Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
puMba

Odp: Football Manager

Post autor: puMba »

Diego Renan.
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
lena182

Post autor: lena182 »

Santon :P
Obrazek
dolin123

Post autor: dolin123 »

kolus

Post autor: kolus »

Mam takie pytanko czy u was tez tak slabo wasi zawodnicy strzelaja karne? U mnie strzelaja mniej niz 50% a w jednym meczu na 3 karne nie trafili ani jednego.
Jarzabek

Post autor: Jarzabek »

W trakcie sezonu strzelają do tej pory wszystkie w konkursach rzutów karnych generalnie najczęściej przegrywam, ale np z atletico w superpucharze dopiero po ok 20 kolejnych karnych ;p

Co do prawego obroncy mathieu debuchy nie wiem ile kosztuje na starcie, bo jak już mówiłem mam któryś sezon, ale od początku jest dobry i już w miarę ograny. Idelany jeśli potrzebujesz solidnego, pewnego zawodnika, a nie młodego talentu, jednak w rolę rezerwowego zdecydowanie lepiej wrzucać tych drugich i tu proponuje eneko garcia, u mnie jest geniuszem! Azpilicueta też jest dobry :) Jakbyś nic nie znalazł sensownego to daj znać, jutro będe miał więcej czasu to się przyjrzę prawym obrońcom ;)
Helton

Post autor: Helton »

renan i santon myslalem o nich ale oni za drodzy santon ok 15 renan 12.5 a mi wystarczy jakis zmiennik tani. Podobaja mi sie transfery a agenci jak teraz gram w LFC to mi co chwile zawodnikow z upustem proponuja Rossi za 5 mln (zakceptowany) Fer za 3,9 (zakceptowany)Pepe za 3,5(zakceptowany) jeszcze hazard za 7 czy cos ale MC mnie uprzedzil. Mam pytanie jak sie sprawuje Marco Verratti bo w 10 blyszczal
dani7

Post autor: dani7 »

Intensywność treningu to obciążenie w danym przedziale?
Claudio

Post autor: Claudio »

u mnie nie dzialaja FMrte czy Fmassistant..mam najnowszego Frameworka 4.0..a nawet sie uruchomic nieda przy wlaczonej grze ehh
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

claudio86 pisze: u mnie nie dzialaja FMrte czy Fmassistant..mam najnowszego Frameworka 4.0..a nawet sie uruchomic nieda przy wlaczonej grze ehh
Mi też nie hula :/
Obrazek
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

W tej części nie mogę obejść bez większych rotacji w składzie. Nie ma połowy sezonu, a ja trzech spotkań z rzędu nie mogę zagrać tym samym składem, bo kilku zawodników jest zmęczonych. Dobrze, że nie sprzedałem Manciniego, choć próbowałem, ale chcieli go tylko wypożyczyć. Trochę zepsuli Cordobe, dając mu skoczność 9, wydaje się, że powinien mieć z dwa razy więcej. Na razie najlepszym strzelcem u mnie jest Lucio, tylko w Serie A ma 5 bramek, razem około 7. Fajny jest ten kreator stałych fragmentów gry, Lucio na długi słupek i...bramka.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, 20:27 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
all in the game, yo, all in the game
dolin123

Post autor: dolin123 »

Samuel ma wieksza cyferke przy gra glowa niz Lucio

Podajcie linki do skorke jakie uzywacie w grze
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 12:32 przez dolin123, łącznie zmieniany 1 raz.
Helton

ma ktos liste najlepszych zawodnikow w fm 11 chodzi mi o to ile maja CA PA w fm 10 mialem taka liste ale teraz nie moge znalezsc
lena182

aj przestańcie :P samemu trzeba do wszystkiego dojść :P nie psujcie sobie gry... macie sami być menago a nie prosić innych o pomoc i podpowiedzi :P użyjcie pomocników z gry... jak by to było gdyby Benitez przed każdym meczem dzwonił do Mourinho z prośba o pomoc :P (tak wiem inter grał by lepiej :P) ale tek nie jest :P
Obrazek
Claudio

tylko roznica polega na tym iz FM to gra komputerowa..
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Ale jednak chyba wieksza radosc jest z odkrycia talentu samemu, niz za pomoca programu czy strony internetowej:)
Obrazek
sig by Orzeu
Claudio

