Prace graficzne
-
jankos
Odp: Najładniejszy avatar ?!?!?!!
jakoś pierwszy bardziej mnie się podoba...
-
Grzybek
Według mnie, obserwatora który nigdy niemiał doczynienie z Photoshopem ani innym tego typu programami
oba wyglądaj super, ale bardziej mi sie podoba wersja druga 
-
Simon_FCI

do ocenki
Ostatnio zmieniony 25 lut 2007, 22:31 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Orzeu
- Kontakt:
widać, że dopiero zaczynasz zabawę z photoshopem... jak na początek to nie jest źle... Rada dla poczatkujących nr 1 to czytać tutoriale... ja się na nich "Wychowałem".
a co do sigów to zawsze dodawaj ramki (nowy layer tworzysz, ctrl+a i edit/stroke)
w tym Cambiasso wywal z tła tego Cuchu lub daj na mniejszym kryciu, wywal te pędzle, przesuń render (postać) w dół bo widać, jak jest ucięta... i potem render zduplikuj dwukrotnie, na najwyższje warstwie zrób gaussian blur 3 i nastaw na overlay i pozniej nacisnij ctrl+shift+u, a na najniższej tylko gaussian blur 3 i powinien być nawet dobry sig
. noi troche tło urozmaicic byś musiał kilkoma kaształtami na małym opacity.
a i zapraszam do dawania tu sigów ;] chętnie ocenię i ewentualnie doradze
a co do sigów to zawsze dodawaj ramki (nowy layer tworzysz, ctrl+a i edit/stroke)
w tym Cambiasso wywal z tła tego Cuchu lub daj na mniejszym kryciu, wywal te pędzle, przesuń render (postać) w dół bo widać, jak jest ucięta... i potem render zduplikuj dwukrotnie, na najwyższje warstwie zrób gaussian blur 3 i nastaw na overlay i pozniej nacisnij ctrl+shift+u, a na najniższej tylko gaussian blur 3 i powinien być nawet dobry sig
a i zapraszam do dawania tu sigów ;] chętnie ocenię i ewentualnie doradze

-
Simon_FCI
dzięki orzeu. własnie tego Cambiasso zauwazyłem ze nie jest dociągnięty do samego dołu jak tu dodałem, a nie chce mi sie juz zmieniac tego. A jak juz piszesz porady to po polsku
hehe ale dzieki
napewno uzyje twoich wskazówek.

-
Orzeu
- Kontakt:
Simon widzę, że np. avatarek Ci dosyć dobry wyszedł...
ja zapodaje może sig zrobiony w 15 minut, w tym samym stylu co Inter-Valencia

ja zapodaje może sig zrobiony w 15 minut, w tym samym stylu co Inter-Valencia

-
Woo-cash
- Kontakt:
Orzeu moge sobie przywlaszczyc Twoj sig ? Bo moja uwage zwrocila pewna nazwa
I jakbys mogl to doklej mojego nicka 
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Orzeu
- Kontakt:
hehe no ksywka wymyślona przez Ciebie :p... wieczorem podeślę Ci wersje z nickiem Master Snake

-
Simon_FCI
no avek zrobiłem na szybko i najlepiej wyszedł.. ale mogłem nie dawać rozmycia to by chyba lepszy był.
coś znów na szybko 8) przynajmniej miało tak być, no ale kompletnie sie pogubiłem i sie trochę wydłużyło.. i wydaje mi sie, że 'najestetyczniejsza' z wszystkich prac, jakie do tej pory zrobiłem
, choć render wg mnie = katastrofa..

coś znów na szybko 8) przynajmniej miało tak być, no ale kompletnie sie pogubiłem i sie trochę wydłużyło.. i wydaje mi sie, że 'najestetyczniejsza' z wszystkich prac, jakie do tej pory zrobiłem

