Mam pytanie
-
interfann
Odp: Mam pytanie
mastersnake jak bedziesz mogl to sie zapytaj bede z gory wdzieczny!:)
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
Żyj tak jakbyś miał umrzeć jutro.
-
ricardo
- Kontakt:
Czy studiuje (lub studiował) ktoś z was matematykę?
-
88mj
Mam do was pytanie. Jestem nieszczesliwym posiadaczem biletow na Euro na mecz Czechy-Rosja we Wroclawiu. Czy istnieje mozliwosc odsprzedania tych biletow? Najlepiej jakims bogatym ruskim
chodzi mi o nazwisko na bilecie, czy mozna (trzeba) je przebukowac na kogos innego czy w ogole nie bedzie trzeba tego robic? No i kwestia dostarczenia biletow od Uefy, co nastapi dopiero jakos przed samymi Mistrzostwami
co tez stwarza problem, bo osoba kupujaca moze byc nieufna do tego typu transakcji.
-
kmaster
na stronie https://ticketing.uefa.com/euro2012-pl możesz odsprzedawać swoje bilety zdaje się.88mj pisze: Mam do was pytanie. Jestem nieszczesliwym posiadaczem biletow na Euro na mecz Czechy-Rosja we Wroclawiu. Czy istnieje mozliwosc odsprzedania tych biletow? Najlepiej jakims bogatym ruskimchodzi mi o nazwisko na bilecie, czy mozna (trzeba) je przebukowac na kogos innego czy w ogole nie bedzie trzeba tego robic? No i kwestia dostarczenia biletow od Uefy, co nastapi dopiero jakos przed samymi Mistrzostwami
co tez stwarza problem, bo osoba kupujaca moze byc nieufna do tego typu transakcji.
-
pewny
może trzeba wystawić na rosyjskim allegro 
nie mam pojęcia, ale w TV podawali że niby będą sprawdzać kto wchodzi z biletem, ale wątpię żeby sprawdzali to aż tak dokładnie... raczej będą tylko sprawdzać czy oryginalny jest bilet... a od ruskich to już na pewno będą dokładnie sprawdzać bilety
nie mam pojęcia, ale w TV podawali że niby będą sprawdzać kto wchodzi z biletem, ale wątpię żeby sprawdzali to aż tak dokładnie... raczej będą tylko sprawdzać czy oryginalny jest bilet... a od ruskich to już na pewno będą dokładnie sprawdzać bilety
... i tak od 1997 roku... FORZA INTER

-
88mj
Dzieki za rady
choc wolalbym sprzedac je powiedzmy "mniej oficjalnie", nie na stronie Uefy, gdzie pewnie cena odstepnego jest taka sama, w jakiej sie nabylo bilety. Bo jesli mam za nie dostac tyle, ile sam zaplacilem, to wole znajomym je przekazac, choc to jest taki mecz malo interesujacy dla Polaka 
http://www.viagogo.pl/Sports-Tickets/Fo ... s/E-352778 a tutaj cena biletu jest X4!! Bo dysponuje tymi biletami 3 kategorii, za bramkami. No ale 900-1000zl za bilet to naprawde duza suma!
http://www.viagogo.pl/Sports-Tickets/Fo ... s/E-352778 a tutaj cena biletu jest X4!! Bo dysponuje tymi biletami 3 kategorii, za bramkami. No ale 900-1000zl za bilet to naprawde duza suma!
-
ricardo
- Kontakt:
Potrafi ktoś z Was Internistów obsługiwać się programem SciLab?
-
Raffal
ww matlabie.
-
Jakub88
- Kontakt:
Czy wesprzecie mnie w konkursie?Chciałbym spełnić swoje marzenie i wygrać karnet na festwial Open'er ?
trzeba oddać głos na wierszyk o tu:
http://www.facebook.com/Academiopl/app_311454845597072
proszę o głos na wierszyk pod nazwiskiem EUGENIUSZ KŁOS
Jeśli ktos będzie tak miły to wielkie dzięki ! ! !
trzeba oddać głos na wierszyk o tu:
http://www.facebook.com/Academiopl/app_311454845597072
proszę o głos na wierszyk pod nazwiskiem EUGENIUSZ KŁOS
Jeśli ktos będzie tak miły to wielkie dzięki ! ! !
-
Dominho
Re: Mam pytanie
Znacie może jakiś fajny, porządny dokument opisujący historię mafii?