Pablo zalezy co kto lubi :)
Claudio

No i Brescia zajalem 7 miejsce w SerieA co sie okazalo najlepszym wynikiem w historii klubu ;) W lidze z Interem u siebie 0-1 a na SanSiro 0-0 :D
Inter mimo fatalnego poczatku po 10 kolejkach byl w srodku ligowej tabeli ruszyl z kopyta i wygral lige chyba z 10 pkt przewagi i puchar Wloch..w ktorym wygral ze mna po dogrywce 2-1. No na nowy sezon mamjuz paru mlodych zakontraktowanych najbardziej ciesze sie z Kadleca i Faraoniego :)
Jarzabek

Post autor: Jarzabek »

Faraoni jak będzie miał szansę gry to jest niezły, a kadlec super, do takiej drużyny geniusz ;)

Ja właśnie pobiłem Interem wszystkie rekordy ;) 102 pkt 114 bramek i 24 stracone (akurat tu bywało lepiej, ale bilans był gorszy)

I to o czym mówiłem czyli, że komputer nie przedłuża umów z gwiazdami...właśnie za darmo dołączyli do mnie:
C Ronaldo, Marcelo, Montolivo, Lahm, Garay, Gourcuff, Kaka i paru świetnych next genów ;) Do zgarnięcia byli jeszcze: Ribery, Javi Martinez
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Inter jest przerąbany w tej grze. Genialni są zawodnicy, a Sneijder niesamowity. Wygrałem superpuchar Włoch i Europy, w lidze mistrzów po 3 kolejkach 3 zwycięstwa bilans bramkowy 18:1, w lidze 7 zwycięstw z rzędu bilans bramkowy 21:1.
Blablarzynca
Kontakt:

U mnie w karierze menagera Interu z grupy Ligi Mistrzów wyszedł Lech. I to z niełatwej grupy, bo musieli się mierzyć z Chelsea, Schalke i Valencia, a teraz czeka ich potyczka z Romą i nie zdziwię się jak przejdą i Rome :) Ponad 10mln euro już zarobili, ciekawe co z tym zrobią...
lena182

u mnie lech nawet punktu nie zdobył :P z tottenhamem przegrał 7-1 za to z realem tylko 2-0 w którymś meczu o ile dobrze pamiętam ;)
Obrazek
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Ciekawi mnie to, ze twierdza coniektorzy, ze Inter jest w tej grze jakims super-tworem. Rozpoczalem niedawno gre i mam duzo wieksze problemy niz jak widze wiekszosc z was. Glownie chodzi o nieskutecznosc. Stworzylem program treningowy dla napastnikow i pomocnikow, w ktorym atak i strzaly ida im znaczaco w gore. A jednak na ogol w meczach wyglada to tak: 15-20 strzalow, z czego celnych powiedzmy 5. Trace bardzo malo bramek, bo na 12 meczow w lidze stracilem jak do tej pory 4 i to tylko w 2 meczach. Dziewiec meczow z rzedu zachowalem czyste konto. Co z tego jednak skoro strzelilem tylko 19. Bilans: 7-4-1 i jak do tej pory 3 miejsce w lidze...
Obrazek
sig by Orzeu
kolus

Post autor: kolus »

Nie przejmuj sie zauwazylem ze ta gra ma cos w sobie takiego ze jednego roku strzelaja duzo bramek a nastepny sezon to meczarnie. W jednym sezonie w lidze strzelilem z 75 a w nastepnym 115 bramek.
zoniek

Post autor: zoniek »

Panowie powiedzcie mi czy w FM 2011 da rade indywidualnie zawodnikowi zmienić obciążenia treningowe? Z tego co widzę, zmniejsza się, ale całemu programowi, więc pozostaje utworzenie indywidualnego treningu.
Pozdrawiam
Czarson

Post autor: Czarson »

Z tego co widzę, zmniejsza się, ale całemu programowi, więc pozostaje utworzenie indywidualnego treningu.

