Rasizm

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
szuli

Odp: Rasizm

Post autor: szuli »

no właśnie... ale cały ten konflikt bałkański był poplątany jak niewiem co ... oczywiście na tle narodowoścoiwym/religijnym, /..... bo rasa to praktycznie jedna - słowianie południowi
Obrazek

Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

Srojtas pisze: Klusek, a co Serbowie mieli do powodzenia?
Po konflikcie mieli 9 lat na rozwiązanie problemu. Autonomia Kosowa byłaby i tak na ich korzyść, bo mieliby więcej władzy, niż za czasów protektoratu ONZ.
Srojtas

Post autor: Srojtas »

Bart uważaj lepiej co piszesz, bo z takimi tekstami to możesz do swoich rodziców wyjeżdżać :) Karadžić nie miał innego sposobu by ich usunąć. Na wysiedlenie nie pozwoliłoby NATo, bo wg. nich byłoby bezpodstawne. Jugosławia nie była potęga by każdy jej słuchał. Fakt metoda bardzo brutalna, ale chyba jedyna możliwa... Dajmy taki przykład. Albańczycy zajmują woj. podkarpackie, a po zdobyciu go osiedlają się tam. Mamy ich grzecznie wysiedlić na co i tak się nie zgodzą?

Klusek autonomia na ich korzyść? To tak jakby Niemcy zarządali Pomorza, a dla nas korzyścią byłaby jego autonomia... Chcieli całkowitej władzy nad tymi terenami, co w pełni rozumiem ;) Zresztą co mieli zrobić przez te 9 lat?
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Srojtas pisze: Dajmy taki przykład. Albańczycy zajmują woj. podkarpackie, a po zdobyciu go osiedlają się tam. Mamy ich grzecznie wysiedlić na co i tak się nie zgodzą?
Srojtas, juz w innym temacie udowodniles, ze dla Ciebie najlepiej by bylo wybic wszystkie mniejszosci narodowe w kraju, bo przeciez Ci za chwile moga sprowadzic swoja rodzine np z "Albanii", tamci znow kogos sciagna, pozniej zaczna uwazac Polske za swoj kraj, wiec beda domagac sie autonomii. Moze juz teraz by wybic wszystkich Albanczykow?

Porownujesz sytuacje, ktorych po prostu nie da sie porownac.i bronisz zbrodniarzy wojennych. Pamietaj, ze zabijanie zolnierzy na wojnie nie jest zbrodnia. Ale zabijanie kobiet i dzieci juz jest. Ale Twoim zdaniem chyba cel uswieca srodki co? Przerazajace...
Obrazek
sig by Orzeu
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Bart uważaj lepiej co piszesz, bo z takimi tekstami to możesz do swoich rodziców wyjeżdżać

A co mu zrobisz? To Ty lepiej schowaj teksty z rodzicami. Na chwile obecna 99% ludzi obserwujacych ten watek zgodzi ze zdaniem Barta.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
szuli

Bart ma rację, ale też trochę racji ma srojtas
to zależy od tej mniejszości jak się zachowuje na terenie innego państwa - przykład? polacy w niemczech się asymilują - arabusy nie, i zaczynają stawiać swoje warunki
niemcy nie pojechali na wojnę (chyba pierwszy raz od początku ich narodu) - a to dla tego, bo coraz silniejsze jest tam lobby arabskiej części społeczeństwa

a jak ktoś tam powie o nich źle (tak jak o żydach z resztą) to momentalnie jest rasistą, antysemitą i w ogóle szatanem wcielonym
podobnie zaczyna być u nas, nikt publicznie nie powie że nienawidzi żydów (chyba że skrajni prawicowcy) bo zaraz jest napiętnowany
można zrozumieć równość ludzi - dobrze sam ją pojmuję, ale wykrzywianie w jedną lub drugą stronę to już jest nie w porządku
bo Polska to kraj mimo wszystko katolicki/słowiański i ogół przymusza się do tolerowania fochów mniejszości (np. homoseksualnej) czy do posiadania w sejmie przedstawicieli mniejszości niemieckiej (gdzie w niemczech jest 4 ray tyle polaków co niemców w Polsce i my tam żadnej reprezentacji nie mamy)
Obrazek

Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Pablusso pisze: Moze juz teraz by wybic wszystkich Albanczykow?
Wybić może nie ale ciekawe gdybyś mieszkał na tym przykładowym podkarpaciu i wizja Srojtasa się sprawdziła :)

Staram się zrozumieć o co chodzi Srojtasowi i wydaje mi się że ma trochę racji- chodzi mi tutaj o wysiedlenie! Sytuacja bardzo trudna do rozwiązania... nikt nie da się wywalić ze swojego domu i jest to zrozumiałe ale dążenie do niepodległości przez przyjezdne mniejszości już nie jest zbyt mądre! Weźmy na to że za 50 lat jeżeli dalej tak pójdzie Wietnam, Chiny i inne nacje będą chciały u nas swojej małej ojczyzny :/ Nie możliwe? Wszystko jest możliwe
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Bart

Post autor: Bart »

Żeby nie było, to ja również bardzo nie przepadam za Muzułmanami, którzy starają się narzucać swoją cywilizację w Europie i kompletnie się nie asymilują. Powinno im się pokazać miejsce w szeregu, ale na pewno nie drastycznymi metodami. I nie ma gadania, że to "jedyna możliwa metoda", bo to po prostu żałosne. A to, że w niektórych krajach jest już za późno, to już problem ich rządów.
szuli

a raczej społeczeństwa bo rząd nie odczuwa zamieszek na tle rasowym/ religijnym bo to są ludzie co żyją w zamkniętych dzielnicach
tylko wykorzystują sytuację
Obrazek

Obrazek
klusek

Srojtas pisze: Klusek autonomia na ich korzyść? To tak jakby Niemcy zarządali Pomorza, a dla nas korzyścią byłaby jego autonomia... 
Nie rozumiesz, ale jak już czepiłeś sie tego polskiego przykładu, to na nim Ci to wytłumaczę. To tak, jakbyśmy zaczęli wybijać hipotetycznych Niemców na Pomorzu, a ONZ utworzyłoby tam protektorat. Autonomia = więcej dla Polski, niż władza ONZ nad tym terenem. Proste.
Srojtas pisze: Chcieli całkowitej władzy nad tymi terenami, co w pełni rozumiem ;) Zresztą co mieli zrobić przez te 9 lat?
Cały czas to wałkujemy - przywrócić autonomię.
Globus

Wczoraj na meczu Wisły zaciekawił mnie transparent pokaźnych rozmiarów wywieszony przez kibiców z Izraela "Today we go out to war". Za taki transparent Wisła została by pewnie wykluczona z rozgrywek... zobaczymy jak potraktują Beitar :roll:

Obrazek
Darek

Post autor: Darek »

Globusik pisze: Wczoraj na meczu Wisły zaciekawił mnie transparent pokaźnych rozmiarów wywieszony przez kibiców z Izraela "Today we go out to war". Za taki transparent Wisła została by pewnie wykluczona z rozgrywek... zobaczymy jak potraktują Beitar :roll:
A mnie się wydawało że tam pisało coś podobnego do "Today we go out to yellow hell" ale mogło mi się pomylić i połączyłem dwa różne transparenty  :-D :P
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
szuli

http://pl.youtube.com/watch?v=DQJKHfi-B ... re=related
i taki prezydent jak sarkozy ma czelność twierdzić, że jesteśmy zamkniętym krajem i że trzeba reformować system oświaty tak , żeby był większy liberalizm.. proszę bardzo oto do czego doprowadzi brak "bata nad gnojkami"
Obrazek

Obrazek
Matrix23

Post autor: Matrix23 »