Ostatnio zmieniony 26 lut 2007, 23:32 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Orzeu
- Kontakt:
nom pracka już jest lepsza... pamietaj o tych ramkach ! po polsku Ci nie napiszę bo mam angielskiego PS...
render były spoko gdyby był ciut większe i do tego mogłeś dodac jakiś efekt swietlny na góze tzn jakiś gradient na łagodnym kryciu (cvzyli soft light ) choc sam nie wiem ogółem nie jest źle
moje ostatnie prace zapodaj z których raczej nie jestem zadowolony:

Elvis - nie mam fotek z Bergkampem prawie wcale, a te dwa avki to ze słąbych jakosciowo fotek

i tu taki eksperyment raczej średnio wyszedł:

render były spoko gdyby był ciut większe i do tego mogłeś dodac jakiś efekt swietlny na góze tzn jakiś gradient na łagodnym kryciu (cvzyli soft light ) choc sam nie wiem ogółem nie jest źle
moje ostatnie prace zapodaj z których raczej nie jestem zadowolony:

Elvis - nie mam fotek z Bergkampem prawie wcale, a te dwa avki to ze słąbych jakosciowo fotek

i tu taki eksperyment raczej średnio wyszedł:

-
Simon_FCI
no ok, już sie uporałem z angielszczyzną. a co do tych ramek, to każdy robi wg własnego uznania, jedni robią inni nie.. a wymiary takie a nie inne bo te duże sigi to mi sie nie zbyt podobają 

kolejna pracka.. tym razem Henry

kolejna pracka.. tym razem Henry

-
elvis
- Kontakt:
-
Orzeu
- Kontakt:
ale jakąś tam ramkę zawsze dawaj. ostatnia najlepsza ładne tło nawet, tylko render mogłeś lepiej wtopić...
a co do dużych czy małych sigów ... to każdy robi wg uznania... ja sam zamierzam niedługo się lekko przerzucić na 450x150 czyli trochu mniejsze
a co do dużych czy małych sigów ... to każdy robi wg uznania... ja sam zamierzam niedługo się lekko przerzucić na 450x150 czyli trochu mniejsze

-
EL_CHINO
Simon- ten Thierry Henry to dla mnie bomba. Nie jest jakoś 'nawalone' dużo szczegółów i napewno są żywsze kolory, bo jakoś niektóre prace Orzeu'a do mnie nie przemawiają- robi się zbyt szarawo na forum
Choc w przeciewieństwie do sigów, avatary ma doskonałe.
-
Orzeu
- Kontakt:
praca z wczoraj - totalna klapa jak dla mnie ;/

i praca z dzisiaj raczej udana ;]

i praca z dzisiaj raczej udana ;]

Ostatnio zmieniony 2 mar 2007, 20:51 przez Orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Orzeu
- Kontakt:
post pod postem nie mogę zedytować !
poprawiona wersja adriego - mi się bardzo podoba a Wam ?

i taki eksperyment prościutki z Maiconem:

niedlugo zapodam nowe avki (w tym dla Grzybek dla Ciebie) i jakies z Zanettim na prośbę Kowala... własnie dostałem super teksturki, dlatego myślę, że będą bardzo dobre te avki.
poprawiona wersja adriego - mi się bardzo podoba a Wam ?

i taki eksperyment prościutki z Maiconem:

niedlugo zapodam nowe avki (w tym dla Grzybek dla Ciebie) i jakies z Zanettim na prośbę Kowala... własnie dostałem super teksturki, dlatego myślę, że będą bardzo dobre te avki.