Sam sobie odpowiedziałeś :)
krzynao

Post autor: krzynao »

EDIT: Moim zdaniem za łatwo idzie. Gram Interem. W pierwszym sezonie wygralem wszystko. Mistrzostwo zapewniłem już sobie w marcu. W finale LM wygralem 5-1 uwaga z ...Bursasporem.Sprobuje sil w jakims slabszym klubie, czyms pokroju Lecce, Hoffenheim, Barcy :P, Lecha .
Ostatnio zmieniony 1 gru 2010, 11:04 przez krzynao, łącznie zmieniany 1 raz.
Blablarzynca
Kontakt:

Bursaspor ? To ciekawy masz zapis :) Ja trafiłem na Lech w 1/4 Ligi Mistrzów. 9-0 w dwumeczu wygrałem. Finał przegrałem w karnych z Barceloną i nie zdołałem wywalczyć potrójnej  korony.  
Ostatnio zmieniony 1 gru 2010, 14:14 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
Helton

Zawsze mnie zastanawia to dlaczego w moim fmie kiedy gram innymi zespolami to  inter nie moze zdobyc mistrzostwa:) jeszcze w fm 2009 bylo ok ale od fm 2010 a wlasciwie od kiedy gra inter pod wodza beniteza to cienko. A juz w fm 2011 tragedia jak to mozliwie ze sa takie sezony ze inter w strefie spadkowej. Czyzby w SI ktos nie lubil benka. To sa wyniki interu pod wodza benka :D
Obrazek
ImageShack.us

A to dla tych co lubia marzyc ze mou kiedys do nas wroci :) :love:

Obrazek

ImageShack.us
Cny

Post autor: Cny »

Inter rzeczywiście przekokszony. Milito, Eto'o i Sneijder (raz mi Pandev finał LM wygrał) sami wygrywają wszystkie mecze, a obrona z Julio nie traci w ogóle bramek. Gram ustawieniem 4-3-1-2 i wymieniona trójka starczała bez problemu. Dodatkowo po 2 sezonach można sobie zbudować z zawodników, którym wygasają kontrakty mega ławkę rezerwowych.

Ja sobie tradycyjnie w managerze tnę koszta i chcę, żeby klub miał jak najwięcej kasy, więc po sprzedaży paru graczy (Motta, Maicon, Suazo, Biabiany, Mariga i paru innych) i zakontraktowaniu innych (Jeleń ;p Altintop, Busquets, Dżeko, Breno, Affellay) mam budżet w granicach 200M i wcale nie mam zamiaru kasy wydawać xd Jak już zostało zauważone do wyciągnięcia za darmo sa tacy piłkarze, że szok ;p No i wymieniłem Sneijdera za Inieste a zdążyłem sie pokłócić z Milito i Samuelem odsuwając ich od drużyny.

Na minus dla mnie są negocjacje. Ogólnie ciekawy pomysł, ale nie lubie żądania kasy za podpisanie kontraktu przez zawodnika i managera. Zaczynają kwotami z kosmosu, ale później i tak się godzą na obecne zarobki przy przedłużaniu ;p

Z takich moich znalezionych. Badelj (chorwat po 3 sezonach lepszy niż Sneijder 5M), Varane (Lens, 17(18)-letni środek obrony po roku wygryzł Lucio), Lakić (niemłody z Kaiserslautern, ala na ąłwke świetny), no i chyba jak każdy to Criestieg z Primavery ale to już od kliku managerów ;p

Na szczęście wziąłem sobie 5 mocnych lig i polską więc będzie można podróżowac po klubach i pobić rekord z FM 2010 i przebić 2031 rok ;p Wtedy zrobiłem Widzew, który samodzielnie po moim odejściu wygrał LM :P
krzynao

Post autor: krzynao »

Najwiekszy problem w FM 2011 mam z błedem "crash dump" . Musze save'a robic co jakies 2-3 tygodnie( w kalendarzu gry) dla bezpieczenstwa. Bo nie wiedziec skad i dlaczego meczy mnie ten blad.
ODPOWIEDZ