Tak jaki był jeden komentarz na youtubie: "w USA by dostali z 44." Europa to już inna bajka, tutaj policja boi sie zeby nie dostać więcej od przestępców za strzelanie.
Metal thrashing mad
klusek

szuli

oczywiście, nawet widać, że jest to nagrywane profesjonalnym sprzętem.... ale tam takie rzeczy się dzieją
murzyni zmieniają nazwiska na francuskie żeby nie być dyskryminowanym bo rząd wprowadził rekrutację pracowników przez internet - bez zdjęcia -

i to tacy właśnie ludzie robili (i robią) zadymy i których co jakiś czas słychać w mediach
Obrazek

Obrazek
Globus

Nie wiedziałem w którym temacie wkleić te ciekawe 3 artykuły... myślę, że tutaj będą najlepiej pasowały. Komentarze na ich temat mile widziane :)

http://www.rp.pl/artykul/2,310528_Polac ... minu_.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... e_ws_.html
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/20917

Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Tak to jest, wielkie USA wpycha się wszędzie gdzie tylko może. Żądają rekompensat za działania komunistycznych rządów, wszakże USA zostawiła nas po zakończeniu II WŚ w rękach Stalina (bo przecież on miał doprowadzić do DEMOKRATYCZNYCH wyborów w Polsce) ale jak się skończyło wszyscy wiemy. A teraz stawiają nam warunki rekompensat za coś za co nie jesteśmy odpowiedzialni. Co do Niemieckich partii neonazistowskich...przypomina to również 1930, kiedy to Hitler za złą sytuację gospodarczą obarczał Żydów...
Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

Kiedy "niezależna" Gazeta Polska oskarża kogoś o faszyzm czy nazizm, chce mi się śmiać - przecież to naczelna wszystkich polskich skinów i faszystów... Zawsze myślenie ściśle narodowe powoduje nastroje niechęci do innych w czym bryluje redakcja tej gównianej gazetki...

Prawda jest taka o czym pisze Gross i nie tylko, że Polacy byli są i będą antysemitami i przyczyniali się do mordów na Żydach podczas drugiej wojny światowej, tak samo jak obywatele innych krajów - czy uważam, że z tego powodu mamy kogoś przepraszać - NIE - w każdym narodzie są tacy co dorabiają się na krzywdzie innych, są tacy, którzy są słabi i sprzedadzą kogoś na śmierć, by samemu przeżyć, tacy co nie mają świadomości, że kogoś wydają na śmierć - czy uważam, że są winni swojej słabości? - NIE, bo chyba nikt kto nie miał okazji żyć wtedy i dokonywać takich wyborów (chyba, że obecnie żyje w krajach które dotknęły poważne konflikty) nie ma prawa oceniać tych ludzi... Swoją drogą kiedy ktoś postawi Izrael przed sądem i oskarży o zbrodnie przeciw ludzkości???

Apel kongresmenów jest normą - apel lobby o swoje. Lobby kubańskie prosi, żeby nie otworzyć Kuby na świat bo wtedy stracą wpływy, lobby żydowskie prosi o odszkodowania od ofiar II wojny światowej, bo już nikt innym im nic nie da...
Minister

Post autor: Minister »

Ta dr Alina Cała to mnie zadziwiła.Babka za wszelką cenę miała zamiar odeprzeć atak czyli nieywgone pytania Pana redaktora.Kobieta wie o czym mówi ale to co mówi nie ma najmniejszego sensu.Jedynie zgodziłbym się z propagowaniem przez kościół antysemityzmu,ponieważ w dzisiejszych czasach kościół miesza się we wszystko co może i co da mu rozgłos!!JA chciałbym żeby ta Pani znalazła by naród,który w dzisiejszych czasach stanął by w obronie innego ryzykując swoje życie.Ona chyba coś ćpała mówiąc,że ludzi pomagających Żyfom powinno być znacznie więcej.Zreszta jak ktoś kto nie iwdział na własne oczy jak się działo i co tam się działo ma prawo o tym mówić przybierając to w takie słowa!?