-
Grzybek
OK Orzeu bede czekał
Co do sygnaturek to ta z Adrim świetna, piszesz że ta z Maiconem prosta była ale tez fajnie wygląda
Nie wiem czemu napisałeś że ten Cambiasso to klapa, mnie sie podoba 
-
Andy
- Kontakt:
Całkiem ciekawe te twoje prace i wszystkie na światowym poziomie
... no może ta z Cambiasso za bardzo Ci nie wyszła,ale reszta jak najbardziej bardzo ciekawie wykonane - kombinuj dalej 
-
Lamatico
- Kontakt:
Heh no tak Cambiasso nie bardzo ta kolorystyka jakoś razi oczy. :lol2: Reszta jak to napisał Andy na najwyższym poziomie. Jest za to jeden sig który wybija się ponad ten najwyższy poziom - w Twoim podpisie.
Mam taką nałą sugestię postaraj się robić swoje prace w troszkę żywszych kolorach tak jak ten ostatni Adriano np
Mam taką nałą sugestię postaraj się robić swoje prace w troszkę żywszych kolorach tak jak ten ostatni Adriano np
-
Ocheck
to teraz czas na mnie oto 4 pierwsze moje prace

Ostatnio zmieniony 5 mar 2007, 17:52 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]
[center]

[center]
-
Grzybek
Według mnie najlepiej Ci wyszedł ten Lampard, potem Adri, a tamte dwie jakoś do mnie nie przemawiają, ale sam pewnie lepszych bym nie zrobił 
-
Orzeu
- Kontakt:
a ja ci powiem, że to na pewno nie są Twoje pierwsze prace :p, chyba, że chodziło, że pierwsze na tym forum...
jutro powinienem zarzucić kilka avków

-
Ocheck
Orzeu ps bawie sie okol 45 dni, to sa moje kolejno 5,6,7,8, prace na poprzednie to az strach patrzec, ale duzo wynajduje tutów ktore wielokrotnie przerabiam jak widac efekty sa.Orzeu pisze: a ja ci powiem, że to na pewno nie są Twoje pierwsze prace :p, chyba, że chodziło, że pierwsze na tym forum...
Kolejna praca

Ostatnio zmieniony 5 mar 2007, 20:50 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]
[center]

[center]
-
Simon_FCI

moja kolejna praca.. prosta, wg mnie niepotrzebnie dodałem te brushe, no ale cóż..
fc_ocheck sig z Zanettim najbardziej mi sie podoba. Bardzo fajne tło. A tak przy okazji to jak macie jakieś fajne tekstury, brushe itp to może podzielilibyśmy się między sobą?

-
Orzeu
- Kontakt:
fc ocheck ostatnia jak na półtora miecha pracy z PSem bardzo bardzo dobra, tylko zasadnicza rada to nie ucinaj nigdy renderowi głowy, bo wtedy to trochę psuje efekt siga, a oprócz tego wszystko dobrze idize. Simon zasadnicza rada ponownie - ramki, a po drugie rób sigi w wymiarach typu 500x200, 450x150 itp. bo ten jest troche niwymiarowy, jednak wg mnie ma swój klimat i to jest tu dużym +.
a po teksturki w brushe zapraszam na deviantart
a po teksturki w brushe zapraszam na deviantart

-
Simon_FCI
no obrałem wymiary 400x150 i staram sie ich trzymać, ale miałem fotke z inter.it i nie mogłem zrobić innych wymiarów, niż te jakie są, ponieważ render bym uciął.. a teraz ,chyba moja najlepsze praca, o Zlatanie 

-
Simon_FCI
coś na szybko.. 

Ostatnio zmieniony 6 mar 2007, 16:34 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Lamatico
- Kontakt:
fc_ocheck Zanetti moim zdaniem genialny. Tak jak napisał Orzeu nie ucinaj głów ale to tylko taka maleńka rada. Ja śledzę Twoje postępy przez te 45 dni bo to chyba ja Ci poleciłem ten program :lol2: i zrobiłeś naprawde ogromne postępy . Mkniesz jak burza i oby tak dalej.
-
Ocheck
dzięki wszystkim za pochlebne wypowiedzi, staram sie jak mogę a to kolejna 2 praca

Ostatnio zmieniony 7 mar 2007, 15:44 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]
[center]

[center]
-
RoB

Dla Ślepego 8)