Football Manager

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Cny

Odp: Football Manager

Post autor: Cny »

Mi często wywala błąd jak w czasie gry minimalizuje, żeby sprawdzić coś na necie albo zrobić coś innego. Raz straciłem 2 miesiące przez to.
Blablarzynca
Kontakt:

Post autor: Blablarzynca »

I stało się. Po raz pierwszy w mojej karierze managera, bramkarz podczas spotkania odniósł kontuzję. Pechowcem okazał się...Jerzy Dudek, ściągnięty w lecie za darmo jako 3 bramkarz. Dałem mu zagrać w spotkaniu z Legią w Lidze Mistrzów, był to też jego debiut w Interze. Na ławce oczywiście nie było drugiego bramkarza, bo nie przypuszczałem, że taka kontuzja kiedykolwiek będzie dotyczyła bramkarza. Do bramki wpuściłem Motte i nie puścił na szczęście żadnego gola. Wszystkie nawet najprostrze piłki wybijał przed siebie, ale czyste konto zachował ;)
Co ciekawe bramkarz Legii, Antolović też w tym spotkaniu zszedł z powodu kontuzji :)

Niestety z niewiadomych przyczyn nie mogę kontynuować kariery, nie można nacisnąć "kontynuuj". Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, a wszystko przed Dudka!

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 gru 2010, 20:22 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
all in the game, yo, all in the game
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

krzynao pisze: Najwiekszy problem w FM 2011 mam z błedem "crash dump" . Musze save'a robic co jakies 2-3 tygodnie( w kalendarzu gry) dla bezpieczenstwa. Bo nie wiedziec skad i dlaczego meczy mnie ten blad.
Cny pisze: Mi często wywala błąd jak w czasie gry minimalizuje, żeby sprawdzić coś na necie albo zrobić coś innego. Raz straciłem 2 miesiące przez to.
Blablarzynca pisze:Niestety z niewiadomych przyczyn nie mogę kontynuować kariery, nie można nacisnąć "kontynuuj". Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, a wszystko przed Dudka!
Ja tam jako jedyną grę managera mam oryginalnego i problemów żadnych, a gram bardzo dużo. Ostatnio grałem Legią, ale jakoś nie udało mi się zrobić tego co chciałem w ciągu pięciu sezonów (1/4 ligi mistrzów). Dodam, że używam własnej taktyki i treningów, bo jakbym sobie ściągnąć z neta to pewnie byłby to pikuś. A tak z ciekawości to zrobiłem sobie w taktyce pewien motyw, który był bodajże w wersji 07 czy 08, wszystkie rzuty rożne dałem na krótki słupek a tam nabiegał mój środkowy obrońca, 2 sezony średnio działało a w trzecim uwaga:
Obrazek

Niestety Pejcinovic miał rok do końca kontraktu i nie chciał go za nic przedłużyć, więc go sprzedałem za 8 mln euro. Teraz czas na hardkor wyzwanie czyli rozpoczynam w Serie C2/C, wybieram zespół Latina (ze względu na barwy takie jak nasz Inter). Cel 7 sezonów i gram w serieA.
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
kidmano

Post autor: kidmano »

Blablarzynca pisze:
Niestety z niewiadomych przyczyn nie mogę kontynuować kariery, nie można nacisnąć "kontynuuj". Pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło, a wszystko przed Dudka!
Też tak miałem w wersji 09 albo 10, nie pamiętam już. Wejdź sobie w opcje menagera swojego i daj urlop i wróc po dniu. Na pewno działa i można kontynuować karierę.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Ma ktoś taki problem że w historii zawodnika ostatni sezon spędza on w Ipswich ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Helton

Post autor: Helton »

Jestem hardkorem pisze: Ma ktoś taki problem że w historii zawodnika ostatni sezon spędza on w Ipswich ?
ale w jakiej lidze grasz jakim zespolem?? moze masz jakas nowa latke?? Moze na wypozyczeniu jest?? Ja w 2010 na jakiejs latce mialem santona ostatni sezon gral w romie :D i to byl blad wlasnie z ta latka
Blablarzynca pisze: I stało się. Po raz pierwszy w mojej karierze managera, bramkarz podczas spotkania odniósł kontuzję. Pechowcem okazał się...Jerzy Dudek, ściągnięty w lecie za darmo jako 3 bramkarz. Dałem mu zagrać w spotkaniu z Legią w Lidze Mistrzów, był to też jego debiut w Interze. Na ławce oczywiście nie było drugiego bramkarza, bo nie przypuszczałem, że taka kontuzja kiedykolwiek będzie dotyczyła bramkarza. Do bramki wpuściłem Motte i nie puścił na szczęście żadnego gola. Wszystkie nawet najprostrze piłki wybijał przed siebie, ale czyste konto zachował ;)
Co ciekawe bramkarz Legii, Antolović też w tym spotkaniu zszedł z powodu kontuzji :)

