Lochness", "King Of Beggars", "Musa", "My Sassy Girl", "My Wife Is A Gangster", "Nosferatu A Symphony Of Terror", "Shutter", "Ju-On The Grudge 2", "Suicide Club", "Walk The Line", "Pusher" 3 części i "Save The Green Planet".
"300", "13 Beloved", "A Chinese Odyssey Part One", "A Chinese Odyssey Part Two", "Bleeder", "Bram Stokers Dracula", "Brick", "Donnie Darko", "Eden Lake", "Half Nelson", "Incident At Lochness", "King Of Beggars", "Musa", "My Sassy Girl", "My Wife Is A Gangster", "Nosferatu A Symphony Of Terror", "Shutter", "Ju-On The Grudge 2", "Suicide Club", "Walk The Line", "Pusher" 3 części i "Save The Green Planet".
-
Imrahil
- Kontakt:
a ja polecem tworczosc Hayao Miyazaki
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
Fanatyczny
Jego produkcje nie są strasznie dziecięce?Imrahil Hitokiri pisze: a ja polecem tworczosc Hayao Miyazaki
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." - Eto'o.
-
Imrahil
- Kontakt:
Widac, ze kolega ich nie ogladal.Fanatyczny pisze:Jego produkcje nie są strasznie dziecięce?Imrahil Hitokiri pisze: a ja polecem tworczosc Hayao Miyazaki
-
Belweder
U mnie czołówka filmów to : Forrest Gump, trylogia Ojca Chrzestnego, Skazani na Shawshank, Gladiator i Szeregowiec Ryan 
-
sdfrew
- Kontakt:
-
Fanatyczny
Interesuje się manga oraz anime, ale Hayao Miyazaki jest mi dosyc obcy. Kiedyś miałem jego film i nie przypadł mi do gustu, nie mój klimacik. Zdecydowanie wole Tite Kubo ale nie tylko za Bleach, choć trzeba przyznać że dzięki temu jak dla mnie arcydziełu zacząłem się interesować jego twórczością.Imrahil Hitokiri pisze:Widac, ze kolega ich nie ogladal.Fanatyczny pisze:Jego produkcje nie są strasznie dziecięce?Imrahil Hitokiri pisze: a ja polecem tworczosc Hayao Miyazaki
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 22:47 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." - Eto'o.
-
vieri32
Najepsze: Seven, Forest Gump, Władca Pierścieni, Podziemny krąg, Braveheart,Lot nad kukułczym gniazdem, Hanibal, Wywiad z wampirem no i jeszcze kilka innych
-
kcpwwa
a po mojemu, w Shutter Island Di Caprio zostal wkrecony, choc na wyspe przyplynal jako czlowiek wolny, ale film rzeczywiscie ryje psychike, jest bardzo dobryLamatico pisze:Moim zdaniem on był pacjentem tego szpitala, i nastąpił nawrót choroby, ale fakt zakończenie można samemu dopisać.Orzeu pisze: no to Hot Tub Time Machine polecam dla fanów KacVegas.
Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island)
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
Czarson
Shutter Island wg mnie najlepszy tegoroczny film .
-
Paru
Polecam film Incepcja. Genialna rola Di Caprio. Shutter Island również dobry film, lecz bardziej polecam Incepcję 
-
Fanatyczny
A ja polecam film Brooklyn's Finest. Naprawdę, bardzo dobry film z puentą.
-
Chuchu
- Kontakt:
Obejrzałem z ciekawości "Zmierzch". Jedni byli nim zachwyceni, inni po nim mieli odruchy wymiotne więc sam się chciałem przekonać jaka jest prawda. Chociaż się nie porzygałem to film ten dołączył to zaszczytnego grona totalnej kichy w moim przekonaniu. A znajdują się w tym gronie takie przypadki jak "2012", "Jeszcze Raz" czy też "Węże w Samolocie".