O dwóch innych artykułach się nie wypowiem bo to jest KPINA!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Globus

Forza_Michal pisze: Jedynie zgodziłbym się z propagowaniem przez kościół antysemityzmu
O żydowskich dzieciach ukrywanych przez księży i zakonnice to już się nie pamięta. Śmierdzi uogólnianiem :/

Obrazek
Minister

Ale widzisz to były pojedyncze przypadki.Fakt,że były i wszystko trzeba pamiętać i nawet najmniejsze dobre czyny chwalić ale ogólnie kościół po dzień dzisiejszy wpycha ,,łeb'' gdzie nie jego miejsce!
a geje do obozów pracy!"
Evrinho

Post autor: Evrinho »

w Polsce aż roi się od Rasistów...
widząc murzyna grającego w kosza podniecają sie
jakby San MArino wygrałoby MŚ...

____
stand up/speak up
SPRZEDAM ROWER
STAN IDEALNY!
http://www.youtube.com/watch?v=k7ZEshyZVOo
Kto chętny pisać!
Gadu-Gadu 2012257 lub priv
Shady

Post autor: Shady »

Po przeczytaniu wywiadu z tą babką stwierdzam, że Auschwitz powinno być znów uruchomione na takie wypadki jak ona.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009, 14:27 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

Shady spokojnie bo Cię zamknąl za takie oświadczenia:P.No co tutaj dużo pisać.Poniosło kobietę:D.
a geje do obozów pracy!"
Shady

Forza_Michal pisze: Shady spokojnie bo Cię zamknąl za takie oświadczenia:P.No co tutaj dużo pisać.Poniosło kobietę:D.
Nie lubię, gdy ktoś obraża mój kraj pi3rdoląc takie głupoty. Inna sprawa, niech zacznie lepiej oceniać swój kraj, a przepraszam... Izrael teoretycznie w ogóle nie powinien istnieć.
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

kachol pisze: Kiedy "niezależna" Gazeta Polska oskarża kogoś o faszyzm czy nazizm, chce mi się śmiać - przecież to naczelna wszystkich polskich skinów i faszystów... Zawsze myślenie ściśle narodowe powoduje nastroje niechęci do innych w czym bryluje redakcja tej gównianej gazetki...
    Gazeta Polska gazetą skinów i nacjonalistów? Kachol przyswoi trochę wiedzę i zacznij rozróżniać konserwatystów od nacjonalistów. Zwłaszcza, że to właśnie  tej gazecie wytoczył proces obecny prezes TVP związany ze środowiskami nacjonalistycznymi za pomówienia. Jeżeli tacy ludzie jak Sakiewicz, Wyszkowski, Gwiazda, Maciej Rybiński to nacjonaliści a ta gazeta to tuba skinów to gratuluje poczucia humoru.
   Demokracja i pluralizm medialny to rzecz wskazana niestety  daleko nam do tego w naszym kraju. Gdyby nie ta gazeta, nie dowiedziałbyś się nigdy o agentach SB-ckich - żywo udzielających się w polityce, agentach w  mediach, w bankach itp,  nomenklaturze przejmującej polskie banki, polskie przedsiębiorstwa , na przestrzeni ostatnich 20 lat. Nieustanne niszczenie tej gazety przez podstawionych udziałowców (agenci WSI),  którzy później za wszelką  cenę i różnymi sposobami chcieli  zmieniać redaktorów, zmieniać linie redakcyjną i w ogóle unicestwić tę gazetę pokazuje tylko jak bardzo jest niewygodna  dla wielu. Dużo tego było w ostatnich latach jak i miesiącach (ostatnio naloty  ABW na mieszkania dziennikarzy itp.)
kachol pisze: Prawda jest taka o czym pisze Gross i nie tylko, że Polacy byli są i będą antysemitami i przyczyniali się do mordów na Żydach podczas drugiej wojny światowej, tak samo jak obywatele innych krajów - czy uważam, że z tego powodu mamy kogoś przepraszać - NIE - w każdym narodzie są tacy co dorabiają się na krzywdzie innych, są tacy, którzy są słabi i sprzedadzą kogoś na śmierć, by samemu przeżyć, tacy co nie mają świadomości, że kogoś wydają na śmierć - czy uważam, że są winni swojej słabości? - NIE, bo chyba nikt kto nie miał okazji żyć wtedy i dokonywać takich wyborów (chyba, że obecnie żyje w krajach które dotknęły poważne konflikty) nie ma prawa oceniać tych ludzi... Swoją drogą kiedy ktoś postawi Izrael przed sądem i oskarży o zbrodnie przeciw ludzkości???
No i jeszcze gratuluje poparcia udzielonego temu jałowemu socjologowi, notorycznie przeinaczającemu fakty, setki razy przyłapanemu na kłamstwach, na którego brednie nawet często i żydowscy (nie mówiąc o polskich) historykach łapią się za głowę. Jeżeli czujesz się antysemitą i uważasz, ze Polacy są antysemitami  to konsekwencją tego powinien być jednak  Twój akt  przeprosin ze rzekomy współudział w holokauście Żydów. Ja takowym się nie czuje więc i przepraszać nie mam zamiaru.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009, 15:29 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Shady

