Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Matios

Odp: Ulubiony film

Post autor: Matios »

No ja sie wynudzilem niemilosiernie.. Jestem tylko ciekawy co takiego widza w nim osoby, ktorym film sie podobal.

Moze widzial ktos sale samobojcow??? To jest dopiero gniot, widzialem nudniejsze filmy, ale tylko na tym mialem ochote w polowie wyjsc z sali..
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2011, 16:12 przez Matios, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

jak mogę pominąć rolę Bale'a skoro to największy atut filmu ? Mistrzostwem teraz tego filmu na chłodno bym nie nazwał, ale gra aktorska, sama historia bardzo mi przypadła do gustu. Choć Rocky czy Wściekły Byk to to nie jest, ale dla osób lubiących filmy tego typu powinien się spodobać.

Z niecierpliwością czekam na nowy serial spod znaku HBO - "Gra o Tron", premiera już w poniedziałek.

http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Pierws ... n%22-72139

Ostatnio oglądałem to co się tam pojawiało na ekranach naszych kin i:
nie polecam: Jeż Jerzy, Inwazja: Bitwa o LA
średnio: Sex Story, Londyński Bulwar, Polowanie na Czarownice

Na + natomiast Dzień Dobry TV i Niepokonani
Obrazek
Lucas

Post autor: Lucas »

Ja polecam film(?) trzy częściowy, pt. ,,Burzowa Brama".
Obrazek
Matios

No skoro napisales, ze mistrzostwo to ten film musial urzec nietylko rola Bale'a, ale luz ;)

Niepokonani naprawde niezly, niezla rola Curusiowego no i w koncu opowiada o Polakach:)
Kusy

Post autor: Kusy »

ja polecam film Carlos. Tylko nie film a serial który składa się z 3 odcinków. 
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Orzeu
Kontakt:

Matios pisze: No skoro napisales, ze mistrzostwo to ten film musial urzec nietylko rola Bale'a, ale luz ;)

Niepokonani naprawde niezly, niezla rola Curusiowego no i w koncu opowiada o Polakach:)
a czytasz co dzisiaj napisałem ? W gatunku dramatów sportowych jak najbardziej czołówka moja, do tego na faktach.

Nieźle to tam zagrał, ale Colin. Apropo tego filmu niby 'true story', a jak się dokładniej zagłębić w temat to jednak sie okazuje ze nie.
Obrazek
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Orzeu pisze: jak mogę pominąć rolę Bale'a skoro to największy atut filmu ? Mistrzostwem teraz tego filmu na chłodno bym nie nazwał, ale gra aktorska, sama historia bardzo mi przypadła do gustu. Choć Rocky czy Wściekły Byk to to nie jest, ale dla osób lubiących filmy tego typu powinien się spodobać.

Z niecierpliwością czekam na nowy serial spod znaku HBO - "Gra o Tron", premiera już w poniedziałek.

http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Pierws ... n%22-72139

Ostatnio oglądałem to co się tam pojawiało na ekranach naszych kin i:
nie polecam: Jeż Jerzy, Inwazja: Bitwa o LA
średnio: Sex Story, Londyński Bulwar, Polowanie na Czarownice

Na + natomiast Dzień Dobry TV i Niepokonani
Niepokonani faktycznie bardzo dobry film, niestety przydlugi, co troche (zwlaszcza pod koniec filmu) obniza jego ocene.

Jesli chodzi o "gre o tron" to juz tydzien temu po pojawieniu sie prologu nakrecilem sie jak glupi.

Wlasnie wrocilem z Krzyku 4. Salwy smiechu na widowni niech same wydadza opinie o tym "horrorze". Gdybym musial za niego placic bylbym bardzo zly.

Z nowosci polecam "Niesciszalnych". Skandynawskie kino ostatnio wywiera na mnie piorunujace wrazenie. Po "Pozwol mi wejsc" i "The girl with the dragon tattoo", kolejny film szwedzki, ktory miazdzy.

Jeszcze troche o komediach. "Zona na niby". Swietna rozrywka! Jedna z lepszych komedii jakie widzialem na przestrzeni paru ostatnich lat. Byla posucha w tym gatunku, ale mimo wszystko bardzo dobry film. Jesli chodzi o "Bez smyczy", to na odstresowanie sie wystarczy, ale szalu nie ma- dupy nie urywa.
Obrazek
sig by Orzeu
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Oglądałem ostatnio parodię horrorów - "Wampiry i świry". Jeśli ktoś chce się pośmiać, to bez wahania polecam. Zakwasy na brzuchu są po tym filmie :)
Kusy

Post autor: Kusy »

wczoraj oglądałem Dziewiąty Legion, można obejrzeć .  6/10

z nowych seriali polecam serial The Killing  (http://www.filmweb.pl/serial/Killing%2C+The-2011-576962)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2011, 10:42 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Matios

Orzeu pisze:
Matios pisze: No skoro napisales, ze mistrzostwo to ten film musial urzec nietylko rola Bale'a, ale luz ;)

a czytasz co dzisiaj napisałem ? W gatunku dramatów sportowych jak najbardziej czołówka moja, do tego na faktach.

Nieźle to tam zagrał, ale Colin. Apropo tego filmu niby 'true story', a jak się dokładniej zagłębić w temat to jednak sie okazuje ze nie.
Nie rozumiem Ciebie, przeciez nie podales zadnego innego atutu, no chyba, ze takim atutem jest nalezenie do Twojej scislej czolowki w tej kategori..

Colin, a Curusiowy to chyba ten sam, hmm ale moge sie mylic;)
Orzeu
Kontakt:

ahh no tak, nie skojarzyłem.

no jak to żadnego atutu nie podałem :> ? Przecież pisałem że świetna rola Bale'a, gra aktorska, bardzo dobra, dobrze opowiedziana historia, która do tego jest na faktach a no i same walki bokserskie dobrze wyglądają. Bale z Markie Markiem stworzyli bardzo fajny, realistycznie zagrany duet. Poza tym - czego Ty byś chciał więcej w dramacie sportowym :D ?

pisz sobie co chcesz, nazywaj z kolegami ten film chłamem - mi się film podobał.
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Ja wczoraj byłem na Fast Five. Film na dobrym poziomie ze sporą dawką humoru ;DD Niektóre teksty naprawdę kapitalne. Dupeczki też fajne :D Tylko, że w tej części wyścigów już w ogóle nie ma jest za to więcej akcji. Oczywiście gorąco polecam.
Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Ja czekam i czekam na premierę pewnego filmu i się doczekać nie mogę :/ Zapytam więc Was o info: wie ktoś kiedy będzie można obejrzeć film "Chorzowskie chachary" :?: Trailery zapowiadające film prezentowały się interesująco, premiera miała być bodajże na początku tego roku, mamy maj i...filmu nie ma :roll:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
zidek

Post autor: zidek »

Donnie Darko (pewnie ktoś juz o nim pisał) dziś obejrzałem po raz kolejny. PRZEFILM. Oglądałem go dziś po raz 3 lub 4 i  za każdym razem dostrzegam nowe szczegóły. Ogólnie same pozytyw ścieżka dźwiękowa, dobór aktorów i  ich gra, fabuła, wielopłaszczyznowość. Naprawdę kto jeszcze nie miał przyjemności POLECAM.
Faflik

Post autor: Faflik »

Mora pisze: Ja czekam i czekam na premierę pewnego filmu i się doczekać nie mogę :/ Zapytam więc Was o info: wie ktoś kiedy będzie można obejrzeć film "Chorzowskie chachary" :?: Trailery zapowiadające film prezentowały się interesująco, premiera miała być bodajże na początku tego roku, mamy maj i...filmu nie ma :roll:
Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem to reżyser filmu i ma niestety pieniędzy na dokończenie tego filmu czy już zmontowanie go do finalnej wersji ile w tym prawdy nie wiem. Początkowo miał być gotowy na 90 lecie Ruchu potem była przekładana premiera, ja jedynie mam nadzieję że pieniążki na ukończenie tego filmu się znajdą i będzie go można oglądnąć w kinie. Chodziarz nie jestem kibicem Ruchu to na ten film czekam z niecierpliwością bo trailery ładnie się prezentowały :)
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Ostatnio zaczalem ogladac swietny serial komediowy, szkoda ze posiada nieliczna ilosc odcinkow. Dla milosnikow czarnego humoru i monty pythona pozycja obowiazkowa, mowa oczywiscie o Black Adder czyli lordzie Edmundzie Czarna Żmija.  :D
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Orzeu
Kontakt:

a ktoś ogląda Grę o Tron ? CZytałem książkę i początkowe odcinki serialu mnie nie do końca przekonywały ale teraz po kilku jak odcinkach jak się rozkręciło to jest bardzo fajnie.
Obrazek
Pablusso

W "Gre o tron" wciagnalem sie od pierwszego odcinka... Wlasnie jestem w trakcie ogladania E8. A ksiazke mam zamiar polknac na wakacje;] Ten serial konczy sie zawsze tak, ze pozniej odliczam dni do kolejnego poniedzialku...
Obrazek
sig by Orzeu
Orzeu
Kontakt:

to weź pod uwagę to że książka jest lepsza - ja juz wszystkie tomy dostępne przeczytalem
Obrazek
Imrahil
Kontakt:

Post autor: Imrahil »

Gra o Tron odcinki ogladam na bierzaco, a w lekturze jestem w polowie 2 tomu "Starcie krolow"  ;-)
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Pablusso pisze: Ten serial konczy sie zawsze tak, ze pozniej odliczam dni do kolejnego poniedzialku...
Widzę że nie tylko ja tak mam :) Ostatnie 2 epizody sprawiły że nie mogę sie doczekać poniedziałku :D
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Orzeu
Kontakt:

taa - zdecydowanie się ostanio rozkręcił serial, ale... prawdziwe zwroty akcji dopiero przed nami ;) - szkoda tylko ze zostaly 2 epizody tylko a na nowy sezon trzeba będzie czekać pewnie z rok.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

i jak tam ostatni odcinek (9) ?

Szkoda mi śmierci Neda Starka i Khala Drogo - strasznie mnie irytował na początku, ale z odcinku na odcinek coraz bardziej mnie ta postać przekonywała . Swoją drogą ten sam koleś w nowym Conanie będzie grał.
Obrazek
Pablusso

Smierc Starka to byl dla mnie (nie czytajacego jeszcze ksiazki) cios... Ze Khal zginie to sie domyslalem i przyjalem ze spokojem.  Bardziej dotknela mnie smierc krola Roberta, ktorego niesamowicie polubilem :) Odnosnie tych, ktorzy w serialu irytuja, to nikt nie pobije 3 postaci: Sansa, Joffrey i ten co chlepce mleko z cycka siostry Lady Stark... Ale chyba w sumie maja wzbudzac taka niechec...
Obrazek
sig by Orzeu
Orzeu
Kontakt:

ten 3-ci to o ile dobrze pamiętam mały Robert Arryn. Sansa miała irytować , Joffrey to samo ;P - o dziwo tylko Cersei zrobili taką bardziej sympatyczną, aniżeli w książce.
Obrazek
Seba

Post autor: Seba »

Pablusso pisze: Smierc Starka to byl dla mnie (nie czytajacego jeszcze ksiazki) cios
W skupieniu oglądałem ostatnie sekundy tego odcinka i liczyłem, że jednak ktoś przeszkodzi w egzekucji. Nagle szok i przyspieszone bicie serca. Nie pamiętam kiedy tak się czułem w trakcie oglądania filmu. Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki. Co do Joffreya, to jest tak drażniący, że momentami chce się włożyć rękę w monitor i ukręcić mu łeb ;)
Obrazek
Czarson

Post autor: Czarson »

Śmierć Lorda Starka była dla mnie nie lada zaskoczeniem . Strasznie wciągnął mnie ten serial , właśnie zaczynam czytać książkę , która podobno jest jeszcze lepsza od serialowej ekranizacji . Z niecierpliwością oczekuje poniedziałku i kolejnego odcinka tegoż serialu... 
yoda79

Post autor: yoda79 »

"Gra o tron" to tylko pierwsza część sagi. Serialu nie oglądam,ale cała saga jest naprawdę świetna, polecam te książki.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Czarson pisze: Śmierć Lorda Starka była dla mnie nie lada zaskoczeniem . 
Nie pisz o takich rzeczach bo mogą się tu znaleźć osoby , które jeszce nie doczytały/obejrzały tego momentu i psujesz im zabawę :)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Czarson

Post autor: Czarson »

Już ktoś przede mną o tym napisał ale masz racje zapomniałem się :)
ODPOWIEDZ