No ale główna bohaterka była ładna więc w jakimś tam niewielkim stopniu mi to zrekompensowało zmarnowane półtorej godziny
A jak ktoś chce obejrzeć naprawdę dobry film o wampirach to gorąco polecam "Wywiad z Wampirem"
No ale główna bohaterka była ładna więc w jakimś tam niewielkim stopniu mi to zrekompensowało zmarnowane półtorej godziny
A jak ktoś chce obejrzeć naprawdę dobry film o wampirach to gorąco polecam "Wywiad z Wampirem"
-
yoda79
"Zmierzch" - jedna z najgorszych szmir jakie oglądałem,chłam niesamowity. Z ostatnio widzianych najlepszy "Czarny łabędź" - świetny film; "Social Network" z kolei bez rewelacji.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
Orzeu
- Kontakt:
Ostatnie:
The Mechanic - dzisiaj oglądałem. Świetne kino akcji, dawno tak dobrego filmu akcji nie widziałem. Najlepsza rola Stathama w tego typu filmu od 1-ej części Transportera. 9/10 polecam
Company Men - bardzo fajna obsada, 7/10
I spit on Your grave - 5/10 fajne, brutalne sceny tortur, poza tym nic ciekawego.
Life as we know - 6/10 prosta, w miarę dobra komedia.
Due Date - 7/10 bardzo fajny duet Roberta Downeya jr i tego kudłacza z Kac Vegas. Kilka momentów bardzo fajnych.
Faster - solidne kino akcji z powracajacym do tego typu filmów Dwaynem Johnsonem. 7/10
Czarny Łabędź - 7/10
Fighter - Mistrzostwo
9/10
Turysta - 7/10
Next three days - polski tytuł: Dla niej Wszystko. Również polecam dla fanów Russela Crowe. Bardzo dobry film. 8/10
The Mechanic - dzisiaj oglądałem. Świetne kino akcji, dawno tak dobrego filmu akcji nie widziałem. Najlepsza rola Stathama w tego typu filmu od 1-ej części Transportera. 9/10 polecam
I spit on Your grave - 5/10 fajne, brutalne sceny tortur, poza tym nic ciekawego.
Due Date - 7/10 bardzo fajny duet Roberta Downeya jr i tego kudłacza z Kac Vegas. Kilka momentów bardzo fajnych.
Faster - solidne kino akcji z powracajacym do tego typu filmów Dwaynem Johnsonem. 7/10
Czarny Łabędź - 7/10
Fighter - Mistrzostwo
Turysta - 7/10
Next three days - polski tytuł: Dla niej Wszystko. Również polecam dla fanów Russela Crowe. Bardzo dobry film. 8/10

-
Lubuszanin
- Kontakt:
Szeregowiec Ryan , Armagedon , Zielona Mila , Saga Gwiezdnych WOjen (wszystkie czesci) , Leon Zawodowiec
FORZA INTER !!!
-
Chuchu
- Kontakt:
Ja polecam "Hamleta" w reżyserii Franco Zeffirelli'ego. Jeśli z jakiegoś niewytłumaczalnego powodu komuś nie chce się przeczytać tej lektury w oryginale (a jest to jedna z niewielu ciekawych książek w kanonie lektur) to ta ekranizacja jest na prawdę bardzo dobra. Świetna jak zwykle gra Mela Gibsona, ale jeszcze bardziej zaimponowała mi Helena Carter w roli Ofelii.
Poza tym oglądałem jeszcze "Slumdog. Milioner z ulicy". Wszystko rozwijało się znakomicie aż tu nagle przyszła słodka, kiczowata końcówka ze wspaniałym happy endem. A ten taniec na koniec filmu to już po prostu jakaś kpina z widza. No ale całokształt filmu i tak dobry.
Poza tym oglądałem jeszcze "Slumdog. Milioner z ulicy". Wszystko rozwijało się znakomicie aż tu nagle przyszła słodka, kiczowata końcówka ze wspaniałym happy endem. A ten taniec na koniec filmu to już po prostu jakaś kpina z widza. No ale całokształt filmu i tak dobry.
-
kachol
Z "nowszych rzeczy" mogę polecić:
Sekret jej oczu - film nagrodzony za najlepszy film obcojęzyczny w 2010 podczas rozdania Oskarów. Teoretycznie jest to kryminał, ale cała otoczka jest o wiele bardziej urzekająca niż sam motyw zbrodni, chociaż sam wątek typowo kryminalny również ciekawy.
You don't know Jack - Al Pacino w opartej na faktach historii o człowieku, który postanowił walczyć o eutanazję w Stanach. Film rewelacyjny.
...ale nie mogę polecić:
Turysty, bo poza ładnymi ujęciami ładnych ludzi i miejsc film nie ma nic do zaoferowania. Koniec osoba, która ze mną oglądała przepowiedziała po 15 minutach, ja mimo wszystko nie wierzyłem, że można taki banał zrobić, ale myliłem się. Gdyby nie Jolie i Deep nikt by tego oglądać nie chciał, chociaż i tak okazał się klapą.