kachol pisze: Prawda jest taka o czym pisze Gross i nie tylko, że Polacy byli są i będą antysemitami i przyczyniali się do mordów na Żydach podczas drugiej wojny światowej
wtf!?

Polacy się przyczyniali do mordów podczas 2 wojny światowej?! Przecież, gdyby nie wojna, którą wywołali niemcy to żadnych mordów by nie było. Niestety wojna wybuchła i wielu Polaków starało się przeżyć za wszelką cenę. Nie można oskarżać kogokolwiek, że nie udzielał pomocy żydom, za co groziła natychmiastowa śmierć nie tylko takiej osoby, ale i jego rodziny. Owszem, zdarzali się tacy co współpracowali z niemcami (często także z chęci przeżycia - ocena moralna takiego postępowania to inny temat), ale nie można przez pryzmat jednostek oceniać 30to milionowego (wtedy) kraju.
Czytając takie wypociny ciężko nie zostać antysemitą.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2009, 15:50 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
kachol

Post autor: kachol »

pabloos6 - nie uważam, że Gazetę Polską należy zamknąć, wręcz przeciwnie, jest potrzebna, ja po prostu stoję po drugiej stronie barykady, a ponieważ mam o dziwi wielu znajomych mocno prawoskrętnych (niektórych fanatycznie) dlatego wiem jak istotna dla wielu z nich jest Gazeta Polska. Próba zniszczenia Sakiewicza wcale mi się nie podobała i uważałem to za straszny zamordyzm i zamach na wolność wypowiedzi, po prostu nie zgadzam się z całkowicie z GP i do tego mam prawo, ale nie napisałem, że należy ją zamykać etc.
Nie popieram Grossa tylko po prostu uważam (nie tylko z tego źródła), że ma wiele racji, ale ja nie będę przepraszał Żydów za nic i nie wydaje mi się, że jakikolwiek Polak ma to robić. Czy jestem antysemitą - nie, ja po prostu uważam, że Izrael nie ma prawa istnieć, jeżeli ktoś mnie z tego powodu uważa za antysemitę - proszę bardzo, spływa to po mnie... Poza tym jeżeli nawet już mnie ktoś uważa za antysemitę to przepraszać nie mam zamiaru za holokaus bo mam z nim tyle wspólnego co z ukrzyżowaniem Chrystusa...

Shady - doczytałeś to co pisałem? tylko stwierdzam, że w każdym narodzie ludzie mają słabości, a antysemityzm jest był i będzie w Polsce obecny, ale tak samo będzie obecny w prawie każdym kraju na świecie, bo Żydzi poprzez swoje czyny powodują skrajne emocje - od uwielbienia po nienawiść - i tak samo ja za pewne rzeczy ich kocham, a za pewne nienawidzę.
Ice Man

Post autor: Ice Man »

Zgadzam się z opinią że Izrael wogóle nie powinien istnieć z tego powodu mogę powiedzieć że  jestem antysemitą.
ODPOWIEDZ