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
berniol21
Nie wiem czy piszę w dobrym dziale ,ale ok. Moje pytanie jest takie od jakiegoś czasu odczuwam ból w dolnej części pleców,gdy normalnie chodzę to jest ok ,ale gdy jestem bardziej aktywny fizycznie np. grając w piłkę to po pewnym czasie ból jest silniejszy i nie można ubiegać, Może ktoś z was wie co to może być lub jak to leczyć ??
-
mediolan
mialem to samo
nawet sie pozniej po pilke schylic nie moglem
u mnie sprawe zalatwily 2 wizyty u kregarza
poprzestawial i jest git 
-
InterNH
Mówisz o odcinku lędźwiowym? Jeśli tak to czy trenujesz jakiś sport?berniol21 pisze:Nie wiem czy piszę w dobrym dziale ,ale ok. Moje pytanie jest takie od jakiegoś czasu odczuwam ból w dolnej części pleców,gdy normalnie chodzę to jest ok ,ale gdy jestem bardziej aktywny fizycznie np. grając w piłkę to po pewnym czasie ból jest silniejszy i nie można ubiegać, Może ktoś z was wie co to może być lub jak to leczyć ??
-
berniol21
Dokladnie w odcinku ledzwiowym. Gram regularnie w piłke i chodze na silownie ,ale wszystko to do siebie nic na siłę. Juz raz tak mialem ,ale nieco wyżej ,po dosc dlugim oczekiwaniu bo az troche wiecej niz miesiac przerwy i juz nie bolalo.
-
magneto86
Może na siłce jak ćwiczysz to nie robisz tego poprawnie technicznie albo przesadzasz z ciężarem ? Ja tak miałem po martwym ciągu, zła technika była powodem właśnie bólu pleców.
-
InterNH
Polecam Ci kupić jakąś maść przeciwzapalną (tylko broń boże nie ROZGRZEWAJĄCA), ale wcześniej polecam położyć się na twardej nawierzchni (ziemia) i dać nogi do góry np na łóżko pod kątem 90 stonpni (jak do spięć brzucha mniej więcej) i poleżeć z pół godziny.Mi zawsze pomagało.No i na siłowni koniecznie nie zaniedbuj tego odcinka pleców.Z tym, że nie koniecznie musisz robić martwy ciąg, polecam unoszenie na ławeczce rzymskiej.berniol21 pisze:Dokladnie w odcinku ledzwiowym. Gram regularnie w piłke i chodze na silownie ,ale wszystko to do siebie nic na siłę. Juz raz tak mialem ,ale nieco wyżej ,po dosc dlugim oczekiwaniu bo az troche wiecej niz miesiac przerwy i juz nie bolalo.
-
Tkrauze
tez to miałem opisze to później 
-
berniol21
Powiadomienia ,że ktoś napisał post w jakimś temacie zawalają mi pocztę,można to jakoś wyłączyć ?
-
Dominho
Panel użytkownika -> Obserwowane -> i tam masz zaznaczasz kratkę i nie obserwuj wybranych. Tylko musisz to robić po każdym dodaniu postu 
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
luuki
- Kontakt:
Boże drogi, mam to samo... po miesiącu mi minęło, potem zaczeła się nozka, potem dzwiganie ziemniaków na wykopkach <lol> i pare innych i znow to samo. do lekarza mialem isc ale jakos sie wybrac nie mogę, dlatego teraz wogole na wfie nie cwicze... mowicie, ze masc i po sprawie?
-
berniol21
Juz prawie 3 tydzień i nadal boli ,chciałem iść do lekarza ,ale raz byłem wcześniej to powiedziała ,że coś naderwane więc powie to samo. To mówicie ,że maść przeciwzapalną ?
-
GULI
okład z młodych piersi na pewno pomoże....
