RASIZM NA STADIONACH

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Richy

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Richy »

HH? Więc twoim wzorem jest zbrodniaż wojenny? n1

Jak nie trafiłem to wybacz.
Obrazek
Obrazek
"Jak jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy. Jak jesteś drugi, to jesteś zerem.'' - Bill Shankly"
Scpn

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Scpn »

Nelson88 pisze: Bart sie chyba domyślił co oznacza "88" .
Heh, nie powiem żeby bylo to zbyt trudne ;-).

Heh, moj stosunek do rasizmu... Coz, jak juz sie zalogowalem to sie wypowiem. Otoz, rasiasta nie jestem. Nie wkurwia mnie biedny murzynek ktory jest sobie murzynkiem i jest czarny. Wkurwia mnie natomiast i to niemilosiernie jakas p***dolona moda na bycie czarnym. Wkurwia mnie, jak ktos stara sie mowic jak czarny, zachowywac jak czarny, w ogole niektorzy usiluja wmawaic otoczeniu, ze sa murzynami :lol: . Co to ma kjorva byc?

Ciezko juz byc Polakiem (nie, nie nacjonalistą, po prostu Polakiem), co nie ? Bo to nie jest modne? Ehhh :|.

Sory za chaotycznsoc posta...
Szycha

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Szycha »

Takie posty na spontanie są najlepsze 8)
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Ljarro »

Ciezko juz byc Polakiem (nie, nie nacjonalistą, po prostu Polakiem), co nie ? Bo to nie jest modne?
Czyli mowisz ze Polak moze byc tylko biały?
Scpn

RASIZM NA STADIONACH

Nie o to mi chodzi i Ty doskonale o tym wiesz. Polak moze byc czarny, ale do cholery, Polak nie moze byc Polakiem i Amerykaninem jednoczesnie. Jestem Polakiem - zachowuje sie jak Polak. Dla mnie to oczywiste...
Slepy

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Slepy »

Szczepan moze jakis przykład? :roll:
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Jestem Polakiem - zachowuje sie jak Polak. Dla mnie to oczywiste...
Uu czyli nagle każdy naród powinien sie zachowywać w inny specyficzny tylko dla niego sposób.
Polak nie moze byc Polakiem i Amerykaninem jednoczesnie.
Bo ?
RoB

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: RoB »

Scpn pisze: Polak nie moze byc Polakiem i Amerykaninem jednoczesnie.
Może jak ma dwa obywatelstwa :wink: . Chyba chciałeś napisać, że człowiek nie może być biały i czarny jednocześnie (chyba, że czarno-biały :lol: ). Albo jeżeli jest biały nie powinien się zachowywać jak czarny i odwrotnie.
Scpn

RASIZM NA STADIONACH

Uu czyli nagle każdy naród powinien sie zachowywać w inny specyficzny tylko dla niego sposób.
Nie żadne nagle, bo po prostu kazdy narod juz jakies specyficzne cechy zachowan ma. Chyba mi nie powiesz, ze przecietny Polak zachowuje sie tak samo jak przecietny Maksykanin chocby ?
Bo ?
Bo sie po prostu nie da. Nie da sie żyć w kulturze którą zna sie tylko z teledysków i płyt :|.
Chyba chciałeś napisać, że człowiek nie może być biały i czarny jednocześnie (chyba, że czarno-biały Laughing ). Albo jeżeli jest biały nie powinien się zachowywać jak czarny i odwrotnie.
Aleeż paanie :D. Ja to wlasnie powiedziałem. To taka przenosnai byla ;p.
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Nie żadne nagle, bo po prostu kazdy narod juz jakies specyficzne cechy zachowan ma. Chyba mi nie powiesz, ze przecietny Polak zachowuje sie tak samo jak przecietny Maksykanin chocby ?
A co inaczej robi? Inaczej sra, inaczej pisze, inaczej pracuje, inaczej jezdzi na rowerze, inaczej obsluguje forum? Jedyne co nas rozni to jezyk.
Bo sie po prostu nie da. Nie da sie żyć w kulturze którą zna sie tylko z teledysków i płyt
Jak przeczytalem to co napisales wyżej, to odnoszenie wrażenie że Ty tylko z tego czerpiesz informacje.
Aleeż paanie Szczerzy zęby. Ja to wlasnie powiedziałem. To taka przenosnai byla ;p.
Potwierdzasz. A właśnie ze stwierdzen typu

Kod: Zaznacz cały

biały nie powinien się zachowywać jak czarny i odwrotnie.
bieże sie ta cała ostatnia afera
Scpn

RASIZM NA STADIONACH

Coz, powiem Ci jedno. Duzy juz jestes i ze szkolami ponizejsrednimi kontakt masz chyba maly. Kolegow za specjalnie duzo w tym wieku tez nie masz. Posluchalbys gimnazjalna dzieciarnie, to bys wiedzial o czym mowie. Nie zrozumiesz, dopoki Polak nie bedzie chcial Cie bic za to, ze nie jaraja Cie murzynske klimaty (zeby nie bylo - mnie chcial). A za płyte Gitsów to by mnie chyba zatłukł na śmierć :lol: .
A co inaczej robi? Inaczej sra, inaczej pisze, inaczej pracuje, inaczej jezdzi na rowerze, inaczej obsluguje forum? Jedyne co nas rozni to jezyk.
A chocby macha rekami jak mowi, wydajac przy tym dziwne dzwieki typu "ją" "e" "nyga". No i niech sobie tak robi. Ale żałosne jest jesli robi to moj kolega z klasy na ten przykład. A robi :|... Oczywiscie mowi przy tym, ze jest murzynem. Nie wyjasnisz mu, ze nie jest, bo Cie zmiecie z ziemi.