Obrazek
to ty dudka kupiles a gdzie j.cesar???
Blablarzynca
Kontakt:

Dudek jest tylko trzecim bramkarzem, Cesar pierwszym ;)
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

A u mnie w pierwszym sezonie Bordeaux zajęło w lidze...ostatnie miejsce i spadło :P
Obrazek
Helton

Blablarzynca pisze: Dudek jest tylko trzecim bramkarzem, Cesar pierwszym ;)
Tez tak mam z tymi polaczkami obecnie w panacie gram i sciagnalem 36 letniego saganowskiego :D strzelil mi chyba 5 bramek a ze byl wolny to go wzialem. I Boruc byl wolny tez go wzialem. Musze przyznac ze ta gra juz jest prawie kompletna. Szczegolnie podobaja mi sie ci agenci z tymi transferami juz nie musze szukac teraz go agenci podrzucaja cos wspanialego.
PS Blabarzynca a moglbys wrzucic swoj sklad interu??
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

mój skład w 3 sezonie: Julio-Maicon Lucio Rannochia Criscito-Cambiasso Pastore Hamsik Sneijder-Aguero,Eto
Czarson

Post autor: Czarson »

Ja gram Widzewem 2017/2018 sezon , bardzo przyjemnie się gra :)
Blablarzynca
Kontakt:

Helton pisze: PS Blabarzynca a moglbys wrzucic swoj sklad interu??
Obrazek

Jeśli miałbym wszystkich graczy do dyspozycji, to takim składem bym zagrał. Ten prawy obrońca, co jest w pierwszym składzie to świetnie zapowiadający się zawodnik, wychowanek i ma dopiero 16 lat. Dlatego gra kosztem Maicona, którego będę chciał się pozbyć przy najbliższej okazji.

PS Przedłużyłem kontrakt z Zanettim do 2014, mam nadzieję, że nie spadną mu zbytnio atrybuty, bo chce pobić wszelkie rekordy występów jakie są możliwe.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2010, 20:33 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Heh widzę, że kupiłeś Jurka Dudka na mecze 1/8 finału Coppa Italia :P
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Blablarzynca
Kontakt:

Prowadzi ktoś z was jakąś reprezentację ? U mnie na razie, nie chcą przyjąć żadnych kandydatur. Próbowałem z Brazylią, Włochami czy Meksykiem, ale wszyscy odrzucają moją kandydaturę.
Czarson

Ja prowadzę Nigerię ;)
krystianeczek

ja prowadzę Inter i Polskę, po euro Smuda zakończył karierę i sami się po mnie zgłosili.
Helton

ja chcialem niemcow prowadzic ale zrezygnowalem po pierwszym meczu za duzo czasu to zajmuje a frajdy z tego nie czuje. No moze do serbii sie zglosze bo tam ciekawa paczka i ciekawe wyzwanie.
krystianeczek

ja chciałem tą Polskę, ale się nie da, 4 zawodników fajnych, Fabiański Jodłowiec, Obraniak, Lewandowski, i może Mierzejewski, w Parmie się wyróżnia, a i kupcie tego Babacara z Fiory, w 3 sezonie u mnie ładował bramę za bramą, a w bramkarza warto zainwestowac w Delaca z Chelsea, staje się świetny
Czarson

Mi się bardzo przyjemnie prowadzi Nigerię -Oba , Lukaku , Obiorah , Apam , Taiwo jest okejka :)
Helton

czaro993 pisze: Mi się bardzo przyjemnie prowadzi Nigerię -Oba , Lukaku , Obiorah , Apam , Taiwo jest okejka :)
Lukaku w Nigerii???
krystianeczek

o ile się nie mylę to Belg, mam go nawet w Interze, ale jest 5 napastnikiem dopiero
Czarson