-
hQ
- Kontakt:
Mnie plecy bolą w tym odcinku od ładnych 2-3 lat. Byłem u chirurgów, reumatologów, ortopedów i nikt nic nie wie. Robiłem rezonans magnetyczny i też nic. Sam nie wiem co z tym zrobić. Maści działają chwilowo. Była możliwość, że miałem torbiele na nerkach i stąd ten ból, ale to też jednak nie to. Potem jeszcze jakiś lekarz powiedział mi, że po prostu mam za słabe mięśnie tej części pleców i nie wytrzymują obciążeń (od kwietnia obciążenia mam mniejsze, do tamtej pory chodziłem do szkoły sportowej ze stukilową torbą, miałem 7-8 treningów w tygodniu [klub+szkoła]). Zacząłem chodzić na siłownie i ból lekko ustąpił, ale jak miałem przerwę, nawet krótką, to ból wracał. Możliwe też, że po prostu źle siedzę. Mój wujek również miał problem z plecami i lekarz mu powiedział, żeby codziennie wisiał na jakimś drążku po parę minut by rozciągnąć kręgosłup gdyż kręgi na siebie bardzo naciskają i to też może być powodem. Ja od dłuższego czasu dałem sobie z tym spokój, przyzwyczaiłem się do ciągłego bólu i nie mam już siły z tym walczyć 
-
interfann
hQ pisze:Mnie plecy bolą w tym odcinku od ładnych 2-3 lat. Byłem u chirurgów, reumatologów, ortopedów i nikt nic nie wie. Robiłem rezonans magnetyczny i też nic. Sam nie wiem co z tym zrobić. Maści działają chwilowo. Była możliwość, że miałem torbiele na nerkach i stąd ten ból, ale to też jednak nie to. Potem jeszcze jakiś lekarz powiedział mi, że po prostu mam za słabe mięśnie tej części pleców i nie wytrzymują obciążeń (od kwietnia obciążenia mam mniejsze, do tamtej pory chodziłem do szkoły sportowej ze stukilową torbą, miałem 7-8 treningów w tygodniu [klub+szkoła]). Zacząłem chodzić na siłownie i ból lekko ustąpił, ale jak miałem przerwę, nawet krótką, to ból wracał. Możliwe też, że po prostu źle siedzę. Mój wujek również miał problem z plecami i lekarz mu powiedział, żeby codziennie wisiał na jakimś drążku po parę minut by rozciągnąć kręgosłup gdyż kręgi na siebie bardzo naciskają i to też może być powodem. Ja od dłuższego czasu dałem sobie z tym spokój, przyzwyczaiłem się do ciągłego bólu i nie mam już siły z tym walczyć
Z tego co wyczytałem to lekarze dziwnie podchodzą do sprawy.. Rezonans miałeś ale RTG nie? Następna sprawa czy poszedłeś chociaż raz na masaż do jakiegoś masażysty? Osobiście stawiałbym w Twoim wypadku na uciski kręgów na siebie. Są specjalne ćwiczenia aby zapobiegać temu lecz czasochłonne. To że kręgi na siebie uciskają nie pozostawia mi też złudzeń nad tym że za jakiś czas będziesz miał kręgosłup jak 80 latek. Do tego między kręgami masz tzw. krążek międzykręgowy który podczas dużego i długotrwałego nacisku traci swoją żywotność. Po prostu się sciera. Masz dość przykre schorzenie jak na moje oko.
Ucz się tak jakbyś miał żyć wiecznie,
-
hQ
- Kontakt:
A parę dni temu skończyłem 19-lat, a zaraz będę miał kręgosłup jak 80-latek. Ładnie.
Tak, chodziłem na rehabilitację 2x10 dni i nic nie dawało. Miałem leczenie prądem, krioterapię, ćwiczenia rozciągające, jakiś laser, też coś z żelem, ale zapomniałem nazwy. I NIC.
To jest głupie, jeden lekarz mówi o torbielach, drugi o słabych mięśniach, trzeci że może krzywy kręgosłup, a tak naprawdę nikt nic nie wie i mnie boli.
Tak, chodziłem na rehabilitację 2x10 dni i nic nie dawało. Miałem leczenie prądem, krioterapię, ćwiczenia rozciągające, jakiś laser, też coś z żelem, ale zapomniałem nazwy. I NIC.
To jest głupie, jeden lekarz mówi o torbielach, drugi o słabych mięśniach, trzeci że może krzywy kręgosłup, a tak naprawdę nikt nic nie wie i mnie boli.
-
berniol21
Kolejne pytanie z mojej strony,do lapka potrzebuje najnowszych sterownikow do karty graficznej ATI Mobility Radeon HD 5145 wchodze na stronkę amd/wsparcie i sterowniki/przegladajac te kategorie nie ma takich sterownikow do tej danej karty, jakie powinienem pobrac???
-
Kubus
-
berniol21
Z tymi plecami to najprawdopodobniej korzonki.