Nie wiem jak Ciebie, ale mnie wrukwia okropnie, jak ktos stara sie byc kims kim nigdy nie bedzie tylko dlatego ze "taki sam jest moj źą z teledysku"...
Ljarro

RASIZM NA STADIONACH

Nie zrozumiesz, dopoki Polak nie bedzie chcial Cie bic za to, ze nie jaraja Cie murzynske klimaty
U mnie w sredniej szkole czegos takiego nie było wiec moge nie wiedziec. Zresztą ci ktorzy sluchali hiphopu sami sie nabijali z niektorych hiphopmenów (i nie mowie tu tylko o Mezie czy innych tego typu okazach).
A chocby macha rekami jak mowi,
To akurat zaden przykład
Nie wiem jak Ciebie, ale mnie wrukwia okropnie, jak ktos stara sie byc kims kim nigdy nie bedzie tylko dlatego ze "taki sam jest moj źą z teledysku"...
Mnie tez denerwują niektóre zachowania czy nawyki ludzi ale im tego nie zabraniam (tylko na forum tak robie:P )
Slepy

RASIZM NA STADIONACH

Heh, no to ja przytoczę przykład z mojego małego miasta. Teraz mi się przypomniało, bo raczej wczesniej ta sytuacja bardziej mnie smieszyla niz irytowała. Otóz jeden taki, znany ze swojej głupoty na całe osiedle koles stwierdził, ze chciałby być murzynem bo: "Ale murzyny to mają bryki, i zajebiste laski. Zobacz sobie teledysk tego ... no pięćdziesiąt centa" Nie jest to zadna ironia.. on na prawde tak powiedzial :wink:
Woo-cash
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Woo-cash »

Diarra: "Jeśli oni mówią czarny, ja mówię biały"

Pomocnik Interu Primavera Abdoulaie Diarra wypowiedział się na temar rasizmu podczas konwencji w szkole Milanese. Diarra, który jest we Włoszech wraz rodziną od 14 roku życia powiedział:

"Mieszkam z moimi kolegami z drużyny w małej willi w Mediolanie. Jesteśmy wszyscy razem - ja, Andreolli, Boumsong. Śmiejemy się, opowiadamy historie, dla nas rasizm nie istnieje, ponieważ po prostu nie znamy tego. Nie wiem dlaczego Bóg stworzył mnie z czarną skórą, a innych z białą, ale ja nie czuję żadnej różnicy i nie chciałbym aby zawiesili oni mecze za rasistowiskie przyśpiewki. Wolałbym kontynuować i grać, ponieważ ludzie nie są ważni dla mnie. Ktokolwiek łączy Inter z rasizmem nie rozumie niczego." wiec jaki wniosek z tego 'ze Diarra mimo tego ze jest murzynem wcale sie tym nie przejmuje' po za tym mistrzem swiata jest brazylia mozecie sie zgodzic i nie ze lepszymi sportowcami sa czarnoskorzy itp.:D:D:D p.s a tak na marginesie to pozdro dla ciemnoskorego polaka:D:D:D
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Orzeu
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Orzeu »

Master Snake pisze: wiec jaki wniosek z tego 'ze Diarra mimo tego ze jest murzynem wcale sie tym nie przejmuje' po za tym mistrzem swiata jest brazylia mozecie sie zgodzic i nie ze lepszymi sportowcami sa czarnoskorzy itp.:D:D:D p.s a tak na marginesie to pozdro dla ciemnoskorego polaka:D:D:D
powiedz na czarnego murzyn i przyjdz mi powiedzieć jak było - gwarantuje że juz byś nie wrócił...

np. w USA jakbyś powiedział do czarnego murzyn (nigger) to już w większości przypadków cię nie ma, bo to dla nich jedna z największych obelg - dla mnie to nie murzyni, tylko jak już to czarni, czarnoskórzy itd.

Olisadaebe - a myślałem że on jest biały ;). nie martw się, pozdrowimy go.

Rasizm na stadionach był i będzie, choć myślę że z biegiem czasu będzie go mniej, ale na świecie zawsze znajdą się ludzie myślący: "jestem biały = jestem lepszy", chociażby jak ten koleś który ostatnio założył tu temat bodajże o rasizmie i nawklejał obrazków przedstawiających sfastyki, hitlera itd.

2Pac - "Nie dzielimy się na białych i czarnych, bo wszyscy jesteśmy LUDŹMI"
Obrazek
Andy
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Andy »

Niestety takie zdarzenia muszą mieć miejsce :roll: jeszcze na drużynach Interu, Chelsea czy Realu :|.Mam nadzieje, że to się niebawem zmieni i nie będziemy musieli oglądać (pseudo) kibiców :evil:
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Slepy

RASIZM NA STADIONACH

Nigger, to właśnie jest "CZARNUCH", o to burzą się kolonie afro-amerykanskie, zreszta nie dziwne :roll:
Orzeu
Kontakt:

RASIZM NA STADIONACH

Post autor: Orzeu »

właśnie, to jest trochę dziwne: nigger to dla nich obraza, a sami nazywają siebie nawzajem nigga ;)
Obrazek
Slepy

RASIZM NA STADIONACH

No wiesz, swój swojego moze, tłumaczą to tym ze z ust białego brzmi to bardzo obrazliwie. Gdy Niga mówi niga to jest to po prostu "braterskie" :lol:
ODPOWIEDZ