Nie oglądajcie Hadewijch, bo nie pamiętam kiedy film mnie tak zmęczył.
Jonah Hex - następna perełka dla widzów nie oczekujących niczego od filmu, do tego kolejny przykład jak nie należy filmować komiksów, chociaż chyba miernoty większej od Spirita nie da się stworzyć i to jedyny sukces tego filmu.
Slumdog. Milioner z ulicy - mam takie same odczucia jak Chuchu z tą różnicą, że nie określiłbym go jako dobry, tylko jako szmirę. Ogląda się go przyzwoicie, ale koniec burzy cały film i pozwala spojrzeć na całość tak jak na koniec, bo tak naprawdę nic ciekawego w nim nie ma i oglądanie go to strata czasu.
Sekret jej oczu - film nagrodzony za najlepszy film obcojęzyczny w 2010 podczas rozdania Oskarów. Teoretycznie jest to kryminał, ale cała otoczka jest o wiele bardziej urzekająca niż sam motyw zbrodni, chociaż sam wątek typowo kryminalny również ciekawy.
You don't know Jack - Al Pacino w opartej na faktach historii o człowieku, który postanowił walczyć o eutanazję w Stanach. Film rewelacyjny.
...ale nie mogę polecić:
Turysty, bo poza ładnymi ujęciami ładnych ludzi i miejsc film nie ma nic do zaoferowania. Koniec osoba, która ze mną oglądała przepowiedziała po 15 minutach, ja mimo wszystko nie wierzyłem, że można taki banał zrobić, ale myliłem się. Gdyby nie Jolie i Deep nikt by tego oglądać nie chciał, chociaż i tak okazał się klapą.
Nie oglądajcie Hadewijch, bo nie pamiętam kiedy film mnie tak zmęczył.
Jonah Hex - następna perełka dla widzów nie oczekujących niczego od filmu, do tego kolejny przykład jak nie należy filmować komiksów, chociaż chyba miernoty większej od Spirita nie da się stworzyć i to jedyny sukces tego filmu.
Slumdog. Milioner z ulicy - mam takie same odczucia jak Chuchu z tą różnicą, że nie określiłbym go jako dobry, tylko jako szmirę. Ogląda się go przyzwoicie, ale koniec burzy cały film i pozwala spojrzeć na całość tak jak na koniec, bo tak naprawdę nic ciekawego w nim nie ma i oglądanie go to strata czasu.
-
mikruzzo
Moje ulubione filmy to:
- Underworld i Underworld Evolution - rewelacyjne za: mroczny klimat, ciekawą fabułę, akcje, horror (chodź specjalnie przestraszony to nie byłem) za świetną grę Kate Beckinsale (Selene), Scotta Speedmana (Michael) i Michael Sheen (Lucian). Trzecia część też była dobra ale nie tak jak dwie poprzednie.
- Braveheart - arcydzieło w swojej klasie
- It's a Boy Girl Thing (męsko-damska rzecz) - zajebista komedia:D
- Gran Torino - nigdy nie byłem fanem Eastwooda ale za rolę w tym filmie przekonał mnie do siebie że jest naprawdę genialny. Polecam!
- Wisegal (twarda sztuka) - dobre kino dla fanów filmów gangsterskich a Alyssa Milano ahhh... cud, miód, malina:D
- Kogel-mogel, Komedia małżeńska i Vinci - moim zdaniem najlepsze Polskie komedie
- Taken (uprowadzona) - bardzo dobry film sensacyjny, jestem pod wielkim wrażeniem gry Liama Neesona, nie spodziewałem się go w takiej roli, a wyszedł znakomicie.
- no i jeszcze m.in. - Pan życia i śmierci, Blade II, Łzy słońca, Mini's First Time (jej pierwszy raz), The girl next door (dziewczyna z sąsiedztwa), Pulp fiction, Leon zawodowiec, Forrest Gump, Skazani na shawshank, Bad boys i Troje do tanga
- Underworld i Underworld Evolution - rewelacyjne za: mroczny klimat, ciekawą fabułę, akcje, horror (chodź specjalnie przestraszony to nie byłem) za świetną grę Kate Beckinsale (Selene), Scotta Speedmana (Michael) i Michael Sheen (Lucian). Trzecia część też była dobra ale nie tak jak dwie poprzednie.