Helton pisze:
czaro993 pisze: Mi się bardzo przyjemnie prowadzi Nigerię -Oba , Lukaku , Obiorah , Apam , Taiwo jest okejka :)
Lukaku w Nigerii???
Lukman Haruna , nie wiem dlaczego ale myśląc o nim zawsze pisze Lukaku

ed. taka ciekawostka jeszcze - Javier Zanetti jest u mnie prezesem Ruchu Chorzów
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 01:06 przez Czarson, łącznie zmieniany 1 raz.
Balon

Post autor: Balon »

u mnie dostałem propozycje z Urugwaju, ale odrzuciłem i ..... wygrałem Triplette.
Sklad jeszcze wzmocniłem ale przegrałem superpuchary...

Dopiero od roku 2014 mozna obnizyc płace w Interze. Dejan z 6 mln rocznie nie odejdzie nigdzie. Musiałem do niektórych doplacac do pensji (np. Muntari) i dopiero teraz wychodze na ok 100 mln rocznie.

mam Teveza, Balotelliego, Hazarda, Hamsika, De Rossiego (odrzucili 60 mln, a po pol roku zaoferowali za 14... najwieksza wada tego managera), Sancheza.

Poleca Munaina to przekozak. W Realu tez jest mlody kozaczek Thiago Alves :D
Balon vel Chrapek
Chrapię, bo lubiem!

Tu sei tutta la mi vita...
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Udało się komuś z was wybudować nowy stadion w tym FM'ie ?
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Helton

za ile wam sie udalo wyciagnac Hazarda??? Ja ze swojej strony moge polecac sissoko taki sam dobry jak w 2010. Zreszta co rozpoczynam nowa gre zawsze probuje sciagnac sobie sissoko
puMba

Post autor: puMba »

Jestem hardkorem pisze: Udało się komuś z was wybudować nowy stadion w tym FM'ie ?
Ja wykupiłem GM na własność ;)
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
Blablarzynca
Kontakt:

Za Hazarda proponowałem 20mln zgodzili się, dogadałem się z zawodnikiem co do kontraktu, a tu nagle anulowali mi go. Okazało się, że Hazard poprosił o wystawienie na listę transferową i wyciągnąłem go za 10mln :)
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Ja Hazarda wyciagnalem jakos za 15 mln. Swietny zawodnik. Ogolnie u mnie najwieksze spustoszenie w szeregach przeciwnikow sieja skrzydla. Hazard i Ronaldo, ktorego sciagnalem za 40 mln juz przed drugim sezonem, bo sie z Mourinho poklocil :) W tym roku sciagnalem brata Hazarda. 18-latek z niezla przyszloscia, co ciekawe Francuz, nie Belg. Dla ogrania rzucilem go do Primavery na poczatek i w 5 meczach 5 bramek i 7 asyst :) Szkoda, ze gra na tej samej pozycji co Eden.

Polecam na atak Vele z Arsenalu. Najpierw wypozyczylem go, ale gral tak genialnie, ze nie czekajac dlugo za 7 mln kupilem. 15 meczow i 15 bramek i pare asyst.
Obrazek
sig by Orzeu
Blablarzynca
Kontakt:

puMba pisze: Ja wykupiłem GM na własność
To ładnie musiałeś oszczędzać.
Mam zamiar zmienić teraz politykę transferową, ostatnim moimi wielkim zakupem będą Balotelli  i Ranocchia. Może orientujecie się ile będzie mnie kosztowała druga połowa karty ? Zamierzam także pozbyć się ponad 10 zawodników i postawić na młodzież. Zostawię tylko najbardziej zasłużonych, tylko wkurza mnie Cordoba, bo chce aż 4 mln zarabiać.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2010, 17:48 przez Blablarzynca, łącznie zmieniany 1 raz.
puMba

Post autor: puMba »

Może orientujecie się ile będzie mnie kosztowała druga połowa karty ?
Genoa moją ofertę 8mln euro odrzuciła, a więcej nie chciałem dawać.
Zostawię tylko najbardziej zasłużonych, tylko wkurza mnie Cordoba, bo chce aż 4 mln zarabiać.
Z Cordobą odbyłem rozmowe i zgodził sie na rozwiazanie kontraktu za 1,7 mln euro.
Obrazek
Van der Vaart: "Wesley Sneijder has a golden vuvuzela in his pants!"
ODPOWIEDZ