vlepkomania

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Shady

vlepkomania

Post autor: Shady »

EL_CHINO pisze:Świetne, tylko kto by się takiego czegoś podjął? Tzn. Drukowaniem?
w necie mozna bez problemu znalesc firmy ktore by sie tego podjely i to wcale nie po jakis astronomicnzych kosztach... z tego co pamietam na jakies stronie chuliganow czy tam ultrasow pilkarskich mozna dac projekty wlepek i oni drukuja...
Paolo_

vlepkomania

Post autor: Paolo_ »

Kolejny projekcik

Obrazek
Obrazek
EL_CHINO

vlepkomania

Post autor: EL_CHINO »

Zaj***ste! gg kolesia który drukuje i przesyła w różnych formatach: 2385002. Niezły papier i wogóle mam vlepki z interem, tyleko, że z samym herbem, jak chcesz pkar to ci prześlę i zobaczysz.
Shady

vlepkomania

pkr - ogolnie projet dobry... ale w/g vlepka powinna byc na temat albo Interu... albo na tamat "atnymilan" czy tam "antyjuve"... a nie laczyc wszystko naraz na badz co badz... malej powierzchni (bo wlepka przeciez ma jakos 5x5)
EL_CHINO

vlepkomania

Shady jak się nie znasz to nie pisz ;-)
Są vlepki przecież o wymiarach 8x8, a kibice Górnika zrobili nawet w ostatniej serii vlepki wymiaru około 8x20cm więc spoko majonez. Ale my się zajmijmy drukiem vlepek 8x8 czy 5x5.
Shady

vlepkomania

EL_CHINO pisze:Shady jak się nie znasz to nie pisz ;-)
heheh nie ze sie nie znam... bo wiem ze sa vlepki tzw "podluzne" czy w wiekszym formacie (kwadrat)... chodzilo mi tylko o to ze bardziej podobaja mi sie vlepki o "jednym temacie"... tj. albo Inter.... albo "anty" inny klub... ale to tylko i wylacznie moje zdanie :)
Lolek

vlepkomania

Post autor: Lolek »

Tez zaczalem cos kombinowac w tym photoshopie. Oczywiscie napoczatku klika sie wszystkie opcje zeby zobaczyc co jak dziala. I prosze zobaczyc. Moze to jest banalne pytanie, ale dla mnie nie banalne :smile:

Obrazek

Jakims cudem wyszedl ten caly cien herbu Interu. Widac, ze to jest przdatne ale jak tego nie umiem. Wyszlo mi jakims fuksem... Prosze o wyjasnienie.
Bart

vlepkomania

Post autor: Bart »

nie wiem, mnie jakoś te naklejki nie kręcą. Ale sama idea dobra, niech obecnosć polskich interistów będzie dostrzegalna :)
Kalisz

vlepkomania

Post autor: Kalisz »

W tych projektach nie ma co się bawić w jakieś cieniowanie,bo to i tak nie ma sensu,bo nie nie będzie widać jakby się nakleiło..Według mnie ma być jakieś konkretne hasło i żeby wszystko wyglądało jak czarno na białym...heh nie chodzi mi o juve :wink: :smile:
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Lolek

vlepkomania

Post autor: Lolek »

Wiesz, nie chodiz mi tylko o vlepki. To sie przydaje tez do np. szkieletow i wlasnie chce sie dpowiedziec jak to sie robi, bo jakims fuksem mi sie udalo. Czysty przypadek jednym slowem.
Paolo_

vlepkomania

Jeśli chodzi Ci o to jak zrobić żeby obrazek był przeźroczysty to w okienku warstwy masz kilka różnych opcji (np łagodne światło, albo nakładka)

projekt nr3 (mam nadzieje że nikt nie ma pretensji za to że użyłem logo nfc)

Obrazek

EDIT: Narazie wg mnie najlepiej do ew. pierwszej serii nadają się te projekty, piszcie co o tym myślicie
http://img131.imageshack.us/img131/4752/v17qu.jpg
Obrazek
EL_CHINO

vlepkomania

Fajnie mieć pierwszą serię vlepek, może sknocisz coś pkar z autobusem Interu i dać np. napis "ON TOUR" 2006, przydałoby się na wakacje ;) I najlepiej, aby zająć się drukiem jeszcze przed wakacjami, np. u kolesia którego gg podałem, możesz się spytać go, on ci napisze co i jak i jakie formaty są.
Paolo_

vlepkomania

Projekt nr 4
Obrazek

update propozycji na serię :wink:
http://img19.imageshack.us/img19/4571/v16cn.jpg

Co do vlepki "On Tour" to chyba 95% zespołów ma taką, więc wg mnie nie ma co kserować pomysłów innych, tylko być oryginalnym i tworzyć coś czego nikt nie ma :wink:

Jeśli chodzi o druk to ja mógłbym sobie zamówić u tego gościa na własny rachunek, chodzi o to żeby ktoś wydrukował większą ilość i potem dał do sklepiku internetowego (jeśli jest taka możliwość) albo udostępnił gdzieś do sprzedaży
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006, 13:11 przez Paolo_, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Kalisz

vlepkomania

Post autor: Kalisz »

pkar pisze: Co do vlepki "On Tour" to chyba 95% zespołów ma taką, więc wg mnie nie ma co kserować pomysłów innych, tylko być oryginalnym i tworzyć coś czego nikt nie ma :wink:
No ale te 95% zespołów nie nia ma autobsów w barwach swojego klubu :wink: Fajnie by wyglądała taka wlepa :smile:
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Paolo_

vlepkomania

Obrazek
Obrazek
EL_CHINO

vlepkomania

O kurczę. Chyba chodziło Nam o ten prawdziwy autobus Interu, ale to i tak jest świetne ;)
Nasir

vlepkomania

Post autor: Nasir »

kurcze koles ta talenta do takich rzeczy...ja bym bardzo chetnie zapopatrzyl sie w nalepki Interu...trzeba pokazac ludziom, ilu nas jest
'...Ma dimmi cosa c'e di meglio
Di una continua sofferenza per arrivare alla vittoria...'
RoB

vlepkomania

Post autor: RoB »

No ta z autobusem mistrzowska. Jest jedno ale jeśli chodzi o vlepę - nie radzę jej naklejać w miejscach publicznych. :wink:
EL_CHINO

vlepkomania

Tutaj przedstawiam Wam swoje vlepki z cyklu "Zrób to sam" czyli drukarka, papier zwykły lub samoprzylepny albo taśma dwustronnie przylepna. DO ROBOTY!
http://img288.imageshack.us/img288/4243/p10307165fx.jpg
http://img385.imageshack.us/img385/1716/p10307174jk.jpg
http://img414.imageshack.us/img414/5190/p10307216ss.jpg

Sorry, niektóre troche niewyraźne.
Paolo_

vlepkomania

Odnawiam temat bo jest taka sytuacja. Moge zrobić więcej takich vlepek tylko pozostaje pytanie po co? Drugowanie na własny rachunek na zwykłych kartkach to zupełnie inna jakość i efekt. 4000 profesjonalnych vlepek (8 wzorów po 500 sztuk) kosztuje 315zł (wielkość 7x7 cm.) 4000 vlepek to w pizdu dużo, vlepki się nie psują to można je przechowywać i z 10 lat albo więcej :wink: A gdyby sprzedawać po 5zł za komplecik (8 vlepek) to teoretycznie można zarobić 2500 zeta. Nawet jakby się wszystkich nie sprzedało to koszt raczej by się zwrócił. Podsuwam pomysł komuś kto ma możliwości (można takie vlepki sprzedawać na allegro albo w sklepiku internetowym Interu).Bo robimy te projekty tylko nie wiem po co jak nikt ich do niczego nie wykorzystuje. Zapewne jak zwykle i tak nic z tego mojego apelu nie wyjdzie ale co tam może zdarzy się cud :o :wink: pzdr
Obrazek
elvis
Kontakt:

Odp: vlepkomania

Post autor: elvis »

ja bym sie na wlepy pisał. juz szalałem po wałbrzychu z wlepami Arsenalu to bym teraz z Interem się pokrecił. jest u mnie drukarnia, ale robią na tandetnym papierze i drogo. mysle ze jakbys zrobil jeszcze jakies wzory, drukneło by sie to mozna by na allegro je pogonic z powodzeniem.

PS. mogłby mi ktos zrobic jakis fany sig i avatar z Materazzim :?: :D
Obrazek
EL_CHINO

Co? Ten temat istnieje? hihi, chciałem się podzielic małą refleksją z Forum GKS Jastrzębie "Jakie vlepki innych klubów widzieliście w Jastrzębiu?"
Obrazek
a wychodzi na to, że chodzi mu o tą:
Obrazek
Hihihi a to psikus.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Odświeżam temat ,ponieważ pojawiła się szansa (kolejna już  :roll: ) na to ,by zrobić masową produkcję vlepek dla kibiców Interu w całej Polsce.MarioFromGrudziadz wie ,gdzie takie vlepki mozna zrobić ,a w przyszłym tygodniu spyta się o cenę vlepek.Jak powszechnie wiadomo vlepki nie są drogie ,więc cena kilku-kilkunastu złotych za komplet nie powinna nikogo przerazić.Przeglądając temat można zauważyć  kilka znakomitych projektów ,jednak ja proponowałbym zrobienie jeszcze innych projektów (mozna ustalić termin nadsyłania prac) ,aby był większy wybór.Potem wybralibyśmy poprzez głosowanie kilka (6 ,8 może 10) najlepszych prac ,a firma o której pisał w innym temacie MarioFromGrudziadz by je wydrukowała.

Chyba wszyscy pamiętamy temat bluz Interu ,który ,nie wiedzieć czemu ,nagle "zamarł".Wierzę jednak ,że vlepki prędzej ,czy później trafią do druku.Skąd mój optymizm :?: Z projektów bluz trzeba było wybrać jeden ,teraz możemy wybrać kilka ,więc  unikniemy nieporozumień.A poza tym vlepki są nieporównywalnie tańsze od bluz ,więc chętnych powinno być więcej.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
EL_CHINO

Hmm... może dam głupi pomysł, ale takie oficjalne info, możnaby było dac po wakacjach? Gdzieś we wrześniu? Choc dobre by było już zabrac się za to już teraz :roll: Ja na to też bym się pisał, tak samo jak i na bluzy, ale nie chce wyjśc na typa który 'rzuca słowa na wiatr'... tak więc wyjeżdżam 30 lipca a wracam 18 sierpnia ;) Żeby nie było że się nie udzielam..
Kooper_InterM

Post autor: Kooper_InterM »

Powinnismy zrobic te vlepki, bo to naprawde obok bluz, bardzo ciekawa rzecz. A vlepki zamowic mozna z tygodnika "To my kibice", ale wiadomo, ze trzeba to zrobic w wiekszym nakladzie, bo inaczej firma, produkujaca vlepki nie przyjmie zamowienia. Tak samo jest z bluzami, pozdro.
MarioS

Post autor: MarioS »

Mora pisze: Odświeżam temat ,ponieważ pojawiła się szansa (kolejna już  :roll: ) na to ,by zrobić masową produkcję vlepek dla kibiców Interu w całej Polsce.MarioFromGrudziadz wie ,gdzie takie vlepki mozna zrobić ,a w przyszłym tygodniu spyta się o cenę vlepek.Jak powszechnie wiadomo vlepki nie są drogie ,więc cena kilku-kilkunastu złotych za komplet nie powinna nikogo przerazić.Przeglądając temat można zauważyć  kilka znakomitych projektów ,jednak ja proponowałbym zrobienie jeszcze innych projektów (mozna ustalić termin nadsyłania prac) ,aby był większy wybór.Potem wybralibyśmy poprzez głosowanie kilka (6 ,8 może 10) najlepszych prac ,a firma o której pisał w innym temacie MarioFromGrudziadz by je wydrukowała.

Chyba wszyscy pamiętamy temat bluz Interu ,który ,nie wiedzieć czemu ,nagle "zamarł".Wierzę jednak ,że vlepki prędzej ,czy później trafią do druku.Skąd mój optymizm :?: Z projektów bluz trzeba było wybrać jeden ,teraz możemy wybrać kilka ,więc  unikniemy nieporozumień.A poza tym vlepki są nieporównywalnie tańsze od bluz ,więc chętnych powinno być więcej.
Zgadza się,vlepki to tania rzecz więc te kilkanaście złotych nikogo nie porazi,a  jest tak że im więcej sztuk tym taniej,węc trzeba by było zrobić projekty jakie chcemy,ja ide do firmy,mowie ile sztuk czego i oni mi mowia jaka cena za ile sztuk.I np.kase byście mi wpłacili na konto i ja poprzez poczte bym powysyłał co jest jasne i zrozumiałe.Na pewno w waszych miastach widzicie w tramwajach czy autobusach vlepki różnych klubów i wiekszosc sobie myslala zeby tak były Interu.Teraz jest taka okazja zrobić to masowo z pewnością jeszzce bedziecie wyjeżdzać na wakacje czy coś to by sie rozklejeało to wszedzie.Warto by było zrobić vlepke z adresem stronki Interu.Ale teraz to juz od was zależy,ja moge wszystko zorganizować tylko musze mieć projekty i ide do firmy.Potem kasa i drukujemy!!No i jeszcze wymiary jakie byśmy chcieli bo widziałem tu ciekawe projekty i małych i dużych.Powiem tak-im więcej by było tym lepiej i taniej wiec pisać co myslicie i jedziemy,nie mozemy byc gorsi od Juve i Milanu!! POZDRO FORZA INTER!!
Obrazek
Shady

Mora pisze: Odświeżam temat ,ponieważ pojawiła się szansa (kolejna już  :roll: ) na to ,by zrobić masową produkcję vlepek dla kibiców Interu w całej Polsce.MarioFromGrudziadz wie ,gdzie takie vlepki mozna zrobić ,a w przyszłym tygodniu spyta się o cenę vlepek.
Polecam tego goscia... sam od niego zamawialem 2 razy juz vlepki i jestem bardzo zadowolony

http://www.sklep.kibica.pl/?go=vlepki

pd. co do wymiarow vlepek... najlepsze sa chyba 78mm x 78mm.... 5cm sa za male, a 10cm za duze (w/g mnie).
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 15:49 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Post autor: Globus »

Ja polecam ten sklep www.ultrastyl.prv.pl :)  tani i profesjonalny
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Inter _Fan!

Post autor: Inter _Fan! »

jak by co to ja chętnie wezme vlepki..;d ale nnajpierw ktos musi zrobic i wydrukować!
jakby oc to moje gg: 9258354
P.S. ja sie nie pisze na robienie vlepek lecz na ich kupno w niedalekiej przyszłości! pzdr
Inter _Fan!

Post autor: Inter _Fan! »

to idzie gdzies kupic te vlepki czy nie .. ?! pzdr !
ODPOWIEDZ