- Braveheart - arcydzieło w swojej klasie
- It's a Boy Girl Thing (męsko-damska rzecz) - zajebista komedia:D
- Gran Torino - nigdy nie byłem fanem Eastwooda ale za rolę w tym filmie przekonał mnie do siebie że jest naprawdę genialny. Polecam!
- Wisegal (twarda sztuka) - dobre kino dla fanów filmów gangsterskich a Alyssa Milano ahhh... cud, miód, malina:D
- Kogel-mogel, Komedia małżeńska i Vinci - moim zdaniem najlepsze Polskie komedie
- Taken (uprowadzona) - bardzo dobry film sensacyjny, jestem pod wielkim wrażeniem gry Liama Neesona, nie spodziewałem się go w takiej roli, a wyszedł znakomicie.
- no i jeszcze m.in. - Pan życia i śmierci, Blade II, Łzy słońca, Mini's First Time (jej pierwszy raz), The girl next door (dziewczyna z sąsiedztwa), Pulp fiction, Leon zawodowiec, Forrest Gump, Skazani na shawshank, Bad boys i Troje do tanga
-
Imrahil
- Kontakt:
"Inside Job" - film ciezki i trudny do zrozumienia, ale naprawde warty obejrzenia.
aha,dla zainteresowanych tematem, swiatlo dzienne ujrzala 3 czesc Zeitgeist: Moving Forward
aha,dla zainteresowanych tematem, swiatlo dzienne ujrzala 3 czesc Zeitgeist: Moving Forward
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2011, 12:06 przez Imrahil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Baszczu
"Przegranym tej edycji Oscarów jest „Prawdziwe męstwo" - zerowe konto mimo 10 nominacji, a także „127 godzin" Danny'ego Boyle'a - żadnego Oscara przy sześciu nominacjach."
Nie wierzę w to co czytam. Dla mnie oba te filmy biją na głowę "Jak zostać królem". A to, że "Prawdziwe męstwo" nie otrzymało żadnej statuetki to już w ogóle jest jakieś nieporozumienie. Kapitalny film.
Nie wierzę w to co czytam. Dla mnie oba te filmy biją na głowę "Jak zostać królem". A to, że "Prawdziwe męstwo" nie otrzymało żadnej statuetki to już w ogóle jest jakieś nieporozumienie. Kapitalny film.
-
adi1908
"Krwawy Sport" z Van Dame stary ale dla mnie numero uno wśród filmów akcji
Komedia - "jak rozpętałem II wojnę światową" i 3części Pawlaków - kolejny stary film dziś się już takich komedii nie robi a dla mnie ważniejszy jest dobry tekst niż wydurnianie się jak w tych amełykańskich komedyjkach aczkolwiek czasem tez to rozbawi
Dramat- "300" i "Gladiator" żeby tak Polacy kiedyś zrobili tego typu film i na poziomie
Serial - Moda na Sukces i Klan
a poważnie to Alternatywy4 i Kiepscy no i może Bundy
Komedia - "jak rozpętałem II wojnę światową" i 3części Pawlaków - kolejny stary film dziś się już takich komedii nie robi a dla mnie ważniejszy jest dobry tekst niż wydurnianie się jak w tych amełykańskich komedyjkach aczkolwiek czasem tez to rozbawi
Dramat- "300" i "Gladiator" żeby tak Polacy kiedyś zrobili tego typu film i na poziomie
Serial - Moda na Sukces i Klan
-
Dzonyy
Oglądał ktoś z was Sanctum ? Bo słyszałem bardzo podzielone opinie. Jedni się zachwycają inni mówią że dawno nie widizeli takieg syfu. Zastanawiam się czy warto obejrzeć.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Kusy
ja widziałem i szczerze mówiąc mi się ten film kompletnie nie podobał 4/10
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Matios
Hmm powiedz mi co takiego mistrzowskiego jest w filmie Fighter ??? Bardzo Ciebie prosze, bo wszyscy moi znajomi uważaja, ze ta przereklamowany "chłam", a przez caly film wieje nuda..( genialna kreacja Bale'a sie nie liczy, zeby bylo trudniej;))Orzeu pisze: Ostatnie:
Czarny Łabędź - 7/10
Fighter - Mistrzostwo9/10
Turysta - 7/10
-
Kusy
to Twoi znajomi przesadzają :lol2: nie jesteś to jakieś wybitny film ale nie można też go nazwać gniotem.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa